CURAÇAO – De 34-jarige Elmiro Antonio Pietersz is vannacht doodgeschoten. De politie kreeg om 01.14 uur een melding van een schietpartij bij de Kaya Amador Nita. Bij aankomst van de patrouille vond de politie een huls bij een woning en het levenloze lichaam van Pietersz bij een andere woning.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat het slachtoffer samen met een vrouw thuis was gekomen op een quad. Op dat moment kwamen twee mannen met bedekt gezicht op hen af rennen. Het slachtoffer zag de mannen, sprong van de quad af en rende via het erf van een huis weg.

Schotwonden
De vrouw probeerde de sleutel uit de quad te halen. Op dat moment loste de daders een schot op de vrouw, dat haar miste. Het slachtoffer bleef rennen en sprong van erf naar erf. Eén van de daders sprong op de quad en ging ermee vandoor. Iets later was een aantal schoten te horen. De politie trof het levenloze lichaam aan op één van de erven. Het slachtoffer had een aantal schotwonden aan zijn hoofd en gezicht.

Quad
Rond 02.50 uur stelde de politiearts de dood vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie heeft de politie het lichaam in beslag genomen voor nader onderzoek. Rond 04.53 uur vond de politie de quad volledig uitgebrand bij Sabana Hundu naast de dam van Muizenberg. De quad is ook in beslag genomen voor onderzoek.

Tips
De politie roept iedereen op die denkt enige informatie te hebben over de zaak om deze door te geven aan de politie. Dit kan door te bellen naar de recherche via 866-6219/ 866-6221 of 24 uur per dag naar 911 of anoniem via 108.

19 reacties op “Schietpartij wordt slachtoffer (34) fataal”

 1. Mensen die midden in de nacht op een Quad rijden?????
  daar heb ik toch een beetje twijfels bij…..

  maar joshua heeft gelijk het is weer 1 moord te veel…..
  maar een echte macho in het criminele circuit moet wapens hebben.
  anders tel je niet mee…
  gaan ze echt niet inleveren dus die huiszoekingen zijn een utopie.

 2. Als Belg zijnde vermaak ik me wel op dit eiland …. geen haat en nijd tegen niemand ,,,,

 3. Ongeacht wie, wat en hoe. Het heeft weer een mensenleven gekost.Treurig allemaal. Er is gewoon teveel wapenarsenaal in het land. Ik denk dat het tijd wordt dat er nu in opdracht van het ministerie politie etc de wijken ingaan en overeenkomstig de Wet Wapens en Munitie en (artikel 50, 51 en 52) het zaakje aanpakt, fouilleren en schoonveegt.
  Dit is te gek aan het worden.

 4. @YDK Die domme Martijn die jij voor ogen hebt bestaat ook niet, wees gerust. Ironie wordt niet begrepen kennelijk, het zij zo. Sta overigens pal achter jouw reactie op Big Sam…

 5. @chopie, leg jij het anders de niet wetende makambas maar uit!

 6. @ Jeanne Nou nou, Jeanne. Weet jij dan niet wat ironie betekent? Ik dacht dat het er zo duimendik bovenop lag, dat ieder dit wel begrijpen moest. Niet dus. Daarom speciaal voor jou toch even een uitleg: Ik bedoelde te zeggen dat niemand zich achter de geschiedenis kan verschuilen voor zijn/haar gedrag. Nederlanders geven wat dat betreft het goede voorbeeld en gingen vanaf juni 1945 al weer op vakantie naar Duitsland. Tegen Spanjaarden is natuurlijk helemaal geen haat. Ik probeerde Chopie dus op ludieke wijze duidelijk te maken dat het lezen van de geschiedenis van Curaçao geen uitleg noch (met ch Gopie!) rechtvaardiging zal geven over het gedrag wat beschreven staat in het artikel.
  Meisje toch. Mocht jij zelf ooit nog eens bij een psycholoog verzeilen, doe dan geen IQ test. Dat kan leiden tot onherstelbare schade aan je zelfbeeld, vrees ik…

 7. @jeanne,

  Martijn kan niet echt bestaan…
  zo dom kan niemand wezen….
  is gewoon iemand die een beetje aandacht tekort komt….

 8. @Martijn
  Wat ben jij een gefrusteerd persoon zeg, zoek psychische hulp. Zeg jij dat ook tegen goedwillende, onschuldige slachtoffers van al dat onzinnige geweld? Enne….. Duitsland staat op 1 als meest bezocht vakantie land door Nederlanders, Frankrijkn2 en Spanje op 3!! Dus lees je eerst in voordat je onzinnig gaat roepen.

