• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Karchi di Sosten’ van de MFK is bedoeld voor minderbedeelden en geeft hen 100 gulden boodschappengeld per maand. De steunkaart zorgt echter voor veel ophef, omdat men vindt dat de kaart omkoperij is. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of de kaart een mooi gebaar is of omkoperij?

“Het zou omkoperij zijn als je de kaart zou krijgen voor een stem”, antwoordt de 35-jarige Quenton. “Dat is niet het geval dus het lijkt me kunnen. Het moet wel voor armere mensen zijn en niet voor iedereen. Dat moeten ze goed bijhouden. Dan is het een mooi gebaar.”

Geen oplossing
De 39-jarige Vanessa vindt de kaart wel omkoperij. “Iedereen zonder de nodige hersenen neemt dit aan zonder na te denken. Waar komt dat geld vandaan en waarom wordt het niet gebruikt om het probleem aan te pakken? Armoede is een probleem op dit eiland: steek geld in een oplossing hiervoor in plaats van slijmacties.”

Campagnetijd
“Het hoort bij campagne voeren”, vindt de 26-jarige Yaida. “De één geeft een feest om mensen over te halen of gaat scholen langs en MFK doet het op deze manier. Ik zie geen verschil tussen een steunkaart en de andere campagnes, iedereen doet het op zijn eigen manier.”

Uitrekenen
“Dit is een goedkope actie die het volk duur komt te staan”, antwoordt de 35-jarige Junior. “Als MFK wint vrijdag, gaan ze die 100 gulden echt niet uit eigen zak betalen. Daar draaien anderen voor op. Ik heb mensen gezien die rijker zijn dan ik en zo een kaart hebben. Reken maar uit hoeveel dit gaat kosten: honderden mensen die 1200 gulden extra per jaar krijgen. Maar over de begroting mag niet worden geklaagd!”

Nep
De 38-jarige Ivan is niet verbaasd over de actie. “Schotte zakt lager en lager en stopt nu letterlijk mensen geld toe om weer op de troon te komen. Ik geloof niet eens dat de kaart echt is. Zelfs zijn sponsors zijn niet zo gek om zoiets te financieren. Het is zeer triest dat MFK en overigens ook de meeste andere partijen, niet op een intelligente manier kiezers kunnen winnen. Ik heb geen enkele partij gezien met sterke punten of belangrijke vraagstukken. Ik zie alleen vlaggetjes en feestjes.”

16 reacties op “‘Steunkaart hoort bij campagne voeren’”

 1. als de MFK met deze actie aan de macht komen,zijn er in 2013 geen naffies meer,,banken kiezen andere bestemming,investeerders blijven weg.nederland stopt donatie.,wegens omkopery..dus wie houd,wie voor de gek??? curacao faulliet

 2. de armen zijn die geen belasting betalen, hmmm jamalodin, hakim , schotte enz

 3. Er komt een tijd, dat het OM niet voldoende mogelijkheden meer heeft om een en ander ‘recht te trekken’. Er komt een tijd, dat we het zelf moeten oplossen. Hoe, dat mag je zelf invullen, maar ik denk dat er inmiddels wel wat van die blauwe bonen rondslingeren met de namen Kerriet Skot en Idi Wiels. . . en die blauwe bonen kunnen van verschillende kanten komen.

