CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag vertelt John Baselmans over een telefoontje dat hij gisteren kreeg.

Aki ta Gerrit Schotte………
We kregen we een voedselpakket aangeboden!!
Hadden we hard nodig want we zijn werkelijk hulpbehoevend!!
OMKOPERIJ noemen ze dit toch?
Kunnen we hier gezamenlijk ergens aangifte tegen doen?
Ik zal niet de enige zijn geweest.

36 reacties op “Ingezonden: Omkoperij”

 1. er is geen revolutie dat willen jullie wel he,maar dat gaat niet gebueren, wij geloven in Almighty JAH, sorry voor al dieongelovige mensen.

 2. En hierin trappen de arme (en niet gecshoolde mensen).

  Triest wat zo’n ongeschoolde figuur allemaal in staat is te doen alleen maar voor macht en geld.

 3. De aktie met 15000 voedselpakketten is ter ziele en vervangen door NAF 100 per maand. De voorwaarden voor en wanneer hij zal uitbetalen houdt hij angstvallig voor zich, maar het zal ongetwijfeld stoppen op 19 oktober wanneer iedereen hem in z’n hemd heeft laten staan.

  “Artikel 2:44 Wetboek van Strafrecht Curacao:
  1. Hij die bij gelegenheid van een krachtens wettelijk voorschrift uitgeschreven verkiezing door gift of belofte iemand omkoopt om zijn of eens anders kiesrecht hetzij niet, hetzij op bepaalde wijze uit te oefenen, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.
  2. Met ten hoogste dezelfde straf wordt gestraft de kiezer of de gemachtigde van een kiezer die zich door gift of belofte tot een of ander laat omkopen.

 4. Eerst bestelen ze je en maken ze je eiland kapot en dan een voedselpakketje???? Wat een lef, zeg…

 5. Ik kreeg gisteren “zondag” ook zo’n telefoontje op de mobil van mijn vrouw,het was niet te verstaan echt geen woord.

 6. veel beloven en niets geven laat iedere gek in vreugde leven…..

  dit is puur illegaal en strafbaar.

  Wat doet het OM?????????????????????????????

 7. Bij enig navraag op mijn werk blijkt dat iedereen die in de Chippie Company database zit gebeld wordt. Als je niet in de Chippie Company database zit wordt je niet gebeld. Graag even bevestigen bij degene die gebeld zijn of ze in de Chippie Company Database zitten. UTS heeft kennelijk een lek in de interne organisatie.

 8. @joshua opeens is iedereen bang maar aan dhr Wiels kan je niet tippen

  aangifte gedaan wat nu, hoepel man.

 9. @ John Baselmans. Ondertussen ben ik in het bezit van een kaartje dat ik vanaf januari 2013 elke maand (tot januari 2014) voor 100 gulden aan levensmiddelen kan halen.

  Hoeveel maanden moet je boodschappen opsparen om als grootverdiener een flink buurtfeestje op Banda Bou te geven?

 10. @Op Stap hahhhahaaaaa opeens worden jullie allemaal gebeld,maar jullie noemen geen namen wie gebeld heeft, ik geloof die sprookjes niet, zeker niet als het gaat om P.S. wij hoeven niemand te bellen ,zij weten de weg al hoor prietpraatjes allemaal

  PS aanhangers doen deze dingen niet hoor we are REAL

 11. Ik heb dit telefoontje ook gehad.. vlak nadat ik werd gebeld door het bandje Wiels… Lijkt wel of ze gezamenlijk een callcenter hebben ingeschakeld met de meest ouderwetse en goedkoopste apparatuur.. want die stem willen ze hebben maar het mag niet teveel kosten..

 12. Waarom doet iedereen die zo’n telefoontje ontvangt niet gewoon aangifte? Omkoperij is strafbaar en als burger heb je de plicht dat te melden.

 13. Als een partij zo stemmen moet kopen dmv voedselpakketten, dan betekent het dat de ontvanger belangrijker is dan die partij.
  Deze partij heeft de ontvanger nodig, niet andersom. Een bijzonder zielige vertoning waarbij de deur voor de ontvanger weer dicht gaat als de zetels verovert zijn.

