• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De website Curaleaks heeft vandaag nieuwe documenten gepubliceerd en dit keer lijkt het te gaan om bankgegevens van Cicely van der Dijs, vriendin van ex-premier Gerrit Schotte. De site claimt dat op de afschriften te zien is dat Francesco Corallo geld sluist naar de rekening van Van der Dijs.

Het geld zou direct op de rekening van Schotte zijn overgezet. Curaleaks heeft vier pagina’s met transacties en twee pagina’s met statements met de naam en adres van Van der Dijs erop.

Transacties
“Kijk in de lijst van transacties naar de datum 06-14-2010: Van der Dijs heeft toen 73422.00 dollar van Corallo’s bedrijf Betplus giocolegale ontvangen. Een dag later, op 15 juni, ontving Gerrit Schotte de som van 73422.00 dollar op zijn rekening op Curaçao”, schrijft Curaleaks als begeleidende tekst. Schotte zou volgens geruchten banden hebben met de Nederlands/Italiaanse Francesco Corallo, die in verband wordt gebracht met de maffia. De documenten zijn hier te bekijken.

Initiatiefnemer
De Curaçaose klokkenluider verzamelt informatie over corruptie op het eiland om deze vervolgens te publiceren op de website. Het initiatief komt van de actiegroep ‘Ban Drecha Kòrsou Awo’.

41 reacties op “Curaleaks plaatst bankgegevens Van der Dijs”

 1. @Nardy,

  ja, schamteloos zijn de dames Van dijs en Salas….
  maar wel een goed gevulde creditcard…
  ondanks dat, lijkt het me een leeg bestaan…
  zielige dames met veel geld.
  Hopi tristu…

 2. Curaleaks: briljant 🙂 🙂 🙂 !!!

  Cicely = sin berguenza 🙁

 3. @Erfpacht

  Curaleaks is afhankelijk van de gegevens die zij krijgen toegespeeld. Zij doen zelf geen onderzoek, maar dat wist je vast wel al?
  Wikileaks kreeg ook alleen gegevens toegestuurd, zelf deden/doen zij geen onderzoek.

  Dus iedereen die gegevens meent te hebben, gewoon ff opsturen.

 4. @Sander

  De kids van GS zitten op de International School.

 5. Ik vraag me af of de dames Salas en van Dijs gelukkig zijn met hun keuze.
  ik ben ook benieuwd hoe zij hun leven hebben ingedeeld met Schotte?
  ze leven in Miami heb ik begrepen en wonen in grote luxe villa”s.
  gaan van de ene shopping mall naar de andere stel ik me zo voor.
  Maar zijn ze gelukkig?
  geeft hun manier van leven een geluks gevoel.
  of voelen ze zich toch schuldig over het geld wat zij kunnen uitgeven terwijl de mensen hier nog niet van de honger om komen.
  Ze moeten natuurlijk inmiddels wel weten hoe hun partnes Gerrit in elkaar zit.
  maar geld kan een hoop vergoeden….
  of toch niet???
  misschien toch een beetje een leeg bestaan???

 6. Waarom geloven zoveel mensen hier gelijk,zonder vragen, bewijzen en onderzoek de meest rare theorieen: goed op het eiland, olie in de grond.
  En kunnen ze andere zaken waarvan de bewijzen zich opstapelen niet accepteren als zijnde waar (connecties Schotte, Cooper en El H akim met maffia)?

 7. Dit is allemaal toch te vermoeiend voor woorden! Iedereen wist toch allang wat die man uitspookt. En nu heel verbaasd kijken van oh uhhh dat wist ik niet. Maar in 2010 toch voor iemand stemmen die niet eens een afgemaakte opleiding heeft. Of hadden ze ook Curaleaks nodig om dat te weten? Curacao is toch klein!
  Trouwens ze moeten ook de “dirt” van de andere campagnevoerders op de site zetten. En niet alleen van de mensen die hun niet bevalt.

 8. @erfpacht, als jij bewijzen hebt van miljoenen van AQ en CB kan je dit ook naar het OM en Cureleaks sturen. Echter zoals altijd blijkt hier niets waar van te zijn. Schotte beweert van alles maar heeft geen bewijs. Wiels meent ook Schotte door en door corrupt is alleen wil hij hiermee Schotte chanteren.

 9. @Erfpacht,

  het staat je vrij je daar in te verdiepen.
  en desnoods een groep op te richten.
  Als Wiels en Schotte daar corruptie hadden ontdekt, dan hadden ze wel aangifte gedaan.
  is niet gebeurt…
  zeker als er bewijzen zijn.
  Bij Gerrit stapelen de bewijzen zich op, gaat niet lang meer duren…
  Dan zal zelfs het onwillige OM hem toch moeten oppakken.

