CURAÇAO – Adriana Grion, de dochter van de in 2005 verongelukte Anna Grion-Rossi, wil geld zien van ex-premier Gerrit Schotte. Op 4 januari 2005 botste Schotte ten hoogte van de Van Engelenweg tegen Grion-Rossi, die bekneld kwam te zitten in de auto. De vrouw overleefde het ongeluk niet.

In een brief aan Schotte, die de MFK-leider zelf naar de pers heeft gestuurd, vertelt Adriana Grion hoe haar financiële situatie na de dood van haar moeder verslechterd is. “Ik ben mijn auto kwijtgeraakt, mijn huis in beslag genomen en de zaak van mijn moeder gaat failliet.” Grion vraagt vervolgens Schotte om haar hypotheek bij de bank over te nemen, haar huurschuld van 100.000 gulden voor haar zaak te betalen en nog 50.000 gulden nodig te hebben om opnieuw te beginnen.

Aangifte
De tweede brief heeft een dreigend karakter, waarin Grion de MFK-leider twee keuzes geeft: of een rustige campagne of ‘gebruik je verbeelding’. Schotte heeft aangifte van bedreiging gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM). “De inhoud van de bijgevoegde brief nader bestuderend concludeer ik dat mevrouw Grion mij duidelijk zodanig probeert te bewegen tot het wederrechtelijk betalen aan haar van een onbepaald geldbedrag, bij gebreke waarvan zij onderstreept dat zij, kort gezegd, zal overgaan tot smaad met alle negatieve gevolgen van dien.” Een rapport van de technische recherche over het ongeluk is hier te lezen.

Ooggetuige
Een ooggetuige van het ongeluk in 2005 vertelt: “Ik hoorde een ontploffing. Toen ik naar buiten liep vond ik beide bestuurders bewusteloos en ik heb toen direct de ambulance gebeld. Schotte was even later bijgekomen, maar mevrouw Rossi werd ter plekke dood verklaard nadat het ambulance-personeel haar even had geprobeerd te reanimeren. De knal was zo hard, men kon het mijlen ver hebben gehoord. Wat ik erbij kan vertellen is dat een vriend van Schotte die even later kwam aanrijden, de sleutel uit de auto haalde en de achterbak openmaakte om een tas te verwijderen. Vervolgens stapte hij in zijn auto en reed met een hoge snelheid weg. Wat er in de tas zat weet ik niet, maar het was duidelijk wel belangrijker dan de twee slachtoffers.”

Aangifte Schotte:

[scribd id=110295732 key=key-2o30oa1k9eo22o544q5v mode=scroll]

Pressiegroep Frente Sivil besteedde in hun serie ‘Ken ta Schotte?’ aandacht aan het ongeluk:

http://www.youtube.com/watch?v=TK5U7f00u9E

40 reacties op “Nabestaande wil geld van Schotte”

 1. @Adriana Grion, je hebt groot gelijk, aanpakken die man. Wens jou en je broer heel veel sterkte toe!!

 2. @Daniel

  Haar brief is van juli, 3 maanden terug. Schotte’s aanklacht is van 1 maand terug. Wie zit dus het dichtste voor de verkiezingen?
  Zij heeft waarschijnlijk pas onlangs het rapport van de recherche onder ogen gekregen. Haar boosheid is begrijpelijk.

 3. @john,

  ja zielig voor Gerrit hoor.
  dat hij afgeperst wordt door de kinderen van de vrouw die hij met 120KM/uur heeft doodgereden.
  echt schande….
  jij weet vast wel wat er in die zwarte tassen zat?
  ik wil het ook graag weten……

