• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project ‘Karchi Mi Sosten’ was al in een vergevorderde fase maar moest stopgezet worden nadat de regering Schotte demissionair werd. Ex-premier Gerrit Schotte gaf gistermiddag in het partijgebouw van MFK uitleg over de steunkaart, die op Facebook voor ophef zorgde.

Verschillende mensen claimden op Facebook dat zij de steunkaart hebben ontvangen en beschuldigen de partij van het kopen van stemmen. Volgens Schotte is het de bedoeling dat de kaart uitgedeeld wordt aan 15.000 arme gezinnen op Curaçao. De kaart heeft een waarde van honderd gulden per maand voor boodschappen.

Omkoping
Het project moet volgens de ex-premier op 1 januari 2013 starten, mits zijn kabinet herkozen wordt. Het Openbaar Ministerie meldt dat de ‘Karchi Mi Sosten’ geen vorm van omkoping kan zijn, als de MFK de kaart niet willekeurig uitdeelt in ruil voor een stem. Terwijl Schotte claimt dat de kaart uitsluitend bedoelt is voor minderbedeelden, gaan geruchten de ronde dat de kaart wel degelijk aan niet-minderbedeelden wordt uitgedeeld.

‘Bolsa Solidario’
Schotte lichtte gisteren ook het verschil toe met het project ‘Bolsa Solidario’, een project waarbij 5000 gezinnen een tas met producten hebben gekregen uit de Makutu Basiko (basismand levensmiddelen). In deze tas zitten volgens Schotte producten die in elk huishouden aanwezig moeten zijn. Het project wordt volgens de MFK-leider gefinancieerd uit fondsen van de MFK.

30 reacties op “MFK licht ‘Karchi Mi Sosten’ toe”

 1. @ Bin tume. hij help de armen en degene die het minder breed hebben op Curaçao.

  Je kan je niet druk maken om de commentaren, want je vraagt er zelf om door te liegen. Schotte heeft tot nu toe geen enkele arme geholpen en zal dat niet doen ook, want er komt geen Schotte 2.

 2. @bintume, leg aub uit wat Schotte in 2 jaar heeft gedaan voor de armen. Waar was hij tijdens Thomas? wat heeft hij verder gedaan dan eerste klasse de wereld rondvieren?
  Inderdaad kinderen gaan met honger naar school en hij heeft een prive fotograaf voor 20.000 per maand. Zijn ministers betalen geen belastingen.
  Niets inderdaad en hij danst naar de pijpen van familie Dos Santos en Van der Dijs. Mensen die het eiland leegzuigen. Stem maar op deze pinokkio hoor. maar weet hij zit straks in Miami met geld en jij zal hier blijven in Haiti/Curacao zonder stroom en water.

 3. @ Bin Tume

  Den a caso aki bo tin rason. De rijken worden rijker en de armen worden armen. Meaning schotte ta bira mas riku y abo mas pober. Si ta esei bo ke mi ta bisabo dalbai TUR TUR ku SCHOTTE!Bo voto lo yena su saku y no dibo! Si bo ta traha duru pa bo pan di kada dia bo no mester niun MP pa yudabo ku nada. Kada hende ta responsabel pa nan mes bida y famia! Kemen sali foi kas y buska un trabou si bo tin hamber esei ta e solushon! No sinta warda te ora otro hende hasi esei pabo, esei nos ta jama FLOHERA!

  Si Schotte tabata asina caring pa nos PUEBLO elo a hasi tur loke e ta hasiendo aworki den e dos anjanan ku e tbt MP. Awor den un par di luna e ta korda riba “E PUEBLO” y diripiente tur kos ku e no por a hasi den dos anja si por wordu hasi den un par di dia prome ku elekshon. Kom nou 1+1=2 Usa kabes pensaaa prome ku votaa djis paso nan ta primintibo KOS!

 4. @BinTume,

  je kunt ook jezelf helpen, door te gaan werken en niet van iedere man die een beetje aardig is een kind te baren.
  kortom wordt een keer volwassen.

