• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Duizenden telefoonbezitters op het eiland zijn het slachtoffer geworden van ‘spamcalls’. Politieke partijen maken in verkiezingstijd van dit voor Curaçao onbekende fenomeen gebruik. Telecombedrijf UTS ontkent gegevens van klanten te hebben verkocht aan derden, meldt Radio Hoyer 2.

Het bedrijf is volgens UTS-directeur Paul de Geus ook niet gehackt. Volgens de Geus verlopen de gesprekken via buitenlandse providers en maken de bellers gebruik van zogenaamde ‘call-generators’ om duizenden nummers tegelijk te bellen. Het telecombedrijf kan hier niets tegen doen, omdat het niet illegaal is. Verder verdient het bedrijf er zelf ook aan.

Aangifte
De Geus raadt mensen aan aangifte te doen en de organisaties achter de spamcalls aan te spreken. Politieke partij MFK van Gerrit Schotte heeft intussen toegegeven dit soort telefoontjes te plegen. UTS heeft veel klachten gekregen van klanten en De Geus benadrukt dat UTS geen informatie verkoopt of doorgeeft aan derden.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Paul de Geus:

12 reacties op “UTS niet verantwoordelijk voor spamcalls”

 1. Het bedrijf is volgens UTS-directeur Paul de Geus ook niet gehackt

  hoe weet u dat nou zeker meneer de Geus?
  er worden elke week nieuwe technieken ontwikkeld!
  dus u kunt wel gehackt zijn maar dat uw zogenaamde security specialisten het niet kunnen vinden.

  en het lijkt me zeker dat u de nummer heeft door gegeven want hoe kan het anders dat als nummers geheim zijn dat een calling centur aan die nummer komt u heeft uzelf nogal in een klein hoekje gezet.

  We Are Legion
  We Are Anonymous
  We Are United As One, Devided By Zero
  We Do Not Forgive
  We Do Not Forget
  Expect Us.

 2. Vraag aan deze mede pinokkio van de MFK.Hoe is het mogelijk dat? mijn vrouw die totaal niet aan een of andere enquëte heeft mee gedaan toch een bericht krijgt van Gerrit de Raaf via haar UTS mobiele telefoon,en ik die wel een enquëte heeft ingevuld van MFK niet,ik heb toch eerlijk mijn naam en telefoon nummer laten opschrijven,ik denk dat ik de reden weet,bij de vraag wie de nieuwe minster president moest worden na de verkiezingen stond niet de naam van Gerrit de Raaf.Ra RA hoe komt gerrit de Raaf aan mijn vrouw haar nummer.Dit moet tot aan de bodem uit gezocht worden door het OM,mijn aanklacht lig al bij hun op hun buro,en nu kijken wat heren er mee doen!.

 3. Een ander heeft het gedaan òf het is niet waar. Nanananana …………. Als ik de heer de Geus was zou ik er maar geen gif op innemen . Moeten ze een nieuwe directeur zoeken 🙂

 4. de uitleg van schotte over hoe mfk aan de nummers komt klopt in elk geval van geen kant, hier ook gebeld en echt niet omdat we ons nummer hebben opgegeven, staat ook niet in het telefoonboek dus moet wel van uts afkomstig zijn…. smerig hoor, hier win je in elk geval geen zieltjes mee…

 5. Overigens is het gebruiken van ‘automated calling’ heel gebruikelijk in de VS, waar je dat door verschillende call centers kan laten doen. Broadcasting heet dat. Niks bijzonders, maar wel irritant. De belangrijkste reden waarom Amerikanen de tel pas opnemen, als ze op hun antwoord-apparaat horen wie er belt. . .

 6. Ik kan me voorstellen dat ik niet populair ben bij deze kliek, maar waarom word ik nou nooit gebeld?? Ik begin me achtergesteld te voelen. . .

 7. “De Geus raadt mensen aan aangifte te doen en de organisaties achter ..”
  Aangifte val welk misdrijf precies?
  is dit iets strafbaars?

 8. lol

 9. Al met al hebben we precies vanaf verleden zaterdag 11 telefoontjes gehad.

  Kijkt u nog even naar Curaleaks. Misschien kan GS even uitleggen waarom hij en Cicely geld van Corallo ontvangen. En nog wel recent ook.

  https://curaleaks.org/

 10. We kregen ze op 2 telefoonnr’s. Een is mobiel en de andere het de aansluiting die we moesten nemen van UTS toen we internet aanvroegen en die nooit gebruikt wordt.

  Hoe zou iemand aan dat nummer kunnen komen als het niet via UTS is?

 11. het bedrijf zal er wel niets mee verdienen maar bepaalde mensen die voor UTS werken wel!

 12. Nee natuurlijk niet UTS… Hoe kúnnen mensen het denken he!