CURAÇAO – “Dat de aanloop naar verkiezingen gepaard gaat met veel emoties valt te begrijpen. Wat echter onacceptabel is, is het toepassen van intimidatie en angstpraktijken”, vindt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). De vereniging zegt geschrokken te zijn van de grimmige sfeer rondom de verkiezingen.

“Niet alleen zijn er figuren die overgaan tot het vernielen van campagnemateriaal, maar het verbale geweld en de intolerantie nemen steeds ergere vormen aan”, constateert de VBC.

Kortijn Ijs
De vereniging neemt ook de brandstichting bij Kortijn Ijs als voorbeeld. “Het in brand steken van de trucks bij de Kortijn ijsfabriek is een levensgevaarlijke daad omdat de brand ook over heeft kunnen slaan naar woningen en mensenlevens had kunnen kosten. Is dit het eiland dat wij willen voor ons en onze kinderen?”, vraagt VBC zich af.

Maatregelen
De VBC verwerpt deze aanpak en doet een beroep op de bevoegde autoriteiten om zonder uitstel maatregelen te nemen om hieraan een eind te maken. “De oproep van de interim-premier tot rust en kalmte is terecht en moet worden toegejuicht en beschouwd worden als een stap in de goede richting”, vindt de vereniging.

26 reacties op “VBC: ‘Intimidatie is onacceptabel’”

 1. @big SAM, en waar komen de sposors van de PS vandaan? Van de chollers? Vrouwen met onderstand? Jongeren die meer dan voor een schaduw onder de boom zitten? Nee toch? Het geld komt van rijke aanhangers van de PS die het volk liever in de put willen zien en hun eigen zakken willen vullen. New Song’s Helleluya schreeuwende dollar predikant, de rojitos chaburros en de mafiosi dos santos betalen wiels graag omdat hij zo goed z’n werk doet als Bomba!

 2. @pukkie

  over Wiels gesproken:
  wat een types hij als minister heeft gekozen.
  Monk, iemand die totaal niet weet hoe hij iets moet regelen: noem Kranshi, noem gratis onderwijs, noem zijn stupide uitspraak over de FARC
  iedere malloot had het beter gedaan.
  dan heeft Wlels nog 3 of 4 x een minister ontslagen.
  dat is ook een dure hobby voor het land.
  dan had hij nog Wilsoe, die alleen bezig is geweest om Dos Santos vrij te pleiten.
  en verder is de criminaliteit alleen maar erger geworden met als triest hoogtepunt het vermoorden van het chinese echtpaar.
  Wiels wil absoluut geen vrouwen in de politiek, ik denk dat hij een hekel aan vrouwen heeft.
  En dan ook nog Asjes, die schrijft over 5 jaar nog vergaderingen uit, waar niemand naar toe wenst te komen.
  God verhoede het dat de PS ooit een grote partij gaat worden…..

 3. @big Sam,

  de VBC vraagt alleen maar of er aub geen persoonlijke spullen vernield kunnen worden.
  en wil ook dat er wat minder verbaal geweld gepleegd wordt.
  waar komt die haat vandaan naar het VBC?
  deze mensen heben hard gewerk en gezorgd voor werkgelegenheid op curacao.
  jij zit waarschijnlijk nog steeds onder die boom met dominee stenen.
  mag van mij hoor…., maar niet klagen dat je het financieel niet trekt….

 4. @ bigsam Zie je wel die PS is toch een sekte, met Wiels in een wit pak, die de onafhankelijkheid uitroept “In Naam van God” Kan hij rustig doen want God weet het beter.
  Onafhankelijkheid is een zaak van het Volk, Niet van het PS-volkje, Mi Pueblo, maar van het hele volk , wat zich uitspreekt in een referendum, als de financiën vijf jaar op orde zijn en justitie ook. Succes ermee, met het “gratis onderwijs”, zorg liever voor GOED onderwijs. Sukkels. Je denkt toch niet dat Wiels iets klaarmaakt als hij de macht krijgt. Daarvoor heb je wat meer nodig dan een grote bek.

