• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Interim-premier Stanley Betrian vertrekt vandaag naar Sint Maarten voor een spoedvergadering met premier Sarah Wescot-Williams. De bewindslieden gaan vergaderen over bilaterale overeenkomsten en zullen ook praten over hindernissen tussen Curaçao en Sint Maarten.

Het herstellen van de relaties met de partners binnen het Koninkrijk der Nederlanden is één van de hoofdpunten waar de interim-regering aan werkt.

Andere actiepunten zijn:
– regeerrust terugbrengen op Curaçao en in de relatie van ons land met andere landen in het koninkrijk
– initiëren van maatregelen die de democratie van Curaçao bevorderen
– een screeningwet initiëren, waarvan inmiddels een concept is ingeleverd bij het Parlement
– initiëren van maatregelen die het vertrouwen in de financiën en economie bevorderen, zowel op Curaçao als binnen het Koninkrijk en in het buitenland.
Om dit te bewerkstelligen zit het interim-kabinet om tafel met de sociale partners in verschillende Nationale Dialogen om van gedachten te wisselen over dringende onderwerpen en uitleg te geven aan het Parlement. Afgelopen vrijdag vond de eerste dialoog plaats in het World Trade Center.

4 reacties op “Betrian naar St. Maarten om banden te herstellen”

 1. Ja, herstellen van de relaties , heel belangrijk. Weer eens wat anders dan de boel kapot maken. Wat er in ’69 in Otrobanda fysiek is gebeurd, dat is de afgelopen twee jaar in de ‘relatiesfeer’ gebeurd. Er was in de hele wereld echt niemand meer te vinden, die de behoefte had om met Curacao ook maar ergens over te onderhandelen, behalve de maffia dan, natuurlijk.

  Denk trouwens niet dat Betrian nou per se zit te wachten op een reisje naar St Maarten. Het is tenslotte geen snoepreisje naar de UAE . . . Maar ja, hij verkoopt dan ook geen brillen. . .

 2. @Willem, is tenminste geen reisje in het weekend zoals Jamaloodin

 3. Het heeft weinig zin als straks de het vecht kabinet Schotte weer plaats neemt.

  @Willem,

  je moet niet zeuren Schotte was nooit thuis en gaf tonnen uit aan plezierreisjes.
  dit kost hoogstens 1500 NAF.

 4. die pikt lekker nog een reisje mee, of zijn ze daar wat aan het plannen???