CURAÇAO – SP-lid Ronald van Raak deed begin deze week schrikbarende uitspraken over Gerrit Schotte. De ex-premier zou banden hebben met de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corall en zou hem een belangrijke positie willen geven bij de Centrale Bank. Schotte laat weten dat hij om referenties voor Corall heeft gevraagd.

“In het kader van correct en onderbouwd handelen heeft minister-president Gerrit Schotte vorig jaar gevraagd om referenties voor de Italiaanse burger Francesco Corallo”, laat de ex-premier weten in een persverklaring. “Nog voor er sprake is van een benoeming of iets dergelijks is het volgens Schotte altijd goed om feitelijke, concrete informatie over personen te achterhalen.”

Financiers
Volgens Van Raak blijkt uit correspondentie dat ook toenmalig minister Piet Hein Donner  al sinds mei 2011 op de hoogte is van de banden tussen Schotte en de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo. Ook zou blijken dat Corallo één van de grote financiers was van de campagne van Schotte. Schotte verzond vandaag een officiële verklaring over het onderwerp, inclusief correspondentie.

Persverklaring Gerrit Schotte
[scribd id=109650126 key=key-23xbg9h4baor51u6s006 mode=scroll]

Correspondentie
[scribd id=109650261 key=key-c4vmsdy2joxgb16ylt6 mode=scroll]
[scribd id=109650514 key=key-1ue328fkj3tetygzmzoa mode=scroll]

73 reacties op “Schotte reageert op uitlatingen Van Raak”

 1. Poll :
  Waar bevindt Schotte zich eind oktober:

  À: Haiti
  B: Cayman Islands
  C: Venezuela
  D: Bon Futuro

  De winnaar krijgt 2 jaar lang een voedingspakket’!

 2. Hahaha is om te huilen de niveau van commentaren op dit site, het moet een site zijn waar mensen erop kunnen discussiëren en hun mening geven. Verder je hoeft niet mee eens te zijn, maar dit betekent vrijheid van meningsuiting. Maar het lijkt meer en meer op een hanchi snoa. Het is triest voor woorden dat mensen zon laag kunnen dalen. Maar dit zegt meer over degene die zulke nonsens schrijft. Commentaren die niet opbouwend zijn maar alleen van persoonlijk aard zijn wat kan je in godsnaam van leren. Het verbaasd met niet als de jongeren ongemanierd en onbeschoft zijn want juist de volwassen dienen de goeie verbeeld te geven. Maar blijkbaar gebeurd dat niet. Maar om op je commentaar te reageren saki webu oh wat erg, dat iemand zich zelf zo noemt, zoals je naam zelf zegt een lege hoofd en een lege zak. einde commentaar.

 3. @virago,

  ja, we zijn weer toe aan ontwikkelings hulp, na bijna 2 jaar regering Schotte…..

 4. @ virago. Schotte heeft ontwikkeling teweeg gebracht voor curacao!
  Stem MFK..Hup hupm Schotte!

  Het zou al grote winst zijn als hij met zijn mavo-3 jou zou kunnen ontwikkelen. Een stem op Schotte is een verloren stem.

 5. @virago, dat is waar ja. we staan nu bekend als een land waar de PM een maffia lid op een belangrijke functie wil zetten en voor de internationale pers beweert dat er een staatsgreep heeft plaatsgevonden!

 6. Schotte heeft ontwikkeling teweeg gebracht voor curacao!
  Stem MFK..Hup hupm Schotte!

 7. Ik lees net in het AD, dat Schotte 15000 voedselpakketten beloofd heeft.
  hij loopt nu langs de deuren om stemmen te winnen en deelt voedselpakketten uit.
  ik hoop dat deze mensen wel beseffen dat Schotte een maffia baas is.
  maar als ik honger heb eet ik ook van maffiabasen, en zal ik dsnoods ook op hen stemmen.

  Dit is het gevolg van een slecht beleid van de afgelopen 40 jaar.
  de tweedeling in de samenleving is niet zwart/wit maar arm/rijk.
  Het is mij duidelijk dat de armen mensen van Curacao niet langer weggezet kunnen worden als lastig.
  Deze moeten door de nieuwe regering aangesproken worden en geholpen worden.
  Ze moeten kansen krijgen om ook mee te doen…
  voorlichting/opleiding/mogelijkheden bieden.

  dat kost geld, maar levert ook geld op, zie het als een investering….
  minder criminelen, scheelt geld in cellen/advokaten/rechters/politie/beveiligingen
  als ze een baan hebben dan levert het geld op belasting/geen pp kaart/minder illegalen aan het werk
  Het niveau van curacao gaat omhoog levert meer toeristen en meer bedrijven die hier willen investeren.

  kortom laat niet een heel groep mensen aan hun lot over………

 8. @ basora

  “aangezien vele van laag niveau is”
  Ik ben het helemaal met je eens dat de bevolking beter onderwijs moet krijgen en hoger opgeleid moet worden. Jij bent daar trouwens een mooi voorbeeld van want je vermogen tot kritisch denken en je Nederlands taalgebruik zijn helaas ook van een laag niveau.

