• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Meerdere mensen ontvingen dit weekend een ‘Karchi di Sosten’ van de MFK. De kaart is goed voor honderd gulden aan boodschappen elke maand en is volgens de partij bedoeld voor minderbedeelden. De kaart is echter ook in handen van niet-minderbedeelden, blijkt uit reacties op Facebook.

Verschillende mensen claimde op Facebook dat zij de steunkaart hebben ontvangen en beschuldigen de partij van het kopen van stemmen. Dit is niet de enige actie van de partij dat zorgt voor ophef; zo worden mensen door de MFK gebeld met de boodschap dat als ze op ex-premier Gerrit Schotte stemmen, hier maandelijkse voedselpakketten tegenover staan.

Straf
Het OM liet donderdag nog weten dat op het omkopen van stemmers een boete van 25.000 gulden of twee jaar gevangenisstraf staat. Voor rechtspersonen, zoals een politieke partij, bedraagt de geldboete zelfs 100.000 gulden. Zie hieronder het spotje waarin de steunkaart wordt aangeprezen:

De ‘Karchi di Sosten’ is vanaf januari 2013 bruikbaar

43 reacties op “MFK-steunkaart zorgt voor commotie”

 1. Ik vind dat het O.M. hier te laks is .Wanneer zal men eindelijk deze boevenbende oppakken? Schotte heeft zoveel strafbladen maar nog nooit gezeten.jamalodin heeft de spullen (dienstwagen,iPads en wie Weet wat nog meer ) nog steeds niet ingeleverd.Hakim met zijn hoge belasting en svb schulden en zijn abnormaal hoge reiskosten en jamalodin dito.Jammer genoeg zijn de hoge schulden van Schotte en de de andere ex ministers niet uitgelekt. Het verwonderd mij dat er nog mensen zijn die geloven dat deze boeven van hun volk en Hun eiland houden na alle schade die ze hebben aangericht. Ik las laatst dat we straks allemaal 2000gld zullen moeten inleveren. Mijn advies is ,begin eerst alle geld te innen bij de wanbetalers en laat die boeven alle ongeoorloofde onkosten ,frauduleuze declaraties etc terug betalen.Denk dat er dan aardig wat geld in het laatje komt. En het spijt me dit te schrijven ,maar alleen een grote stommerik ziet niet direkt in ,dat dit pure omkoperij is . Schotte denkt dat hij met dwazen te maken heeft ,want alleen die zullen niet inzien dat die kaart helemaal geen waarde heeft. Please als je van je eiland houdt ,stem dan niet op mfk die het eiland hebben leeggeroofd en niet op pueblo soberano die wil dat curaçao door Venezuela overgenomen wordt en het volk monddood maken. God behoede ons daarvoor.

 2. @ Fabiola. De enige die geen voedsel uitdeelt, maar wel kennis, is Pueblo Soberano.

  Pueblo Soberano steelt geld van de RdK en geeft dat aan de rijken, die zelf schoolboeken voor hun kinderen kunnen betalen.

 3. @A.H. Op Curacao bestaan geen volmachten, dus dan zou de regeling een loze regeling zijn.

  De wetgeving stelt dat je geen mensen mag omkopen om op je te stemmen.
  De vraag is dus hoe een en ander wordt geformuleerd door de MFK. Het kan best zijn dat het juridisch (net) geen omkoping is. Dat zoekt het OM nu uit.

 4. Met Schotte krijg je Corallo. Hij (samen met de Dijsjes) heeft waarschijnlijk een leveringscontract met Schotte. En ja, wat als hij niet kan voldoen aan de voorwaarden?
  Schotte is corrupter dan de rest bijelkaar en dat genomen over de afgelopen 50 jaar

