CURAÇAO – Een lijst met honderd namen van mensen die niet meer welkom zijn op Curaçao circuleert vandaag op facebook. De lijst schijnt te zijn opgesteld door een Pueblo Soberano aanhanger woonachtig in Nederland. Behalve leden van politieke partijen, zijn ook Gouverneur Frits Goedgedrag en zangeres Tania Kross opgenomen op de lijst.

Goedgedrag is op de lijst als eerste ingedeeld, gevolgd door Directeur van de Centrale Bank  Emsley Tromp. Verder staan er veel PAR-leden, leiders van andere politieke partijen, leden van Akshon Frente Sivil en journalisten op de lijst. Leden van de vorige regering MFK, PS, MAN staan niet op de lijst.

Uitspraken
Ook zangeres Tania Kross is volgens de lijstmaker niet welkom meer op haar geboorte-eiland. Dit heeft waarschijnlijk te maken met uitlatingen die zij recent deed in het Nederlandse televisieprogramma Pauw en Witteman. Ze refereerde in het programma naar PS-leider Helmin Wiels als iemand die ‘lelijke woorden gebruikt en narigheid van persoonlijk aard’.

[scribd id=109927306 key=key-lshirxjx7n2xkmnzfwp mode=scroll]

71 reacties op “Top 100 Persona non-grata gepubliceerd”

 1. @YDK…………. you all talking loud and saying nothing

 2. @aiaiaaiai,

  Frente sivil is een zeer betrokken organisatie, die het land vooruit wil helpen.

  Helaas gaat dat niet lukken met Wiels en Schotte.
  zij willen onafhankelijkheid………….

  wat is het belang van onafhankelijkheid???
  zal ik je vertellen, dan hebben de politici vrij spel…..
  ze hebben geen controle meer, dus dan kan het grote graaien beginnen.
  kan je dit begrijpen of zijn je hersens aangetast door de mooie praatjes van jouw Fuhrers.
  het normale volk van curacao heeft geen enkel belang bij onafhankelijkheid.
  want deze kunnen niet mee graaien en worden alleen maar armer.
  deAOV zal niet meer betaald kunnen worden.
  de scholen zullen achteruitgaan (nog erger….).
  Alles wordt duurder……
  kan je dit snappen????

 3. @ aiai. Die lijst komt overduidelijk uit kringen rond Frente Sivil.

  Je lijkt Schotte wel: heel veel woorden/verzinsels en toch met geen enkel bewijs komen. De PAR is BESLIST NIET een sponsor van Frente Sivil. Niet meer of minder dan de vele duizenden sympathisanten op het eiland. Ik sponsor ze ook niet en je moest eens weten hoe leuk ik hun spots vind.

 4. @aiaiaiai,

  je hebt gelijk Schotte en Wiels zijn heiligen, daar is niets op aan te merken….

 5. @aiaiaia, maakt niet uit wie frente sivil is. ze hebben wel gelijk en hebben de waarheid naar buiten gebracht! chapeau voor hun!

 6. Die lijst komt overduidelijk uit kringen rond Frente Sivil. Die gasten hebben zich de afgelopen 2 jaren met niets anders beziggehouden dan vuile campagnes te voeren tegen ex-regering Schotte. Vandaag vielen Frente Sivil leden en PAR door de mand tijdens een gegeven interview bij radio Mas, de lokale papiamentstalige readiozender.
  Onni Gonnet heeft altijd beweert dat PAR absoluut niets te maken heeft met Frente Sivil. Wat bleek? Cecilia Malvina van PAR had persoonlijk een afspraak gemaakt met radio Mas voor een interview die door PAR leden gegeven zou worden.
  Het was een grote verrassing toen vanmorgen ipv PAR leden, 2 leden van Frente Sivil hun opwachting deden in de nieuwsstudio van radio Mas. Ze waren daar bij Mas stomverbaast, maar hebben die twee kopstukken van Frente Sivil toch bijna een halfuur spreektijd gegeven. Het hele interview bestond uit een reeks van beschuldigingen en kwaadsprekerij aan het adres van Schotte, Wiels en Cooper. Het leek soms haast op een wanhopige scheldpartij. Toen er later aan Onni Gonet gevraagd werd hoe het mogelijk was dat PARlid Malvina Cicilia een afspraak had gemaakt voor PAR, maar vervolgens Frente Sivil voor de deur stond, ontkende Onni Gonet bij hoog en laag, in alle toonaarden dat het niet mogelijk kón zijn. Hij vond het niet geloofwaardig dat PAR de afspraak had gemaakt, eigenlijk zeggend dat Dwight Rudolfina loog, een leugenaar is. Ondanks de duizenden (luisteraars) getuigen die het interview live gevolgd hebben. Frente Sivil en hun PAR sponsors weten van wanhoop niet meer waar ze het zoeken moeten. 😆