 9. Helaas moet ik constateren dat het schrijven van een commentaar een hel of a job is. Dat niet iedereen voor gekwalificeerd is. Ik geniet van volle tuigen van de commentaren op deze site, aangezien vele van laag niveau is. Maar zoals ik al eerder zei, het is belangrijk dat de bevolking van Curaçao onderwezen wordt, want kennis is macht. Wij kunnen ons als land niet permitteren dat onze bevolking laag geschoold is. De partijen die na de verkiezingen gewonnen hebben, moeten en zullen een coalitie vormen om tot een Regering te komen voor het land Curaçao. Een van de prioriteiten van de Regering moet zijn om de kennis op verschillenden gebieden die den goede komt voor het land Curaçao te optimaliseren.
  Alleen op die manier krijgt Curaçao meer professionals om het land vooruit te trekken. Verder moeten we concluderen dat het land Curaçao, immens verdeeld is door te velen politieke Partijen die verwarring en onrust veroorzaken. Daarnaast zorgen de vele radio stations, tv en kranten voor veel verdeeldheid onder de bevolking.
  We moeten concluderen dat onduidelijk berichtgeving in de media voor veel verwarring en onrust zorgt in de gemeenschap. Voor een bevolking die bestaat van ongeveer 150 duidend mensen moeten er zoveel van de bovengenoemde aanwezig zijn?
  Het siert Curaçao om te kiezen voor twee politieke bewegingen, net zoals in Amerika. Dan zijn we ook af van het commotie rond kleine politieke partijen en eenmansfractie die een Regering ten val brengen.
  Als wij de politieke geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden in ogen schouw nemen dan zien wij dat vele Regering gevallen zijn. Niet alleen op Curaçao, en de voormalige Antilliaanse Eilanden, maar ook recent in Nederland. Blijkbaar moet de Statuut herzien worden, want voor meer Democratie, Stabielere Kabinetten en gelijkwaardigheid heeft die niet voor gezorgd. Einde Commentaar

 10. Zwak verweer van Schotte. Schotte wilde van ongeletterde kruimeldief wel eens een maffia kopstuk worden. De criminaliteit moet bij hem in zijn genen zitten. Gelukkig schoot zijn IQ schromeloos tekort om dat doel te bereiken. Na de verkiezingen wacht Bon Futuro op hem. Zijn cel is al in orde gemaakt voor een langdurig verblijf.

 11. @basora. Trouwens pas als iemand veroordeeld is door de Rechterlijke Macht kan je concluderen dat iemand een crimineel is.

  Hoeveel veroordelingen=vonnissen wil je hebben en zijn hier allemaal gepubliceerd en je kan ze bij de rechtbank opvragen. Einde commentaar; kort maar krachtig

 12. By the way, Corallo gaat zich laten uitleveren aan de Nederlandse staat. Hij is bereidt te praten. Oei gerrit nu komen de verhalen op tafel……..ayay…

 13. @basora, waarom hoor ik jou dan niet wanneer PAR leden voor van alles worden uitgemaakt door de PS en MFK? Waarom hoor ik jou niet over Goede, Lopez Ramirez, Tromp en alle anderen die onterecht zijn zwartgemaakt door Schotte en Co. Niemand van deze zijn door de rechter veroordeeld en toch worden ze ontslagen en zwartgemaakt. ZEER HYPOCRIET dat je daar niets over zegt maar alleen voor je Gerritje opkomt! IDD beter er maar een einde aan maken want je staat voor schut!

 14. @basora

  Ongelovelijk… Je zegt dat iedereen maar wat zegt en opschrijft? En dat je alleen uitspraken van de rechter gelooft? Hier heb je (voor de 20ste keer) je UITSPRAKEN VAN DE RECHTERLIJKE MACHT, INCLUIS VONNISSEN mbt Schottes’ creditcardsfraudes, oplichting, diefstal/verduistering, faillisement met verduistering:

  1) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/Vonnis_GS_1.pdf
  2) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/Vonnis_GS_2.pdf
  3) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/Vonnis_GS_3.pdf
  4) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/Vonnis_GS_4.pdf
  5) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/Getuigenverklaring.pdf
  6) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/CC_Fraude_P2.pdf
  7) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/CC_Fraude_P3.pdf
  8) https://www.curaleaks.org/files/2004_08_16-Vonnis/CC_Fraude_P4.pdf

