CURAÇAO – Aqualectra moet snel een oplossing vinden voor de financiële situatie van het nutsbedrijf. Dat meldt Radio Hoyer 2. Het eigen vermogen is niet genoeg om schulden aan andere overheids-nv’s als Curoil af te lossen, waardoor ook zij in de problemen dreigen te raken.

Aqualectra kan de oplossing echter niet alleen aan. Directeur Darick Jonis zegt dan ook met alle stakeholders op zoek te moeten gaan naar oplossingen. “De doelstelling moet zijn het behouden van de voorziening van water en stroom en daar binnenin moet een oplossing komen voor alle stakeholders”, aldus Jonis. Mogelijk moet er bij Nederland worden aangeklopt voor een lening.

Tarieven
Eén van de oorzaken van de slechte financiële situatie is het niet aanpassen van de tarieven. Volgens Jonis had de situatie voorkomen kunnen worden indien dit wel was gebeurd.

Darick Jones in gesprek met radiopresentator Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

11 reacties op “‘Gezamenlijk zoeken naar oplossingen’”

 1. Sinds oud directeur Gouverneur weg is, is het daar een zooitje. Die man had 40miljoen op het balans achter gelaten, en dat was na 6 maanden verdwenen door een omhoog gevallen plaatsvervanger. Mensen met klasse en waarde en normen lijken niet meer te bestaan. Zakkevullers in overvloed. Allemaal willen ze blackberry, rolex en bentleys. Het is niet alleen een fenomeen van Antillianen hoor, kijk maar naar amerika. GREED !!!!

 2. Overheids bemoeienis en pastechies, dat is DE oorzaak.

 3. dat kryg je als je geld steekt in een onzinnig project als electrisch auto ryden……normaal is het eerst wind molens en zonne-panelen,,en dan pas een electische auto..,of had een vuil verbrandings-installetie gebouwd voor energy..was ook het probleem huisvuil opgelost en nu fauilliet,terug in het jaar 0…ik hoop dat de juiste regering aan de macht komt,anders zijn investeerders moeilijk te vinden..

 4. Een oplossing is om Schotte, Werner Wiels en Van der Dijs persoonlijk aansprakelijk te stellen voor hun wanbeleid. Dit is nu mogelijk. Laat hun maar betalen wat ze hebben veroorzaakt!

 5. Hoe kom je van een RvC af die niet functioneert? Dat kan alleen de aandeelhouder regelen, dus de nieuwe Minister President. Flinke bezems meebrengen MP !
  Als “Het Volk” weer dezelfde MP gaat kiezen morgen, is het probleem onoplosbaar. A : Wegens gebrek aan geld en B : wegens gebrek aan gezond verstand. Succes morgen Curacao ! Een land zonder water en electra is voor de gemiddelde toerist niet zo aantrekkelijk.

 6. Tijd om snel zonnepanelen aan te schaffen! Dan had ik vanochtend nog warm kunnen douchen. Wordt gek van de stroomuitval!! Schotte wil juist Aqualectra kapot hebben om zijn eigen water en elektrabedrijf op te zetten met Corallo en Van der Dijs.

 7. Weer naar Nederland? maar dat zijn racisten, kolonialen en slavenhouders.. geen nos por mes?

 8. Recent werd er nog gesproken over de aanschaf en half volgend jaar de installatie van 4 turbine generatoren uit Finland. Dat zit er zeker niet meer in?

 9. NL gaat helemaal niks lenen, dus dan komt de rekening uiteraard bij Curacao terecht. Oftewel we kunnen allemaal de beurs gaan trekken voor 20 maanden wanbeleid van maffiamaatje Schotte.

 10. En dat allemaal na 20 maanden Schotte c.s. Bedankt, hoor.

 11. Kunnen we nu niet na al die jaren van ellende tot de conclusie komen dat WE HET NIET KUNNEN? Curacao heeft zo ongeveer de hoogste water- en stroomtarieven ter wereld, maar ondanks dat zijn er altijd financiele problemen. Ik denk dat de competentie van een grote groep personeel zwaar te wensen overlaat. Kijk naar de belabberde service die je krijgt, ondanks de overdaad aan personeel. Oplossing is eenvoudig. Vraag Nederland om een lening, maar zet ook een paar Nederlanders in de direktie die schoon schip mogen maken (sorry vakbonden, we willen nu gewoon een oplossing!). Zal je zien dat de tarieven de eerste paar jaren niet meer omhoog hoeven en de uitval tot een minimum gereduceerd wordt. Maar ja… we zijn een TROTS volk, liever creperen we van ellende…