 7. @bin tume,
  nee met schelden, intimideren en stelen ga je zeker wel naar de hemel. ban serio yu

 8. Intelligente mensen met een eigen mening en die verder kijken dan hun neus lang is zijn altijd de vijanden van dictators.

 9. Duidelijk allemaal intelligente en integere mensen op de lijst.
  Ik zou er ook wel op willen staan.

  Schotte en Wiels gaan jullie eens wat nuttigs doen voor jullie land.
  in plaats van deze ellende veroorzaken.
  de capaciteieten hebben jullie, maar de uitvoering is waardeloos.

 10. @ Ami Mes

  HELEMAAL EENS MET JOU.

  Was mijn naam maar ook op de lijst.

 11. Bouterse had ook zo’n lijst en in een december heeft hij de mensen van die lijst naar Fort Zeelandia gehaald

 12. Hahahah dit zo grappig. Stond ik maar op de lijst: de meeste mensen zijn immers wijze/intelligente mannen en vrouwen die rationele denkwijze hebben.

  Volgens mij is het alleen maar een eer als je erop staat!

 13. Leveren Wiels en alle MFK en PS aanhangers dan ook eindelijk hun Nederlandse paspoort in? Geweldig.

 14. PS fascistisch?

  zie http://rense.com/general37/fascism.htm voor 14 kenmerken van fascisme:

  1. Voortdurend gebruik van patriotische motto’s, elke andersdenkende is een verrader: check
  2. Alle middelen gerechtvaardigd ; aan haren uit kantoor slepen? check
  3. Identificeren van ‘de vijand’; check
  4. Militaire middelen; N.A. (gelukkig)
  5. Male dominance; check die spierballen
  6. controle van media; check
  7. angst als drijfveer; check
  11. minachting voor intellectuelen (in casu: verheffing van de malloot): check.
  12. The people are often willing to overlook police abuses and even forego civil liberties in the name of patriotism; check.
  13, Vriendjespolitiek: check
  14. Fraudulent election (smear campaigns, dreiging met geweld in geval van een afwijkende mening: check

  conclusie: ja, PS is fascistisch

 15. Marie Montreux je bent zelf ongeschoold hahaha, trouwens je gaat niet naar de hemel alleen omdat je zogenaamd goed gestuurd bent. Er is meer voor nodig. Bai Fliet bo Pianan

 16. Zeer leuke video over de Curaçaose politiek.

  http://www.youtube.com/watch?v=xuAl2DohrfI&feature=youtu.be

 17. Mikorsou,
  Dat is helemaal niet toevallig. Veel yu’i Korsou in NL zijn PS aanhanger.
  Dat schijnt trouwens vaker zo te zijn met immigranten, vooral de lager geschoolde, dat zij gaan polariseren en vasthouden aan bepaalde strenge waarden uit hun vorige land. Dat terwijl dat land door blijft ontwikkelen..

 18. @waarheid, omdat die dingen van Schotte waar zijn groot verschil. Grote huigelaar zijn jullie soberanos die beweren dat het zo erg is 16 jaar corruptie van de par en nu zelf meer corrupt zijn in 2 jaar! schaam je!

