CURAÇAO – De videoclip van het nummer ‘Bai Gaña Baka’ van Enmeris is van Youtube verwijderd. “Iemand heeft Youtube benaderd en gezegd dat mijn clip mijn auteursrecht schendt. Terwijl al het materiaal van mij is en de video door mijn vriend QD is geproduceerd!”, vertelt Enmeris aan Versgeperst.com.

“Dit is sabotage”, zegt de zanger. “Nu moet ik aan Youtube bewijzen dat het mijn beeldmateriaal is.” Op Youtube staat dat de videoclip verwijderd is op last van ‘Televisora del Sur SA de CV’. “Zo wordt de indruk gewekt dat de Venezolaanse televisiezender TeleSur erachter zit, maar het lijkt er sterk op dat iemand van Curaçao Youtube heeft benaderd.”

Politiek
Enmeris heeft het gevoel dat zijn mond gesnoerd wordt, terwijl zijn nummer ‘Bai Gaña Baka’ niet per se politiek bedoeld was. “De videoclip is al helemaal niet politiek getint”, zegt Enmeris. “Toen het nummer toch iets politieks werd, ging het erg goed met ‘Bai Gaña Baka’. Ik had al meer dan 50.000 hits op Youtube, totdat de videoclip werd verwijderd omdat er was geklaagd over auteursrechten van zowel het audio- als videomateriaal terwijl het allemaal origineel is”, vertelt de zanger. Enmeris heeft contact opgenomen met zijn advocaat om te kijken welke stappen hij kan ondernemen.

Rustig aan
De videoclip is door meerdere fans opnieuw gepost op Youtube en is dus nog steeds te vinden, alhoewel de door Enmeris origineel geposte versie eruit ligt. De zanger betreurt de actie. “Het lijkt net of je niets meer mag zeggen of uiten.” Enmeris trad vorige week vrijdag nog op tijdens het ‘Bai Gaña Baka’ concert op het Brionplein. Na een privé-concert aanstaande vrijdag zegt de zanger het voorlopig rustig aan te gaan doen.

21 reacties op “Videoclip ‘Bai Gaña Baka’ van Youtube verwijderd”

 1. tur tur “pa mi pueblo”

 2. k denk dat iedereen dit boek moet lezen of the ‘reviews’ tenminste
  —The Dictator’s Learning Curve,’ by William J. Dobson—
  Een kleine uitleg van de moderne dictator….
  “Today’s dictators confound their critics by peppering their speeches, the author says, “with references to liberty, justice and the rule of law.” Fair and balanced is how they wish to appear, contrary to realities. A new kind of iron fist has arrived, tucked behind an acid-whitened smile.”

 3. Zelfde verhaal met de video “Ken ta schotte: e berdad” (deel 1). OOk verwijderd door televisora del sur SA de CV…

 4. By the way, welke rechten kan TeleSur in Venezuela hebben op een uitdrukking dat door-en-door van Curacao is? Muziek in het Papiamentu. Artiest is van Curacao de hele thema en de ‘message’ is van en voor Curacao.
  Mischien had TeleSur de verkeerde film geblokkeerd. Er is wel eentje waar je GS hoort zeggen van de golpi di estado, en dat was wel van TeleSur genomen.
  Over stelen gesproken… laten we GS het recht ‘stelen’ om MP te worden..BAI VOTA!

 5. @ harrie He eeee.. Kom nou. Je moet wel even GOED kijken. Het is niet dezelfde koe. Niet van dezelfde hoek genomen (Chickafilla van onderen genomen, bai ganja baka van boven), vlekken zijn verschilend. Het kan gewoon een ‘stock photo’ zijn.
  Ik heb het gevonden!!! het is van hier http://www.fryslanring.nl/archive_news/218/Overheidssteun%20voor%20internetloze%20boeren
  Maar dan in spiegelbeeld.

 6. schotte zijn leven gaat heel zuur worden. binnenkort. heeft dit verdere uitleg nodig?

 7. Ik vond het toch een belachelijke clip…. Doet Schotte toch iets goed!

 8. Als dit in de krant komt, krijgt de clip hier nog meer attentie.

 9. Go to https://curaleaks.org/videos.html, that’s a place Schotte and the rest of the Uitschot can NOT TOUCH IT!

 10. Nu dit weer, ONGELOOFLIJK. Never a dull moment on Crimiçao! Trouwens na de verkiezingen als een vervolg op deze geweldige clip tijd om bijvoorbeeld internetbedrijven, telefoonmaatschappijen, overheidsinstanties eens in het zonnetje te gaan zetten. Want Schotte is dan verleden tijd en je moet wat, ja toch?

