CURAÇAO – Het Hoofdstembureau houdt vanavond een informatiesessie in de aula van de Frank Martinus Arion Nationale Bibliotheek. Tijdens de sessie geven leden van het bureau een toelichting op hun werk en waar een kiesgerechtigde rekening mee dient te houden.

 
De leden leggen ook uit wat de geldende regels en processen zijn rond de verkiezingen. Het hoofdstembureau benadrukt dat het niet praat over politieke partijen maar de organisatie voor, tijdens en na de verkiezingen. Geïnteresseerden krijgen vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur de kans om vragen te stellen. De toegang is gratis.

5 reacties op “Informatieavond Hoofdstembureau”

 1. @Frank

  Jup, zo lang ik hier woon woon ik al op hetzelfde adres. En dat weet Kranchi ook. Mijn vriendin is tegelijk met mij ingeschreven en zij heeft wel haar stembiljet.

  @Ongerust
  Dat is juist mijn zorg. Juist de stem van de vele (Europese) Nederlanders die hier tijdelijk wonen en er zelf om die reden niet zo veel om geven, kan het verschil maken..
  En zie bovenstaande; ik sta ingeschreven en heb al bijna 2 jaar een sedula.

 2. Je kunt alleen maar stemmen als je ingeschreven staat, overigens en je kunt op Cur ook niemand machtigen, dat is in het verleden helaas te vaak misgegaan.

 3. Begrijp de frustratie, maar jongens, in godsnaam, ga die stemkaart ophalen. Laat ze niet op deze manier te gemakkelijk winnen!

 4. Dude,

  staat je juiste en huidige adres in het bestand van de Kranchi?

  Daarnaast, als iemand tijdelijk hier is en niet de moeite wilt nemen om naar Kranchi te gaan om zijn of haar stembiljet te halen, dan denk ik dat zijn of haar stem ook niet echt belangrijk is voor dit land.

 5. Wanneer krijg ik eindelijk mijn stembiljet. En met mij vele anderen. Is het alleen onder Europese Nederlanders of hebben ook Caribische Nederlanders last van het feit dat ze geen stembiljet thuis krijgen?!

  Veel Europese Nederlanders (waarvan er veel maar ‘tijdelijk’ hier wonen) vinden het daarom niet de moeite om eerst naar Kranchi’s te gaan om een stembiljet te halen en te gaan stemmen. Lekker vertekend beeld krijg je dan?