 4. @ Frans Eyden U heeft uw stukje waarschijnlijk met grote ergernis geschreven gezien de vele onvolkomenheden in uw tekst. Maar allee.
  Wat is arm en wat is rijk. U stelt dat er een enorm grote groep arme mensen is die schulden maken en die niet terug betalen. Onderbouw dit even a.u.b. Ja, er wordt enorm veel geleend via de banken en die leggen inderdaad beslag als er niet terug betaald wordt maar naar verhouding gebeurt dat niet zoveel.
  U vergeet ook dat er heel veel mensen zijn die een job hebben, (klusjes, tuinman, werkster, monteur in eigen beheer) daarvoor betaald worden, geen opgave inkomstenbelasting doen en dus ook geen sociale lasten en belastingen daarover afdragen. Ook zijn er bedrijven die de ingehouden loonbelasting etc niet afdragen.
  Er worden dan z.g. afbetalingsregelingen getroffen die zelden nagekomen worden. Ik denk dat u maar eens moet gaan onderzoeken hoeveel geld er nog aan de belastingdienst betaald moet worden. Schrik niet!!
  Ook de belastingdienst is debet aan het feit dat deze schulden zo hoog oplopen. Hoe is het mogelijk dat een niet zo groot bedrijf van één onzer voormalige ministers een schuld heeft opgebouwd van meer dan 1 miljoen gulden? Zou dit in kunnen houden dat ook de belastingdienst corrupt is of wordt zij door een v.m minister van financiën tegengehouden in het uitvoeren van haar taak. Als ieder bedrijf of individu zijn verplichtingen nakomt dan zou het eiland er veel rooskleuriger voorstaan.
  De steunkaart, 15000 stuks is gebaseerd op niets en is zwaar overdreven. Er zijn iets meer dan 7000 werkzoekenden (volgens census 2011) Bekijk even de voorlopige resultaten daarvan.
  Kijk ook even naar de verstrekte pp kaarten. Er zijn mensen met een goed inkomen die toch een pp kaart hebben gekregen en die gaan ook met hun mooie auto bijstand halen.
  Al met al zou er een betere controle moeten zijn door sociale diensten en belastingdienst dan zou ook de verkiezingscampagne van Schotte onder deze controle vallen en hoogstwaarschijnlijk ook nooit zijn gestart.

 5. deze steunkaart is in ieder geval FRAUDE.
  Hij weet zelf ook wel dat hij dit nooit gaat doen.
  Maar Fraude is zijn specialiteit.
  Er zijn altijd wanhopige mensen die daar in trappen.
  toch weer 1000 stemmen extra…..en zo gaat hij door met bedriegen…

  Wanneer doet het OM eens wat.
  is er nog niet genoeg bekent over deze Gerritje.

 6. Wiels heeft nog steeds niet door dat Gerrit de Raaf,(juist zijn achterban is vatbaar voor dit soort actie’s als ze maar wat krijgen) de Wielermanscrim PS kiezers in grote aantallen aan het wegtrekken is,na 19 oktober krijgt Wiels zelf een wegtrekker cadeau op zijn bordje geprsenteerd.

 7. Wie draait er voir de rekening op?? Arm niet, arm betaald namelijk geem enkele rekening, maakt alleen maar meer schulden. Zelf vaak genoeg me gemaakt, lenen bestaat hier niet, alleen krijgen. Heb echt nog nooit meegemaakt dat ” geleende” bedragen worden terugbetaald, hoe klein of groot ook. Gaat rijk dan betalen? Nee, rijk betaald maar zelden. Ze geven hoogstens een symbolische fooi, maar het echte geld houden ze in het buitenland buiten berreik. Belasting betlen doen ze verhoudingsgeijs bijna ook al niet. Via accountnts en desnoods advocaten ontlopen ze de boel ele keer. Probleem op cyracao is niet alleen dat het verschil tussen arm en rijk veel te groot is. Een grote groo armen en een kleine grop extreem rijken en een veel te kleine middnklasse, die bovendien altijd overal voor op moet draaien en bijna ltijd de l** is.De middenklaase is de ruggengraat, de moter van een land , dat moet zelfs een wiels in de gaten hebben. Zorg er niet alleen voor dat meer mensen doorstromen van arm naar middenklasse en zorg dat de middenklasse een stuk groter wordt en het gaat beter met je land. Zowel PAR als Pueblo Soberno hebben hier afgelopen jaren niets aan gedaan en zijn niet met het belang van het land bezig geweest, maar hoogstens met het belang van een deel vn hun aanhang. Armoede los je door geen geld maar kansen te geven . Geef een man een vis en hij heeft eendag te eten. Leer een man vissen en hij heeft nooit meer honger. MITS hij elke dag op tijd zijn nest uit komt om te gaan vissen…