 5. Ik maak me niet druk over jullie commentaren, want jullie helpen mij toch niet. Jullie kunnen alleen kleppen, maar een helpende hand steken naar wij die het moeilijk hebben niet. Zon goede Samaritaan zijn jullie ook niet, jullie kijken naar de andere kant als iemand in nood is. De rijken worden rijker en de armen worden armen. Als je een volle buik heb kan je makkelijke praten, maar woorden vullen mij buik niet.
  Trouwens de Regering van Schotte is pas 2 jaar aan de macht, terwijl de andere partijen hebben jarenlang niks voor de armen gedaan. Terwijl elke dag velen kinderen met honger naar school gaan. Jarenlang hebben zij niks gedaan alleen mooie weer spelen.
  Daarom ben ik Tur Tur ku Schotte. Hij is eerlijk, jong en hij help de armen en degene die het minder breed hebben op Curaçao. Schotte dans niet naar de pijpen van Nederland. Eta un homber para den su sapatu. A mas ku nunca.

 6. Is er een reservering opgenomen in de begroting van 18 miljoen voor de financiering van deze kaart. Dacht het niet toch EX-Premier Schotte. Het wordt tijd dat de macutu goed wordt leeggeschudt om te achterhalen wat er nog meer met Placa di Pueblo is gefinancieerd.

 7. Als ik me niet vergis leggen Statenleden een eed of belofte af als ze zijn gekozen, waarin zij verklaren geen zaken te hebben beloofd om gekozen te worden. Meteen een geval van meineed. Hoop dat het OM hier attent op is. De heer Schotte heeft hier namelijk geen probleem mee is in het verleden gebleken.

 8. @ Bin Tume.
  Je hebt mischien honger en bent arm, maar dat betekent niet dat je ook DOM VERSTAND moet hebben.
  Bai buska riba internet over di Schotte, si bo ta hasi esei anto lesa/wak tur kos NO tin chens ku bo ta vota pe.

 9. Did google translate this correctly? It’s valid from January 1 2013 IF MFK is reelected?
  That’s not buying votes? Can someone help me understand this?

 10. @ Bin tume. Weinig partijen hebben mededogen met de armen.

  MFK heeft in ieder geval de afgelopen 2 jaar niets voor ze gedaan. Het is niet zo zeer kritiek op die creditcard, maar wel de garantie dat NIEMAND die 100 nafjes krijgt. Waarschuw ons meteen, wanneer jij wel die 100 gulden hebt gekregen en ik bedoel dus niet dat kaartje, want daar heb je niets aan. De PAR geeft altijd dus het hele jaar aan mensen, die stellen honger te hebben, zoals vroeger veelvuldig door buren werd gedaan en niet alleen voor de verkiezingen.

 11. @bintune, Schotte heeft 2 jaar lang de tijd gehad (en ook daarvoor) om de armen te helpen. Echter de heer was altijd uitlandig op dure prive tripjes waarbij de kosten zo duur zijn dat er geen armoede zou heersen op Curacao. Leg dus AUB uit wanneer hij iets heeft gedaan voor de armen?

 12. @Kukko….
  de enige juiste reactie, Schotte is een misdadiger.

 13. @big tume,

  je hebt gelijk, maar niet zeuren als de boodschappen volgend jaar 3 of 4 x zo duur zijn geworden…….
  want dat weet jij niet, maar ik wel…..
  een land dat door mafiosa geregeerd wordt gaat financieel naar de donder….
  en de NAF wordt niets meer waard.
  salarissen blijven hetzelfde, dus koopkracht wordt gehalveerd of erger…..