 5. @ VBC en hun aanhangers ik bedoel rijke aanhangers opeens zijn jullie bang geworden stelletje hipocrits, maar rustig niemand gaan jullie iets doen dat doen jullie zelf, nu willen jullie wel alles doen om het rustig tehouden, rustigheid de rust blijft God’s hand is op CURACAO…………..en 19 oktober zegend hij DHR WIELS en PS met 12/14 ZETELS.
  JAH BLESSINGS>

 6. De screeningswet is klaar,zal deze week of begin volgende week worden aangenomen en naar de staten gaan ,die hebben één dag nodig,hierna word de wet direct aangenomen in de staten.Klaar is kees,en nu maar afwachten wie er wel of niet goed bevonden worden om minister te worden, van een paar heren weet ik al dat ze er niet door komen,wegens achterstallige belalingen aan Aqualectra,belasting,SVB schulden van boven het miljoen.diverse fraudepraktijken ,waar onder verzekering,creditkaarten,faillitesementen,het weg geven van grondstukken,het omkopen van kiesgerechtige,en met klap op de vuurpijl,het inig contact hebben met de maffia.

 7. @thesameshit, Wiels Cooper en Schotte anders hebben alleen maar zitten liegen dus zouden die ook geen stemmen meer moeten krijgen. net als het demoniseren van bepaalde groepen en mensen.

 8. Dit eiland hangt van verdachtmakingen aan elkaar. Een grote poppenkast met allerlei mythes en sages die een eigen leven leiden. De taalsplijtzwam zorgt ervoor dat groepen elkaar niet begrijpen. De politiek is voor politici een grote graai- grabbelton, zonder zorg voor het volk. Dat is altijd goed gegaan, omdat het gehate Nederland toch weer wel bij sprong. die haat en het voortdurende gebabbel over slavernij houdt deze maatschappij meer bezig, dan de toekomst. Hieronder worden partijen genoemd als winnaars , die niet eens een visie hebben op die toekomst. Het enige zekere element dat “het geld uit Nederland” nooit meer komt.
  Maar met deze maatschappelijke haatdragendheid, zal ook de aantrekkelijkheid van het eiland voor bewoners en bezoekers verder afnemen. Tenzij men wil wonen in een aflevering van “The Godfather 4 “

 9. @ tur tur ku S, wist niet dat Wiels in het bestuur van het VBC zat, bedankt voor je tip.

 10. ik hoop toch wel dat er net zo als vroeger er een alcohol verbod komt op de dag van de verkiezingen.

 11. VBC = Vereniging Beroeps Criminelen

 12. In de afgelopen anderhalf jaar zagen vele toeschouwers hoe drenkeling Curacao heftig vocht tegen verdrinking. Alle toeschouwers vonden echter wetten en regeltjes waardoor zij niet in staat waren om de drenkeling te helpen. De drenkeling leek voorgoed te verzuipen, maar kreeg gelukkig net op het laatste nippertje een lekkende reddingsboei toe geworpen. Alle toeschouwers hadden intussen weer het hoogste woord en wisten precies hoe en waarom andere toeschouwers de drenkeling moesten helpen. De drenkeling voerde nog een verbeten strijd, maar verdronk uiteindeljk toch. Gelukkig hoefde niemand van de toeschouwers schuld te bekennen, want iedereen had zich keurig aan de regeltjes gehouden.

 13. @peggy,

  O, je kent het spreekwoord…
  nou, dat is al heel wat.
  nu nog eens begrijpen wat Wiels allemaal roeptoeterd.
  1+1=2

  als er een een haatzaaier is dan is het Wiels/schotte wel.
  wat heeft jou reactie te maken met dit artikel.
  dit artilkel vraagd alleen om rust in de samenleving en geen vernielingen van andermans spullen…
  wat heeft dat met haatzaaien te maken?????????
  jij bent echt de weg kwijt………..

