• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK-leider en oud-premier Gerrit Schotte is momenteel de meest besproken man op Curaçao in de aanloop van de parlementsverkiezingen van aankomende vrijdag. De 38-jarige flamboyante politicus wist lange tijd media en bevolking te bespelen met een uitgekiende marketing.

Tijdens eerdere verkiezingen verspreidde hij vele t-shirts met zijn naam, hij introduceerde als eerste op Curaçao contact tussen hem en kiezers via tekstberichten op de mobiele telefoon en verzorgde gratis optredens van populaire bands, die druk bezocht werden.

Maffia
De aandacht die hem nu ten deel valt, is echter van een heel andere orde. Vermeende contacten met een Italiaanse maffiabaas met Nederlands paspoort, Francesco Corallo, een desastreuze financiële situatie van Curaçao na twee jaar regering onder Schotte en beschuldigingen van het omkopen van kiezers zorgen voor vele negatieve krantenkoppen op rij.

Imago
Schotte zelf verwijst alle aantijgingen naar het rijk der fabelen. De beschuldigingen zijn volgens hem in het leven geroepen door politieke tegenstanders. Ook noemt hij zijn gedwongen vertrek als minister-president op 29 september een staatsgreep, gesteund door politiek Den Haag. Zijn felheid in de campagne, geuit tijdens vele persconferenties, interviews en reclamespots op radio en tv, heeft er niet onder geleden. Feit is wel dat het imago van Schotte, die in 2010 met zijn 7 weken daarvoor opgerichte partij MFK de tweede partij van het land werd, schade heeft opgelopen.

Campagne
Het is de vraag hoezeer de bevolking hem dat verwijt. In enquêtes komt zijn MFK als grootste naar voren. De partij trekt vooral jongeren aan. Schotte heeft verder de afgelopen weken veel campagne gevoerd in vooral de armere wijken. Daar werd hij vaak enthousiast onthaald. In de dagen voor de verkiezingen zijn ook veel vlaggen, t-shirts en posters te zien. Net als iedereen kijkt hij vol spanning naar de verkiezingsuitslag. Zelf zal de ambitieuze Schotte alles als een verlies zien behalve een flinke stijging van het aantal zetels.

© ANP, alle rechten voorbehouden

32 reacties op “Schotte, de meest besproken man op Curaçao”

 1. A.s. zaterdag gaat D.O.W. alle borden die op de ring staan aanpassen!
  Ze worden verandert in; SCHOTTEGAATWEG (O) richting Cuba, SCHOTTEGAATWEG (N)
  Venezuela, SCHOTTEGAATWEG (Z) Zuidpool en SCHOTTEGAATWEG (W) Atlantische Oceaan.
  Met de groeten van “mijn volk”

 2. De PAIS vlagen hangen nog het zelfde,word vervolgt

 3. Ik hoop dat Schotte niet herkozen wordt maar ik ben er niet van overtuigd…….dat het maar snel zaterdag mag zijn!!

 4. @ loko loko, hoogmoed komt voor de val, hoe groot je naam ook mag zijn, deze mijnheer gaat voor de bijl, alle partijen op curacao zijn corrupt of geweest maar niet zo opzichtig als dit heerschap, kwestie van tijd.

  ik ben hier nu zo’n 7 jaar en ik moet zeggen dit soort zaken mogen niemand verbazen, alle caribische landen en vele landen in latino merka hangen van corruptie aan elkaar, dus ik ga me er definitief bij neerleggen, het zal vrijdag avond sowieso een lekker polarthe worden van geluk of weemoed, maar zal er geen nacht minder om slapen, zaterdag nieuwe dag, nieuwe kansen

 5. De kop zou moeten zijn:

  SCHOTTE DE MEEST GEHATE MAN OP CURACAO

 6. @ Positivo. Een woord,……screening!

  De screeningswet is er door en wijkt in principe niet af van wat daarover reeds in het Koninkrijk bestaat en door de VDC eerder is gehanteerd, waarbij 4 personen in het VDC-rapport als niet ministeriabel werden beschouwd. Tja en toen werd de VDC met de heer Gumbs buitenspel gezet en de rest is 20 maanden historie met 20 maanden wachtgeld.