 4. Stel dat de nabestaanden, net als wij, pas nu inzage krijgen in het rapport opgesteld door erkende specialisten in zake, snelheid, kreukelzone, verplaatsing auto enz.
  Kortom nu pas hoort dat de snelheid van Schotte minimaal tegen de 120 km p/u was.
  Waardoor blijkt dat het oprijden van de weg (T kruising) is gestart op het moment dat er GEEN auto in aantocht was. Dat de actie van het de weg oprijden en links afslaan bij een auto naderend met 60 km/ u ruimschoots voltooid zou zijn en de van links naderende auto zelfs geen gas terug genomen zou hoeven te hebben om een aanrijding te voorkomen.
  Dat de aangereden automobiliste onmogelijk kon verwachten dat een auto met zo een hoge snelheid zou naderen. Dat Dhr. Schotte op de hoogte was van de weg en situatie ter plaatse en dus wist dat hij een kruising naderde.
  Derhalve de schuld van de aanrijding volledig aan Schotte is toe schrijven.
  Als je als nabestaande dan na 7 jaren merkt dat het openbaar Ministerie toen, al dan niet onder drang van de minister (die overigens meerdere dubieuze acties heeft laten zien) fout is ingelicht door de politie kan ik me voorstellen dat je graag actie wilt ondernemen.
  Of het slim is om dat met die randcrimineel persoonlijk af te handelen kan met “nee” worden beantwoord.
  Bij het OM een verzoek tot heropening van de zaak was waarschijnlijk beter overgekomen.

 5. Hierdoor gaat Schotte weer winnen.

 6. Pure afpersing dus.

 7. Nu pas komt ze om geld vragen ? Zeven jaar na dato ? En vlak voor de verkiezingen ? Waarom niet 6 maanden eerder ? Wat een toeval !

 8. Roosje het is goed dat je schrijft wat je denk maar toch zou ik jou een tip willen geven om beter nederlands te leren schrijven,ook ik ben de nederlandse taal niet geheel machtig daar ik niet verder dan de lagerschool klas 5 ben gekomen,maar ben sinds dat ik gepensioneerd ben doe ik gratis lessen online,zou voor jou ook wat zijn denk ik veder op een paar dingen na niet aan te merken op je schrijven,groet A.M

 9. @roosje,

  het is geen kwestie van donker of blank (zwar/wit).
  Blanken die jullie uitlachen?
  andersom gebeurt dat net zo vaak, zo niet vaker?
  als blanke wordt je hier vaker gediscrimineert dan de Yu di korsou in NL gediscrimineerd worden.
  maar dat kan ook alleen maar mijn gevoel zijn.
  Discriminatie is altijd fout….

  lees even wat YDK schreef over het “”ongeluk””

  Zijn Schoonvader Salas minister van verkeer en vervoer…..
  de eigenaar van de betreffende auto (onverzekerd).
  Heeft onze Gerrit buiten de justitie weten te houden.
  Was Salas de eigenaar van die 2 zwarte sporttassen met wat ?
  vul maar in, maar het waren geen sport kleren.
  ik denk eerder aan drugs/zwart geld….of heeft iemand een andere sugestie?

  Nu is Gerrit boos omdat de familie schade vergoeding vraagt…
  lijkt me normaal als er iemand overlijd door schuld, dat de schuldige moet betalen.
  In amerika zouden miljoenen geclaimd worden, maar dat is ook niet goed te praten.
  maar minimaal de geleden werkelijke schade moet vergoed worden.
  En Gerrit moet als nog naar de gevangenis minimaal 3 jaar.
  Maar ons OM is waarschijnlijk ook corrupt en heeft dezelfde vriendjes kliek als onze Gerrit.

  Het is duidelijk Gerrit heeft geen enkel geweten.
  Om nadat je zo een drama veroorzaakt hebt, gewoon door kan leven?
  zonder enige spijt te bekennen, echt ongelooflijk.
  maarde vrouwtje Salas en van dijs zijn dol op hem.
  foute mannen, daar vallen deze dames op.
  deze dames hebben dus ook geen enkel geweten.

 10. Hoe vaak heeft Wiels aangeven dat hij tegen de blanke ras is omdat de blanke een stelleje slavendrijvers zijn. Hij maak onderscheid tussen de makamba en Nederlanders.. Wat een nonsense. We zijn ondertussen 400 terug in de tijd. Continue praten over olie en gas. Er zijn zoveel landen die olie en gas hebben, dit is echter geen garantie op rijkdom men moet in de meeste landen gewoon keihard werken en armoede overheerst ook, kijk maar na Venezuela. Afschaffing van ons passport en in de richting van socialisme gaan leid er naartoe dat het verschil tussen rijk en arm alleen maar groter wordt. De middenklasse verdwijt kompleet. VOLK wordt toch wakker.. En ik praat Lariekoek de enige lariekoek is degene die zo dom is om zijn Nederlands passport in te leveren.. Mischien heeft men Baselman op zo’n kaartje van 100 per maand getracteerd, andere redenen kan ik niet bedenken. de dieptepunt bereikt.