 10. Denk ze gewoon wachten met ingrijpen tot na de verkiezingen om diverse problemen te voorkomen.
  Hopelijk vlucht de vogel vrijdagnacht na zijn verlies niet het eiland af.

 11. Helaas, helaas, de stem van het volk bepaald wie er aan de macht komt. Ben er niet gerust op. Het is te vaak misgegaan en komen er weer onbenullen en graaiers in het Fort. Mooi Curaçao verdient beter.

 12. Jammer dat ”Curaleaks” met twee maten meet. Vrienden en medestanders worden met rust gelaten. Over de miljoenen van Banko centraal niks, over aqua electra niks. De kranten staan bol over kruimeltjes maar over de deftig ”gestolen” miljoenen hoort met zoals altijd niks, vriendjes he.
  Jammer dat niemand meer het nieuws verslaat zoals het behoort…

 13. ik heb genoeg aan schotte !!!!!!!!!!!!!!!

 14. @A.H.

  Het OM is echt onbetrouwbaar geworden hier op curacao.
  daar moet ook nog eens goed naar gekeken worden.

  hoe kan iemand als Schotte nog vrij rond lopen?

  zelfs Wiels moet teruggefloten worden met zijn gescheld en foute uitspraken naar allerlei mensen.

  Wat gebeurt er met Dos santos???
  zaak Bientu, loopt al jaren zonder resultaat.

  mensen met geld en goede connecties mogen hier alles doen, gepakt worden ze niet.

  kijk maar naar Schotte, na zijn autoongeluk, waarbij hij iemand heeft doodgereden.
  120 km/uur/ te veel alcohol/ onverzekerd/ zonder rijbewijs
  zijn schoonvader Salas heeft hem toen buiten schot weten te houden.

  Als dat niet stinkt, dan weet ik het niet meer.

 15. Volgens mij is Gerritje in paniek.
  Want als hij niks meer kan doen voor the big bosses heeft hij een groot probleem.
  PAYBACK IS À BITCH, of noemen we het gewoon KARMA ?

 16. v d dijs is een gewoon yu di korsow.
  hihihi als interpol hier acher komt hihihi

 17. Het moge duidelijk zijn dat ex minister president Gerrit de Raaf na het debat van van avond rijp is voor de zwaar beveiligde psychische inrichting Zon en Shild te Zeist/Soesterberg.Hier liegt hij zich niet meer uit.Het heeft er wel veel van weg dat zijn tegenstanders hier al langer van op de hoogte waren maar het goede moment hebben uitgekozen om hem geen tijd te gunnen om leugens te verzinnen om zich weer schoon te liegen,helaas voor deze leugenaar zal hem het dit keer niet lukken,als de PAR.PAIS,PNP,PDL,DP FOL, Ballen hebben vanavond dan gaat zijn nek eraf,zowel ook van maffia zijde,Gerrit de Raaf zal moeten onderduiken,ik zou zegen tenten genoeg om in te verschuilen op Haiti,of zig met spoed laten opnemen in boven genoemde inrichting,maar ook daar geef ik hem niet de gerantie dat hij daar veilig zit,er lopen daar zeer zware psychische gevalen die totaal geen tegen spraak dulden en dat wordt een moeilijke opgave voor ons Gerritje de alles Betweter.

 18. Qiwela cs

  Wiels cs bedoel ik te zeggen.

 19. Go, go, go Curaleaks. Dit is goed nieuws (als het niet zo treurig was allemaal). Nu Qiwela cs ook nog even aanpakken en dan kunnen ze allemaal achter elkaar de Bon Futuro in marcheren.
  Wat zal dat een rust geven en wat zal mi dushi Korsow dan weer zoals voorheen een schitterende plek om te wonen worden.

  Overigens geweldig te lezen dat mr. D. Piar toch onderzoek laat plegen naar de kaart van Schotte. Dat stemt mij erg tevreden.

 20. @WOWO

  er gebeurt veel te weinig bij het OM,
  deels speelt het OM het spel mee. Bv. de MOT-meldingen over Schotte. Met een brief met een hele slimme tekst (VOORALSNOG GEEN….etc) hebben ze zich daarvan afgemaakt.
  Ook vele andere klachten werden door het OM niet behandeld.
  Bij het OM is een grote schoonmaak nodig waarbij Piar zich teveel heeft gecompromiteerd heeft met de zittende kabinetten dat hiij echt niet meer te handhaven is. We hebben een onafhankelijk, boven de partijeb staand, 100% door de burgers te vertrouwen OM nodig.
  Op dit moment is zelfs het OM c…… Hoe diep kan men zinken

 21. Kan iemand mij uitleggen waarom het OM nog geen grondig onderzoek heeft gedaan naar Gerrit Schotte en de van der Dijs familie? Of zit daar zo veel drek dat het jaren gaat kosten?

