• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao zal in 2017 een tekort hebben van een half miljard gulden als ons eiland op dezelfde voet doorgaat. Dit zei minister van Financiën José Jardim vanochtend tijdens De Nationale Dialoog, zo meldt Radio Hoyer 2.

 
De Nationale Dialoog was bedoeld om samen met de sociale partners draagvlak te creëren om de huidige problemen op te lossen. Minister van Financiën José Jardim heeft de sociale partners tijdens de Nationale Dialoog duidelijkheid gegeven over hoe ons eiland er financieel voor staat. Jardim legt uit in welk zwaar weer Curaçao verkeert:

Volgens minister-president Stanley Betrian vinden de sociale partners de situatie ‘heel erg’ en betreuren ze het dat ze pas vandaag van de echte cijfers op de hoogte zijn gesteld. Betrian wil de uitkomsten binnenkort in een wet gaan vastleggen zodat ook volgende regeringen hier rekening mee kunnen houden. Mocht een volgende regering anders beslissen, dan is dat volgens de premier onderdeel van het democratisch proces.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Stanley Betrian:

Gebrek aan transparantie
Roland ‘Nacho’ Ignacio wil de woorden ‘voor de gek gehouden’ door de regering Schotte niet in zijn mond nemen, maar vindt wel dat er gebrek aan transparantie is geweest. Ignacio vindt niet dat de vakbonden onvoldoende hebben gedaan om duidelijkheid te krijgen van de vorige regering. Demonstraties en bezoeken aan overheidsbedrijven, de minister-president en de Staten tonen volgens de vakbondsman aan dat de bonden hun best hebben gedaan.

Roland ‘Nacho’ Ignacio tijdens de Nationale Dialoog:

27 reacties op “Jardim: ‘Half miljard schuld in 2017’”

 1. @Waarheid, op 13-10-2012 om 15:14 schreef:

  @ Zorro

  Jouw partij PAR had jaren om de boel op te ruimen; ruim een decennium.
  Besef je dat jullie tijd voorbij is. Curacao gaat een nieuwe era in zonder PAR.
  Het is afgelopen gozer!!!
  goed gezegd hoor het is voorbji, Zorro en PAR……VOORBIJ

 2. @waarheid

  JAJA weer hetzelfde verhaal tegen de PAR elke regering voor 2010 maakte schuld en dat was heel gewoon want NL steunde Curaca en de antillen toch wel die 1,7 miljard sanering door NL is echt niets van alleen de PAr hoor.
  maar na 2010 moet Curacao het zelf doen en vooruit kijken en niet achterom en blijven wijzen na 2010 is alles anders maar de politiek niet blijft hangen

 3. @ Nicolaas

  PAIS mag van mij een kans krijgen om aan te tonen dat ze beter kunnen.
  Maar PAR heeft Curacao heel veel kwaad aangedaan.

  WEGWEZEN MET PAR!!!

 4. @ Zorroooooooooo…………………

  Wil je een knuffeltje van mij?
  Aanstaande vrijdag ben ik wel bereid om je te troosten.
  Ik help je graag uit je verdrietigheid na de nederlaag van PAR.

 5. @ Waarheid. @ Jeroen

  Daar hebben jullie gelijk in!
  Eindelijk mensen die niet blind zijn voor de waarheid.

  Jeroen bedoelt natuurlijk het door Schotte ingestelde leger van implementatiemanagers met Stella van Rijn aan het hoofd. Reken maar uit wat dat bij elkaar heeft gekost aan salaris, hotels, daggeldvergoedingen etc.

 6. @ Chopie. de tijden dat FOL, PAR en PNP regeerden dat er veel en veel meer zakkenvullerij was dan de laatste 2 jaartjes.

  Hoe haal je het in je hoofd om moeder overste Helmina Lucifer Wiels tegen te spreken: wij gaan in 16 maanden roven wat de PAR in 16 jaar heeft geroofd en zij heeft bewijzen van corruptie van Jamaloodin, Schotte en Cooper.Je moet beter luisteren naar je leider, joh.

 7. @ Waarheid. Jouw partij PAR had jaren om de boel op te ruimen; ruim een decennium.
  Besef je dat jullie tijd voorbij is. Curacao gaat een nieuwe era in zonder PAR.
  Het is afgelopen gozer!!!

