CURAÇAO – De laatste afwegingen worden gemaakt en de laatste debatten gevoerd. Over een paar dagen moet het volk van Curaçao stemmen en op wie is voor sommigen nog een grote vraag. Naast verschillende informatiebronnen, is vandaag de Stemwijzer online gegaan. Helaas geeft de wijzer geen advies.

Jeroen Jansen, Favell Maduro, Anneke Polak, Rafael Oliana en Alex Timmermans begonnen enthousiast met het opzetten van een Stemwijzer voor Curaçao. Helaas bleek dat de drie coalitiepartijen MAN, MFK en Pueblo Soberano niet wilden meewerken: de stellingen zouden te suggestief zijn. “Ook na een uitnodiging van onze kant om een gesprek te starten over de stellingen, werd besloten geen medewerking te verlenen”, laat het vijftal vrijwilligers weten.

Advies
“Omdat wij van mening zijn dat een Stemwijzer zonder de input van alle partijen geen waarde heeft, gaan wij geen advies geven aan u”, laat het vijftal op de website weten. Op de website van Stemwijzer zijn nu 21 stellingen te lezen waarop de partijen PAR, PAIS, FOL, DP/PLKP en PNP hebben gereageerd.

5 reacties op “Stemwijzer zonder advies online”

 1. Ook ik kom niet verder dan stelling 2. Handig weer… En is er nog iemand verbaasd over de reacties van die boevenbende? Ze snappen het woord ‘stelling’ niet eens!

 2. eindelijk een stemwijzer kom ik niet verder dan stelling 2. erg jammer……..

 3. Jammer, pfff… stellingen zijn te suggestief! Wat een larrie….. Ik hou me hart vast als deze partijen weer aan de macht komen. Dios spaar nos dushi Curaçao.

 4. Toch kun je deze stemwijzer beschouwen als een flinke stap vooruit voor de democratie in Curacao. Als je de antwoorden leest die de verschillende partijen geven op de stellingen, kom je vanzelf tot keuzes. Voor de “thuisblijvende partijen” is dit dodelijk. MFK en PS , degraderen zichzelf tot One Issue partijen. Bij de MFK is dat : Schotte for President en bij de PS : Onafhankelijkheid. Beide tekenen daarbij Nederland af als de grote boeman, boosdoener en alles wat niet goed is. Het verschil tussen een autonoom land en een onafhankelijk land maakt geen van beiden duidelijk. Toezicht op de financieen verdwijnt na vijf jaar goede begrotingen zonder grote tekorten. Dan is Curacao automatisch autonoom, of onafhankelijk, naar keuze met of zonder Nederlands paspoort.
  Waarom lopen Wiels en Schotte dan nog steeds te schreeuwen? Ze willen zelf geld gaan drukken wellicht.

 5. Helaas bleek dat de drie coalitiepartijen MAN, MFK en Pueblo Soberano niet wilden meewerken: de stellingen zouden te suggestief zijn. “Ook na een uitnodiging van onze kant om een gesprek te starten over de stellingen, werd besloten geen medewerking te verlenen”, laat het vijftal vrijwilligers weten.

  echt niet verwacht dat deze hoogwaardige partijen geen stelling durven te nemen.
  wat een zooitje ongeregeld.ze verspreiden niet allen angst, maar zijn zelf angsthazen…