 14. Meesterlijk!

  Fijn om tehoren van alle experts hier op de blog.

  @ Fernando Ja de VBC moet zich fisiek bemoeien met politiek dat maakt hun zeker private sector, niks zegt private sector als zich bemoeien met politiek……briljiant!

  @ Waarheid Ja het is niet dat we al 2 jaar lang horen van de VBC…..dit is het eerste bericht ooit ontvangen doo de VBC…….

  @ John Baselmans…………..Wat moet ik zeggen?…Het is noiet dat U OOIT iets positiefs heb intebrengen over Curacao….soms vraag ik me af wat jij te doen hebt Banda Abou?…..Is er iets wat wij goed doen op Curacao? Vreemd dat uzelf zoveel kontakt had met Schotte en nu opeens zoveel commentaar?

  Waarom gaan jullie niet iets leren over de VBC inplaats van Redu als waarheid accepteren.

 15. @peggy,

  O, je kent het spreekwoord…
  nou, dat is al hel wat.
  nu nog eens begrijpen wat Wiels allemaal toeptoeterd.
  1+1=2

 16. De strategie van demonisering heeft averechts gewerkt. Ervaring in bijna alle landen in de wereld wijst uit dat de meest gedemoniseerde politici de verkiezingen meestal winnen. PAR, VBC,PAIS, Steven Martina, de martinas en hun chimbo radiozenders en dagbladen die 2 jaar lang verantwoordelijk waren voor leugens. hebben met hun strategie niks bereikt. Wel het tegengestelde. Uitslag 19 oktober; grootste partij MFK, 2e grootste partij Pueblo Soberano, 3. MAN, dan pas Pais op de vierde plaats, 5. Par. PNP bestaat op 20 okt niet meer. FOL ondergaat hetzelfde lot.

 17. De VBC zit zelf achter de onrust. Achter de schermen doen VBC figuren van alles om Schotte te breken. Maar juist daarom zal Schotte zegevieren. Bepaalde figuren worden door bepaalde leden binnen VBC gefinancieerd of ingehuurd om rotzooi te schoppen en de schuld op Scotte te gooien. Every body know, thats the case babe.

 18. @ Rignald

  En ook die van PAR, PAIS en PNP.

 19. http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/3329104/2012/10/09/Stadsbestuur-Italie-ontslagen-om-maffiabanden.dhtml

  Herkenbare figuren, toch.

 20. @waarheid, ja financieren de VBC de spots van de MAN, PS en MFK? idd vieze spots!

 21. Ja, natuurlijk. Misschien is het een idee als VBC zorgt voor voorlichting in papiements aan de mensen die op dit soort partijen stemmen? Dan heeft het nog een beetje zin. Dit soort statements raken `sleets`.

 22. Mooie woorden en wat gaat oa VBC hier tegen doen vanuit hun airco kamers?

 23. Wat een achterbaks gedrag van die gozers van de VBC.
  Ineens zijn jullie geschrokken van de sfeer rondom de verkiezingen.
  Maar wie financieert de smerige vieze spots van de politieke partijen?
  Jullie helpen mee met het zaaien van haat en verdeeldheid.

 24. wat je zaait zal je ook oogsten

 25. De VBC is laf. Durft niets, alleen maar holle woorden. Niet zo lang geleden zeiden jullie: “Binnen 24 uur moet er wat gebeuren, want dan ….!”. Wat deden jullie? NIETS!

  Jullie hebben de sleutel in handen om te geraken tot de oplossing van deze crisis, niet de politici. Of zijn jullie medeplichtig?!

 26. Dit is wel weer allemachtig prachtig:

  http://www.amigoe.com/curacao/131179-proces-verbaal-bij-gebruik-mobiele-telefoon-in-stemhokje