 7. Correctie op eerdere posting: “worden over 4 jaar uitgekost” moet zijn “over 4 jaar of eerder”.
  Wat betreft “Schotte meest besproken persoon” : iedere celebrity en namen van bekende merken van goederen, weten al te goed dat ze steeds in het nieuws moeten staan, maakt niet uit hoe. Maar hun naam moet continu genoemd worden en DAT geeft resultaten!!!

 8. Zorro,
  Alvast gecondoleerd. Met de verkiezingen gaat PAR af als een gieter. Jij bent een ambtenaar die zijn positie aan PAR te danken heeft, dus jij moet prediken wat de bazen zeggen. PAR is de oorzaak van het ontstaan van partijen zoals MFK en PS. Mensen zoeken nu hun heil bij PAIS. Vraag me af of die beter zijn . Ik zal ze maar het voordeel van de twijfel gunnen. Maken ze er een rotzooi van dan worden zij over 4 jaar ook uitgekost. Ben benieuwd naar jou postings aanstaande zaterdag.

 9. dat ie jongeren voor zich wint begrijp ik, nieuwe BB is toch heel wat.

  arme wijken in en stemmen winnen is een slimme aktie, daar wonen mensen met nauwelijks internet toegang, lezen alleen de lokale kranten extra, vigilante, ultimo noticia die nauwelijks aandacht besteden aan zijn handel en wandel en verblind zijn door voedsel bonnetjes en weet ik veel wat voor beloftes hij ze maakt.

  Waar ik me de hele tijd zorgen over maak en heb gemaakt is die weke oppositie partijen die ongeveer een mand vol honkbal knuppeltjes hebben gehad hem falikant af te maken in kranten, interviews, debatten en wat voor andere media nog meer en dit aan de man gebracht in de arme wijken, maar nee we doen niets, helemaal niets, bewijs van vergrijzing, scherp zijn en tijd om te pensioneren en jonge snelle vlotte gasten in te zetten, maar nee we gaan gewoon door met dezelfde slapers

  enige hoop is een screenings wet die hem van een ministers post afhoudt alswel zijn trekpopjes. En hopen dat het OM uit haar diepe winterslaap komt van een jaar of 10 en aktie neemt, bewijzen van corruptie ten overvloede, wat moet er hier in hemelsnaam gebeuren om die gasten te vervolgen, zeldzaam

 10. Een woord,……screening!

 11. Zorro, op 17-10-2012 om 14:12 schreef:
  Het gros staat nog achter hem, want hij is gewoon de “beste”. Vraag ze waarom hij de beste is en daar kunnen ze je geen antwoord opgeven.
  Fijn gegeven is dat….

  Zou je zo vriendelijk willen zijn een eigen originele nickname te verzinnen!!

 12. @Abraham Mossel en John, helemaal mee eens, ik denk er net zo over, ik ga dit tuig en diegene die op hun stemmen toch niet sponsoren, ieder voor zich!!

 13. BREAKING NEWS-BREAKING NEWS

  Internationale waarnemers op 19 oktober op Curacao.

 14. Vergist u niet! Nederland heeft niets te zeggen op het eiland; zoals velen beweren.
  Wacht maar na 19 oktober als deze ratten gekozen worden om te regeren, zal Nederland het eiland als een schip laat zinken.

  En dan…waaien dezelfde kiezers het land uit met ekstra boten door vliegtuig tekort.
  Het is al bewezen in grote groep staan brommen; de volgende dag op gaan de goedkoopste vlucht.

 15. Ik vraag me ook af of de dames Salas en van Dijs gelukkig zijn met hun keuze.
  ik ben ook benieuwd hoe zij hun leven hebben ingedeeld met Schotte?
  ze leven in Miami heb ik begrepen en wonen in grote luxe villa”s.
  gaan van de ene shopping mall naar de andere stel ik me zo voor.
  Maar zijn ze gelukkig?
  geeft hun manier van leven een geluks gevoel.
  of voelen ze zich toch schuldig over het geld wat zij kunnen uitgeven terwijl de mensen hier nog net niet van de honger om komen.
  Ze moeten natuurlijk inmiddels wel weten hoe hun partner Gerrit in elkaar zit.
  maar geld kan een hoop vergoeden….
  of toch niet???

