CURAÇAO – Het populaire nummer ‘Bai gaña baka’ van Enmeris is weer online gezet op YouTube. Dat meldt Enmeris’ advocaat, Mirto Murray. De videoclip was verwijderd door ene Roger Castillo Valencia die zich voordeed als vertegenwoordiger van de televisiezender Televisora del Sur SA de CV (TeleSur).

Volgens de ‘vertegenwoordiger’ had Enmeris met het nummer en de videoclip, auteursrechten geschonden. “Niets minder is waar!”, zegt Murray. “Enmeris is de auteur van zowel de woorden als de muziek van ‘Bai gaña baka’ en beschikt als zodanig over alle auteursrechten ten aanzien van het werk in kwestie.”

Niet bekend
Nadat de advocaat navraag had gedaan bij de Venezolaanse tv-zender is gebleken dat zij niet bekend zijn met Roger Castillo Valencia. “De gegevens van de website en e-mailadressen van TeleSur komen niet overeen met de gebruikte gegevens van Castillo Valencia. Enmeris kan zich dan ook niet aan de indruk onttrekken dat doelbewust getracht is zijn videoclip te weren van YouTube onder het voorwenden van valse redenen.”

Aangifte
“Door of namens Enmeris is gisteren een zogeheten ‘Copyright Counter Notification’ gedaan bij YouTube en is door mij hedenmiddag een schriftelijke sommatie verzonden aan die Castillo Valencia”, zegt Murray. Tot slot laat de advocaat weten dat er aangifte is gedaan wegens oplichting en inbreuk op het auteursrecht van Enmeris door zich voor te doen als rechthebbende.

7 reacties op “‘Bai gaña baka’ weer online”

 1. uit welke hoek, idd, dat wil ik ook wel eens weten. Zou best kunnen dat het onverwachte resultaten opleverd. Vooralsnog geen mensen of instanties beschuldigen. Moet te achterhalen zijn.

 2. Heel goed. We leven niet in Cuba, laat staan venezuela al zouden GS en consorten dat wel willen. In dat geval zouden ze n.l. wel op de olie(dollars) zitten! Bai ganja baka!

 3. Terecht dat je song terug is en dat je aangifte hebt gedaan Emmeris!
  Enne… leuke song ook 🙂 !

 4. Bai gaña baka…hmmm!
  Vote for Emmeris! Goedzo jongen, Stand up for your rights!
  Laat je niet de mond snoeren.

 5. Gefeliciteerd en met dit nummer kunnen misschien meer misstanden op Curacao worden aangepakt. Niet alleen personen maar ook bedrijven, bijvoorbeeld Scarlet internet.

 6. We weten wel uit welke hoek dit komt

 7. Goed gedaan, Emmeris. Meteen aanpakken.