 11. En het volk blijft geloven in zijn leugens,omdat de zaken anders voorgesteld worden dan ze feitelijk zijn.Met leugens en bedrog bedriegen zij hun eigen volk tot dat het volk het door heeft dat zij in een land leven dat word bestuurd door dictorale en maffiose leiders,maar ja dan is het te laat,ja dan kan je het niet meer terug draaien,want dat word een beetje moeilijk vechten tegen de maffia,maar mocht het zo ver komen dan heeft het volk dit zelf gekozen en gewild,ik zal er geen nacht minder om slapen mijn buikje zit wel vol maar ik heb tedoen met die ouders,alleen staande moeders en hun kindjes die huilend van de honger met lege maag moeten gaan slapen en s’ochtens met lege maag naar schooltje moeten.volk van Curacao denk goed na op welke partij je gaat stemmen trap niet in verhalen over een keer in de maand gratis 100,00 voedsel pakket ,waar moet dat geld vandaan komen, we staan nu al op de rand van een faillitesement.,denk helder na en stem op de partij die jij denkt die het beste met de bevolking voor heeft en laat de harmonie en de eenheid van het volk weer wederkeren,een land met een wil en een eenheid is een land waar iedereen met plezier werkt en wil wonen en als de economie weer aantrekt zal ook de werkeloosheid minder worden en het toerisme zal weer beter worden,er zal weer meer gebouwd worden huurwoningen voor minderbedeelde en middenstand,koopwoningen,hotels, nieuw ziekenhuis op de locatie van het oude ziekenhuis is een must!, aanleg tweede megapier punda of otrobanda, megepier caracasbaai hotel koopwoningen mega project shiereiland caracasbaai kan zo gestart worden alle tekeningen zijn al gemaakt alleen een verguningen ontbreken nog om dat er nog geen smeergeld onder de tafel door is geschoven,en ga zo maar verder er is genoeg te doen ook op de huisvesteging van scholen sport velden.en u zal zegen daar is toch geen geld voor, nu wat voor rekening komt voor het land Curacao zou ik mij niet te druk over maken het ligt eraan welke politieke partijen aan het bewind komenlas dat de MFK,PS,MAN word dan reken je maar dat er in de aankomnde jaren tot 2015 geen gulden geleend kan worden (lees aanwijzing NL)komt er een democratische regering zal Nederland en het IMF bereid zijn om een leningen van honderden miljoenen tegen een rente van 0% uit te geven. nu aan u het volk is de keuze waar we heen gaan naar de klote of naar welvaart in 15 jaar .

 12. Kleine Gerrit (letterlijk en figuurlijk) is gestoord! Heeft ie niks beters te doen??

 13. De auteursrechten ZIJN geschonden, de koe is schaamteloos gestolen van Chick-Fil-A:
  http://rainbow.omaha.com/wp-content/uploads/2010/08/chickcow.jpg
  slaap lekker door, iedereen steelt dus waarom jullie niet?

 14. Het is toch algemeen bekent dat het volk de laatste 22 maanden niks maar dan ook nada te vertellen heeft gehad, oorzaak coalitie MFK,PS,MAN .En maar schreeuwen over democratie en respekt lazer toch op Shotte & co met Jasjes als eerste een flinke schop onder de kont met de rest van het zooitje tuig er achter aan aub,.

 15. Gewoon retweeten of facebook.

 16. nog 36 uur en 33 minuten….ik kan niet wachten

 17. Geweldige gedaan, zo vestig je (weer) de aandacht op een zekere leugenaar die we zolangzamerhand allemaal wel kennen.
  Alvast pabien voor hen die weer op deze onbenul gaan stemmen, begin je portemonnee alvast maar te pakken, want hij gaat leeg, niet alleen het land gaat bashi maar ook de mensen.

 18. Repost…
  Try an independent site that is competition of YouTube (google) and use FB to spread

 19. dictator Gerrit is weer eens bezig geweest.

 20. Goh, wie zou hier nu achter zitten……???????

 21. dit is inderdaad schandelijk, iemand op zo’n manier buiten spel te willen zetten