 5. Een opmerkelijke campagne en een boete van 100 K neem je als partij dan op de koop toe. Het is echter niet strafbaar. Wel als je er volmachten mee werft. Zo te zien – het gaat om kaartje 46/6000 – heeft hij 6000 mensen in gedachten, ongeveer 5-10% van de stemmers op Curaçao en toch snel het verschil van die één of twee zetels in de Staten. Maar het lijkt me typisch het werk van een charmante oplichter. Je spiegelt mensen een belofte voor die ze graag geloven, maar onmogelijk in te lossen is. Het land Curaçao kan ook in 2013 geen geld verstrekken aan mensen die in een campagne kaartjes hebben ontvangen en als MFK de centen zelf heeft, zouden ze vandaag al kunnen beginnen met uitdelen. Omkoping hoeft dat niet te zijn als je de mensen tenminste niet om een volmacht vraagt. MFK zou het bedrag bovendien in zijn geheel als afkoopsom bij Fatum kunnen storten en de uitbetaling aan die maatschappij overlaten. De heer Schotte schijnt die maatschappij goed te kennen en de heer Godett wil vast een scherp tarief voor hem onderhandelen. De werkelijkheid is echter dat MFK wel wat centjes heeft – om zulke kaartjes te drukken bijvoorbeeld – maar vast niet zo heel veel meer.

 6. Aan iedereen die PRO MFK, PS of MAN zijn,

  (VERGEET MAN NIET, COOPER zit in ALLE bekende NV’s waar geld heen gaat voor Schotte, Constancia, Hakim, Cooper, dat toont ook aan dat deze club al LANG voor ze de macht hadden de infrastructuur voor zakken vullen geregeld hadden),

  Het is duidelijk dat jullie HIER niet te overtuigen zijn hoe blind jullie bezig zijn. Dit is NIET beledigend bedoeld! Dit is waarschijnlijk nog een Democratie, het is je recht je eigen mening te hebben. (Ta bosnan derechi pa tin bosnan mes opinion, pesei te ainda nos ta biba den un Democrasia, mi ta respeta boso opinion. Mi no ke ofende bosnan.)

  Mi ta tristu pasombra mi sa ku hopi mas pronto ku bosnan ta kere, ora realidat lo forsa bosnan pa habri wowo, e sla lo ta hopi duru.

  E danjo gigantesko Financiero (ku su impacto riba Educacion, Healthcare, SVB, BZV, Negoshinan, Trabao, prijs de Elektra y Awa y Gas y Gasolin etc, bo koopkracht – ku mesun salaris lo por kumpra HOPI menos),

  E danjo hasi na e Produkto Korsou (Pa Toerista bin aki, pa Negoshi NOBO bin Korsou y crea cuponan di trabao nobo),

  E danjo hasi na Korsou su infrastructura pasombra a usa e sen pa drecha, mantene, upgrade Kayanan, Aqualectra su Generators y systema di distribui Elektra y Awa, tur Dam, problemanan ku afvoer di awa, hopi mas,

  Impacto, effektnan finansiero, sosial y otro ta inevitabel, NO ta importa ken ta “gana” y hanja “poder”,

  Laga nos stop di bringa, zundra, Lago nos tur realisa DI KON, PAKIKO NOS TA ASINA EMOTIONAL,

  Ta pasombra nos tur ta stima Nos Korsou, Laga nos prepara pa trahu huntu y no dividi riba futuro di nos tur,

  Let’s agree to disagree, be willing to look in the mirror,

  We have got to stop this Negativism, with clenched fists, it is not possible to shake hands and reach out..

 7. Een kat in het nauw maakt rare sprongen!!!!!

 8. @peggy , MFK en PS hebben de schatkist leeggeroofd in een record time. PAR wil ervoor zorgen om onze schulden te betalen zodat we vooruit kunnen. Jij snapt het niet , daarom stem je voor criminelen. Please probeer het te begrijpen voor onze toekomst

 9. @ peggy

  Wat heeft MFK en PS de afgelopen 2 jaar aan het volk gegeven? 200 miljoen schuld. Van die vele reizen en gadgets hadden ze de minder bedeelden inderdaad voedsel kunnen geven.

 10. @ Peggy Wiels.Kijk PS en MFK geven wat aan het volk.

  Ik weet niet wat jij hebt gelezen, maar ze maken het volk blij met een dode mus. Zoals je in de Amigoe van vandaag kan lezen hebben ze ons een enorm begrotingstekort gegeven, dat in 1 jaar niet kan worden opgelost en het volk jaren zal moeten bloeden. Waar zitten je hersens en die van je man?