 19. Ook de Nazis begonnen lijsten op te stellen van hun niet welgevallige personen en toen ze aan de macht kwamen hebben zij zich verlost van deze hun niet welgevallige personen.

 20. Gut…………Geert Wilders, Hero Brinkman, Liesbeth Spies, van Raak en sterker nog……..de hele PVV is gewoon welkom ???
  Geert…………………kom d’r maar in !!

 21. Ooit heeft ditzelfde scenario zich tot een massale humane ramp ontwikkeld (Nazi’s en Fascisten in Italië), TOEN was achteraf het excuus “Wir haben es nicht Gewusst”.
  Nu hebben we social media en “WIR WISSEN ES” , maar toch is er geen massale afkeuring van deze “politiek” van de INTIMIDATIE & CORRUPTIE.
  PS (met nieuwe lugubere variant van Peppi & Kokki is nu “PAPAITO & KOKKY”) heeft een openbare “deadlist” gepubliceerd waarbij fanatieke aanhang wel eens uit de hand kan lopen en deze personen “aan gaat pakken” op BEFEHL van FUHRER PAPAITO de grote lider HELMIN MAGNO WIELS en compadres !!!
  BOEHHHHHHH……… zeer gevaarlijke fascistische tendenzen sluipen naar boven uit de PS-onderwereld !!!
  Kòrsou WATCH YOUR BACK !!!

 22. Schande je maakt een lijst met mensen die niet meer welkom zijn op Curacao.
  Inplaats dat jij zelf je land gaat helpen opbouwen, blijf je in Nederland en levert kommentaar.
  Dat is nog heel veel erger.
  Tanja heeft het heel goed gezegd allemaal, die wil het beste voor haar land.

 23. @YDK, the messenger has spoken, he’s the son of GOD,

  nuff blessings

 24. Dinah Veeris? Huh

 25. @Ekster, op 13-10-2012 om 19:10 schreef:
  Wiels krijgt een glaasje azijn,………….. drink jij het maar zelf op.
  dhr Wiels is slimmer dan jou.

 26. Vreemd, als ik PS aanhanger was zou ik bij publiceren van zo’n brief nooit laten merken dat ik PS aanhanger ben. Want dan zou ik me eigen partij schade toebrengen. Hoe kunnen ze trouwens weten dat degene die de brief op facebook gezet heeft een PS aanhanger is?

 27. Weet je, eigenlijk heeft ze meneer wel gelijk om Tania Kross op deze unwanted lijst te zetten. Hoe slim mevrouw Kross zelf ook denkt te zijn, het is toch behoorlijk dom om al dat soort dingen te zeggen in een programma als Pauw en Witteman, waar ze uitgenodigd is als ‘deskundige’ maar je jezelf presenteert als een ‘gewone Curacaonaar’. Het is namelijk heel makkelijk praten als je zelf hoog en droog met een blanda internet-miljonair in Gouda woont. Uitgesproken dom en onverstandig om dit soort dingen te zeggen, juist omdat Pauw en Witteman een goed bekeken programma is waar, jammer maar helaas, de tegenpartij geen weerwoord kan en mag geven. Ze had een podium moeten kiezen waar ze weerwoord kon verwachten. Wat een zwaktebod ! En het het toppunt van dommigheid is dat ze door haar optreden bij P&W haar eilandgenoten doodleuk beschuldigt van niet kunnen/willen nadenken, en daarmee alle Curacaoenaars als profiteurs afschildert, en daarmee het hele eiland in diskrediet brengt.
  Dus ik vind het niet meer dan terecht dat ze op deze lijst gezet is, wie hem ook gemaakt heeft.

 28. Geod plan, zo’n lijst. Laten we wel democratisch blijven en er een referendum over houden. Wedden dat Wiels, Schotte en Asjes vrijwel zeker in de top 3 komen ?

 29. Dank aan de PS voor deze lijst met kandidaten, met wie we Curacao kunnen her-opbouwen, na de “revolutie” van Idi Wiels, scheelt ons weer tijd. . .

