• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwe schip van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied, de Hr.Ms. Van Amstel, krijgt morgenochtend om 08.30 uur een ceremonieel welkom in de haven van Curaçao. De ceremonie begint met 21 saluutschoten. Het marinepersoneel beantwoordt op haar beurt de schoten vanaf Fort Krommelijn.

De 122 meter lange Hr.Ms. Van Amstel is geen onbekende in het Caribisch gebied: het schip doet al vanaf begin september dienst als stationsschip. Het voert counterdrugsoperaties en kustwachttaken uit en kan eventueel ook humanitaire hulp verlenen bij rampen. Het schip heeft een vaste bemanning van ongeveer 150 personen en een Belgische Augusta Bell helikopter aan boord.

12 reacties op “Welkomstceremonie voor Hr.Ms. Van Amstel”

 1. #Mix,
  het komt omdat nederland een vijandige bezettende kleinmacht is die ons volk nu al bijna 400 jaar onderdrukt, in gijzeling houdt en ons nu bedreigt met heuse bombardementen in onze barios. Nederland voert nu nog een psychologische oorlog tegen de Curacaouse bevolking met hulp van hun zwarte slaven. Maar de bedoeling is om de Curacaoenaars tegen elkaar te laten vechten zodat zij soldaten kunnen inzetten om een paar duizend gekleurde Curacaoenaars een kopje kleiner te maken cq te vermoorden, dood te schieten.
  Dit allemaal uit wraak op de Curacaoenaars die weigeren het hoofd te buigen voor de domme onderdrukker Nederland. En omdat ze beseffen dat Curacao voor Nederland en de makabas verloren is. Dus proberen ze zoveel mogelijk het volk kapot te maken en ook het eiland kapot te maken voor ze eindelijk ons eiland en volk met rust laten en oprotten.

 2. @Abraham Mossel?!? …Lagge Lastra :lol 😆 😆

 3. @Corasoleno,wil je indruk maken met een maffia naam?en Aiaiaaai jouw naam doet mij denken aan een Ezel, en dat ben dan ook warschijnlijk aan je verhaal te zien.maar ff terug naar het verhaal over de laffe makamba (dus heb het niet meer over het leger)en de geweldige strijders met YD bloed in hun body.Nu is bij mijn toch echt bekend en bij velen niet anderst dat de curacaoenaars zowel in NL als op Curacao weinig met bloten handen durfen te vechten,het eerste wat ze doen is een mes of pistool trekken, en dat is nou laf,een goed gevecht waar dan ook,in of buiten de toko of kroeg moet met blote handen gebeuren, maar nee hoor het is direct een mes of een blaffer waar ze mee lopen te zwaaien zo bang zij om maar een schrammetje in hun gezicht te krijgen(want dat zou wel eens wat minder ne.kertjes op kunnen leveren??),ik heb zelfs mee gemaakt dat er op familie feesten messen werden getrokken,en op straat is het scheer en in slag vooral op het eiland, en dit allemaal door Wiels & co waaronder ik ook jullie bij betrek,ik zou zeggen, bisch whieder,na 19 oktober.

 4. @ Ferd. Het heeft geen zin om over jouw onzin en ontkenning te debatteren.

 5. Een marineschip van het Koninkrijk komt binnen en jullie maken er een Makamba en YDK issue van? Echt waar, ik begrijp jullie niet. Om even een van Gaal uitdrukking erbij te halen: Zijn jullie nou zo dom , of ben ik nou zo slim?

 6. @Zorro,

  De nederlander zorgde er altijd voor dat zij een bevolkingsgroep hadden die voor hun ging vechten. Nederland staat echt niet bekend als heldhaftig volk of zo.

 7. De geschiedenis leert anders over de Hollandse moed en capaciteiten. Zelfs geroemd door VN-partners. Neem dan Curacao: Stanley Brown staat ver op de achtergrond de zwartjes op te hitsen en Cooper staat vanachter een boom zijn echtgenote aan het front toe te schreeuwen.

 8. @A.Mossel, je kunt er op rekenen dat we ons tegen die slappe kaaskopen zullen verdedigen. Het vechten zit jullie helaas niet in het bloed. Tja, van 100 m afstand iemand in de rug schieten(Irak) en tot held uitgeroepen worden in NL kan ik ook. We zullen eens zien wat jullie “man tegen man” kunnen. Zoveel stelt het nederlandse leger echt niet voor hoor, en dat weten we op Curacao heus wel op. Mooie dure schepen en wapens, maar bange laffe NL soldaatjes. Zo is het jongen. Het is niet anders .

 9. Pffffffffffffft, We zijn niet onder indruk van een Hollandse marineschuit, (het Hollands legertje) dat het op alle echte slagvelden van de huidige wereld heeft laten afweten! En nu op Piraten in houten krakkemikkige bootjes bij Somalie jagen..Moeten wij Curacaoenaars nou echt onder indruk zijn van de zogenaamde armada van “wanna be grootmacht maar NOT” Nederland? Laat ons aub niet lachen…Lagge Lastra!! 😆

 10. Inderdaad, goed gepland jongens en welkom! Jammer dat we geen invloed hadden op de richting waarin de saluutschoten werden gelost. . .

 11. Die 21 saluutschoten zijn al voldoende voor de boberano’s om te veronderstellen, dat Curacao overvallen wordt en vliegen ze meteen de schuilkelders in:-). Ja toch, rita?

 12. Precies op tijd gearriveerd cq aangemeerd, inverband met de woelige actie’s die er na de verkiezingen gaan plaats vinden.