 11. 19:10:12… denk niet dat we in 10 minuten en 12 seconden de uitslag hebben haha zou wel een bak zijn!

 12. Deze rat hoort al lang onder de groene zoden te liggen. Zijn tijd komt nog wel, mark my words. . . .

 13. goeie dag allemaal wat een schande een groote schande en moet geen dingen doormekaar mengen men moet niet genieten van ander mens problemen op deze manieren lossen wij niks op het vervelend dat precis nu 1 week voor het verkiezing deze dingen komen te rollen had ook op een anderemanier gekund ik vindt het heel erg jammer wij als antiliaanen moeten ons gaan gedragen wij ltten ons kennen dat is niet de bedoeling en weet je het ergste is dat de blanken zitten ons uit lachen want door hun krijg je nu veel problemen omkopereijen smerige handelingen vieze trukjes waar voor antiliaanen voor wordt gebruikt hun zitten hier thuis julie uit te lachen hun verkiezingen lopen supel en zonder problemen hoe kan dat zijn dat antiliaanen zo dom en naief zijn de blanken spelen julie tegen mekaar mijn god help ons bd voor de antiliaanen want hun gebruiken hun hersen en inteligensie niet hun worden gebruikt nomals door een blanke als julie zien dat nederland mee gaat bemoeien dan moeten julie juist samen gaan werken en niet tegen mekaar ik woon al hier30 jaar en ik volg elke nieuws politieke kwetsie via telvisie of radiomensen en mensen hoe dom kunnen julie nog zijn want julie latten geld de baas zijn over julie gedachten julie wordn geruikt en gestuurdt in handen van de duivel zonder dat julie iets merk stoppen laat elke zaak apert blijven kijk alles individueel ga mensen niet terlijf als je geen reden voor hebt alles wat men op deze aarde doet komt vandag of latter terug bij jou als het zo is dat schotte verkeer eeft gehandeld laat hem god zal persoonlijk hem aanspreken en als het maar een ongeluk is dan kan je niks aan doen maar er i bij alle ongeluk een verzekeing per persoon aangeslooten dus als hij fut zat zal de verzekering van dhr schote dat moeten bewijzen via een prosesverbaal maar dingen horen mop de goeie maneer af geslooten te worden het warom mevr vandag kmt met alle sugestie over iets van zo veeljaren geleden nu pas aanloopen dat is erg slordig en nu niet toepaselijk jammer met ale respet voor deze familie ga goed onder zoeken waarom alles in de doofpot zitten maar doe het op een nette manier en dhr schote moet der verantwoording bij dit gebeurtenis na komn bij elke verzekering kan je een schade clemen bedankt entot volgende keer laat onze mooie land niet door problemen een schade op lopen dat is slecht voor de toeristen dankje wel

 14. @ Jan maak je niet druk, @waarheid ( allias Pinnokio 2 ) praat geen lariekoek,die raaskalkt alleen maar net zo als zijn BAAZEN Wiels en Gerrit de Raaf.Waaerheid zit eerdaags ( na 19 okt ) in Zon en Schild psygische inrichting voor zware gevallen,is niet meer uit te komen als je er eenmaal zit.

 15. @ Jan

  Hou nou toch op. Je praat lariekoek.

 16. De avondklok tikt voor G.S
  –191012–

 17. Het rapport zegt duidelijk dat Schotte 116 km (hoeveel is de maximale snelheid op Curacao) per uur reed in de auto die op naam stond van Salas!. Er is een dode bij gevallen en zgn volgens het OM is er onderzoek gedaan en er is niets mee gedaan?

  Weer bewijs dat het OM niet functioneert. Neem Patrick Kluivert. Die is wel veroordeeld voor het doodrijden van mr Putman.

 18. die durft! en natuurlijk willen ze geld baselmans…en dat mag van mij heeeeel veeeeeel zijn!