 30. Voor zover ik weet kennen de meeste Antillianen in NL nooit al die 100 namen. De meeste Cuacaoenaars in NL bemoeien zich niet eens met de politiek. Men zou verstelt staan hoe weinig ze weten over de gebeurtenissen op Curacao. Ook heb ik vernomen dat de anti Schotte en Anti PS haters allerlei smerige boodschappen en kettingbrieven naar Antillianen in NL versturen. In NL men is verbaast dat al die uit Curacao komende berichten ongevraagd op hun black berries en hun PC terechtkomen., Niemand weet wie der achter schuilt, maar duidelijk is wel welke groepen anti Schotte en Wiels zijn.

 31. De opsteller van deze lijst mag zichzelf afvragen of hij zichzelf Yu di Korsow kan noemen. Aan dit soort figuren moet je geen aandacht besteden. Hij verraad zijn verstandlijk niveau. Hij schrijft dit zeker onder een andere naam?

 32. @waarheid

  nare video’s van schotte? ik vind het toppers, puur de waarheid

 33. Ik geloof niet dat het een PS aanhanger is. De laatste tijd zijn alle registers opengetrokken om met name Schotte in zeer slecht daglicht te brengen en ook Pueblo Soberano moet er aan logischerwijs aan geloven. Het is zo doorzichtig doorgestoken kaart. Ik denk, weet eigenlijk heel zeker dat het het werk is van Frente Sivil en partijen zoals PAR en PAIS die de belangen van onze gevestigde orde dienen. Maar het zal averechts werken. Het zijn duidelijk de laatste wanhopige spartelingen van diegenen die op 19 Oktober ongenadig door het Volk afgestraft zullen worden.
  Read my lips. 😉

 34. Het is nog maar de “Top 100” . Na die honderd komen er dus nog een paar duizend of zo.

 35. Ik sta niet op de lijst, en voel me behoorlijk gediscrimineerd.Wat moet ik doen om op die lijst te komen??

 36. Heb die lijst eens doorgenomen en kom tot de conclusie dat het schijnbaar teveel gevraagd is van het IQ van de opsteller om er een alfabetische lijst van te maken want dan moet hij het alfabet kennen ja en dan wordt het moeilijker.
  Maar voor de rest moeten de genoemde mensen blij zijn dat zij door de PS op deze lijst gezet zijn, daar wil toch niemand mee geassocieerd worden!

 37. Ik vind het jammer dat ik niet op deze lijst sta, waaruit je een heel goede regering zou kunnen vormen.

  Ik zou het een grote eer vinden om op een ‘not wanted’ lijst te staan van een partij als PS die wel plaats bied aan lieden die voor een crimineel werken (Wilsoe, met zijn schandalige brief voor dos Santos) of mega pastechis uitdelen (Monk, met zijn tonnen salarsverhoging voor zijn medewerkster).

  Of nog helemaal niet te spreken van die mislukte buurthuiswerker Helmin Wiels, die op kosten van de gemeenschap maandelijks zijn kinderen in het door hem zo verafschuwde Nederland bezoekt. En die hardop zegt bewijzen van criminele daden van Schotte te hebben maar er niets mee doet omdat hij met Schotte wil regeren.

  PS, mag ik alstublieft op de lijst van 100? Bedankt!

 38. Kon de lijst veel praktischer indelen: iedereen die niet naar de pijpen van BOBERANOS wil dansen.. zijn niet welkom.. Zeg waarom zoeken hun niet een eigen eiland en gaan hun sekte voortzetten??. Dom gedrag.. Wat ik helemaal niet kan begrijpen is dat dit nieuws kan zijn.. tja..nee ik snap het niet..

 39. Laat dit nou net de mensen zijn met een opleiding, die iets gepresteerd hebben of iets goeds kunnen betekenen voor Curacao. Mensen met een zaak waar ju di korsou hun brood verdienen. Ieder jaar vertrekt zo’n 400 studenten, dus ook intelligentie, naar het buitenland. Raad maar eens wat er op de lange duur op Curacao over blijft!
  Dit is heel triest.
  Wat dwerg wiels wilt is duidelijk een Curacao zonder enig intelligentie, dus in het land der blinden is een oog koning. Idi amin dus.

