CURAÇAO – Vijf panden in het centrum van Paramaribo zijn slachtoffer geworden van de felle brand die vanmorgen woedde. Volgens sectorcommandant Eugène Schultz van de Surinaamse brandweer is de brand aangestoken in een leegstaand pand. 

 
“De brandweer had de brand rond half zeven onder controle, ongeveer anderhalf uur na de melding”, zei Schultz vandaag. Door het aanleggen van ‘stoplijnen’ is de brand tot stilstand gebracht. Voor het blussen is water uit de Surinamerivier gebruikt omdat er niet voldoende bluswater aanwezig was. Drie panden in de buurt hebben brand- en waterschade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Eerdere brand
Begin juli dit jaar was er ook een grote brand in het centrum van Paramaribo. Toen werden drie panden verwoest. Toen begon de brand in een leegstaand pand waar zwervers vuur hadden gemaakt. Hoewel de officiële oorzaak van de brand van vandaag nog niet bekend is, gaat hoofdcommandant Cecil Waal van de brandweer ervan uit dat deze brand is aangestoken. Dit zei hij op de lokale radio.

Wetgeving
Volgens Schultz werkt de overheid aan wetgeving die moet regelen dat panden niet leegstaan zonder enige vorm van controle. Er is al een inventarisatie gemaakt van de leegstaande panden in de stad. De brandhaard van vandaag was aan de Zwartenhovenbrugstraat. Dit is een belangrijke doorgaande weg door de stad. Door de brand ontstond een verkeerchaos.

© ANP, alle rechten voorbehouden


Foto’s: Pauline Samuel

www.versgeperst.com