• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Leden van het Colombiaanse congres hebben tegenover het Colombiaanse radiostation Caracol hun bezorgdheid geuit over de aanwezigheid van Tanja Nijmeijer in de onderhandelingsdelegatie van de FARC. Volgens senator Juan Carlo Vélez zet de FARC Nijmeijer in om sympathie te winnen in Europa.

Andere congresleden beklaagden zich tegen Caracol dat Nijmeijer aan jongeren in Europa zal laten zien dat de FARC een jonge en revolutionaire beweging is. Hun angst is dat Europeanen denken dat de guerrillastrijd een oplossing is voor opkomende landen als Colombia.

Vredesonderhandelingen
Naar verwachting beginnen morgen in Oslo de vredesonderhandelingen. FARC-woordvoerder Iván Márquez kwam vandaag al aan in de Cubaanse hoofdstad Havana, na een moeizame tocht door het Colombiaanse oerwoud door de overvloedige regenval, zo meldde het Spaanse persbureau EFE. Door logistieke problemen om delegatieleden naar Oslo te vervoeren en de slechte weersomstandigheden lopen de gesprekken mogelijk vertraging op.

Terroristische organisatie
In Colombia wordt de FARC niet langer gezien als een beweging die een socialistische revolutie wil naar Cubaans voorbeeld. De FARC wordt door velen beschouwd als een terroristische organisatie die leeft van drugshandel, ontvoering en afpersing van de bevolking. Het merendeel van de Colombianen is wel voor vredesonderhandelingen tussen de FARC en de regering.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Colombia tegen aanwezigheid Nijmeijer in Oslo”

 1. moordenares gebruiken om sympathie te wekken.
  Tja het werkt hier ook, kijk naar de sympathie die Schotte wekt, terwijl hij een vrouw heeft doodgereden

 2. Tanja zou een voorbeeld voor Monk moeten zijn….
  je hoeft helemaal niet in colombia geboren te zijn, je kan je zo aan sluiten bij de FARC.

  veel succes Monkkkkkk

 3. Muy Bien Tanja! Nos Vemos aqui.
  Let’s be realistic, demand the impossible!