 40. @ Nardy. Btw: ik mis op deze lijst nog :

  Waarom zet je mij op nr. 1 en jezelf at last but not at least? Les deux extremes? Van alfabetische volgorde is ook al geen sprake.

 41. @ Waarheid. Er circuleren verscheidene nare video’s over Schotte op Facebook.

  Nare moet zijn WARE. 1 Letter maakt een groot verschil. Het zijn BEWEZEN berichten en die moet je geloven.

 42. Wauw, waarom zou dit bij het nieuws staan? Gewoon iemand die een lijst heeft gemaakt met mensen die hij niet aardig vind, alleen in plaats van het in zijn dagboek te schrijven zet hij het op internet.

  Ligt het aan mij of is het opvallend dat er een PS-aanhanger in Nederland rondloopt?

 43. Bedankt voor de ‘research’. Ik zie het zo: Als 1 persoon op dit lijstje 100 personen achter zich heeft (familie, vrienden, collega’s, buren, klanten, en fans) Kortom, invloedrijke personen. Weten we nu al dat PS en mischien MFK, MAN 10.000 stemmen tekort heeft. En dan nog niet eens alle anderen die het niet eens zijn met wat er nu met Curacao gebeurd.

 44. waarom aandacht aan een onzinnige lijst opgesteld door een gefrustreerde man wonende in NL.
  die NL haat, maar voor de uitkering toch maar in NL blijft.
  lijkt me een onzinnig persoon zonder enig moraal.

 45. hoe kan je een PS aanhanger zijn en in NL willen wonen.
  HYPOCRIETER KAN NIET…..
  Net als Wiels met zijn kinderen studerend in NL…
  maar het stomme volk accepteerd het allemaal……
  want als je je hersens ieder week laat spoelen door zijn radio progrtamma”s, dan ben je echt stom…..

 46. Jeetje, wat hebben jullie lange tenen. Het is facebook wederom. Dus niet te vertrouwen. Of, past de schoen? Trekt hem aan dan.

  Er circuleren verscheidene nare video’s over Schotte op Facebook. Waarom klagen aanhangers van PAR niet? Jullie zijn echte huichelaars.

 47. Gelukkig circuleert er nu al een lijst van Personen die WEL gewenst zijn op Curaçao! Akkoord, dit is exact dezelfde lijst.

 48. Zou nu gaarne wllen zien, een nieuwe lijst van de personen, die niet meer welkom zin in Nederland, ook de nazaten van de politieke leiders,b.v. die van Wiels, hij haat de Nederlanders, maar vliegt er wel 20 keer heen op kosten van….. in 2 jaar naar Nederland

 49. @ Big Sam . De partijen die geregeerd hebben doen het meestal iets slechter, dan bij de vorige verkiezingen. De beminde gelovigen van sekteleider Wiels hebben een hele optocht aan ministers zien komen en gaan, zonder dat er iets gebeurde. De tekorten van het Schotte kabinet zijn opgelopen tot 2000 NAF per inwoner. Mag U hem wel voor bedanken. En Wiels was zijn maatje die hem beurtelings verrot schold en het dan weer goedmaakte. Logisch want zichzelf opblazen doen ze niet. Kennelijk gaat u er van uit dat de mensen die in 2010 op MFK en PS stemden, zo tevreden zijn over het gevoerde beleid, dat het weer wel goed komt met die twee. Er is in die twee jaar helemaal niets gebeurd, alleen maar reizen en geld kwijtmaken.
  Zaterdag weten we zeker of kiezers van PS en MFK zich nog steeds met een mandje brood , om laten kopen.

 50. Opvallend dat er niemand op de lijst staat van de onder

  https://curaleaks.org/files/2010_10_27-VDC_Memo/VDC_Memo.pdf

  genoemden!!

