• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ramsis Kwidama sprong op 24 mei in de Maas om een twaalfjarige jongen te redden en kwam hierbij om het leven. Woensdag is Kwidama geëerd voor zijn daad en heeft van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding gekregen. Het zoontje van Kwidama nam de onderscheiding in ontvangst.

Het elfjarige zoontje nam in de raadszaal van de deelgemeente Delfshaven te Rotterdam een een loffelijk getuigschrift, een bewijs van moedig gedrag en een zilveren medaille in ontvangst.

Onderscheiding
Ongeveer 60 familieden en vrienden woonden de uitreiking bij. Carlos Conçalves, voorzitter Deelgemeente Delfshaven opende de bijeenkomst. Secretaris van het Carnegiefonds Hans de Vries benadrukte in zijn speech dat deze hoogste onderscheiding slechts enkele malen per jaar wordt uitgereikt en het is al helemaal zelden dat dit postuum gebeurt. Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa was ook een van de aanwezige.

Emoties
De zoon van Kwidama had een briefje gemaakt voor zijn vader en wilde graag iets zeggen. Uiteindelijk koos hij er toch voor om het niet voor te lezen omdat hij werd overmand door emoties. De nabestaanden en de overige aanwezigen zijn, vier maanden na het verlies van Ramsis, nog midden in het proces van de rouwverwerking. De onderscheiding voor Kwidama was hierbij een zeer welkom gebaar van troost en is een symbool van erkenning dat hij als held zijn leven heeft gegeven om een ander leven te redden.

3 reacties op “Ramsis Kwidama onderscheiden voor heldendaad”

  1. Absoluut een held! Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen!

  2. Dit blijft echt een triest geval!

  3. Zeer terecht deze onderscheiding, al is het helaas postuum. Hoop dat het iets voor de famile verzacht.