 19. Je kunt zien dat Stella van Rijn op vakantie is, gezien de taalfouten in de brief van Schotte (onder andere ‘onderhoudt’ in plaats van ‘onderhoud’).

  Maar gelukkig voor hem vormt MAVO3 geen belemmering voor de screening.

 20. @Jan,

  in NL zijn er ook een hoop donkere mensen die op de PVV stemmen….
  het blijven raadsels????

 21. Baselman. Je verdedigt deze mensen continue terwijl jij als blanke man als eerst der uit geschopt zal worden mochten ze wederom aan de macht komen. Ik begrijp die Baselman niet. Blanke Nederlanders zijn totaal niet welkom meer op het eiland, maar meneer Baselman juicht de mfk en Ps toe… de wereld op zijn kop.

 22. Shotte mag van geluk spreken dat deze familie altijd hun verstand en geduld hebben gebruikt,als het onze moeder zou zijn geweest dan weet ik nog niet of hij ooit minister president was geworden,heb u hem door???????.

 23. Schotte is aan alle kanten “omgeven” door STINKENDE LOUCHE ZAAKJES
  1) MAFFIA / Corallo als financier (via “omweg” vd Dijs &co)
  2) Robby do$ $anto$ / als financier witwasserij
  3) OM niet opgepikte MOT-meldingen (of onder druk in doofpot gezet)
  4) “Gratis” druktank voor Curacao (blijkt onhandse deal voor verrijking “vriendjes”)
  5) Uitwerking adviesrapport (wordt angstvallig geheim gehouden) – Schotte gaat EIGEN kant op met advies
  6) Omkopen van zijn “stemvee” (BB, voedselpakket, 100-kaart, ….)
  7) Uitroepen “Golpi di Estado” / zelfs nu nog niet erkennen van huidige Staten
  8) Bemoeienis en LEUGENS over Olympische status Curacao
  9) INTIMIDEREN en negeren rechterlijke uitspraken over VDC (op non-actief zetten van hoofd en medewerkers om SCREENING te BLOKKEREN)
  10) Hulp inroepen van “vriendjes” in internationale kringen om aan de macht te blijven
  11) Dood door schuld (veroorzaakte aanrijdin onder zeer verdachte omstandigheden)
  Dit is slechts het topje van de MAFFIOSE ijsber van compadre SCOTTI
  Trek zelf de conclusie maar of je nog op zo’n figuur wil/durft te stemmen !!!!!
  Hij is “rijp” om af te voeren naar zijn laatste rustplaats .. BON FUTURO cellblock 2

 24. Zijn Schoonvader Salas minister van verkeer en vervoer…..
  de eigenaar van de betreffende auto (onverzekerd).
  Heeft onze Gerrit buiten de justitie weten te houden.
  Was Salas de eigenaar van die 2 zwarte sporttassen met wat ?
  vul maar in, maar het waren geen sport kleren.
  ik denk eerder aan drugs/zwart geld….of heeft iemand een andere sugestie?

  Nu is Gerrit boos omdat de familie schade vergoeding vraagt…
  lijkt me normaal als er iemand overlijd door schuld, dat de schuldige moet betalen.
  In amerika zouden miljoenen geclaimd worden, maar dat is ook niet goed te praten.
  maar minimaal de geleden werkelijke schade moet vergoed worden.
  En Gerrit moet als nog naar de gevangenis minimaal 3 jaar.
  Maar ons OM is waarschijnlijk ook corrupt en heeft dezelfde vriendjes kliek als onze Gerrit.

  Het is duidelijk Gerrit heeft geen enkel geweten.
  Om nadat je zo een drama veroorzaakt hebt, gewoon door kan leven?
  zonder enige spijt te bekennen, echt ongelooflijk.
  maarde vrouwtje Salas en van dijs zijn dol op hem.
  foute mannen, daar vallen deze dames op.
  deze dames hebben dus ook geen enkel geweten.

 25. nee hoor, 2005 voor doodslag.. dat is nog niet verjaard!

 26. Ta kiko tabata den e tas nan ey,ku tabata asina belangrijk?

 27. Denk dat er ook eens uitgezocht moet worden hoe dit ongeval nooit heeft geleid tot vervolging of iets dergelijks. Het ongeluk schijnt onder de mat geveegd door een op dat moment hoog geplaatse functionaris. Dit geeft wederom te denken over onze ex premier.

