• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hr.Ms. Van Amstel, het nieuwe stationsschip van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied, is vanochtend de haven van Curaçao ceremonieel binnen gevaren. De ceremoniële binnenkomst is een traditie die door Hare Majesteits schepen als stationsschip in het Caribisch gebied in ere wordt gehouden.

De traditie bestaat uit het afgeven van 21 saluutschoten aan de gouverneur van Curaçao en het Koninkrijk der Nederlanden. Dit saluut wordt door marinepersoneel vanaf Fort Krommelijn beantwoord. Hr.Ms. Van Amstel is vanaf begin september in het Caribisch Gebied om haar taken als stationsschip uit te voeren. Het schip van de Koninklijke Marine voert counterdrugsoperaties en kustwachttaken uit en kan humanitaire hulp verlenen bij rampen.

Bemanning
Het 122 meter lange schip heeft een vaste bemanning van circa 150 personen. De Van Amstel heeft een Belgische Augusta Bell helikopter aan boord. Het schip is geen onbekende in het Caribisch gebied en voer hier al enkele keren als stationsschip. De laatste deployment was precies een jaar geleden.

4 reacties op “Hr.Ms. Van Amstel ceremonieel ontvangen”

 1. Toevallig?

 2. jongens ik wens jullie een behouden vaart
  en een mooie tyd , en een behouden thuiskomst
  tabe tabe tabe tabe

 3. Wat is Curacao toch een mooi en machtig land! of niet dan, Shotte, Wiels, Cooper en cootjes?

 4. Tja, op de een of andere manier toch geruststellend, als ik denk aan de PS bijeenkomst van Idi Wiels, afgelopen zaterdag!