• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het volk van Curaçao kon gisteren via TeleCuraçao het grote politieke debat volgen waarbij alle partijleiders aanwezig waren. Drie thema’s kwamen aan de orde: economie, criminaliteit en het College financieel toezicht (Cft). Het debat bracht niet veel nieuws dan wat er eerder in de Staten is besproken.

George Hernandez van Partido Democraat/Laboral (DP) onderscheidde zich van de andere leiders door alleen inhoudelijk op vragen in te gaan en deed direct een stap terug om geen discussie aan te gaan. Waar de één een onderwerp aansneed wierp de ander direct een tegenargument. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen het Cft ter sprake kwam.

Discussie
PAR-leider Emily de Jongh-Elhage prees het adviesorgaan: “anders wisten we ons geen raad met de financiële situatie die het kabinet van Schotte heeft gecreërd.” Maar dat ging er bij Schotte en MAN-leider Charles Cooper niet in, zij zijn juist tegen het behoud van het Cft. De twee partijleider zien het liefst een begrotingskamer.

In debat
Wat duidelijk opviel was dat alle leiders met elkaar in debat gingen met uitzondering van MFK-leider Gerrit Schotte. In plaats van naar zijn discussievoerders te kijken, bleef hij in de camera kijken en sprak het volk toe. Het debat werd geleid door Aileen Looman met in het panel drie journalisten van TeleCuraçao: Angelica Paris, Bob Harms en Franklyn Haseth Junior.

Eerder debat
Maandag was er ook al een debat van Paradise FM en dagblad Independiente waarbij alle partijleiders aanwezig zouden zijn. Alex Rosaria was echter als enige lijsttrekker aanwezig en ging in debat met leden van de andere partijen.

5 reacties op “Partijleiders doen hun zegje tijdens debat”

 1. @Zorro,of nep zorro,ik bedoel er mee dat dit schrijven wel degelijk de waarheid is het was een totaale flop vertoning,de vragen die gesteld moesten beantwoord worden waren gewoon uit het boekje,geeneen vraag was scherp en toe de punt,ik had graag gezien dat de PAR/PAIS/PNP/PDL de vragen aan schotte had gesteld van hoe zit dat nou eigelijk met de beschuldigingen aan u over de vermeende vriendschap met een maffia figuur uit St Maarten en welke baan was er voor hem in het verschied,welk sucses hebben uw vriegreisjes opgebracht enz enzvoort

 2. @ Abraham Mossel. Sorry, maar die nep-zorro is weer bezig en was die reactie dus niet van mij.

 3. @zorro,wanneer word er hier op Curacao wel eens wat goed georganiseerd, ja alleen feesten waar gedanst en gezopen kan worden op andermans kosten dan lukt het wel hoor!.

 4. Pensioen uitkering:
  De pensioengerechtigden hebben al drie maanden hun uitkering niet ontvangen.
  Zou Hensley Koeiman en of Alwin Daal er nog voor zorgen dat het geregeld wordt voordat hij wegsluipt met de kas?
  Aangetekende post vanuit Nederland verstuurd; al twee weken niet bezorgd. Dit is al jaren zo.
  Kunnen werklozen hiermee een baan krijgen?

  Als de geschopte kabinet van voor 2010 haar best had gedaan o.a. vooral wat aandacht aan de jonge generatie dan hadden wij met z’n allen niet hoeven te jammeren.
  Prins Schotte zag een gat in de markt en dacht; ”mijn mensen zijn toch blind dus het Bilead’s loon wil ik wel hebben” Toen sprong hij in de diepte en kreeg de titel ‘Gerrit Schotte the big fish”

 5. UIt het debat werd het mij wel heel duidelijk dat Kabinet Schotte ! nooit op 1 lijn met elkaar gezeten hebben. Het ging allemaal om de macht en een ministerpost.

  Met dank and deze coalitie bevindt het lad Curacao nu in deze moeilijke situatie. Ze blijven het verdedigen maar feit blijft dat het nu een stuk slechter gaat dan eerst.

  ergste is dat ze nu de armen willen helpen want die hebben het moeilijk want het leven is duurder geworden. Ja dat klopt door jullie schuld is het duurder geworden.

  Mensen stem aub verstandig en denk aan onze toekomst.