  En 2 onderzoeksrapporten over een uitbraak en een dodelijk verkeersongeval, beide door Schotte:
  9) 4) https://www.curaleaks.org/files/2005_01_04-GS_CarAccident/GS_CarAccident.pdf (een dodelijk verkeersongeval, veroorzaakt door Schotte zonder rijbewijs, verzekering of keuringsbewijs.
  10) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (oa. een in scène gezette uitbraak in Schotte’s huis)

  Hoe kun je deze toch hebben gemist? Ik heb ze tig keer herhaalt…..
  Maar speciaal voor jou nog een keer, alsjeblieft 🙂

 15. @basora

  Heer Basora,
  kunt u mij de namen geven van de nederlandse en engelse kranten op basis waarvan u uw mening heeft gevomd?
  misschien kan ik na lezing van deze dagbladen mijn huidige mening over ondermeer S. bijstellen.
  bij voorbaat dank.

 16. Volgens Schotte “is het altijd goed om feitelijke, concrete informatie over personen te achterhalen”. Daar heeft de mooi weer prater natuurlijk helemaal gelijk in. Hij had echter alleen maar even de naam Francesco Corallo hoeven te Googelen. Dan had hij weliswaar nog niet alle feiten geweten, maar in ieder geval genoeg om zijn toch al verbrandde vingers niet nog verder te branden.

 17. @ basora onderstaande reactie

 18. Concrete bewijzen wil je?
  Wat dacht je van de MOT meldingen en veroordelingen van creditcard fraude, verzekeringsfraude? En het verslag van de screening? Deze kun je op de al veelvuldig genoemde sites vinden.
  Je bent volgens jezelf niet te beïnvloeden en je haalt je info uit verschillende bronnen? Dan ben je blind voor de waarheid en die doet jou blijkbaar teveel pijn om onder ogen te zien. Bouw inderdaad je kennis op in plaats van die te negeren. Ik vrees dat de punten die je noemt van ‘kortzichtigheid’ en ‘kinderlijk niveau’ toch vooral op jezelf van toepassing zijn.

 19. Quote: Maffia regeert al decennia op Antillen

  http://www.quotenet.nl/biz/maffia-regeert-al-decennia-op-antillen.php

 20. We zijn in ieder geval wel Caribbisch.

  Ook in Antigue en Barbuda was de eerste PM Vere Bird een corrupte en dictoriale persoon en de heer Patrick John van Dominica, ook de eerste pm van dat land. deze had zelf een groupje KKK mensen ingehuurd om de macht terug te krijgen. Maar 1 ding wel goed van Dominica. Zij hebben deze man wel 12 jaar de cel in gegooid..

 21. Zo zo de waarheid doet inderdaad pijn, maar ja de waarheid moet wel gezegd worden, en dat doe ik ook. Mijn commentaar heeft blijkbaar een gevoelige snaar aangeraakt. Door de vele commentaren moet ik jammerlijk toegeven dat vele van een kortzichtige verstand genieten, de hamer sloeg precies op de kop van de spijker. Wij moeten de waarheid niet proberen te vertroebelen. Het zwart maken van een persoon tast de persoon in kwestie en zijn gezin en familie aan. Velen denken er niet aan wanneer ze zulke onzinnige uitspraken doen. Trouwens pas als iemand veroordeeld is door de Rechterlijke Macht kan je concluderen dat iemand een crimineel is. Maar gezien de vele commentaren hebben jullie Dhr Schotte al geoordeeld, zonder dat er een zitting is geweest. Verder hebben geen van jullie concrete bewijzen tegen Dhr Schotte. Immers jullie zijn geen rechters en hebben geen kennis van zaken. Trouwens ik baseer mijn mening niet alleen op Curaçaose kranten, maar eerder op Nederlandse en Engelse kranten, zodat mijn informatie up to date is. Ik prijs opbouwende commentaren, maar geen meningen die gebaseerd zijn op een kinderlijk niveau. Het is spijtig dat een aantal mensen snel te beïnvloeden zijn, ze geloven alles wat er in de Antilliaanse kranten ,Radio en Televisie wordt gezegd. Zonder dat ze verdere informatie zoeken, gaan ze van uit dat het waar is. Wij leven in 2012 veel informatie kan je vinden op het internet. Maar luiheid en het houden van sensatie belemmerd mensen om meer informatie te zoeken. Curaçao wijst verstandig, bouw je kennis op, want kennis is macht. Einde commentaar.

 22. @delfinsio. nee laten we lekker blijven met de facisten van de PS en de corrupte bende van MAN en MFK!!

 23. @ delfinsio

  Opvallend dat Delfinsio dezelfde schrijfstijl/trant heeft van Basora.Zo zie je hoe gemakkelijk het is om een ‘alias’ aan te nemen.

 24. Je ligt toch in een deuk als je in het persbericht leest dat Schotte bezorgd is om zijn ‘goede naam’?

  Die goede naam heeft Schotte, die van kinds af aan al bij fraudes en faillissementen betrokken was en zelfs met grove schuld een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakt heeft, nooit gehad en daar is hij volledig zelf verantwoordelijk voor.