 9. @ Choppie. Ben het helemaal met je eens! Eerst de geschiedenis doorspitten. Begrijpen jullie het niet, lieve kritische vrinden? Het moet toch overduidelijk zijn dat als je eeuwen geleden tot slavernij bent gedwongen geweest, je nu moordend, rovend en verkrachtend door het leven m o e t gaan. Wanneer leggen de ‘Macambas’ nou eens de vinger op de zere plek? -zij zijn de schuld van alles en zullen dat ook altijd blijven. Oh ja, Latinos (stelen onze banen bij de Isla), Joden (jatten ons spaargeld), Indiërs (nemen onze kledingzaken over), Portugezen (vooral degene die hier groenten durven te verbouwen, getverrrr) en Chinezen (die hebben al onze Sneks ingepikt) zijn ook niet zonder blaam hoor! Maar de slechtste onder hen allen is de Nederlander. Trouwens moet je naar die Nederlanders zelf eens kijken met hun tomeloze haat tegen de Spanjaarden (die oorlog was lang geleden weet je) en de Duitsers (1940-1945). Ze kunnen elkaars bloed wel drinken. Nog steeds is er geen Nederlander die naar Duitsland of Spanje op vakantie gaat, echt waar!!!!

 10. @chopie,

  dus jij vindt deze acties normaal en niet primitief.
  Dit land staat qua moorden gelijk aan Mexico per 100.000 inwoners.
  jij vindt dit normaal en deze moordenaars mogen niet primitief genoemd worden omdat ze toevallig ook een donkere kleur hebben en YDK zijn.
  alle mensen geboren op curacao zijn heiligen???????????

 11. Mijn god wat is er toch aan de hand bij jullie,men maakt elkaar gewoon af om wat???
  Wie gaat het tij keren..
  Alleen samen kun je sterk zijn als volk.

 12. @CRIMIcao,
  Waar kom je vandaan dan? Ben je een soort trendsetter op het gebied van ontwikkeling?
  Je hebt het over primitief terwijl je een vraag stelt dat nog kant nog wal treft. Als je echt wilt weten wat er op KORSOU gebeurd dan moet je eens je geschiedenis nagaan. AH

 13. @Big Sam,

  hoeveel moorden zijn er al geweest het afgelopen jaar?
  hoeveel atrako”s zijn er al geweest?
  we hebben het niveau van Mexico bereikt….
  dat gaat erger worden als jou Maffia vrienden aan de macht komen: Wiels en Schotte.

  onafhankelijkheid is hun streven..
  weet je waarom zij onafhankelijkheid willen?
  zal ik je vertellen….
  dan hebben de heren politici geen controle meer.
  dan kunnen ze pas echt graaien in de grote pot.
  wat is het belang van onafhankelijkheid voor het volk?
  Geen enkel belang…..
  zij zijn straks de mensen die betalen voor de rijke politici die hun geld op bankrekeningen hebben staan in Miamai, Caiman Islands, enzovoort.

  het volk wordt bedrogen.
  Maar minder begaafde mensen zoals jijzelf, kunnen/willen dat niet begrijpen.
  Ik wens je heel veel sterkte in de toekomst, je hebt het nodig.

 14. @ Marie Montreux:
  Natuurlijk kan het mij ook gebeuren, ben aangevallen bij de Boogjes, de buit: een nep gouden ketting. Ben uitgescholden en bedreigd omdat in NL heb gestudeerd, maar ik laat me niet bang maken. Hoewel het wel beangstigend is! Ik ben niet naief.

 15. @big Sam, Monk gaat toch alle koloniale namen veranderen dus zal Curacao ook een meer passende naam krijgen.. Crimicoa

 16. @CRIMIcao, op Curacao is er altid wat in de crimineele sfeer , maar het is e blijft de naam CURACAO,
  opdonderen met die crimicao naam dat jij hebt geschreven, lazerop man, ik pik dat niet,en zeker
  de Curacaoenaars. ook niet

 17. Kan ook een foutgegane atrako door te agressieve mensen zijn. Misschien moeilijker te accepteren omdat het ook jou dan kan overkomen jeanne

 18. Wat is er toch allemaal aan de hand op CRIMICAO? Allemaal criminele zaken of ruzies, die op deze manier afgerekend moeten worden? Primitief!

 19. Overduidelijk een afrekening, ws drugs.