  En het geld wat deze partij zich kennelijk kan veroorloven om dit uit te voeren…… we kunnen alleen maar raden waar dit vandaan komt.
  Overal op de wereld waar er “rijke” partijen zijn of waren bleek het nooit fris of 100% legitiem te zijn.

 14. Het moet niet gekker worden. In AD van maandag staat dat er nu ook MFK pasjes uitgegeven worden die vanaf 1 januari 2013 geldig zijn en diat er spotjes zullen gaan komen om te vertellen dat de pasjes zijn voor de minderbedeelden die maandelijks dan een bijdrage krijgen van 100 Naf. Wie betaald dit of gaat dit straks betalen als MFK dan toch weer aan de macht is ? Hoop echt dat iedereen wakker gaat worden en snappen dat dit echt een zet is van een dictator – ik voed je en jij pikt dus maar alles en houd verder je mond dicht. O.M – DOE NU EINDELIJK EENS IETS OF ZIJN JULLIE BANG ?

 15. “Artikel 2:44 Wetboek van Strafrecht Curacao:
  1. Hij die bij gelegenheid van een krachtens wettelijk voorschrift uitgeschreven verkiezing door gift of belofte iemand omkoopt om zijn of eens anders kiesrecht hetzij niet, hetzij op bepaalde wijze uit te oefenen, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.
  2. Met ten hoogste dezelfde straf wordt gestraft de kiezer of de gemachtigde van een kiezer die zich door gift of belofte tot een of ander laat omkopen.

 16. Het is duidelijk geworden. Het geld (1.5 miljoen per maand) komt uit de MFK-kas, maar wordt pas uitbetaald als Schotte weer MP is. Omdat zijn functie er volgens mij niet toe doet, komt het geld dus van de belastingbetaler als hij MP zou worden. Jammer, maar MP zal hij van z’n lang zal z’n leven nooit meer worden.

 17. De aktie met 15000 voedselpakketten is ter ziele en vervangen door NAF 100 per maand. De voorwaarden voor en wanneer hij zal uitbetalen houdt hij angstvallig voor zich, maar het zal ongetwijfeld stoppen op 19 oktober wanneer iedereen hem in z’n hemd heeft laten staan.

 18. De laatste week begin ik echt mijn vraagtekens te zetten bij de verschillende actie en media berichten.
  Ik kan me nameijk niet voorstellen dat allle dingen die de laatste tijd voorvallen echt het idee zijn van de MFK en denk eerder dat er een vies spelletje wordt gespeeld door alle partijen.

  Het bericht dat er spandoeken verwijdert worden en dat deze jongen ervoor betaalt wordt terwijl de jongen een MFK shirt draagt, dit is zelfs dommer dan MAVO 3 en ik vraag me dan ook echt af of deze jonggen niet is ingehuurt om dit te doen om de MFK in een nog slechter daglicht te zetten.

  Daarnaast mis ik goede berichtgeving, en vraag ik me oprecht af of we wel journalisten hebben op dit eiland.

 19. Je kan hierover roepen wat je wilt, maar de armere mensen hebben toch niks te verliezen als het slecht(er) gaat met het eiland. Dan maar een voedselpakket toch?

 20. Lijkt me sterk dat niemand deze telefoontjes kan traceren! Kan de een of andere inlichtingen dienst dit niet nagaan? Of zit toch UTS of een personeelslid erachter Trouwens het bandje is bijna versleten want het is bijna niet meer te verstaan.

 21. Ondertussen ben ik in het bezit van een kaartje dat ik vanaf januari 2013 elke maand (tot januari 2014) voor 100 gulden aan levensmiddelen kan halen. Dat met een handtekening van heer Schotte. Triest als je zo te werk gaat en zelfs nog verder de criminele kast open trekt.
  Het kaartje is ondertussen als bewijs ook naar Versgeperst toegestuurd.