  Schotte die bezorgd is om zijn goede naam, gekker kan het echt niet worden. Dat kleine mannetje leeft in een fantasiewereld met zijn kogelvrij vest, 10 bodguards en 3 gepansterde en geblindeerde zwarte mafiamobielen en een privefotograaf.

 25. Het kan me weinig schelen dat Schotte eerste MP van het land Curacao was! Rot op met die benoeming, want dankzij handel en wandel van ex-MP Schotte hebben we zoveel ellende. Waarom iemand uit Italie laten halen? Oh God, was het niet zelfde coalitie die met een 80/20 regeling was gekomen?
  Waren er geen Yu’di Korsouws die zo een positie mochten vervullen?
  In 1 woord alweer: SCHANDALIG! Zulk tuig mag nooit meer aan de macht komen!

 26. delfinsio, waar heeft wie verkeerde nieuws over gegeven, als je op let zie je dat er helemaal geen verkeerd nieuws gegeven is, maar dat schotten men probeert te manipuleren met een antwoord.
  Ik merk vaker dat de voorstanders van schotte schreeuwen dat par of welk andere partij ook liegt maar ze komen nooit met bewijzen , maar ontkennen de bewijzen tegen schotten en co wel.
  Daarnaast zitten we in een koninkrijk der nederlanden en heeft nederland daardoor recht om te reageren en bemoeien. Maar goed ook anders waren we allang een communistisch eiland en was iedereen de l..
  Schotte zelf kon in een interview niet antwoorden wat hij gedaan heeft voor curacao in 2 jr. Het enige wat hij kon zeggen is ze hebben een troep gekregen die de vorige regering heeft achtergelaten. Meestal als er veel troep is achtergelaten kan je makkelijk al is het een enkel troep opruimen en bewijzen. De fotograaf zou dat nog zelfs kunnen vastleggen.

 27. @delfinsio

  En jij bent geen ‘gestuurd kind’ van PS/MFK die klakkeloos geloofd wat hem verteld wordt en niet zelf kan nadenken?

 28. @ delfinsio. Je Nederlands is al net zo beroerd als de inhoud. Laat het toetsenbord met rust.

 29. In het kader van correct en onderbouwd handelen heeft minister-president Gerrit Schotte……zijn eigen screening weten tegen te houden, punt

 30. @Basora
  Denk nou eens een keer na, gebruik je hersens!
  Schotte Jamaloodin Constancia Cooper enz zouden nooit door een normale screening gekomen zijn. Waarom is dat? Ben je echt zo dom ?
  Geloof maar lekker in die sprookjes dat Nederland het allemaal gedaan heeft en laat je maar lekker afleiden van de echte problemen, daar schieten we echt wat mee op.

 31. @basora, jij hebt er blijkbaar geen problemen mee dat het eiland zal worden geregeert worden door maffia..

  maar voor het andere.. het vertellen van feiten is niet zwart maken. Als ik bv vreemdga en jij vertelt dat iedereen dan is dat geen zwart maken maar gewoon de waarheid vertellen!

 32. Gerrit heeft de ellende over zichzelf nu afgeroepen, ze zullen hem of waarschijnlijk al gestart achter de schermen volledig aanpakken, telefonie en internet taps, het hele AIVD circus zal worden opgestart als wel het OM, deze man heeft Curacao en het Koninkrijk te schande gemaakt met het niet handelen conform Koninkrijks processes als deze, links met de Maffia, Wilsoe voor zijn kar spannen met dat briefje naar Hillary over Dos Santos tegoeden, zijn campagnes en financiering worden nu al onderzocht.

  Elk autootje met een wit vlaggetje nog is een potentieel gerritje.

  @ Basora, als Gerrit en zijn andere coalitie makkers zich aan de regels houden, dus fatsoenlijke budgetten maken en tevens halen dan hoor je het CFT niet en tevens Nederland niet en zal er nauwelijks inmenging zijn, kijk maar hoe St Maarten en Aruba het doen, nauwelijks vuiltjes aan de lucht, de BES hebben zelfs een budget overschot behaald, en dus krijgen nieuwe funding, allerlei leuke projecten, belasting verlagingen.

  Nee, wat doen onze heren, een tekort van 185 mio in 22 maanden, overheids nv’s leegplukken, gratis onderwijs met NV geld. Wordt toche eens wakker joh

 33. Ach Basora…. je begrijpt er niet veel van is het wel? Dat wordt het duiedelijkst als je vraagt dat indien schotte een mafioos zou zijn hoe hij dan 2 jaar MP geweest kan zijn. Het antwoord ligt in je vraag! Verder bemoeit nederland zich met de koninkrijks aangelegenheden, die schotte probeerde te omzeilen, net zo als wilsoe dat probeerde. Vraag je beter maar af waarom we iemand uit Italie hier op Curacao een belangrijke baan gaan aanbieden…….

