• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stembureaus openen morgen hun deuren voor de eerste verkiezingen als land Curaçao. Het Hoofdstembureau geeft aan dat Kranshi 1346 duplicaten van stemkaarten heeft uitgegeven. Dit aantal geeft volgens het bureau aan dat de belangstelling om te gaan stemmen groter is dan tevoren.

Om transparantie te waarborgen tijdens het verkiezingsproces, zijn er morgen internationale waarnemers aanwezig om te helpen waken dat alles volgens de wet verloopt. Het gaat hier om vertegenwoordigers van landen als Aruba, Trinidad & Tobago, Dominicaanse Republiek en Sint Maarten.

Regels
Verder zijn er bij de diplomatieke waarnemers drie consuls van de landen Verenigde Staten, Dominicaanse Republiek en Haïti aanwezig. Daarnaast is er ook zichtbare bewaking bij de stembureaus. Indien een burger zich schuldig maakt aan overtreding van de wet en regels, krijgt hij of zij een sanctie. De regels worden zichtbaar opgehangen bij elk stembureau.

Geldig legitimatiebewijs
Stemgerechtigden kunnen alleen stemmen op vertoon van hun stembiljet en geldig legitimatiebewijs. Wie geen geldig legitimatiebewijs heeft kan vandaag bij Kranshi tussen 16.30 en 18.30 uur een aanvraag indienen. Dit is naast de gewone openingstijden van 08.00 tot 17.00 uur. Degenen die geen stemkaart hebben ontvangen kunnen deze vandaag met een geldig legitimatiebewijs tussen 16.30 en 18.30 uur ophalen en morgen tussen 08.00 uur en 16.00 uur.

Advies
Tot slot adviseert het Hoofdstembureau iedereen zo vroeg mogelijk te gaan stemmen. Dit voorkomt lange files bij sluitingstijd van de stembureaus. Ook worden alle werkgevers eraan herinnerd dat volgens het Kiesreglement elke werknemer recht heeft op vier uur aaneengesloten vrij om te gaan stemmen. Stemmen morgen vanaf 08.00 tot 19.00 uur.

22 reacties op “Curaçao kan morgen stem laten horen”

 1. De YDK wilt niet werk. Ze will chillen pingen en toch geld verdienen. Blijf het een rare mentaliteit vinden. Maar als ze zo graag onafhankelijk willen worden zullen de dat om de verkeerde redenen doen. Kijk naar Suriname land vol met grondstoffen. En Venezuela land vol met olie. En toch loopt het voor geen meter in die landen. Dan hebben we nos dushi Korsou. Geen grondstoffen, luie bewoners. Wat zal dat dan opleveren????

  Skucha kiko nan ta bisando, no skucha kon nan ta bisele….

 2. Correctie : Rozier moet natuurlijk Rosaria zijn.
  Maar het ongeloof blijft hetzelfde.

 3. Alle Pueblo aanhangers zijn rasisten. Ze zijn heel gemakkelijk te herkennen aan hun bruine vlaggetjes. Onthoud goed wie ze zijn.

 4. Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar PAIS. Maar ik heb anders besloten, gezien de twijfel die ik sinds een aantal negatieve berichten heb. En tja, even een woordje aan Big Sam.. : als je het zo eens bent met Wiels, wat doe je dan in vredesnaam in Nederland? Uitkering trekken? Studeren? Graaien wat er te graaien valt? Je bent een typisch prototype van een enorme hypocriet. Donderstraal Nederland maar uit! En mooi, heel mooi dat jij niet kunt stemmen!

 5. @jonas

  PAIS met PS ? Rozier gaat samenwerken met Wiels ??
  that will be the day !
  maar op dit eiland kun je alles verwachten

 6. helemaal eens met Jonas!

 7. Een kleine analyse leert dat mochten PAR en Pais samen niet op 11 zetels uitkomen maar Pais en PS wel, dat Pais er niet voor schroomt om samen met PS te regeren. Ik wil de mensen die overwegen op Pais te stemmen het volgende nageven. Het uitgangspunt van deze partij is uiteindelijk ook onafhankelijkheid. En laat dat nou precies hetzelfde uitgangspunt zijn als dat van PS. Weet op wie je stemt.

 8. we hebben straks een probleem, de armoede is zo groot geworden dart zelf de Haïtiaan, Dominicaan, en alle andere bewoners van uit de rego zelf niet illegaal op ons eiland willen komen.
  ja dan moeten zelf de vuile karweitjes doen , mAar goed dan zijn we al zo arm geworden en leeggeroofd dat we dat graag doen voor een paar plakka.
  kijk dat bedoelt Wiels nu , we kunnen trots zijn op ons zelf en we doen het zelf wel.
  alleen heft de groep van Wiels het net even beter en zijjn hun kinderen wel goed opgeleid

 9. @ Peggy, moet jij je naam niet veranderen in Shanikyuersela of zo, want Peggy klinkt wel heel erg Nederlands.

 10. @ Peggy bruinhemd, lijkt me een perfect idee ! Kom ik zaterdagochtend voor ik vertrek effe je paspoort door de papierversnipperaar gooien en dan zijn we klaar. Oja, al die NL bedrijven gaan zaterdag ook weg. Dus ik weet niet waar jij werkt, waarschijnlijk werk je niet, maar er is een kleine kans dat je vanaf volgende week zonder inkomen zit. Maar dat is geen probleem, je kunt gewoon wat overvallen plegen om in je levensonderhoud te voorzien. En met een beetje geluk kun je overleven tot volgend jaar.
  Nou groetjes uit NL alvast Peggy bruinhemd. En niet meer bellen naar NL als je ligt te creperen he !

