• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In aanloop naar de Curaçaose Statenverkiezingen van 19 oktober organiseert Paradise FM in samenwerking met Independiente maandag het Grote Nederlandstalige Radiodebat 2012. De lijsttrekkers van alle Curaçaose politieke partijen zijn aanwezig.

 
Het doel van het debat is de Nederlandstalige stemmers op Curaçao te informeren over de idealen, doelen, beloftes en plannen van de politieke partijen. Professionele journalisten zullen het debat begeleiden. Thema’s die aan de orde komen zijn: economie, criminaliteit, vergrijzing en pensioenen, milieu en de band met Nederland.

Informatie
Tussen 18.30 uur en 21.30 uur is het debat live te volgen via Paradise FM en een livestream van de krant Independiente. De Tula zaal van het Kura Hulanda hotel in Otrobanda dient als decor voor het debat.

18 reacties op “Lijsttrekkers in debat op Paradise FM”

 1. @ Berdat

  Het gedrag van die gozer is volstrekt onacceptabel.
  De uitlatingen van Wiels is eveneens onverteerbaar. Moet beter kunnen.
  Ik hamer op de integratie van nederlanders op Curacao.

 2. Aan alle haters van de waarheid.

  Ik heb geen enkel probleem met nederlanders hoor. Integendeel, ik mag ze echt.
  Maar, naar mijn oordeel dienen ook nederlanders onze taal te spreken.
  Alle Chinezen, latinos, etc op Curacao spreken wel de taal.
  Waarom nederlanders niet? Je wilt op Curacao wonen, maar je wilt niet helemaal integreren. Waarom dan? Is Papiaments te moeilijk, saai, klinkt niet lekker, of denken jullie dat het niet bij je past?

  Elk antwoord is van harte welkom!!

 3. Gisteren was ik mijn stembiljet halen bij Kranshi. We zaten met minstens drie of vier verschillende achtergronden bij elkaar. Komt er een gast van een jaar of veertig uitgebreid roepen dat wij geen mensen met blauwe ogen meer op het eiland willen alleen zwarte ogen zijn goed, want dat is wat Wiels zegt. Verder dat alle “Makamba’s” regelrecht afstammelingen zijn van Adolf Hitler. Uiteraard zei hij dat in het Papiamentu, zodat de meeste Nederlanders het niet verstonden. Echter ik zat naast een Nederlander, die duidelijk wel Papiamentu sprak en ik heb diep respect voor deze man, dat hij hier niet op gereageerd heeft. Hij wilde dit duidelijk wel, maar hield zich in om zich niet te verlagen tot het niveau van een idioot. En ik zal jullie zeggen waarom, het is de taak van onze bewakers om deze idioot zijn mond te laten houden, maar wat deden de bewakers, die stonden in een hoekje te lachen. Waar gaat het naar toe met ons volk. Zoals altijd, Wel meepraten met een idioot als Wiels, maar niet zelf nadenken over wat hij zegt. Triest, dat is het!! En dit zal op den duur ten koste gaan van onze economie. Nederlanders hebben ons niet nodig, die kunnen gaan waar ze willen. Maar wij hebben Nederland wel nodig, anders zakt ons stukje rots in de zee, gewoon de zee in!!

 4. @Waarheid,Jij hebt het grote voordeel dat jij Nederlandse les op school hebt kunnen leren!,dat kan een Nederlander niet zeggen aangezien wij die lessen niet kregen op de Nederlandse school,heb je hem door,rand debiel.
  @ Janl.l C,Gaat het nog door ? ja dus.
  @Henkie, het zijn er plusminus 7000 die stem gerechtig zijn.en geen 15.000,00.

 5. @ Waarheid…. Bo ta konosé palabra BERDAT??? Bo ta bobo sua?

  Het is heel goed, dat er rekening gehouden wordt met de Nederlandstaligen. Ze zijn de laatste 2 jaar teveel in een hoek getrapt en hoewel een groot aantal de plaatselijke politiek liever aan de plaatselijke politiek over zal laten (in overeenstemming overigens met politiek Den Haag) komt het op een gegeven moment zover, dat ‘genoeg genoeg is’. Een makamba-partij komt er onhetwijfeld een keer als de tendens van anti-gevoelens zoals tijdens het laatste kabinet blijft voortbestaan.

 6. begrijpelijk dat diverse lijsttrekkers gehoord willen worden.
  de europese nederlander is met 15.000 stemmen een beslissende factor ( 4 zetels van de 21)
  het verbaasd me dat ze zelf nog geen politieke partij hebben opgericht .
  veel europese nederlanders hebben zich afzijdig gehouden tijdens de voorgaande verkiezingen dit om te voorkomen dat ze aan werden gewezen als bemoeials.

  Maar nu de PS en de MFK met het schoothondje de MAN zich hebben laten zien als partijen die zich openlijk tegen een andere huidskleur tonen en ze bedreigt worden met
  body bags, zal de europese nederlander zich gaan roeren in ons land.

  ook dit hebben we te danken aan de PS en MFK die hebben ervoor gezorgd dat deze afwezige stemmers nu ook mee gaan doen. daardoor zal het volk minder in de staten te zeggen krijgen immers 4 zetels zijn er wel erg veel om daar geen zaken mee te doen.

  Ik denk dat de volgende verkiezingen er een partij zal zijn die speciaal is opgericht voor hun belangen, Wiels je word bedankt

 7. Gaat het nog dor?

 8. Dear Waarheid,

  Why are you being so anti-dutch? The objective is to inform all layers of the population, dutch and papiamentu speaking. Both languages are official languages of the island. So what is the problem…..?

 9. @ Waarheid. Nederlandstalig Radiostation? P.S. We spreken hier PAPIAMENTU. Geef me even de vertaling van waarheid in het PAPIAMENTU

 10. Goed gezien Jan Katoen ! 🙂

 11. ben hier positief VOOR, al ken je PAPIAMENTU, dan nog mis je dikwijls details.Kijk hier met veel belangstelling naar uit.

 12. Sterke foto met Eman erbij 🙂

 13. @ Van Nijnatten. welke datum ??? staat er niet bij………

  De enige maandag voor de verkiezingen van 19 oktober is 15 oktober 2012. Lijkt je dat niet logisch?

 14. Waarom nou in het Nederlands?
  Nederlanders op Curacao dienen Papiaments te spreken en verstaan.

 15. Ben benieuwd wie er op komen dagen. Om een debat te voeren moet je inhoudelijk kunnen reageren. Dat is voor een aantal lijsttrekkers wel erg veel gevraagd

 16. hopi bon, kan je het nadien ook ergens terugluisteren, vanavond andere plannen…

 17. sorry. ik zie het al : Maandag. Excuses.

 18. welke datum ??? staat er niet bij………