CURAÇAO – Eetcafé Bijna Thuis aan de Caracasbaaiweg is gisteravond overvallen. Dit bevestigt de politie. Rond 23.30 uur stopte een grijze auto met daarin twee mannen bij het café, waarna de mannen het café binnengingen. Eén van hen was in het bezit van een vuurwapen. 

 
Een 27-jarige bezoeker van het café zat buiten op het terras en wilde de overvallers achterna gaan toen zij naar binnen liepen. Op dat moment loste de gewapende verdachte een schot richting de bezoeker. Het lukte de man vervolgens om de hand van de gewapende overvaller te pakken, waarna de verdachte opnieuw schoot. Niemand raakte gewond. De twee overvallers pakten een portemonnee van een tafel en vluchtten vervolgens met hun auto, waarbij nog een schot in de lucht werd gelost. De politie heeft de zaak in onderzoek.

15 reacties op “Overval op eetcafé Bijna Thuis”

 1. wat een dappere man om die overvallers tegen proberen te houden! dat is nou echt iemand die niet alleen aan zichzelf denkt!

 2. Eindelijk iemand die een overvaller durft uit te schakelen. Het is altijd riskant om iets terug te doen. Maar mensen die niks doen en het maar allemaal accepteren wat er gebeurt tijdens een overval zijn in mijn ogen nog lager en zieliger dan de overvaller.

 3. @tula:
  ja, vooral zwichten voor terreur. Je doet je naam geen eer aan in ieder geval!

 4. Ik heb vernomen dat de jongens net zijn opgepakt!!

 5. @Gijs:
  Dat kan niet, dan verdwijn je achter de tralies, zoals de bevolking al achter de tralies van hun huizen en porch woont. Diep triest.

 6. @ John: het jeneverkruis, zal wel ladderzat zijn geweest die gast !

 7. CRIMICAO overval, ben de tel kwijt. ……… De held uithangen, hoe goed ook bedoelt en begrijpelijk, is niet verstandig. Zou niet de eerste zijn, die door dit soort tuig gewoon (in paniek) wordt neergeknald. Kennis van mij leeft niet meer door exact zo’n zelfde situatie. Hij werd 32 jaar oud en liet vrouw en twee jonge dochters na 🙁

 8. Wauw, en het blijft maar doorgaan.
  idd net het wilde westen…..
  wij zitten straks achter tralies thuis en de boeven lopen vrij rond…..

 9. Eerlijk mensen. Vorig jaar voor het eerst een week naar Curacao geweest. Heerlijke week gehad. Daarom ook dit jaar weer dezelfde reis geboekt. Maar wat ik nu allemaal lees hier. Ik laat het mijn vrouw maar niet zien. Is het nog wel aan te raden om als Nederlandse toerist naar jullie mooie eiland te gaan?

 10. Het is te gek voor woorden..

  Maar goed de laatste keer bij Bijna Thuis voelde het alsof zij mij aan het overvallen waren.. ANG 8 voor 1 frikandel… pffff

  Ik hoop echter dat deze gasten alsnog gepakt worden, lafaards!!

 11. En weer een situatie waarbij de criminelen in het bezit zijn van vuurwapens desondanks dat het verboden is. Tijd om vuurwapenbezit te legaliseren!

  Deze situatie had een totaal andere uitkomst als de barvrouw/man en de bezoeker bewapend waren. Sterker nog, bij vrij wapenbezit zouden deze schurken niet eens durven een overval te plegen omdat zij weten dat de kans groot is dat zij het slachtoffer zijn. Nu hebben de schurken de garantie dat zij als enigen bewapend zijn.

 12. Die 27-jarige bezoeker moet een schop onder zijn hol krijgen, hij brengt anderen in gevaar!

 13. Verdomme man, het lijkt wel het wilde westen waar de Daltons gewoon de saloon binnenstormen! Ben benieuwd wanneer de barkeepers van Curacao terug gaan schieten…

 14. Die 27-jarige bezoeker verdient een lintje!

 15. We zitten nu op een gemiddeld van, wat is het, twee overvallen per 24 uur? Ik ben niet snel paranoia, maar ik ga voorlopig echt nergens meer heen!