 51. Van mij krijgen ze allemaal een welkomsdrankje!!

  Wiels krijgt een glaasje azijn!

 52. Wauw zelfs JP Balkenende en geen Geert Wilders.

  extremisten houden dus allemaal van elkaar.

 53. Wat doet een Boberano nou in Makamba land?? Handje ophouden? Net zo hypocriet als zijn goeroe; Wij zijn tegen Nederland, maar mijn kinderen studeren daar wel, en ik ga er 4 x per jaar (op kosten van het volk) op vakantie…eeehhh sorry ik bedoel op dienstreis…

  Volgens mij mis ik nog 150.000 namen op de PS lijst

 54. raar, ze zijn blijkbaar op goede voeten met ronald van raak, hero brinkman, wilders, eric lucassen

  ik stel voor dat wij ook zon lijstje publiceren, dat zijn de volledige lijsten van MFK, PS, MAN en dan de volledige stamboom van Dos Santos, van der Dijs, half Sicilie, wie begint

 55. Btw: ik mis op deze lijst nog :
  – Zorro
  – Philippe Maaskant
  – Tuna
  – Pukkie
  – WaarGaatDitEilandNaarToe
  – Henriques
  – Sander
  – Big Daddy
  – Black Lion
  – Mijzelf 🙂 ?

 56. Het lijkt Turkije wel, alle intelligentia “non-grata” !

  Ik zou bijij-na zeggen dat als je niet op deze lijst voorkomt, je niet tot deze groep behoort 🙂

 57. Er bestaat maar 1 echte lijst en daar staan heel andere namen op.

 58. Tja, wat moet ik hierop zeggen. U kent de test.
  Het heeft een IQ van 12?
  Een dozijn (uitleg voor PS-leden: 1dozijn is 12 stuks) PS aanhangers.

 59. En het zijn allemaal mensen met iets meer hersens dan de leider van PS en de aanhangers, welke gek heeft dit opgesteld???? Slechte verliezers allemaal

 60. Ik wist tot op heden niet dat er zoveel hoog,midden,gewoon geschoolde en hard werkende personen het zo goed met Curacao van doen hebben,bedankt voor deze mededeling.Meneer de onbekende nederlandse curacaose uitgekookte uitkeringstrekker en konte likker.Had jij (U, ben je niet waardig) niet beter alle naamen uit het telefoonboek kunnen over schrijven, of is dat luiaardbeest wat op je rug zit gekleeft niet wakker te krijgen.

 61. Wel weer typisch: een PS aanhanger die niet in deze jungle woont!

 62. Niet op reageren!!!!!!

 63. heben jullie bewijzen, want zo gezegd en geschreven en met die lijst erbij ik geloof het niet en dat kan je me niet
  overtuigen. tegenstanders van de P.S> proberen nu van alles, maar haal maar de laaste adem, zo en langzamer is het voorbij, je laatse adem is op 19 oktober, dan bestaat je niet meer.

 64. En zo gaat het bij PS met de vrijheid van meningsuiting. Wiels spreekt altijd de waarheid , als hij niet liegt tenminste. Happy voting !

 65. Prima initiatief. Kore ku nan pa kaba wegwezen, de busje komt zo

 66. Mooi deze zijn niet meer welkom op ons eiland!

 67. is dit nieuws?

 68. De lijst is gewoon opgesteld door een gefrustreerde PS aanhanger uit Curacao. Of wellicht WIELS zelf. Alhoewel ik denk dat hij zijn mannetjes daaarvoor heeft want zelf is hij te stom hiervoor.

 69. Er zijn natuurlijk wel veel flink gestoorde mensen. Ik zie derhalve ook geen enkel verschil tussen MFK of PS aanhangers.
  Want uiteindelijk zijn ze allemaal even stom.

 70. oeps, was verkeerde lijst. Juist wel welkom op Curacao. Foutje van de readactie 😉

 71. Hahaha good one PS, however we also have a long list….