 11. PAR deelt ook nu voedselpakketten uit, Frente Obrero ook. PAR doet het bij elke verkiezing, eens zelfs kilo’s bedorven porkchops uitdelend aan arme mensen. Dit keer heeft PAR het niet op de radio verkondigt. Maar een hint, bel naar de PAR sede, en dan zul je te horen krijgen dat ze ook voedsel uitdelen. De enige die geen voedsel uitdeelt, maar wel kennis, is Pueblo Soberano. Brionplein is zaterdagavond j.l.door duizenden PS aanhangers bezocht. Plaza Brion was overvol. Dat heeft nog geen politieke partij van Curacao gepresteerd. Alleen Pueblo Soberano. Please, niet ontkennen.

 12. @peggy,

  je hebt gelijk Wiels en Schotte zijn heiligen.
  we zullen een standbeeld voor hun oprichten…..

  keep dreaming…..

 13. Kijk PS en MFK geven wat aan het volk. zie ik de PAR niet doen.

 14. @Big Tuma,

  ik begrijp dat je dat geld/voedsel hard nodig hebt.
  maar geloof maar niet dat hij zich aan afspraken gaat houden.
  deze man heeft gelogen vanaf dat hij kon praten.
  er is nog nooit een eerlijk woord uit zijn mond gekomen.

  veel beloven en niets geven doet iedere gek in vreugde leven.

  straks zit hij weer met privefotoslaaf en Miss mantelpakje in een prive vliegtuig naar timboektoe, geld is dan geen probleem.
  voor hem niet…..
  Het land zakt af naar niveau Haiti en de armen zullen alleen maar meer honger kennen.
  de rijken zulen zich kunnen redden.
  de criminaliteit zal giga toenemen, vooral in de arme wijken.
  Want de rijken wonen in resorts en hebben een alarm.

  maar als dat je keuze is: het zij zo……
  je denkt ik heb niets te verliezen, je vergist je….

 15. Zo zo ik wil ook zon steunkaart Tarheta MI Sosten van de MFK , ik heb die broodnodig. Waar moet ik die halen? Ik vind het een goede initiatief, voor de minderbedeelde die het best moeilijk hebben. Want leven op Curaçao is duur geworden. Velen kunnen amper rond komen, eindelijk is er een partij die voor de armen opkomt. Van de andere partij krijg je toch niks, hun vullen alleen hun zakken met onze belastinggeld. Tur Tur Ku S.

 16. Als de screening eerlijk zal gaan,zal Schotte nooit in de regering komen laat staan Minister president!!! En als dat wel zou gebeuren,weet je dat de screening ook niet deugde!!!…Het is onverstelbaar hoe ze hier op t eiland verkiezingen houden en hoe ze mensen paaien en omkopen om stemmen te winnen en al het bewijs is er maar niemand doet er iets aan?????????……..Snap Nederland ook niet!!!!??

 17. @Nardy
  @Grapevine

  Dank voor de verzameling links. Jullie doen goed werk.

  Vroeger van het werk weggegaan en bij de kapper hoorde ik op de radio de persconferentie van Gerrit. Het is onvoorstelbaar hoe narcistisch die vogel is.
  In 1 zin is hij in staat 3x Gerrit Schoote te zeggen, en 1x kabinet Schotte 2.
  De man is werkelijk ten einde raad en verre van normaal. Reed daarna naar huis langs hun “Sede” en stonden er een handjevol auto’s met vlaggetjes gte wapperen. Zielige vertoning en je vraagt je dan toch af of die mensen wel werken behalve daar te staan.

 18. En als Schotte straks weer als een gek over de Curaçaose wegen scheurt, compleet met zwaailicht, sirenes en gewapende mannen, hoe ga je hem dan vragen waarom dat kaartje waardeloos is?

