• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ben jij benieuwd naar de idealen, plannen, doelen en beloftes van onze politieke partijen? Over een klein uurtje nemen de lijsttrekkers van de partijen plaats in de Tula-zaal van Kura Hulanda om daar in het Nederlands met elkaar te debatteren.

 
Het doel van het debat is de Nederlandstalige stemmers op Curaçao te informeren over de standpunten van politieke partijen. Tijdens het debat zijn journalisten aanwezig die de avond begeleiden. Onder andere de onderwerpen economie, criminaliteit, vergrijzing en pensioenen, milieu en de band met Nederland zullen worden aangehaald. Het debat is live te volgen via Paradise FM (103.1) en via de livestream van Yves Cooper (Independiente).

22 reacties op “Radiodebat live te zien en horen”

 1. @Ria Vos,

  Wat een dom mens ben je zeg. Geloof je echt in jouw fabeltje?

 2. 100% eens met Valerie. Massaal op de PAR stemmen is nu de enige optie die er is om te zorgen dat Wiels buitenspel blijft. Op die manier lopen we niet een t risico dat Wiels straks meerderheid van de restzetels gaat krijgen. Rest zetels zijn heel gevaarlijk!

 3. @Gerald,

  PAR is gewoon een partij zonder ballen en zonder mening… En elk persoon die zich afhankelijk opstelt heeft geen eigen mening.

  De zogenaamde Nederlanders moeten niet op PAR gaan stemmen omdat ze denken dat ze in Nederland zijn. Zij moeten gaan stemmen voor hun eigen toekomst en ze zijn naar het buitenland vertrokken, omdat ze een buitenlands avontuur tegemoet gaan. En denk maar niet dat deze Nederlanders hier naartoe zijn gekomen omdat ze hopen dat Nederland hier wederom de dienst gaat uitmaken met al haar regeltjes. Nee het is een bewuste keuze dat deze Nederlanders zich hier hebben gevestigd.

  Door de PAR krijg je straks dezelfde tafarelen als Griekenland en Portugal die niks meer te zeggen hebben in hun eigen land.
  Elk persoon met een gezond verstand weet dat onafhankelijkheid niet realistisch is op dit moment, maar om onafhankelijk te zijn moet jij je er ook naar gedragen… financieel onafhankelijk betekent een beter financieel klimaat, dus meer investeringen. En zoals geen ander zullen die Nederlanders daar het meest van profiteren zonder alle regeltjes van Nederland. En PAR is de enige partij die zogenaamd die groep vertegenwoordigd, dus elke stem die op jouw betoog is gebaseerd, zal een verloren stem zijn.

  De enige Punto is die van Fiat….

 4. Ik vraag me af hoe je erbij komt komt Zorro. Waarom zouden mensen die 2 jaar geleden op de PAR gestemdhebben nu afwijken van hun keuze en kiezen voor een andere partij? Misschien een aantal naar PAIS die deze verkiezingen zeker zetels gaan halen maar die ook weer stemmen van vele Nederlanders gaan verliezen nu Rosaria inderdaad confirmed heeft voor onafhankelijkheid te zijn. vooral de Nederlanders vinden de banden met het koningrijk heel belangrijk en op dit moment! PAIS kan beloven en praten maar zeker niks garanderen. de mensen willen niet gaan voor avontuur of risico ze gaan voor veiligheid en zekerheid en voor mensen die in het verleden hebben laten zien dat zij met Nederland goed kunnen onderhandelen. We now need people who will go to Holland tell them he ”we made mistakes, we need your support and most importantly WE NEED YOUR MONEY! Par is daar op dit mom ent de meest aangewezen partij voor. Punto.

 5. @ Valerie. Er was juist een cruiseschip “geland” en een groot deel van de mensen was wel heel erg geinteresseerd in die staatsgreep van Schotte.

 6. @ Aiaiaiaia,:Wel wel, de enige partijleider die ik zag, en op tijd ook nog, was dhr.Helmin Wiels van Pueblo Soberano.

