• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De onrustige politieke situatie op Curaçao kan ook negatieve invloeden hebben op de Surinaamse economie. Vooral op het toerisme kunnen de effecten van deze situatie van invloed zijn. Dit zegt de Surinaams/Nederlandse ondernemer Roy Ho ten Soeng tegenover De Ware Tijd.

Ho ten Soeng wijst op de vier vluchten die de SLM en Insel Air wekelijks uitvoeren op de route Paramaribo-Curaçao. “En in tijden van verslechterde politieke situatie kan je minder toeristen krijgen, met als gevolg minder vluchten. Dus dan ook minder deviezen voor het land. De situatie vraagt dus om een spoedige oplossing”, reageert Ho ten Soeng, die mediation trainingen op Curaçao verzorgt.

Surinaamse gemeenschap
Ho Ten Soeng, die geregeld op Curaçao vertoeft, zegt dat Surinamers op Curaçao bekend staan als een goed geïntegreerde bevolkingsgroep. Er wonen enkele honderden Surinamers die volgens Ho ten Soeng in alle geledingen van de maatschappij zijn doorgedrongen. “Bij een lang voortdurende politieke crisis zullen ook de Surinamers als deel van de inwoners van Curaçao de negatieve effecten ervaren”, zegt de ondernemer. “Die zullen voornamelijk economisch zijn. Curaçao is één van de eilanden in de regio die op de kurk van toerisme drijft. Als er geen snelle oplossing komt voor die crisis kan je straks minder toeristen naar het eiland krijgen, dus dat zal dan grote invloeden op de economie gaan hebben.”

Verkiezingen
Ho Ten Soeng hoopt dat de verkiezingen van vrijdag voortgang vinden. Het volk krijgt dan de mogelijkheid een uitspraak te doen hoe het verder moet met het bestuur van het land. Zelf is de ondernemer bij de verkiezingen niet op Curaçao. Hij vertrekt diezelfde dag van Schiphol naar Suriname voor de jaarlijkse oriëntatiereis van de Stichting Vriendschapsbanden Nederland-Suriname.

4 reacties op “Politieke crisis Curaçao kan Suriname beïnvloeden”

 1. Inderdaad zegt het veel over een land als je een drugscrimineel tot president maakt,
  maar het zegt ook heel veel als een MP van 3de klas mavo met een dubieuze verleden vrij uit gaat op ons eiland. Dat we een MP hebben gehad die niet eens Nederlands kan spreken. Een haatzaaier die elke dag dingen uitroept. We moeten liever niet naar Suriname kijken, maar kijken wat er op het eiland gebeurt.
  Curacao is niet afhankelijk van Suriname 🙂 gelukkig ook, maar in alle lage van de bevolking van Curacao heb je surinamers rarara? Hebben we deze mensen echt niet nodig?
  En Nederlands is nog steeds moeilijk. Alhoewel ik het niet eens ben met wat deze man zegt, bedoelt hij dat Suriname kan gaan voelen als gevolg van de situatie op Curacao en niet omgekeerd. En Suriname gaat inderdaad niet veel voelen daar er geen vluchtenstroom bestaat tussen Curacao en Suriname.

 2. Ik snap het verhaal ook niet. De economische situatie in Curacao hangt niet van het Surinaams toerisme af, zo’n geweldig Surinaamse toeristenstroom naar Curacao bestaat niet eens. Meneer doet alsof het bijzonder van levensbelang is voor Curacao.. Sterker, Curacao is nooit afhankelijk geweest van de Surinaamse economie. En ook niet van de Surinamers.

 3. Wat een wazig verhaal van deze meneer. Lijkt er op dat hij enkel in de publiciteit wilde komen met een quasi serieus bericht dat kant nog wal raakt. Zelfs het vermelde aantal wekelijks uitgevoerde vluchten tussen de twee landen is niet correct.

 4. Als je een moordenaar en drugscrimineel tot president maakt…………..
  dan zegt dat heel veel over een land…………