• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het interim-kabinet gaat vandaag het eerste concept van de screeningsprocedure aanbieden aan het parlement. De procedure moet ervoor zorgen dat na de verkiezingen van 19 oktober, kandidaten voor ministerposten worden gescreend.

 
Een wet creëren voor een screeningsprocedure is één van de vijf punten waarover het interim-kabinet zich buigt. De vier andere punten zijn:
– Gouvernementele rust terugbrengen in Curaçao en in de relatie van ons land met andere landen binnen het Koninkrijk
– Voorbereidingen treffen voor de verkiezingen van 19 oktober
– Maatregelen initiëren die leiden tot verbetering van het democratische systeem in Curaçao
– Maatregelen initiëren die leiden tot verbetering van het vertrouwen in de financiën en economie, zowel op Curaçao als in het Koninkrijk en het buitenland

12 reacties op “Concept screeningsprocedure klaar”

 1. NARDY FOR PRESIDENT.

 2. @ nardy goed punt die partijfinanciering, lag die landsverordening niet ook al in concept op de plank te wachten tot hij weer wordt afgestoft?

 3. De enige en echte waarheid is,dat als de heren Goedgedrag en Donner een ruggegraat hadden gehad wij al die elende niet gehad en had het land Curacao geen twee hondert miljoen schuld op gebouwd in nog geen twee jaar. punt uit.dit sluit niet uit dat deze dwaling een vrijbrief voor shotte & co is om het land leeg te stelen op een zeer kort termijn,maar hier zal later de rechter zich over uit spreken,het staat als een paal boven water dat deze ex regering zich nog voor het rechtbankje zal verschijnen.

 4. Parlamenten moeten ook worden gescreen

 5. Kunnen ook al die zgn interemmanagers worden gescreend.

  @MM, daarom is deze screening goed. geen corrupte criminelen meer.

 6. @Nardy
  Mee eens en ten aanzien van “Maatregelen initiëren die leiden tot verbetering van het democratische systeem in Curaçao”. Een wet afkondigen die het mogelijk maakt om een referendum te starten naar Zwitsers model.

 7. Heb een vaag vermoeden dat er weinig ministers benoemd kunnen worden uit de huidige politieke partijen….

 8. Kunnen zo ook stoppen met benoemingen of alle te benoemen figuren screenen op verleden en relevante opleiding?

 9. Mooi dat de Landsverordening Screening bijna klaar is. Ik duim dat Gumbs en de andere 23 capabele mensen weer spoedig op hun plek zitten, maar dat de VDC een duidelijk ONAFHANKELIJK orgaan wordt, in tegenstelling tot nu met tijdelijk crisismanager Micheal “-ik-kan-alleen-instructies-van-Schotte-aannemen” Romer ……

  Volgend en spoedig belangrijk punt ivm SchotteCorallo-gate:
  – Maatregelen initiëren die leiden tot verbetering van het democratische systeem in Curaçao: een Landsverordering Transparantie Partijfinanciering….

  Dat alle partijen vooraf en na afloop gedetailleerd inzage dienen te geven over de uitgegeven kosten, compleet met NAW gegevens van achterliggers, legale banktransacties herkomsten van finacieringen, bonnetje vlaggetjes, TV en radio-zendtijd, onderzoekscentra en belkosten etc

 10. Uiteindelijk dient het OM ook haar werk te doen. In geval iemand een vrouw doodrijdt hoort deze persoon voor de rechter te voorschijnen. Er zijn veel aangiftes wegens corruptie bij het OM maar als zij er niets mee doen dan kunnen deze mensen gewoon weer minister worden.

 11. 1 down (de belangrijkste), 4 to go! Ga zo door, dames en heren!

 12. Dit is zonder enige twijfel de belangrijkste taak van de interim regering en van het allegrootste belang voor de toekomst van het land Curacao. Geen regeringslieden meer met mafia connecties, veroordelingen voor fraudes en meineed of grote schulden aan de belastingdienst of Aqualectra.

  Helaas ontbreekt het Curacao aan beschaving om niet te stemmen op politieke partijen die lieden als Schotte, Constantia, Godett, Jamaloodin en el Hakim op hun lijst hebben.

  In een beschaafd land vind screening al voor de stembus plaats, in een minder beschaafd land gebeurt dat middels de stembus en in een onbeschaafd land als het onze doen wij het na de stembus middels de nieuwe screeningsprocedure.