  Hoewel je gelijk hebt dat weinig leiders aanwezig waren, Vergeet je dat Alex Rosaria de enige politieke leider is die heeft deelgenomen aan dit debat. Wiels was er schijnbaar er wel bij , maar trok zich dus terug. Dat heeft Rosaria niet gedaan!!! Hulde aan Rosaria voor zijn moed. Verder vond ik de “makamba” die voor PNP sprak (na Chris Peterson) wel heel goed spreken. Zijn naam is Ane Marten de Vries geloof ik.

 7. @ valerie, helemaal mee eens. We moeten massaal op PAR stemmen en natuurlijk moet PAIS en PNP ook zetels krijgen om hun samen met de PAR in de regering te krijgen.
  Wiels is heel erg gevaarlijk, erger nog dan Schotte.

 8. Wat ik schokkend vond is dat gisteravond in het debat van Paradise er aan PAIS leider Alex Rosaria werd gevraagd of hij voor onafhankelijkheid van Curacao is ja of nee. Waar Rosaria uiteindelijk na eromheen draaien wel met een JA heeft geantwoord.

  Dat is een veel belangrijkere reden om niet op PAIS te stemmen. het is en blijft een RISICO. voor hetzelfde geld gaat PAIS samen met Wiels voor onafhankelijkheid na de verkiezingen. En dan hebben alle mensen die nu voor een nieuwe partij (PAIS) hebben gekozen enorme spijt. Rosaria houdt Nederlandse stemmers die naar PAIS neigen dus voor dat hij niet voor onafhankelijkheid is om stemmers te trekken maar gister heeft hij duidelijk gezegd het wel te zijn. Geen PAIS dus meer voor mij!

 9. Eens met Valerie, we moeten strategisch stemmen, ook al is dat niet leuk voor partijen als PAIS en PNP. Vooral niet op FOL stemmen, want dat zijn ook criminelen. Het zou beter zijn geweest als PAR, PAIS en PNP voor deze keer een “alliantie van nationale eenheid” waren aangegaan, die dan vervolgens, na de verkiezingen MFK/PS uit de machtsstructuur had kunnen drukken, desnoods met een “front sanitair”, zoals dat in Belgie met extreem rechts is gebeurd.

 10. Vond het gehalte van de sprekers en hun debatteer vermogen zoals gebruikelijk beneden alle kritiek. Ook de organisatie van “twee aan twee debateren” viel tegen. PNP daar en tegen had slimme jongens gestuurd en ook de PAR liet zich geen kruimel van het bord eten. Maar de overvloed aan privé bewaking gaf het geheel geen prettige sfeer en “de zaal” kwam impo veel te weinig aan de bak. Niet dat het geholpen zou hebben; de bedrijfsblindheid van sommige politici is echt te droef voor woorden. Ook zat er, behalver Rosaria geen enkele partijleider achter de tafel, maar wel een lawaaierige meneer Wiels in de zaal…. MIEDU??

 11. De gigantische opkomst afgelopen zaterdag op het brionplein voor Wiels laat zien dat Wiels een gigantische achterban heeft. er was geen muziek, geen populaire band, alleen hijzelf schreeuwend op een podium. Dit is zorgwekkend! Alleen al daarom moet dat er aan de andere kant ook 1 grote partij komen te staan die groter is dan PS, dit naast de andere partijen zodat de restzetels niet de kant van Wiels opvliegen! Daarom stem ik op de PAR, omdat ik niet wil dat er een kans is dat dhr Wiels premier wordt. Als de stemmen verdeeld worden tussen Par & Pais wordt de kans dat de restzetels naar de kant van Wiels gaan groter en groter. Dat risico mogen we niet lopen daarom blijft Par voor deze verkiezingen de beste en meest risico loze optie.

 12. @ Modana. Hoe zo? Is Wiels dan aanwezig, want die heeft door zijn corpulentie en gebruik van anabolen altijd ademnood, als hij praat.