 34. wat weet vav raak van curacao wat!!! wat van soort deskundige is van raak geworden over curacao,woont ie daar, hier in nederland zelf is er een heleboel bende dat hij zich zelf moet mee bemoeie alles wat die van raak praat is wat hij van di politike partij PAR krijg.
  skandalig belachelijk mensen. wat is die partij van PAR MEE BEZIG!!!!!!
  ze geven gewoon valse nieuws over en van raak neem ze over en kom als een gestuurde kind praten. waar om dient schote geen klachet in voor deze brutale uitspraken waarom niet
  waar wacht je op schote! maak een einde aandeze gedoe van deze mensen pease.
  het isniet normal. wat denk die mensen van PAR dat hun aan de macht moet blijven, nee nee nee en nee.
  van raak je tijd kom je loterijtje ga spelen blijf maar door aan met je valse comentaren gestuurde kind van partij PAR

 35. @Basora Ga even rustig op een stoel zitten… luister naar de vogeltjes die buiten zingen…. Vraag jezelf: Waarom deze frustratie? Wie heeft mij zo boos gekregen? en waarom?
  Het belangrijkste van allemaal: laat de toetsenbord met rust! ..alles komt wel goed…

 36. Beste heer Schotte

  Net als Nardy, ben ik blij dat je eindelijk eens ergens op reageert.
  want tot nog toe ging je lekker je eigen gang: gillende sirenes, hoffotoslaaf, 4 bodyguards.
  alle beschuldigingen deden je geen pijn, want jij zat in de ivoren toren.
  niemand kon je raken.
  nu in de vekiezingstijd loop je bijna smekend door de wijken met blackberries en geld om de mensen te overtuigen weer op jou te stemmen.
  maar nu je toch zo open bent en op zaken wil reageren, zou ik graag antwoord willen hebben op een paar vragen:

  hoe kwam je aan 800.000 NAF aan Mot meldingen?
  hoe is het je gelukt, dat daar nooit aangifte van gedaan is bij het OM?
  hoe is het je gelukt om ongestraft iemand dood te rijden, terwijl iedereen weet dat je helemaal schuldig was.
  120km per uur, geen rijbewijs, geen verzekering.
  Wat zat er in die auto, wat zo belangrijk was dat je schoonvader meteen mensen heeft gestuurd om de zakken met ????, daar van het plaats delict weg te halen?
  om te beginnen lijkt het me wel genoeg aan vragen.

  graag antwoord….

 37. @Basora

  In de meeste landen, waaronder Ned. wordt men vervolgd hier doet het OM niets maar dan ook niets.

 38. @RIP

  Je kunt de foto met de lijflijke aanwezigheid ook terugvinden op de site
  http://atapalabra.blogspot.com/

 39. Kleine story.
  Kleuter Schotte zat vroeger bij onze 2ling op de basisschool en speelde graag bij de kinderen thuis, zowel bij ons als elders.
  Hij had als klein kind al last van liegen en kleptomanie. Wat het laatste betreft verdween er altijd speelgoed van de kinderen. Vandaar dat hij nergens meer welkom was om te spelen.
  Dus het zat er al heel erg vroeg in.

 40. @Basora de “heer” Schotte hahahahahahaha wordt eens wakker en probeer ook eens onafhankelijke nieuwsbronnen te lezen (en nee daarmee bedoel ik niet de radio show van Wiels)

 41. Het is heel simpel hij geeft niet aan dat hij niet bevriend is met de maffia baas. Hij is gewoon een illusionist goochelaar en als je slaapt trap je in zijn leugens.
  Ik ben blij dat ik door de leugens heen kan zien en vind het jammer voor de gene die dit niet zien. Het is zo duidelijk dat hij nooit de belangrijke vragen antwoord.

 42. @basora: mens houdt toch een keertje op met jouw kortzichtigheid.

  IK ZOU JE GRAAG DE TEGEGRAAF VAN 10-112’12 WILLEN AANRADEN

  Eenmaal deze krant in jouw hand hebbende, hoeft je niet verder door te bladeren want op DE “FRONTPAGE” STAAT GERRITJE MET ZIJN MAFFIAMAATJES IN KLEUR EN ALLE DETAILS MET GERRITJE HIMSELF IN HET MIDDEN.

 43. @ basora. Einde commentaar. kort maar krachtig

  Dat heb je al eerder gezegd, maar je komt steeds met nieuwe onzin. Hou je eens aan je woord. Niet zo kort, maar wel krachtig en je zou ons daarmee een groot plezier doen.