  Had ik je al gezegd, dat niemand je op een waarheid heeft kunnen betrappen, pinokkio. Je gaat echt meemaken wat je niet wilt.

 8. @waarheid, ik wil ook graag geld verdienen om een soberano te zijn. kan je in contact brengen met de PS en MFK zodat ik ook geld kan vangen?

 9. @Waarheid,

  Ik ben geen fan van de PAR maar zo erg slecht als de PAR het deed, dat is nog steeds hemel op aarde vergeleken met MAN/MFK en PS.

  Wiels in zijn toelichting op zijn verkiezingsprogramma o pdeze site: ‘Wiels streeft met zijn partij naar minder overheidscorruptie’…………en hij heeft Jamaloodin, Schotte en Hakim gewoon zijn gang laten gaan. Schandalig! Wiels heeft de ruggegraat van een mossel, om maar met Wilders te spreken.

  Dat jij dan kiest voor PAIS als enig alternatief, dat is heel slim van je.

 10. @ Zorro

  Jouw partij PAR had jaren om de boel op te ruimen; ruim een decennium.
  Besef je dat jullie tijd voorbij is. Curacao gaat een nieuwe era in zonder PAR.
  Het is afgelopen gozer!!!

 11. @ Chopie @ Jeroen

  Daar hebben jullie gelijk in!
  Eindelijk mensen die niet blind zijn voor de waarheid.

 12. Crisis……. ????? What crisis……..?????
  Alles is tog onder controle …. tog Jamaarlooding????
  We gaan zelfs het jaar 2012 afsluiten met een tiental miljoenen overschot…. tog Jamaarlooding …..?????
  Wel vervelend dat er nu een “ander” onderzoekje boven tafel komt en “en passant” ook nog even de activiteiten van Jamaarlooding aankaart:
  1) declaraties en niet aangeven “dienstreizen”
  2) aanschaf van 5 !!! wapens
  3) aanschaf van 7 !!! Ipads
  4) aanschaf van laptops
  5) aanschaf van dure dienstauto
  En Jamaarlooding gaat feestvierend verder in Omundo en andere dure café’s !!!
  Bon Futuro ….. “Sesam Open YU” !!!!!!

 13. @waarheid. we hebben de grote schuld wegewerkt met behulp van nederland. heb je gelezen over de reizen en drank declaraties van hakim en jamaloodin? hoe komt het dat wiels in de 2 jaren dat hij er zat noooit met zulke declaraties van par is komen opdraven??? hij zei toch hij zou het uitzoeken en ze laten geselen??? heeft hij niks gevonden???? ben je nu echt dom om de echte waarheid te zien? vertel mij wat heeft wiels of schotte bereikt al die tijd??? wat hebben ze gedaan voor het volk??

 14. Wat een verschil Jardim of Jamooladin….

  de een; bekwaam, opgeleid, goed geinformeerd en betrouwbaar.

  de ander; onopgeleid, geen belangstelling, zit in de kroeg en totaal onbetrouwbaar.

 15. Intruduce a law that whoever misuse Pais Korsou money or carry Pias Korsou in an economic crisis will be punished in the court of law with JAIL sentence..Then hopefully they will think twice before abusing tax payers money.

 16. @ Waarheid. Voor 10 okt 2010 was de begrotingstekort jaarlijks gem. 200 miljoen.
  Niemand zeurde toen, want PAR was aan de macht.

  Je doet je nickname weer geen eer aan. Ik weet wel een paar goeie voor je. Niemand was en is bang om kritiek op de PAR te leveren, maar dat lag toch flink anders dan met een surplus van ruim 50 miljoen, waarmee Schotte begon zoals ook in een toespraak door Asjes werd bevestigd in de Staten. De laatst bij het CFT ingediende begroting over 2009 toonde zelfs een plus van 345.000, maar het gemiddelde tekort lag op 300 miljoen en dat was zo goed als gelijk aan de rente, die betaald moest worden. Kan je nagaan hoe knap de PAR de tering naar de nering zette. De PAR zat door de negatieve erfenis in een financieel onmogelijke positie en dat had nu anders gekund zonder potverteren. Schotte blijft ook gisterenavond bij Lupe weer zijn goede daden herhalen zonder de gevolgen erbij te vertellen: bijna failliet land.