 28. Rossana tai masja bon mes. Ela perde su mama, ku tabata pila di kas, di negosi.
  Schotte ta bini ku su s jen di alkohol, kore manera bestia,mata su mama, nada no ta bini afo. Anto e no tin derechi di pidi sen? Susana, sigi, no laga ningun hende deskuracha bo.

 29. Is 2005 verjaard?
  er is nooit aangifte bij het OM terect gekomen.
  er zijn nog steeds getuigen en er is een rapport gemaakt door de Fatum.
  ik denk dat er alsnog aangifte gedaan moet worden…. bij het OM.
  De familie had dit waarschijnlijk n iet gedaan uit onwetendheid.

 30. Het verwerven van stemmen kost bakken met geld, opgebracht door (criminele) sponsors, en uiteindelijk het volk van Curacao, want sponsoring, daar moet natuurlijk wat tegen overstaan.
  Deze stem kost wel erg veel, maar hebben nabestaande niet een beetje recht op een vergoeding??
  Het lijkt dat deze stem met eigen geld betaald zal moeten worden, begrijpelijk dat onze zo meegaande en met de noden van (zijn) volk diep bewogen (ex) MP met dit verzoek een probleem heeft.
  Het gebeuren rond deze man wordt steeds onsmakelijker.
  Ik zou hem nog niet het inpakken van m’n boodschappen toevertrouwen.

 31. ik wist het al, maar er schijnen nog steeds mensen te denken dat Schotte gevoelens heeft.
  Schotte heeft alleen gevoelens voor zichzelf.
  voor hem is niemand van belang, alles gaat om Schotte en zijn groothiedswaanzin..
  hij is de belangrijkste figuur in zijn universum.

  dit ongeluk: minimaal 120km per uur, drank?, geen rijbewijs, onverzekerd, is het bewijs dat hij de goede vriendjes heeft.
  ieder ander was voor 2 jaar de gevangenis in gegaan.
  in mijn ogen is het moord geweest….

  blijft de vraag wat zat er in die 2 sport tassen????????????????
  wat was zo belangrijk dat deze eerst van de plek verwijderd moesten worden…..

  wie durft nog met een zuiver geweten op de MFK te gaan stemmen???

 32. Als Curacao respect verdient – daar ben ik het volledig mee eens – moet het OM de zaak onderzoeken en indien nodig, Schotte aanklagen.
  7 jaar na dato nog geen proces verbaal is een lange tijd.

 33. Afgezien of mevrouw wel of geen recht heeft op vervolgschade, stinkt dit zaakje like hell. Bij een dergelijk ongeluk moet een schuldige aan te wijzen zijn, maar duistere handelingen hebben dat voorkomen. De onderste steen zal boven moeten komen of hebben we daar een Peter R. de Vries voor nodig.

 34. Hij gaat goed ,hij gaat lekker.Jammer dat ik hem nergens van beschuldigen,alleen dat hij een grote ……….. is.

 35. Hopelijk kleden ze hem financieel helemaal uit, maar vrees dat hij alles goed heeft afgeschermd en er dus geen cent te halen valt!

 36. Op zich niet zo’n vreemde gedachte hoor, dat je schade moet vergoeden als je een ongeluk veroorzaakt. Normaal is de veroorzaker van de schade daarvoor verzekerd, dat scheelt voor iedereen een hoop gedoe.

 37. Hoe durft hij! E a mata e senora su mama! Gerrit bo ta hopi sinberguensa!

 38. En heeft hij de bijlage (haar brief) ook meegestuurd met zijn persbericht?
  Die lijkt me interessant

 39. DUS het gaat weer om geld!!! Verloren zaak. Niet een rechter trapt met ons recht hier in. Met geld kan geen persoon levend gemaakt worden en ziet men dit soort acties als vergeldingsacties!

 40. Schotte wordt op z’n eigen werkwijze aangepakt! Heeft hij aan de dochter excuses aangeboden? Als je op zo’n manier mijn moeder doodrijdt dan had ik je geen brief gestuurd.