 44. @Basora

  Het verschil is dat je hier als vm crimineel in de politiek terecht kunt, in Ned. oud politici worden vervolgd (Hooimaaijers bijvoorbeeld).
  En dat iemand die echt iets te vertellen heeft het afkan met 4 of 6 zinnen,m daar waar h=jij een heel A4 voor moet gebruiken.
  That’s the difference.

 45. Schotte kan wel kronkelen als een aangeschoten slang, maar het is nu met de nieuwe vastgestelde screeningsregels 100% zeker, dat we hem met Jamaloodin, Scoop-Constancia en Nasser El Hakim nooit meer als minister zullen terugzien en dat geeft een veilig en zeker gevoel voor volk en vaderland.
  EEN STEM OP MFK IS EEN VERLOREN STEM.

 46. Einde commentaar. kort maar krachtig

 47. Het moet afgelopen zijn dat Nederlandse politici, zich bemoeien met onze politieke en bestuurlijke aangelegenheden, dit zijn interne zaken van het land Curaçao. Dat de heer schotte reageert op de uitlatingen van de SP bonboshi Kamerlid is zijn goed recht. Jij zou ook reageren als iemand je probeert zwart te maken toch? Het doel van de uitlatingen van meneer Raak is om de Heer schotte zwart te maken in de media, zodat de politieke partij die hij graag aan de macht wil zien, te helpen bij de komende verkiezingen. Je moet je zelf als bewoner van Curaçao vragen waarom zoveel heisa rond de Dhr. schotte. Als hij maffiosi zou zijn zoals vele beweren, hoe kon hij bijna 2 jaar Minister President van het Land Curaçao zijn.
  Zijn tegenstanders op Curaçao en in Nederland die beweren bewijzen te hebben, publiceert ze dan en stuurt ze dan naar de Openbare Ministerie. Zodat iedereen de beschuldigingen kunnen zien en lezen. Maar volgens mij loopt de heer Schotte vrij rond op Curaçao. Wat een idioterie het lijkt wel op een Soap serie.
  Waarom wil Nederland geen Regering van de MFK/PS/Man, het is een dubieuze kwestie. Dat Nederland een politieke voorkeur heeft voor een bepaalde partij, is heel gevaarlijk en dat ondermijnd te democratie op Curaçao en de voormalige Antilliaanse Eilanden. De vraagt is wat voor geheime agenda heeft Nederland? Dat zij te nadele van het land Curaçao hun belangen veilig wil stellen. Waarom worden de voormalige eilanden regelmatig zwart gemaakt in de media, is dit niet om onze bewoners te manipuleren en een gevoel te geven dat wij minder zijn dan hun?
  Regelmatig worden de burgers van de eilanden Aruba Bonaire Curaçao St Eustatius St Maarten en Saba als criminelen en corrupte mensen afgebeeld. Het ergste is dat de meerheid dit van de bevolking dit maar blijft accepteren. De vraagt is kan een klein land als Curaçao met ongeveer 150 duizend inwoners corrupter zijn dan de Nederlandse bevolking die rond de 16 miljoen mensen bestaat? Is dit realistisch of worden wij voor de gek gehouden.
  Volgens mij vergeet Nederland en zijn politica’s hoeveel corrupte zaken in eigen land gebeurd, zijn ze er blind voor of voelen ze zich bij dit onderwerp ongemakkelijk. Want de berichtgeving liegt er niet om dat de Corruptie in Nederland toeneemt. Ik citeer het rapport van Transparency International Nederland: Nederland wordt kwetsbaarder voor corruptie. Dit Constateren de onderzoekers van Transparency International Nederland (TI-NL) in een rapport over het Nederlandse Integriteitsysteem. We moeten niet de bouwfraude vergeten, en een politie ambtenaar die in verdovende middelen marihuana handelde etc. Er zijn genoeg dubieuze zaken die gebeuren in Nederland die geen schoonheid prijs verdient.

 48. yep jamalodin en el hakim en vele anderen kwamen wel door de screeening tssssssssssss

 49. Jaren geleden zei koningin Beatrix al eens:” De leugen regeert”. Hoe waar passen deze woorden op de premier van Korsou.

 50. Mischien zijn al die aanhangers van MFK aan het ‘bijkomen’ of aan het ‘genezen’. Er zijn helemaal geen tegen-reacties meer te zien van hun. Vroeg of laat gaan ze het wel zien. Liever vóór de 19de.

 51. Kwam nog een grappig artikel tegen (AD) waarin Schotte’s protegee (in deze kwestie) het volgende zegt: Bovendien eindigt Corallo zijn betoog dreigend met de mededeling dat hij zich het recht voorbehoudt om auteurs van de publicatie (lees: journalisten/media) juridisch te vervolgen.
  Blijft bij mij toch nog een vraagje over met dat “vervolgen” bedoeld hij dan juridisch of maffia-style, zo in de trant van, I have an offer you can’t refuse.