 19. Ik zie veel goede opmerkingen, te veel links naar documenten helaas die veel te lang zijn voor de meesten om in te tikken en heen te surfen, oplossing daarvoor ook hieronder:
  –OM! Grijp in, dit is ongehoord duidellijk en openlijke omkoping van kiezers
  –Voor alle documentatie (processen verbaal, verslag ongeluk etc. etc.) simpelweg naar www.curaleaks.org,
  –Blijf op de hoogte van FEITEN, Interviews etc. op https://www.facebook.com/CuraLeaksOfficial
  –www.facebook.com/YuDiKorsouAgainstGerritSchotte
  –Ga naar http://www.basilachill.com/elekshon2012/ Kies voor stemmen op Korsou (hokje boven aan de pagina, NL stemmers mogen toch niet stemmen) Zie eens wat andere resultaten als al die betaalde “polls”, wetenschappelijk? Gaat het niet om, het is een tegenwicht tegen de fake polls, staat al meer als een week ONLINE waar IEDEREEN bij kan. PS en MFK zijn HARDSTIKKE Modern Media Savvy dus trap niet in argumenten dat alleen de “landverraders elite” daar stemt. KIJK NU!! De komende dagen voorzie ik dat MFK en PS massaal mensen gaan betalen om hier ook weer een vetekend beeld te geven. Waarom nu pas? Je kan maar EEN keer stemmen (is een trucje voor, ik leg het niet uit, graag NIEMMAND dit uitleggen, WIJ moeten integer blijven!)

  Een paar eenvoudige links waar je ALLES kan vinden, succes.

  Het is maandag, vrijdag is DE dag, valt het jullie ook op dat nog geen procent van de auto’s MFK of PS vllaggetjes hebben (de enkele auto die het WEL heeft, meteen 20 vlaggetjes), ook maar een paar vlaggetjes van andere partijen.

  DAT is nu het EN het werkelijke beeld van de MFK en PS aanhang (klein) EN een teken van de gevolgen van de Angst en Intimidatie methodiek van MFK en PS. Toon je voorkeur met een vlaggetje of sticker en je moet je zorgen maken over jezelf, partner, gezin, auto, huis etc.

 20. Speciaal voor degenen die geen tijd hebben/geen zin hebben veel leeswerk te doen (zoals de links met vonnissen, onderzoeksrapporten en rechterlijke uitspraken die hieronder zijn verzameld), maar wel wiln weten wie Gerrit Schotte is, heb ik nog een paar leuke video links:

  en als sommigen geen tijd hebben/ een verkorte versie hiervan willen dit zijn de video’s (klik op cc voor de NL ondertiteling):
  1) http://www.youtube.com/watch?v=l-sJfOm9P0k (interview Paul Witteman met Ronald van Raak en Tania Kross, nederlands)
  2) http://www.youtube.com/watch?v=4XwhqbUKSCs (Ken ta Schotte: E berdat!, part 1, papiaments)
  3) http://www.youtube.com/watch?v=lmqzDvp6hCk (Ken ta Schotte: E berdat!, part 2, papiaments)
  4) http://www.youtube.com/watch?v=oRXpqZaoNuE (Brandpunt van 14 oktober 2012, nederlands)
  5) http://www.youtube.com/watch?v=S7NtgPI8gOQ (Anonymous: Game over Gerrit Schotte, papiaments en NL, klik op cc voor nederlandse ondertiteling)

  Veel kijkplezier 🙂

 21. Duidelijk een staaltje van omkoping, daar stond toch een fikse straf op?
  Nu is het misschien mogelijk deze hele kliek uit te sluiten van de verkiezingen, zijn we in 1 keer deze zooi kwijt.

  Gisteren in Brandpunt werd een partijlid geïnterviewd en deze persoon had het lef om aan de verslag gever van Brandpunt te zeggen dat ”Nederland miljoenen geeft aan Griekenland en niet weten of ze dit terug krijgen”
  Waarop werd gevraagd, ”dus Nederland moet dus Curaçao helpen”? ”Ja natuurlijk was het antwoord.

  De brutaliteit zeg, na voor miljoenen te hebben uitgegeven zonder naar, Serca di Bo te kijken, durft deze man te beweren dat Nederland maar weer de beurs moet trekken, je moet wel durven maar je ja bent LID van MFK he.

 22. Churandy, Schotte beschikt over tientallen handtekeningen, daar is hij ook herhaaldelijk voor veroordeeld door met nagemaakte handtekening te tekenen voor creditcards van anderen.

  Blijft niettemin vermakelijk hoe Schotte zich kort voor de verkiezingen weer presenteert als een jongen van het volk, terwijl hij zodra hij gekozen is alleen nog met Stella van Rijn in het buitenland feest viert. En is hij eens op Curacao dan is hij alles behalve mes serka di bo met zijn 10 bodyguards en geblindeerde mafia mobielen waarmee hij over de pontjesbrug scheurt.

