CURAÇAO – Een achttien- en negentienjarige jongen zijn gistermiddag in de boeien geslagen in verband met een overval op eetcafé Bijna Thuis aan de Caracasbaaiweg. Het café werd donderdagavond rond 23.30 uur overvallen door twee mannen waarvan één een schot loste richting een bezoeker.

De twee verdachten werden gisteren rond 15.30 uur gevonden in een auto in Jan Thiel. Het was dezelfde grijze wagen waarmee de avond daarvoor de overval werd gepleegd. De mannen zijn in de boeien geslagen en de auto is in beslaggenomen. Het overvalteam onderzoekt de zaak verder.

8 reacties op “Verdachten overval Bijna Thuis opgepakt”

 1. Nou dit is de grote ?vraagteken, vraag de rechter wel aan de criminelen hoe ze en de wapen zijn gekomen?En hoe is het mogelijk dat er een zee van WAPENS op CURACAO IS:

 2. Vraagt niemand zich af waar al die wapens vandaan komen? Het blijkt dat elke waardeloze tiener met een pistool op zak loopt. Vindt hij die op de grond? Alle politici praten maar over hogere straffen etc. maar niet over de illegale wapenhandel aanpakken. Wanneer is er ooit een wapenhandelaar op Curacao door justitie opgepakt?
  Wat doen de rechercheurs? Kunnen zij echt niet uit die klote jongetjes van 16, 17 en 18 jaar oud geen informatie kloppen, van bij wie zij die pistolen kopen? Wat voor soort incompetente mensen spelen er rechercheur? En officier van Justitie? De rechters vragen ook nooit aan de beklaagden hoe zij aan de wapens komen.
  Kom nou, een beetje poltieman zou zo de leverancier kunnen traceren. Of weten ze wel wie die zijn, maar zijn ze zoooo bang? Of zijn ze zelf betrokken bij de illegale wapenhandel?
  Zou mij niks verbazen als steeds opnieuw dezelfde pistolen gebruikt worden bij de overvalllen.

 3. voor de voormalige dtentie-boot de BIBBY KALMAR {dordrecht} zoeken ze in nederland nog een alternatief,,prima bajes-boot,,sinds 2010 niet meer in gebruik

 4. inderdaad,mooi werk vd politie..deze daders zijn BIJNA THUIS in de bajes waar ze horen,voor een langdurig verblijf..Bon Futuro te klein,leg er dan inderdaad een bajes -boot neer….een afgedankt cruise schip ombouwen tot bajes boot,is misschien wel goedkoper dan een nieuwe gevangenis,,in nederland hebben ze misschien wel een boot liggen,,,een voormalige asiel-zoekers boot,prima alternatief ,voor een dure bajes

 5. Poging tot doodslag. En Bon Futuro heeft het al zo moeilijk..Had Nederland nog niet een gevangenis boot ergens liggen? In het Schottegat moet nog wel een hoekje zijn (in de wind van de ISLA} waar ze kunnen liggen.

 6. Overvallers zijn zonder meer dom bezig, deze zelfs dúbbel dom bezig als hun auto gesignaleerd stond. Ook nog eens te dom om te werken waarschijnlijk. Kunnen we al dat spul niet ergens dumpen op een of ander onbewoond eiland?

 7. Goed zo!! Mag ook wel eens gezegd worden

 8. En dat loopt met pistolen rond.
  ze moeten god danken dat er niemand gewond is geraakt of erger…..
  triest dat deze jonge mensen niets anders kunnen verzinnen dan overvallen en pistolen.
  werken en studie moeten ook voor deze mensen teogankelijk worden.
  en natuurlijk beginnen met opvoeding…
  voorlopig maar even vasthouden….