CURAÇAO – De Venezolaanse president Hugo Chávez blijft achter het regime van de Syrische president Bashar Assad staan. Hij roept de Verenigde Staten dan ook op na te denken over hun houding tegenover het land. “De regering van de VS draagt voor deze ramp de meeste verantwoordelijkheid”, aldus Chávez vandaag.

Volgens Algemeen Dagblad vergeleek Chavez de burgeroorlog in Syrië met de strijd in Libië voor de val van en moord op Mouammar Kadhafi.”Het conflict in Syrië is uitgelokt door buitenlandse vijanden van Assad die hem en zijn regime omver proberen te werpen.”

Obama
Chavez hoopt dat, wanneer de Amerikaanse president Barack Obama wordt herkozen, deze zijn mening over Syrië heroverweegt. “Ik hoop dat hij opnieuw nadenkt over dingen, net als de Europese regeringen.”

Militairen
De Amerikaanse regering heeft vandaag militairen naar Jordanië gestuurd. De militairen gaan in het grensgebied met Syrië een hoofdkwartier opzetten om de opslagplaatsen voor chemische wapens in Syrië in de gaten te houden.

6 reacties op “Venezuela blijft Syrisch regime steunen”

  1. Chavez is en blijft een massamoord fanatiek … z’n openlijke steun aan z’n goede vriend de vermoorde Gaddafi. Gebeurd toch ook in Venezuela, alleen onder een andere benaming … criminaliteit!

  2. Hoop dat de dictator weer snel naar Cuba gaat voor………..?

  3. @ongerust, zoveel goeds????? nada heeft ie gedaan

  4. Ik dacht Chavez heeft zelf een heleboel maatregelen te treffen want er is geen burger oorlog of i.d. in venezuela maar iedere dag worden er mensen zonder meer vermoord..Ik refereer aan zijn commentaar omtrent Syrie

  5. Ja, inderdaad, hij heeft alles goed onder zijn armen verdeeld, en met zijn vriendjes.

  6. Jammer, dat iemand die zoveel goeds heeft gedaan voor de armen in zijn land, zo vreselijk de weg kwijt is. . .