 22. Vanavond om half 11 op BVN-TV in Brandpunt deel 2 over Curacao: Revolutie in het Koninkrijk.

 23. Bazelaar is een MFK adept. Dus onzin wat hij hier te berde brengt. B. Is een pathetische kletsmajoor.

 24. Ik ben inmiddels al 4x gebeld zowel op mijn mobile als thuis. Het bandje begint heel vriendelijk “hoe gaat het, en dan met Schotte”.
  Morgen ga ik even langs Montana om te kijken of zij mijn aangifte willen opnemen. Dat kun jij natuurlijk ook doen, Baselmans.
  Dat hoeft m.i. niet een oproep aan allen te worden. Gewoon zelf doen, dar is het motto. Net zoals ik aangifte tegen Wiels heb gedaan.
  Zo werken de zaken net als Hans Tastelijk zegt, geen worden maar daden.

 25. Met het tekort van 500 miljoen veroorzaakt door oa Gerrit Schotte zou ik mij niet laten afschepen met een armetierig voedselpakketje. Volgend jaar gaat iedereen gezin er meer dan 5000 gulden op achteruit. Zou een veelvoud vragen voor een stem op Gerrit Schotte

 26. Volgens mij is omkoping niet verbonden aan een minimum… dus je kan zelf al aangifte doen.

  Geen woorden maar daden…!

 27. Het verbaast me niet. Schotte, stop met spieken!! Dat is de modus operandi van PAR.

  WEGWEZEN MET PAR!!!

 28. Schotte/MFK doet alles wat god verboden heeft. De ontvangers van een voedselpakket voor 1 dag vragen zich af wat ze die andere dagen van de maand moeten eten. Je kan dat telefoontje ook niet tracen, want op je caller ID staan platte streepjes en je krijgt een bandje te horen.

 29. I am curious what would be in such a package…
  I hope it was “made on Cuaraco” and not “from my friends in Panama who give me commission for lower import duties and tax cuts”
  last week a PS supporter offered me a free one way trip to holland (guess he didn’t know I wasn’t Dutch, I presume it’s a color thing) because we (read “makambas”) are the root of all evil and misery on the island…omkooperij 😉
  I hope you like planton John, otherwise give me a call

 30. I nmiddels ben ik al 4x lastig gevallen door een telefoontje van Gerrit de leugenaar. Ik ben ee niet opgesteld en ook ben ik niet vatbaar voor omkoperij. Wie valt de mensen steeds lastig?
  Ik ga nog liever bedelen dan op deze fansten te stemmen.

 31. Dat is geen omkoperij, maar “oprechte bezorgdheid” voor het volk. Het is gewoon toeval dat het vlak voor de verkiezingen plaatsvindt……..toch???
  Als je toch zo een verkiezing probeert te winnen dan geeft het wel aan hoe weinig echte argumenten je hebt.
  “Het volk” is er allemaal op achteruit gegaan door toedoen van deze charlatan en fraudeur, daarbij geholpen door een ex-bewaker en wantbetaler die minister van financien mocht spelen.
  Als het allemaal niet zo triest was dan is het eigenlijk om je een bult te lachen.

 32. @ Baselmans.Wie zou jou nou nu nog bellen om wat te vragen,antwoorden slaan nergens op,zo ook als hier boven geschreven.Kan het iets genuanceerder worden vertaald door jou of is dat te moeilijk,want deze uitspraak raakt kant nog wal.Of ben je ook al gehersenspoeld door eene Gerrit de Raaf en hoop je als zijn partij eventueel weer aan de macht komt jij ook lekker kan mee vreten,reisen,directeurspost bibliotheek,moet je je wel even laten ombouwen en je je een k.t laten aanmeten maar je zo te horen praten heb je er al één

 33. Alles wat ze geven gewoon aanpakken e niet op ze stemmen.
  want na de verkiezingen krijg je niets meer.
  Dan is alles weer voor gerritje.

 34. Heb net van een oude buurvrouw vernomen dat zij ook is benaderd om haar stem in te leveren voor een voedselpakket.
  En zo zijn er zo velen.

  Wat een criminelen die lui van de MFK met de grote roverhoofdman Gerrit F. Schotte voorop.
  Wanneer gaat hij achter de tralies????

 35. Ik kreeg ook zo n telefoontje . Ik woon op Jan Thiel!
  Bijzonder . Zelfs dat kan Gerrit niet goed. Mavo 3

 36. Kreeg ditzelfde telefoontje zondagmorgen. Ontbijt op bed, maar dan wèl door een knappe (partijloze) dame graag 🙂