 23. smerig spelletje,en dat net voor de verkiezingen..op deze manier ben je de democratie niet waardig…

 24. Jongens, wedden dat hij/mfk ook hier gewoon mee weg komt? Niemand gaat hem ooit arresteren. Hoe zou dat toch komen? Toch meer vriendjes op handige plekken, dan wij ooit zullen beseffen? Bij Brandpunt gaf hij al aan, dat Corallo helemaal geen strafblad heeft. Nee, daar heeft ie gelijk in. Er zijn maar heel weinig mafia-bazen die wel een strafblad hebben. Het gaat hier immers om de macht van het geld en de macht van de bedreiging. . .

  Negatieve reactie? Tja, wacht maar tot de uitslag van de verkiezingen bekend is en blijkt dat mfk/ps/FOL (als die crimineel Godett die ene zetel nog haalt) het toch weer voor het zeggen krijgen. Daar is nog geen scenario voor, namelijk. Dan zitten we in het schip. . .

 25. @Zorro, dank voor die info! Dan heb ik inmiddels weer een aangepast staatje FEITEN:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)


  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC Memo inzake de screeningsbevindingen, MOT meldingen, een in scene gezette inbraak*, diefstal van een auto, en diverse rechterlijke vonnissen inzake diverse verduisteringen, fraudes & oplichtingen)

  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (de zorgwekkend slechte financiële situatie bij de 3 belangrijkste overheids-nv, sinds na 10-10-10)
4) https://www.curaleaks.org/files/2005_01_04-GS_CarAccident/GS_CarAccident.pdf (de 68-jarige Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding door Gerrit Schotte. Schotte reed zonder rijbewijs en verzekering met ca 116 km/pu hoek Minervastraat/Van Engelenweg. Rossi verleed ter plekke, Schotte was gewond. Voordat de politie kwam gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen, getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de politie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs omdat het politierapport was ‘verdwenen’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum destijds ook een rapport opmaken…). De kinderen van Anna Rossi willen graag wat antwoorden hierop, en je secretaresse vond het vervelend ze steeds maar weg te sturen…
  
5) https://www.curaleaks.org/files/2012-10-10-GS_Letter_FCorrallo/GerritSchotte_FrancescoCorallo2011.pdf (onderwereldconnecties en maffiamaatjes met “de Nederlander” Francesco Corrallo, die je diep in de Curacaosche samenleving wilde trekken):

  6) https://www.versgeperst.com/nieuws/176269/mfk-steunkaart-zorgt-voor-commotie.html: Mi Sosten-kaartjes (grove misleiding van de armsten onder ons: Radio Direct belde met het callcenter van MFK: je kan de kaart bij MFK activeren per 1-1-2013 ORA KU MFK A DRENTA E GOBIERNU oftewel wanneer Schotte MP wordt….. Waardeloze kaart dus).
  7) Yet to come…..

  Excuses aan degenen die dit allang hebben gelezen. Helaas zie ik nog altijd genoeg mensen/reacties die dit allemaal nog niet hebben doorgenomen. Speciaal voor de ‘basora’s’ onder ons…. 🙂

 26. Ik mis de puntjes bij zijn handtekening, je weet wel van een Italiaanse loge….
  ( heeft hij die nog op zijn hand ?- kleine kinderen doen dat ook

 27. Kiko mas un hende por hasi ora e ta DESESPERA???
  Dios, yuda nos Dushi Korsou!!! I kore ku tur esnan ku tin plannan malu i destruktivo pa Korsou.

 28. hoe diep kan een mens zinken.
  hoe laag kan hij gaan.
  deze Schotte is ten einde raad, de deur van de gevangenis staat al wijd voor hem open.
  Hij moet minstens weer MP worden, want anders gaat hij zitten…..
  en dat zal een keer tijd worden, dat deze boef gepakt wordt voor al zijn misdaden.
  hoeveel mensen heeft hij bestolen met zijn mooie praatjes en beloftes
  Wie trapt er nog in????

 29. Dit is echt een heel slecht….geen woorden voor….heel laag

 30. Het is duidelijke wat deze boef met zijn omkoop actie’s wil bereiken.

  zoveel stemmen krijgen dat hij kan zeggen het volk stemd op mij om weer MP te worden.