 11. @peggy,

  ik hoop, zelfs voor Wiels dat ze meer dan 11 stemmen gaan krijgen.
  ik denk het wel, alleeen zijn familie is al goed voor 100 stemmen.

 12. @ Peggy Wiels. Omdat het goed uitrusten is in het weekend zullen bij Kranshi maandag extra krachten worden ingezet om je paspoort en die van je boberanogenoten in ontvangst te nemen.

 13. @peggy. Uuuhm, Ik denk dat er veel mensen op curacao hopen dat jouw voorspeling uitkomt. PS alleen maar 11 STEMMEN!

 14. @Big SAM

  Dan zou je juist moeten weten dat een stem op de PS/HW een foute stem is.
  Ik neem aan dat je in Nederland ook niet op Wilders stemt?
  En aangezien je toch niet hier woont wil ik je wel zeggen dat er vooral door hulpverleners van Ned. afkomst veel vrijwilligerswerk op BBou wordt gedaan.
  Vergeet niet dat het aantal participanten van onze eigen hende meer dan minimaal is. Jammer dat je niet weert waar je over spreekt.
  Wiels vult al jaren zijn zakken en heeft in de afgelopen jaren als gedogeer van GS en zijn kliek niets maar dan ook niets gedaan om de situatie van de mensen waar hij zegt voor op te komen te verbeteeren.
  Ergo,het is voor die mensen slechter geworden en zal het nog slechter worden omdat zij het land aan de rand van een faillissement hebben gebracht. De rekening ZAL OPGEBRACHT MOETEN WORDEN.
  En aangezien er te weinig mensen werken, zal het door die groep moeten zijn die wel werken.
  Denk daar eens keer over na.
  Maar ik heb vertrouwen in het gezond verstand vanm onze dushi hende hier. De mensen zull;en eieren voor hun geld gaan kiezen want ze snappen best dat ze met nog een keer PS/MFK/Man geen stap verder komen.
  Het zal alleen leiden tot isolement in de regio.

 15. Morgen de overwinning voor Pueblo Soberano! ik denk minimaal 11 stemmen. Zaterdag zullen de eerste makambas vertrekken. hun huizen en bedrijven zullen worden genationaliseerd. en meteen alle kolonialiste namen veranderen. En wat mij betreft ook al die landhuizen platwalsen.

 16. Emily van de PAR is de enige persoon waarvan we zeker kunnen zijn dat zij op de juiste manier zal onderhandelen met Nederland wat nu harder dan ooit nodig is daar Curacao in een mega crisis zit.

  Emily heeft de consensusrijkswetten weten te onderhandelen, en zorgde voor een schuldsanering van bijna 4 miljard gulden!!! Curacao heeft haar nu nodig, daarom stem AUB op de PAR.

 17. Een stem op Wiels is een stem op Schotte………….
  Wiels heeft altijd alles geweten van de maffiapraktijken van Schotte.
  maar regeerde schaamteloos met hem.
  erger, hij heeft er van geprofiteerd.
  En zal dit weer doen.

  De brief van Wilsoe aan Mevr.Clinton….
  daar heeft Dos Santos heel veel geld voor betaald aan Helmina.
  bewijzen zijn er nog niet, maar die komen er nog wel.

  gratis onderwijs is er al, maar nu hoeven de rijken ook niet meer te betalen.
  Monk zonder enig verstand om iets goed te doen maar als een slaaf van Wiels volgt hij de bevelen op.
  verhuizing van Kranshi, wie gaat daar aan verdienen?
  bodybags, verbaal geweld, ruzie maken met iedeeen die het niet met hem eens is.

  als je voor racisme bent stem je op Wiels.
  Wiels staat voor racisme en tweestrijd.
  het volk verdelen en daar je voordeel mee doen.
  van oudsher is het spreekwoord :
  verdeel en heers.

  Wiels hersenspoeld de mensen, die daar gevoelig voor zijn.
  ieder uur een druppel op een steen en die steen zal gaan slijten daar.
  zo werkt het ook met hersens.
  10 keer dezelfde leugen vertellen en een hoop mensen gaan de leugen geloven.
  herhalen, herhalen, herhalen,….
  zo werkt het…….

  Wat is er werkelijk waar van al die verhalen over olie en zo…..
  gratis onderwijs is er al voor mensen beneden een inkomen van 3500 NAF/maand.
  Kranshi verhuizen, dehuur is hoog voor Kransh, maar gaat naar het monumenten fonds.
  De huur voor het nieuwe gebouw is bijna 2 x zo hoog, maar wie is dan de huurbaas?

  straatnamen veranderen? ik wordt daar niet gelukkig van…u wel?

 18. Vota Pueblo Soberano!
  Y, Stop di tene na saya di boerin, boerin a fada di bo!
  Soru pa bo mes sinja kana y traha pa bo mes.
  Bo mes negoshi ku otro tera nan de region.

  E kos ta mas facil ku bo ta kere!
  Nos mes lo bai inverti den nos dushi Korsow, y si kos bai bon Hulanda tambe lo gosa di nos succes.

 19. @Big SAM, nou gelukkig maar dan, je mist of wat gezond verstand of bent al jaren van het actuele nieuws verstoken! Wake up man, PS en zeker Wiels zijn de meest foute mensen in dit land!!

 20. @ Big SAM. Er zijn er hier meer in dezelfde omstandigheid als jij en ik kan niet zeggen, dat je ons in huilen doet uitbarsten met je mededeling hoouit van blijdschap:-).

 21. @ bIg Sam, nou in ieder geval 1 stem minder voor de bruinhemdenpartijj PS.

 22. ik kan niet stemmen ,want i woon niet op Curacao, maar in mijn hart en geest gaat mijn stem naar H Wiels en pueblo Soberano.