  Vraag me ook af waarom Cicely van der Dijs zich zo laat misbruiken door een man die elke dag een ander heeft.

 22. svp alle bewijzen legaal publiceren het volk moet alles weten. Dat wil zeggen de mensen hebben niet het UITERSTE gedaan om een super welvaart in Curacao te doen ontstaan zodat IEDEREEN een normale standaard bestaan kan genieten. Ze hebben dus alleen aan het grote geld voorzich gedacht om nog rijker te worden of ??

 23. Gekke Gerritje toch, met de maffia moet je geen grappen maken, die zijn niet zo aardig en geciviliceerd bij je falen als ‘beschaafde’ mensen en ‘normale’ instellingen!
  (denk bij beschaafd aan; belasting dienst, OM, AQ, Politie, enz)

  🙂

 24. gerritje gerritje wat ga je nu op de bek zeg. je hebt je aanhang nog zo beloofd om niet meer te liegen whaaaaaa. ik zou alvast een goed onderduik adresje zoeken als ik jouw was. je weet maar nooit met de maffia valt niet te spotten.

 25. @mi tin gana, van der dijs waren grote slavenhouders op curacao. ze hebben altijd hun macht gehouden en hebben de macht in handen in curacao via strooimannen als Schotte. veel van hun geld zit wel al in geheime rekeningen en huizen in Miami terwijl ze Curacao leegzuigen.

 26. De CEO van CitiGroup (Vikram Pandit) heeft zich inmiddels teruggetrokken, zelfs hem werd het te gortig! LOL

 27. Fundashon Gerrit Schotte van een Citibank rekening in de Verenigde Staten. De bedragen waren 53.422 en 20.000 dollar, 73.422 in totaal.

  Hé! Gevolmachtigde Sheldry Osepa zat ook op de stoel van deze fundashon met hoge positie.
  Bij zijn eerste toespraak in het gebouw van de Antillenhuis werd hij opgebeld door Schotte vanuit Curacao, dat hij zijn bestuursfunktie van fundashon moet neerleggen, daar het gevaar in aantocht is.

 28. Het is klaar met Schotte, en die hele MFK. BAMMMMMMMMMM

 29. Ga zo door, Curaleaks!! Waar zijn jullie nu, Hendrik en Rita en Peggy??

 30. Nog even en we mogen deze man alleen nog maar Gerrit S. noemen in alle media communicatie.

 31. Ik herhaal…” meneer Corallo heeft nooit een ticket bij ons gekocht”. Geen ticket, nee….hahaha!

 32. Dat kan toch geen toeval zijn!

 33. The plot thickens….

 34. heerlijk gedoseerd al deze info, zo vlak voor het debat van vanavond, wat zal ie zweten

 35. Is Cicely van der Dijs nou, yu di korsow of un Hulandes drechi ?????? Als iemand dat weet graag mij hierover informeren. Lijkt wel op een NL achternaam. hmmmmm

 36. Cronicles Of A Death Foretold … straks gaan ze elkaar afmaken. En uh, yep, het net begint zich inderdaad te sluiten. Ik ga m’n popcorn alvast klaarmaken.

 37. en nu moet OM nog de balls hebben

 38. Beste mensen van ons dushi Korsow,
  de tijd is aangebroken om deze maffia familie voor eens en altijd de deur te wijzen.

  Boycot de benzine stations van Vandis, koop geen producten meer die gerelateerd zijn met deze familie. En stem zekker niet op de partijen die deze corrupte en maffia vriendjes steunen of op hun lijst hebben staan.

  “Hit them in the pocket”.

  Trouwens waar blijft de belastingdienst met het onderzoek of er belasting is betaald over deze bedragen?. Waarom dient de kleine man op Curacao wel alles op orde te hebben maar doet de belastingdienst niets tegen Van Der Dijs, Schotte, Jamaloodin en Hakim?.

  In andere landen heb je het “Pluk ze kaal” beleid, dat betekent, nu betalen of alles inleveren. Tijd voor Curacao om mensen te houden aan hun verplichtingen.

  Belasting onduiking moet strafbaar zijn met gevangenis. Tijd ook om bij het OM de bezem er door te halen, ze doen niets tegen deze personen. Een slappe boel die de indruk geeft dat alles hier maar kan. Wanner is de laatse corrupt opgepakt en in de bak gegooid?.
  YWN

 39. Ban drecha korsou awo en Curaleaks werken samen, maar het zijn twee verschillende groepen!

 40. heerrlijk, het net begint zich te sluiten..

 41. Oops Gekke Gerritje, het net lijkt zich te gaan sluiten jochie…