 52. Gerritje je stelt dat: “Nog voor er sprake is van een benoeming of iets dergelijks is het volgens Schotte altijd goed om feitelijke, concrete informatie over personen te achterhalen.
  Dus wat je nu beweert is dat je een bepaalde “positie” op het oog had en dacht van; wie zullen wij nu eens laten screenen voor die positie ? En kijk wie er uit jou doos van Pandora naar boven komt, een notoire maffia figuur. Had het Curaçaose volk in September 2010 deze mogelijkheid maar gehad. Was ons heel wat ellende bespaard gebleven.
  Jouw fantasie doortrekkend zijn wij dus allemaal al gescreend, want je weet maar nooit wanneer je iemand van ons nodig hebt voor een positie in jouw junta.

 53. Ik zie hem toch duidelijk met deze maffia-bazen op de foto staan. Hij had voordat hij dit deed al moeten informeren wie dit waren? Ook al was het misschien prive. Verder heb ik het altijd vreemd gevonden waarom de Curacaose premier iemand uit St.Maarten voordroeg plaats te nemen in de raad van comissarissen van de Centrale Bank. Waarom iemand van St.Maarten??!! Alles maar dan ook alles bevestigt dat Schotte een zetbaas is van de Maffia. Hij heeft Dushi Korsou willen verkopen! Iedereen die nu nog achter hem staat is of betrokken bij deze scam, heeeeel dom of houd niet van zijn land. Kies maar uit. De PS wist dit, dreigde ermee om Schotte in zijn macht te houden. Zij hebben het allemaal toegestaan. Wiels wist ervan! en liet het toe. Shame on you, landverraders!

 54. dhr Schotte had zich beter laten scholen omtrent het premierschap.

  Als jochie van 7 jaar oud had hij een functie (premier) voorgesteld,
  met veel geld.
  Waar of hoe is niet interresant ‘Ik word president’ dat staat vast in zijn gedachten.
  Toen zijn dromen verwezenlijkt werdt, begon hij te ranka kibra drenta, no importa kon
  “Ik sta aan aan de macht; en dat kan niemand meer mij dat ontnemen’

 55. Schotte, je zat aan tafel met die lui. Je zou niet meer liegen. En wanneer snap je nou eens dat je eruit getrapt bent? Je bent geen mp meer. Je verdiende loon, helaas zijn er nog steeds mensen die voor je vallen! Triest!

 56. En wat deed hij aan tafel met dhr Carollo??? zie telegraf van 10-10-2012, ze zaten lekker aan tafel te dineren, kom kom meneer Schotte, wat een waardeloze vent is die Schotte zeg, bah bah

 57. Vermoeiend! Stop helemaal met politiek op dit eiland : zakenkabinet!

 58. Boeiend dat de eerste stukken dateerden van mei en deze stukken van augustus. Denk dat Schotte niet blij was met het eerste antwoord en toen via formele kanalen alsnog heeft geprobeerd een verklaring te krijgen waarmee hij zijn Maffia vriend toch kon benoemen. Normaal heb je hier een VDC voor, maar die had Schotte al buiten spel gezet. Bovendien zou de VDC geen stuk leveren dat Schotte aan de Staten kon sturen. Duidelijk dat hij met alle macht probeerde deze zaak door te duwen en formeel juist te laten lijken. Omdat de centrale bank een coördinerende instantie is voor het toezicht op illegale praktijken, is het voor de maffia van belang daar in de top iemand te laten infiltreren.
  Schotte heeft het beste voor met Curacao…?

 59. Boeeeeeee
  Bai ganja baka
  Boeeeeee

 60. Ik weet niet hoe het bij de rest van jullie werkt, maar bij mij gaan er alarm belletjes af wanneer ik lees dat een politieke partij genaamd MFK gesponsord wordt door iemand op een lijst bij Interpol. Hoor/lees hier namelijk verder niks over.

 61. Vreemd dat er niet ingegaan wordt op het fijt dat de MFK gesponsord wordt door iemand die op de Most Wanted List staat van INTERPOL.

 62. Gerrit je hebt je aanhabg toch beloofd om niet meer te liegen en alleen nog de waarheid spreken. Je hele leven bestaat uit 1 grote leugen. Het is beter om je mond dicht te houden zeker als de maffie je jongeheer er instopt. Je kent de voorwaarden toch voor wat hoort wat met leugens kom je bij hun niet ver. Btw. Heb je al verslag gedaan van al je reisjes naar italie.

 63. Inderdaad opvallend dat het Italiaanse Ministerie van Justitie in de brief uit Rome niet wordt genoemd.

 64. @ “Nog voor er sprake is van een benoeming of iets dergelijks is het volgens Schotte altijd goed om feitelijke, concrete informatie over personen te achterhalen.”