 16. Beste mensen,

  Het is wel de jeugd die curacao al decennia niet opvoedt en opleidt.
  Dit is de oogst voor wat gezaaid is.

 17. @ John,Ik heb van dit jaar nog geen gulden belasting betaald ook geen wegenbelasting en ben dat verlopig ook niet van plan met deze zakken vullers,als dit zooitje ongedierte weer de macht krijgen neem/koop ik een aggregaat en koop ik mijn water zelf bij de handelaar en laat deze mijn tanken vullen,totaal niet afhankelijk van aqua,trouwens die gaat dan toch binnen de kortstekeer failliet,het enigste wat ik erg vind is dat ik nog benziene bij dat tuig moet kopen,maar ga ik dan ook wat aan doen ik ga maar weer proberen wat ik voor tot voor 5 jaar geleden ook deed, ik bestel gewoon weer benziene bij de barakjes.als je een een gulden per liter betaald nemen ze het graag voor je mee,geen 25 lieter maar voor tweehonder lieter staan ze in de rij.

 18. @ Ongerust

  Zou het kunnen zijn omdat het grootste gedeelte van de “weldenkende” jeugd al lang en breed in het buitenland zit te studeren/werken?
  Degenen die er niet in slaagden om een fatsoenlijke vooropleiding af te maken zijn veelal gebleven. Zo denk ik dan.

  Als MFK weer wint dan zegt dat meer over de samenstelling van de meerderheid van de bevolking op Curacao. Gewetenloos en uit op gratis prullen om mee te pronken. Je stem weggeven voor ‘n feestje en een Blackberry, en geen acht hebben voor de absolute boevenbende die MFK voor staat.

 19. @judeska. wacht even. screeningswet kan nog doorgaan. meerderheid staten is 12. zonder goddett wordt het dan 11 voor 1tegen 9 afwezig. dan gaat screeningwet gewoon door als….de anderen ook meegaan.

 20. geld trekt jongeren aan….
  hij betaalt de jongeren…..
  met maffia geld van dos santo en van Dijs en Corallo.

  en iedereen is een leugenaar, ook al stapelen de bewijzen zich toren hoog op.
  het OM??? wat is dat?????

 21. Er zijn ook veel vlagen opgehangen,nou ik ging net ff een boodschap doen en zag tot mijn verbazing op de kruizing Sta Rosaweg bij het oude benzien station geen vlag meer van MFK deze waren verdwenen onder de vlagen van PAIS,dus zal vanavond de geheime brigade van de MFK wel op pad gaan om hier verandering in te brengen,BEN BENIEUWD,ik hou u op de hoogte.

 22. hij doet het toch de beste sinds 2010 een staats-schuld opgebouwd van 160000000 naf,,de staats-schuld groeit dus met 7000000naf per maand,,uitstekende cijfers toch,,dat is maar 50 naf per inwoner per maand,met de inwoners onder de 18 meegeteld..en die 50 naf wordt iets meer ivm 100naf aan boodschappen per maand 2013…..helaas springt nederland niet meer bij ,nadat ze in 2010 de staats-schuld van1870000000naf heeft overgenomen…dus zaterdag weten we het….zakken we wel of niet door het putje??? als er niets aan die oplopende staats-schuld wordt gedaan,kan curacao tegen hoge rentes nog geld lenen,op de financiele markten,,nederland betaalt 600 euro per minuut aan rente

 23. in Dominica en Antigua en Barbuda hadden ze ook van die fijne eerste PM’s!

  Colonel Patrick Roland John (born 7 January 1938) was the Prime Minister of Dominica as well as the Premier of Dominica. During his premiership Dominica gained independence from the United Kingdom and he became the first Prime Minister of Dominica. He was a successful trade union leader and a mayor of Roseau before taking on prime ministerial duties. After mass protest forced him to resign, John unsuccessfully attempted to overthrow the government of Prime Minister Eugenia Charles with the backing of white supremacist groups (in what became dubbed “Operation Red Dog”). As a result, he was jailed for twelve years. In November 2011, John was banned by FIFA from the sport for two years and fined $3,300, for his part in an alleged bribery scheme involving FIFA presidential candidate Mohamed bin Hammam.