  Om zijn sponsers het geleende geld terug te betalen die zij al 3 jaar in hebben geinversteerd (miljoenen).

  Zijn vrienden en familie ongmaals aan het vreten te houden.

  Contrakten af te sluiten met zijn dibiuzen crediteuren om zo hun financeel voor de rest van hun leven veilig te stellen,”zie nieuw gebouw Kranchi huur”

  etctra ,etcetra

  En de klap op de vuurpijl is natuurlijk het vullen van zijn eigen zakken,mensen stem allemaal op Shotte dat weten wij zeker dat wij als volk over twee jaar 100 piek voor een brood moeten betalen,en waar is Shotte over twee jaar,ik weet het niet maar niet op Curacao?.

 31. Klaagbak, Tja ik vraag me ook af wie al die reisjes van Schotte Jamaloodin Hakim en Wiels betalen? WIJ DUS.. daarom heeft het land nu weer grote schulden en moet elke familie 5800 gaan betalen..

 32. Je kunt je afvragen waarom het zo verschrikkelijk belangrijk is voor deze figuren om de macht te willen hebben dat zelfs deze methodes worden aangewend.

  Voor “het volk” is het niet, dat is in de afgelopen twee jaar wel gebleken, niemand is er op vooruit gegaan. Weer zet Gerrit ons in een etalage met een vies smaakje, dit is de zoveelste keer dat we voor de buitenwacht voor ongeloofwaardig en onbetrouwbaar worden aangezien.

  Als dit zo door gaat dan kunnen we de twee sterren uit de vlag echt gaan vervangen voor twee bananen. De kleur klopt al.

 33. Mensen let op,

  je krijgt wel NAf 100 per maand, maar wat je kwijt bent door de foutieve besluiten van de regering MFK aan extra OB, hogere benzine en waterkosten ben je meer dan dat kwijt.
  En vergeet niet die staatsschuld van de regering MFK-PS-MAN die afgelost moet worden!

 34. @Zorro: Als dat waar is, kan er geen enkele andere conlusie worden getrokken dan dat hier sprake is van het kopen van stemmen. Sinds kort weten we welke straf daarop staat…

 35. Dit lijkt me duidelijk een gevalletje omkoperij. En het erge is dat hij er waarschijnlijk ook nog veel stemmen mee gaat winnen. Twee jaar achter slot en grendel die oplichter / leugenaar voordat het te laat is voor Curacao.

 36. Gerrit Schotte is de grootste oplichter/fraudeur die Curaçao ooit gekend heeft.
  Dus mensen laat je niet belazeren. Als je er een kleine rekensom op loslaat is dit niet te betalen. Dus alweer een leugen van Schotte.

  Trouwens, wordt het geen tijd dat deze man opgepakt wordt voor omkoping.
  Overigens is de op de kaart aangebrachte handtekening niet die van Schotte.
  Kijk maar eens op andere documenten die Schotte in zijn hoedanigheid van MP heeft getekend. Daar maakt hij gebruik van een andere handtekening.

 37. veel beloven en niets geven laat iedere gek in vreugde leven…..

  dit is puur illegaal en strafbaar.

  Wat doet het OM?????????????????????????????

 38. Muhhhh, muhhhh……

 39. Die kaart kan weggegooid worden. Radio Direct belde met het callcenter van MFK en het antwoord is duidelijk: je kan de kaart bij MFK activeren per 1-1-2013 ORA KU MFK A DRENTA E GOBIERNU oftewel wanneer Schotte MP wordt. Waardeloze kaart dus.

 40. De kaart is ook nog vanaf januari 2013 geldig, dus mocht Schotte niet in de regering komen, vraag ik me af of het kaartje nog steeds geldig blijft?

 41. Een uiting van wanhoop van Schotte en geloof maar niet, dat je 1 cent kan innen. Fraude is zijn specialiteit.

 42. Op AD stond al artikel waarbij centrale bank vraagtekens had bij de kaart. Maar wat mij nog meer interesseert is. Hoe betalen ze dat? In het rekensommetje in de krant stond dat 15.000 gezinnen in aanmerking komen. 15.000 x 12 maanden x 100 gulden = 18 miljoen wat het de MFK kost. Waar komt dat geld vandaan?

 43. handige actie als je 80 miljoen moet besparen. #not