 8. dit kaartje bertreft zgn de community die het sociaal zwaar heeft, maar hoe controleer je dat als MFK, waarschijnlijk hebben ze de lijst met deze mensen omdat ze geregeerd hebben en het precies weten wie dat zijn. Nou speelt dit Pueblo Soberano niet in de kaart, dit is juist hun community, hun stemmen, dit zou betekenen dat MFK op PS kannibaliseert, ik denk dat Helmin hier alles behalve happy mee is.

 9. Men kan toch gemakkelijk weten wie arm is beter gezegd dringend zijn bestaan moet opbouwen..als je geen scholing hebt, geen werk, in een bouwval wijk woont en OOK nog eens niet een representatief voorkomen hebt dan ben je toch arm? of?? Is er dan niet een VOEDSEL BANK, of KLEDING BANK?? De mensen gooien toch alles wat nog bruiknaar is weg?? Men moet op zwart wit BEWIJZEN war de POLITICIE aan rare dingen doen publieke in de pers publiceren In andere landen is dit alles mogelijk, voedsel bank, dingen bewijzen enz.enz.

 10. Het is een verkiezingsbelofte en geen omkoping. Het staat echter al bij voorbaat vast dat het land Curaçao nimmer de verplichtingen van een politieke partij kan nakomen en als MFK zelf over de centen beschikte, zouden ze morgen al met betalen kunnen beginnen, maar zo is het natuurlijk niet. Het lijkt daarmee wel op wat Nigerianen doen die u per e-mail morgen 10 miljoen beloven uit de erfenis van een onbekende oom, als u vandaag nog 10.000 overmaakt naar hun notaris.

 11. Schotte doet van alles om boel te bedonder? 100% gaat hij de verkiezingen verloren.

 12. Nu dat MFK massaal stemmers aan het verliezen zijn, vooral degenen die een beetje kunnen nadenken, gaat het zich richten op de laagste klasse van de bevolking, die helaas niet het vermogen hebben om toekoemstgericht te denken en hun in hun grootste behoefte te voorzien. Een mogelijkheid aan hun bieden om even in de maand door te komen, door Naf 100,- aan te bieden.

 13. Ik ben het met Ivan eens.
  Schotte speelt paniekvoetbal.
  hij ruikt de bon futura…..

  “Het hoort bij campagne voeren”, vindt de 26-jarige Yaida. “De één geeft een feest om mensen over te halen of gaat scholen langs en MFK doet het op deze manier. Ik zie geen verschil tussen een steunkaart en de andere campagnes, iedereen doet het op zijn eigen manier.”
  dat is precies wat Schotte allemaal gedaan heeft…..
  hij probeert de stemmen te krijgen uit het publiek, die niet goed kan/wil begrijpen dat deze Maffia ,niet een land mag besturen.
  Als de Maffia gaat regeren, gaat curacao ten onder!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  Proberen jullie dat eens te begrijpen…

  Wiels heeft maar een belang onafhankelijkheid, ten koste van alles……
  wat gaat het publiek hier meevoor uit????
  niets…
  alleen de politici zijn van de controle af en kunnen graaien waar ze willen.
  het land is failliet voor je er erg in hebt.
  werkeloosheid, criminaliteit, prijsstijgingen….kortom armoede voor het volk.
  De rijken hebben geen probleem, die vertrekken en nemen hun verstand en geld mee..

 14. omkoping, dus strafbaar….
  kaar het OM ziet het weer eens anders.

 15. Onder de inkt-laag van deze steunkaart ruikt het best naar de Lottery ervaring van MFK.

 16. je krijgt die 100 gulden alleen als Schotte herkozen wordt. Dat is dus omkoping.
  niks meer, niks minder.