  Sir Vere Cornwall Bird Sr. (9 December 1910, St. John’s–28 June 1999, St. John’s) was the first Prime Minister of Antigua and Barbuda.The biggest criticism from the public of Antigua is the corruption and cronyism within the Labour Party and many claim the government is essentially a “family business” with the continuance of the Bird dynasty in control of political power as unquestioned

 24. ach, als de MFK weer in de regering komt is het nog meer dan daarvoor ‘ieder voor zich’ en zal het eiland echt ten dode zijn opgescheven. Ik hoor al heel veel geluiden van mensen die een flinke bijdrage aan de economie van dit eiland leveren dat ze alles op alles zullen zetten om zo min mogelijk te gaan bijdragen en andere te motiveren om dat ook te gaan doen. Belangrijkste reden is dat ze niet bereid zijn om die Maffia Bende te sponsoren!

 25. NB
  De partij trekt jongeren aan dat is ligisch met een jong figuur als lijsttrekker.
  Daarbij genomen dat er veel van die jeugdigen niet naar school gaan, VBO opleidingen doet, of niet werken en zich derhalve laten gebruiken om mensen over te halen.

  Ik laat het rusten tot na 19/10. Ik hoop voor iedereen dat zij gaan stemmen, en we zullen zien waar het schip zal stranden.

 26. Ik vnd flamboyant zeer zeker niet op GS slaan. Ik snap dan ook niet dat de redactie deze term gebruikt.
  Het is een belediging aan de wel flamboyante mensen. Onvoorstelnbaar.

 27. En de screening gaat ook niet door aangezien Godett dat tegen houdt. En Nederland moet Curacao nu wel laten gaan aangezien zij niet meer ‘Goed Bestuur’ kunnen garanderen. Tenzij de militairen ingrijpen. Laten we allemaal het land terug geven aan de rechtmatige eigenaren, de Arowakindianen. Die kunnen misschien wel met respect met het eiland omgaan.

 28. Ik zie de verkiezingsuitslag met angst en beven tegenmoet.

 29. Hoe is het mogelijk met al die delicten, verdachtmakingen en OM onderzoeken, dat deze man nog vrij rondloopt op Curacao ? Zit iedereen te slapen bij het OM of moet er ook een integriteitsonderzoekje worden opgestart naar dat clubje ? Wat gebeurt er als dit maffiamaatje straks toch de verkiezingen wint en hij weer MP kan worden ? Gaan we dan gewoon weer verder tot de orde van de dag en alles blijft bij het oude of gaat er nog eens een keer iets gebeuren ? Hoor ook niets meer over die screeningswet. Als die Betrian niet opschiet is dit initiatief dadelijk weer voor niets geweest en zijn we weer terug bij af.

 30. Hopelijk zijn we hem naar de verkiezingen gauw vergeten en kunnen we weer opnieuw beginnen met het opbouwen van Curacao.
  Dit misselijkmakende mannetje zal in de geschiedenis boeken gaan als de slechste premier voor hett eiland ,alleen voor eigen gewin.

  Alles leegroven,en als je dan mensen spreekt die voor de MFK zijn,zeggen ze dat doen ze allemaal.Ja in het verleden is ditz eker gebeurt ,helaas.

  Maar de tijden zijn veranderd,vroeger stalen ze het belasting geld van de burgers van Nederland.en als er geld nodig was kwamen er wel weer een paar miljoentjes.

  Die tijd is voorbij ze stelen nu van de burgers van Curacao,en Nederland zegt zoek het maar uit.

  Ik hoop dat de komende dagen de mensen goed nadenken,want nog een keer deze regering wordt funest en ze zullen ze het vast nog veel beter doen dan de eerste
  regeerperiode.

  Vrijdag weten we het,maar heb goede hoop dat ze niet meer aan de macht komen ,en 1 voor 1 in de cel belanden.Onze flamboyante ex-premier voorop.

 31. Met besmet geld kan je veel kopen; stemmen, adviseurs en media die ook een graantje willen meepikken. Arm eiland!

 32. Voor degenen die zich afvragen wat de overeenkomsten zijn tussen Suriname (en haar geschiedenis) en Curacao (en haar geschiedenis) –> het is tekenend dat zowel Bouterse, als Schotte het moeten hebben van jongeren en eh, wat voor jongeren ook alweer. . .