CURAÇAO – Tropische storm Rafael beweegt zich langzaam richting de Bovenwinden en zuigt alle wind weg boven ons eiland. De komende 24 uur zal de wind zwak blijven en ook helemaal wegvallen. Tijdens buien kan het wel harder gaan waaien en de windkracht oplopen tot 5 (17-21 knopen).

Door de hoge temperatuur, luchtvochtigheid en zwakke wind kan het dit weekend behoorlijk benauwd worden. Van tijd tot tijd zal er meer bewolking langstrekken en zorgen voor buien die plaatselijk zwaar kunnen zijn. Gisteren kwam er plaatselijk ook al behoorlijk wat water uit de hemel. Bij Hòfi Mango in Santa Cruz viel bijvoorbeeld 38,0 millimeter water door een bui die lang boven het gebied bleef hangen.

5 reacties op “Rafael zorgt voor windstil Curaçao”

 1. Wind energie zorgt niet alleen voor visuele milieu-verontreiniging en schade aan de vogelstand, maar is ook gemiddeld vijf keer zo duur als traditionele en zonne-energie. Zinloos dus, die dingen en weer een manier op je toeristen weg te jagen (geen hond die straks nog naar playa Kanoa wil, met die dingen in je gezicht of in je nek).

 2. De nieuwe regering moet werk maken van subsidies voor individuele installaties van zonnepanelen. Dus iedereen met wat extra geld aan de zonne-energie. Dit tempert de pieken die veelvuldig overdag op kunnen treden en drukt de kosten voor de burger. Er volgen namelijk nog veel meer windstille dagen en dat is een zekerheid.

 3. @ Philippe. De “gewone”centrales moeten dit wel kunnen opvangen en kunnen dus niet kleiner.

  Dat had je Schotte wijs moeten maken. Die denkt, dat het gedaan is door er wat windmolens tegenaan te gooien en een paar hectare vol te planten met zonnepanelen en klaar is Gerrit.

 4. Goed gekozen foto, want het zal leiden tot tekorten in de opgewekte stroom…
  We gaan weer schakelen.
  Wat overigens een van de bekende problemen is met alternatieve/groene energiebronnen..
  De “gewone”centrales moeten dit wel kunnen opvangen en kunnen dus niet kleiner.
  Vandaar de kostenverhogingen ten gevolge van “duurzame” energie.

 5. Zeg dit AUB niet tegen Rafaël de Windt anders gaat ie “flippen” (;p)