  Waarom is de screening dan zo ontzettend misgegaan?

 65. Ha Gerrit,

  Fijn dat je je eindelijk geroepen voelt te reageren. En het is ons helemaal duidelijk, je wilde somehow het VDC geen achtergrondverzoek laten doen (vermoedelijk onwelgevallig resultaat, bovendien had je je vrindje Micheal “-ik-kan-alleen-instructies-van-Schotte-aannemen” Romer nog niet als crisismanager VDC benoemd), dus je ging buiten BuZa om (onwettig), om Maffiamaatje Francesco Corallo kennelijk een leuke job (‘pastechi’) aanbieden. Je vergeet het belangrijkste echter: waarom wilde je hem zo een belangrijke functie geven?

  En…… kun je op dezelfde manier op onderstaande FEITEN nog even je reactie geven :

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  
2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC Memo inzake de screeningsbevindingen, MOT meldingen, een in scene gezette inbraak*, diefstal van een auto, en diverse rechterlijke vonnissen inzake diverse verduisteringen, fraudes & oplichtingen)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (de zorgwekkend slechte financiële situatie bij de 3 belangrijkste overheids-nv, sinds na 10-10-10)
  4) https://www.curaleaks.org/files/2005_01_04-GS_CarAccident/GS_CarAccident.pdf (de 68-jarige Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding door Gerrit Schotte. Schotte reed zonder rijbewijs en verzekering met ca 116 km/pu hoek Minervastraat/Van Engelenweg. Rossi verleed ter plekke, Schotte was gewond. Voordat de politie kwam gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen, getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de politie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs omdat het politierapport was ‘verdwenen’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum destijds ook een rapport opmaken…). De kinderen van Anna Rossi willen graag wat antwoorden hierop, en je secretaresse vond het vervelend ze steeds maar weg te sturen… **
  5) http://www.youtube.com/watch?v=l-sJfOm9P0k
  6) Yet to come…..

  Bij voorbaat dank Gerrit!

  * Vraagje: heeft vrindje Romer ook dit politierapport doen laten verdwijnen?
  ** Vraagje: heeft vrindje M. Romer dit politierapport ook laten verdwijnen?

 66. Uit de persverklaring, waarvan mag worden aangenomen dat die van vandaag of gisteren is, blijkt dat dhr. Schotte nog steeds niet beseft dat hij geen min. pres. van Curaçao meer is. Dit duidt op een enorme machtswellust of op complete verstandsverbijstering van de voormalige min. pres. In beide gevallen dient de kiezers goed te overwegen of ze aan een dergelijke persoon hun stem geven.

 67. Schotte: “Nog voor er sprake is van een benoeming of iets dergelijks is het volgens Schotte altijd goed om feitelijke, concrete informatie over personen te achterhalen. ………………………..

  Ha….
  …….haha..
  ..hahahahaa…
  WHAHAHAHAHAhahahaha Whoewhawawawahahaaaaaa
  Stop, ik kan niet meer
  Hahahahahaha…een kenmerk van deugdelijk bestuur..
  Whoehoehahahahahahahaaaaaa
  haha stop

  Nee serieus mensen. STOP DEZE MAN !

 68. Deze schurk moet vooral in de pers volledig monddood gemaakt worden. Iedere publiciteit,ook negatieve, geeft zijn vooral door blackberry’s gekochte jongere achterban een steun in de rug!
  Iedereen gewoon doen alsof die eikel niet bestaat!

 69. jaja het wordt heet onder zijn voetjes, en maar draaien en de waarheden verdraaien hoe kan het toch zijn dat iedere keer dezelfde mensen tegen dit soort mensen aanlopen of zou het dan toch een gezocht verhaal zijn en ik geloof niet echt in toeval en zo als altijd heeft de andere het gedaan, ik wordt er erg moe van

 70. Schotte,…..welke Schotte?!?!

 71. De vraag blijft waarom er iemand uit Italie moest worden “aangenomen” was er geen geschikt iemand uit ….euh….. Duitsland??????

 72. Een onbeschreven dossier bij de Italiaanse ministeries van Binnenlandse resp. Buitenlandse Zaken? Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) wordt doorgaans afgegeven door een ministerie van Justitie. Dit stinkt dus ook! Het zou Schotte sieren wanneer hij aangeeft om welke functie het ging. Maar eigenlijk is dat niet nodig. We kennen zijn ware aard en bedoelingen! En toch krokodillentranen huilen omdat hij nu zo ‘onheus’ wordt bejegend, maar niet handelend optreden wanneer een PAR kanidaat statenlid onder zijn blik wordt gemolesteerd.

 73. Haha Schotte toch. Wat laat jij je toch weer kennen. Gelijk in de verdediging schieten met mooie verhaaltjes. Je wilde gewoon iemand een wederdienst aanbieden; draai er niet omheen.