 17. @Jeroen
  jij snapt het…… Een hoop mensen reageren hier op dit site en schreeuwen maar wat.
  Curaçao heeft altijd een corrupt politiek klimaat gekend en dat zal ook nooit veranderen zolang het niet voor zichzelf kan zorgen. Het is niet MFK, PS, MAN die de rotte appels zijn. Ik denk dat de tijden dat FOL, PAR en PNP regeerden dat er veel en veel meer zakkenvullerij was dan de laatste 2 jaartjes.

 18. @waarheid: 200 miljoen of een half miljard, ach een klein verschilletje. . .

 19. Kijk deze link en je weet waar alle schuld vandaan komt.
  http://www.youtube.com/watch?v=lmqzDvp6hCk

 20. Laten we Robbue dos santos en de MFK clan maar leegplukken. al het gedl dat ze stelen mogen ze terugbetalen. Ook dienen de belastingschulden meteen worden betaald! Asjes krijgt geen 2 salarissen meer. waarom niet korten op de ambtenarij waar bv de vrouwen van soemanta en koeiman en asjes dure baantjes kregen veel geld verdienen en niets doen. of neem al die interem managers die veel geld vangen en niets doen. geen dienstreisjes meer. Waarom moet het volk betalen voor de wanorde van PS-MAN en MFK?

 21. Tja, wat wil je als je een gesjeesde MAVO leerling ministerpresident maakt en een minister van financien kiest die drinkend en feestend over de hele wereld vliegt en en passant de overheid ook nog eens 5 Barettas laat betalen.

  Hei is in intriest dat deze groep MFK mafiosi toch nog aanhangers lijkt te hebben, al hoop ik nog steeds dat volgende week keihard met hen wordt afgerekend.

  En wie de verkiezingen ook wint, laat Jardim in godsnaam blijven als minister van financien. Die heeft namelijk in zijn eentje meer intelligentie, kennis van zaken en fatsoen dan de hele MFK bende bij elkaar.

 22. Ik maak me meer druk om de overheidsconsultants die al jaren tonnen per jaar verdienen.
  Ga daar maar eerst bezuinigen!
  Deze mensen hebben de grootste mond maar reppen het nooit over eigen zakkenvullerij.
  Alles moet gaan en blijven zoals het is, als ze maar hun tonnen aan belastinggeld kunnen behouden. Hier op dit forum zitten ze ook. Ze roepen van alles, met hun dubbele pet op.

 23. @Peter,

  net als Schotte, die is zelf ook al diverse malen failliet verklaart…
  Jamool kan totaal niet met geld omgaan.
  zelfs als het zijn eigen geld is dan nog niet.
  maar het geld van het land, gewoon onbeperkt declareren….drank etentjes, vrouwtjes…
  alles declareren, het land betaald wel,
  zijn bedrijf is ook al bijna failliet, als hij de belastingen en Aqua lectra rekening moet betalen.
  Maar hij heeft de goede vriendjes en familie die hem overeind houden.
  het si een schande dat zoe iemand minister van financien kon worden.
  niet gekozen op zijn kwaliteieten, maar naar voren geschoven door half broer Dos santos.

 24. Voor jamaloodin stelt een schuld niks voor! Schulden maken is voor hem normaal…

 25. Dat de financiele situatie van Curacao slecht is, is geen nieuws.
  We kampen al jaren met financiele problemen.
  Voor 10 okt 2010 was de begrotingstekort jaarlijks gem. 200 miljoen.
  Niemand zeurde toen, want PAR was aan de macht.
  Maarjah we moeten vooruit kijken.

  Eenvoudige panacea:
  1) MKB stimuleren
  2) De rijken mogen van mij meer belasting betalen
  3) Controleorganen versterken
  4) Investeringsklimaat verbeteren

 26. Wie wil er nu nog beweren, dat een interim-regering niet nodig was. De stemmers op PS/MFK/MAN weten nu in ieder geval hoe we er in 2017 voorstaan, als ze weer die kleuters zonder opleiding aan een meerderheid helpen, want dat ze op dezelfde voet zouden doorgaan is zo zeker als wat en ze hebben niet de kunde om het anders te doen. Ik hoop, dat deze klasbakken van de interim-regering op enigerlei wijze blijven opletten en meewerken en alles zal goed komen. STEM MET VERSTAND!

 27. Nee Jamaloodin zei toch dat we ons geen zorgen hoefde te maken?