 13. Kompleeet in het water gevallen debat. De afspraak was een debat dat door en tussen de leiders van iedere Politieke partij gevoerd zou worden. Wel wel, de enige partijleider die ik zag, en op tijd ook nog, was dhr.Helmin Wiels van Pueblo Soberano.
  Par heeft no.3 gestuurd, Fol een of ander jongeling, voor PNP heeft een makamba deelgenomen omdat Henfry Davelaar geen nederlands ken praten. ( dat vind ik niet erg, naar mijn mening hoeft hij geen nederlands kunnen praten, onze eigen papiamentu of spaans en engels is veel natuurlijker. )
  Schotte, de MFK leider is helemaal niet komen opdagen, dus ja, idd, een in het water gevallen debat, hihihihi. 😆
  En dan mag en kan een ieder van alles en nog wat over Wiels beweren, maar hij was weer de enige partijleider die acte de precense heeft gegeven. Toen het hem opviel dat hij zich als enige partijleider aan de afspraak had gehouden had, kreeg hij logischerwijs ook de pee in en zette z’n secondant in.

 14. En waar is de MFK? Die gaat weer alle discussie uit de weg. Die beloven het domme volk weer enkele honderden miljoenen in 2013 (overigens weten ze nog niet hoe, dat leggen ze liever ook niet uit in een debat, want het is er gewoon niet) en hopen weer aan de macht te komen. Vanaf 10-10-10 is er geen normaal debat meer geweest, want MFK kan dat niet, alleen verbaal geweld. Hopelijk onderschat Gerritje de intelligentie van de Yu die pueblo en stemmen ze masaal voor de toekomst van hun land (dus weg MFK / PS).

 15. @Chopie Gelijk heb je zonder band, thats a true Leader send by Almighy GOD.

  this man is a true leader .much RESPECT

  hire zeggen ze en schrijven ze niks van, maar de waarheid is het en blijft het.

 16. Hopelijk hebben ze genoeg verplegers/EHBO-er’s vanavond aanwezig, want velen zullen zuurstof te kort hebben of een hartstilstand….

  PS ku rason

 17. @ Waarheid: Nederlanders gaan niet op PAIS stemmen. PAIS is niet voor duurzaamheid in het Koninkrijk, PAR wel. PAIS is op termijn voor onafhankelijkheid, net als Democraat en PS.

 18. @ Waarheid. De toegevoegde waarde van dit debat zie ik niet.
  Nederlanders op Curacao stemmen toch op PAR of PAIS.

  Als wij hetzelfde onder (Europese) Nederlanders verstaan, zie ik ook de toevoeging niet, want die hebben genoeg informatie vergaard en begrepen. Als die Nederlanders alleen op PAR of PAIS zullen stemmen, zouden ze samen nauwelijks een paar zetels behalen en geloof me het ziet vanavond letterlijk zwart bij de afsluiting van de campagne van de PAR dus een grote minderheid van Europese Nederlanders.

 19. @waarheid,

  of PNP…

  de meeste NLers stemmen niet op Wiels omdat hij een racist is.
  bodybags…..
  en ze stemmen niet op MFK, omdat ze niet graag door de Maffia gergeerd worden.

 20. Debat live te volgen via: http://www.ustream.tv/channel/live-den-kaya

 21. Opvallend dat de kranten geen woord reppen over het feit dat afgelopen weekend Pueblo Soberano zoveel mensen bij elkaar trok. (zonder GIO, DREAMS, FANFAREN, KABRIETEN en de andere a-muzikale geiten). Meneer Wiels daar waarbij allerlei rare frauduleuze, maffioso en nog meer van zulke ongein naar boven komen, zie ik of hoor ik niks over U.

  P.S. Curaçao

 22. De toegevoegde waarde van dit debat zie ik niet.
  Nederlanders op Curacao stemmen toch op PAR of PAIS.