CURAÇAO – Curaçaoënaars die in Nederland wonen, mogen vrijdag niet meestemmen. Volgens platform Kiva Curaçao zou hun stem wel flinke impact hebben op de officiële verkiezingsuitslag. Om dit aan te tonen, wordt er een verkiezingspeiling georganiseerd waarvan de uitslag ook vrijdagavond bekend wordt gemaakt.

Het is voor Curaçaoënaars in het buitenland wettelijk niet mogelijk oim vrijdag een officiële stem uit te brengen. “Sommigen vinden dit logisch”, vertelt John Samson van de research-redactie van Kiva. “Maar je hebt ook een groep die het eigenlijk jammer vindt dat ze niet kunnen stemmen. Door deze opiniepeiling kunnen alle Curaçaoënaars in het buitenland hun stem laten horen. Het is interessant om te weten in welke mate de resultaten van de peilingen verschillen zullen tonen met de verkiezingsresultaten.”

Stemmen
Er kan gestemd worden met een digitale stempas die tot en met donderdag via deze link aangevraagd kan worden. Het uitbrengen van een stem kan op 19 oktober tussen 08.00 en 19.00 uur (Nederlandse tijd).

5 reacties op “Laat je stem horen vanuit het buitenland”

 1. @ Marie: tenminste zijn er mensen die initiatief nemen om een stem vanaf nederland te laten horen. Ik zie jou niks ondernemen voor het belang van korsou. Maybe you don’ t care

 2. Van een zaak ben ik heel zeker, het gros van de Antillianen(Curacaoenaars) in NL zal geen gebruik maken van de stempas. Niet dat ze niet bekend zijn met internet, maar het gros is niet op de hoogte van hetgeen zich politiek gezien op Curacao afspeelt. Het wordt zeer oppervlakkig gevolgd, men houd zich er niet mee bezig. Het zullen merendeels studenten en hogeropgeleiden zijn die zullen stemmen. Dat is een minderheid van de Curacaoenaars in NL verblijvend. Met zekerheid valt nu al vast te stellen wat de uitslag zal worden. PAR wint, gevolgd door PAIS. Misschien ook een aantal MAN stemmen.
  Dit geintje zal in ieder geval niet als representatief voor de Curacaouse gemeenschap in NL gelden. Té makkelijk.

 3. @Sergio: De enquete op Basilachill controleert wel of je vanuit Curaçao (of Nederland) stemt!
  Sinds kort kun je de resultaten filteren op alleen stemmen uit Curaçao en/of Nederland.

  Alleen Curaçao: www.basilachill.com/elekshon2012/index.php?country=an
  Alleen Nederland: www.basilachill.com/elekshon2012/index.php?country=nl
  Curaçao en Nederland: www.basilachill.com/elekshon2012/index.php?country=

 4. Het is maar een peiling . . . hoeveel enquetes zijn er niet (b.v. basilachill) en die checken ook niet of je Yu’ ku di Korsou bent. Leuk om te weten wat onze landgenoten in het buitenland “denken”.

 5. Lekker betrouwbaar zo’n uitslag:
  Er wordt geen ID gevraagd, geen bewijs dat je Yu’i Korsou bent of dat je uberhaupt wel in NL woont en niet toch stiekumn op Korsou en zo het beeld wil beinvloeden.
  Onzin dit, geen nieuws