 14. Biba gaat zo door Schotte, laat zien dat je met de armen meeleeft. Weinig partijen hebben mededogen met de armen. Nu staat een man die iets aan wil doen, is weer niet goed. Ai no deze land is tot mij ongenoegen, erg egoïstisch. Het kan mij niet schelen wat ze over Dhr Schotte, ik ben tur tur ku Schotte. Hij denk tenminste aan ons, want als je honger hebt is alle hulp welkome. Ik kan lucht niet opeten. A mas ku nunca

 15. @ Edvard

  Kijk evenm op Curaleaks, daar zie je wie de campagnekas spekt/gespekt heeft.

 16. waarom niet in 2011,die 100naf per maand aan boodschappen ,meneer Schotte???toen had ik nl ook al honger meneer Schotte..waarom nu een week voor de verkiezingen meneer Schotte?? o,meneer Schotte,,u wil dat ik op u stem,want als uw kabinet aan de macht komt,dan pas ,kryg ik per maand 100naf voor boodschappen..Nou meneer Schotte,ik eet nog liever uit de klikko ,dan op u te stemmen..

 17. En ten koste van wat gaat dat betaald worden: duurder water, duurder gas, duurdere bus, hogere OB, geen pensioen, slechter onderwijs?

  Hartelijk dank MFK voor di eondoordachte propagandastunt.
  kj’s

 18. In de wereld van de blinde is één oog koning

 19. Alleen het domme volk van dit land kan hiervoor vallen.

  Wie gaat dit geld betalen mensen?. Hoe dom kan een Curacaonaar zijn om hier in te trappen?.

  Mensen van ons eiland, ga de straat op, praat met mensen en laat ze het licht zien. De domme mensen die op MFK en PS stemmen hebben geen internet, ze lezen ook niet de krant, je kan ze alleen bereiken om een discussie aan te gaan met ze en ze er op wijzen dat dit allemaal populisme is en dat het geld ergens vandaan moet komen.

  Het geld komt uit je eigen zak Curacao.

  YWN

 20. Calimero heeft echt fantasie. Na de devaluatie van de NAF welke iedereen met een beetje hersenen nog voor het eind van het jaar ziet aankomen zal echter alleen een half brood al meer dan 100 gulden gaan kosten.

 21. https://curaleaks.org/

  Schotte kan meteen even uitleggen hoe het komt dat hij geld heeft ontvsngen van zijn maatje Corallo.

 22. 15000 stemmen is 5 zetels toch?

  En hoe kan een partij 1.5 miljoen gulden per maand opbrengen?

 23. En uhm…hoelang is deze kaart geldig? En WAAR komt het geld vandaan…aino swa. Give them a fishing rod, not the fish -_-

 24. MFK = Maffia Financiert Karchi………

 25. Spreekt Schotte weleens de waarheid? Waarom heeft hij de afgelopen 2 jaar NIETS voor de minderbedeelde gedaan?

 26. Helaas zullen veel mensen stemmen op MFK en PS, niet doorhebben dat de investeringen teruglopen en de toerisme niet meer komt omdat er een staatsgreep is. De toeristen begrijpen er helemaal niks meer van en gaan dan liever naar Aruba of St. Maarten.

 27. Het is omkoperij en daarnaast ook volksverlakkerij.
  Er is gezien de treurige financiele staat (na 2 jaar wanbeleid) geen ruimgte voor dit soort projecten, ook in 2013 en verder niet, of gaan we de AWBZ en AOV en Curoil / Agualectra enz nog verder uithollen om maar ergens geld vandaan te halen.
  Het is de zoveelste leugenachtige belofte van de MFK club.

 28. Ik zou graag willen weten wat de kosten waren van het reisgedrag van de heer Schotte.
  ook de salarissen van de bodygards en prive fotoslaaf.
  ook de kosten van de politie begeleiding als meneer even een ritje moest maken met sirenes.
  Dit heeft tonnen gekost, heeft het ook nog wat opgelevert??
  waarom moet deze meneer zo een grootheidswaanzin hebben?
  In NL gaat de MP op de fiets naar zijn werk….

 29. Wie o wie trapt hier nog in?

 30. tjeee….die neus wordt steeds langer…bai fliet!!