• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De benoeming van onafhankelijk Statenlid Dean Rozier tot Statenvoorzitter en FOL-leider Anthony Godett tot vice-Statenvoorzitter is via een beschikking bevestigd. De beschikking is getekend door Rozier en de pas aangestelde griffier Frank Hanze.

 
Statenvoorzitter Dean Rozier riep vanmorgen een persconferentie in het leven om de beschikking aan de pers te presenteren. Op 3 oktober, de datum waarop de beschikking is ondertekend, werd griffier Silvin Cijntje geschorst door het parlement. Cijntje werd geschorst, omdat hij Rozier niet erkende als Statenvoorzitter en achter Ivar Asjes blijf staan. De beschikking is dan ook ondertekend door jurist en voormalig griffier van de Staten van de Nederlandse Antillen, Frank Hanze. Hanze werd 3 oktober unaniem door de twaalf statenleden gekozen als voorzitter.

[scribd id=109731963 key=key-17fy7sz3ru7l7yvzciv6 mode=scroll]

[scribd id=109732363 key=key-1xze1rrmivow2ljmfrzr mode=scroll]

9 reacties op “Benoeming Godett en Rozier officieel”

 1. als Godett door de screening is gekomen zal het voor Schotte ook geen probleem zijn.
  Als Schotte niet door de screening komt dan voorzie ik hele grote problemen.
  Maar dat heeft de interim regering dan zelf veroorzaakt. Bij een juiste screening zou Godett nooit benoemd kunnen worden. Dan had men ook recht van spreken bij Schotte.
  De interimmers zijn nog maar net begonnen maar je kunt nu al vraagtekens bij zetten bij hun beleid.
  Jammer.

 2. @ Pukkie, ik weet dat iedereen mag maar snap niet zo goed waarom. Ministers zijn gescreend maar de de staten niet degene die zij overal benoemen ook niet niet eens op opleiding om maar een voorbeeld te noemen. Screen gewoon al het overheids personeel, dan kom je ook eens van het overschot aan ambrenaren af en geef je de eerlijke werker ook eens een kans. Alleen de ministers screnen is niet zo iets als het onkruid wel uit je voortuin halen maar niet uit de achtertuin.

 3. Waarom zou een meerderheid, die zijn gelijk al haalde bij de gouverneur en niet in zijn eigen vergadering, dat gelijk nog eens bevestigd willen zien met de handtekening van een opnieuw aangestelde substituut-griffier uit een antieke doos op zwart wit gekopieerd statenpapier. Van het optreden van de heer Frank Hanze snap ik vrij weinig. Dat is haast trouweloos aan het instituut dat hij ooit vertegenwoordigd moet hebben. Deze route, heer Rozier, voert naar de oplossing niet. De gouverneur heeft voor u zeer diep gebogen, u zult nu voor de heer Asjes misschien een klein buiginkje maken moeten.

 4. @gerald. Screening is voor ministers. U mag kiezen wie er op de lijst staat voor de Staten. Ook Goddet , ook Schotte.

 5. @Kwame Kilpatrick

  Als jij een je pastechi eters van corruptie houden heb je een punt.
  Maar ik geef onze dushi hende toch meer intellect toe dan jullie.

 6. @nadry, wacht eerst de verkiezingen maar af..

 7. Tipisch dit… Er zou toch een screenings wet komen waarom dan bajesklanten als godet?
  Iedereen is schijnbaar vewrgeten dat deze man er paar jaar geleden nog net zo als Wiels stond te blaten in alle mogelijke media.

 8. Ik wil niet al te pessimistisch zijn, maar hoe zit nu met de nieuwe screening regels? Ik meen mij te herinneren dat de heer Godett een strafblad heeft.

 9. Da’s goed nieuws.
  Langzamerhand gaan we weer helemaal de goede kant uit.
  Curacao: congrats 🙂 !!