CURAÇAO – De SP wil opheldering van minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) over mogelijke banden tussen ex-premier Gerrit Schotte  en de Siciliaanse maffia. Ronald van Raak (SP) zei vandaag in de Kamer dat hij vertrouwelijke brieven heeft van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens Van Raak blijkt uit die correspondentie dat ook toenmalig minister Piet Hein Donner (voorganger van Spies) al sinds mei 2011 op de hoogte is van de banden tussen Schotte en de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo.

Financiers
Van Raak wil voor donderdag 12.00 uur een brief van Spies met uitleg. “Waarom heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties niets met deze informatie gedaan?” Uit de brieven zou blijken dat Corallo één van de grote financiers was van de campagne van Schotte. Die zou de Siciliaan een hoge positie hebben willen geven binnen de Centrale Bank van Curaçao. “Ik wil weten of de minister het met mij eens is dat op basis van dit materiaal duidelijk is dat Schotte nooit weer minister kan worden”, aldus Van Raak.

Bewijs van goed gedrag
Schotte heeft vorig jaar in een brief aan de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken een soort van bewijs van goed gedrag gevraagd over Francesco Corallo, omdat hij die mogelijk ‘een prestigieuze en belangrijke constitutionele positie’ wilde toedenken. De man wordt echter in verband gebracht met drugshandel en witwassen. Hij zou ook worden gezocht door Interpol, wegens ‘georganiseerde misdaad/grensoverschrijdende misdaad en fraude’. De plannen van Schotte met de man in kwestie stammen echter wel van daarvoor.

© ANP, alle rechten voorbehouden

61 reacties op “SP: brieven over banden Schotte met maffia”

 1. wat denken we weer allemaal makkelijk.

  maar wat zijn de feiten.

  1 de 1.5 miljard was voor de rekening van de Nederlandse Antillen
  2 de schuld die het land curacao heeft opgebouwd door de diverse eilandsraden ( FOl.MAN Par, PLKP PNP etc blijven natuurlijk schulden maar zijn overgenomen door nederland met een zachte rente.

  de par heeft n 16 jaar aan 1 stuk geregeerd op de Nederlandse Antillen we hebben ook nog een Myra Godett gehad als MP zelfs Suzy Romer is MP geweest indien je feiten wil noemen dan wel correct.

  Mr Schotte had beter moeten weten , de mafia zit al jaren op St maarten hoe denken jullie hoe Claude Wathey aan zijn geld is gekomen en waarom er miljoenen zijn verdwenen tijdens de bouw van het vliegveld op St Maarten.

  PHILIPSBURG (Sint Maarten), 9 JULI. Claude Wathey, tientallen jaren de politiek leider en bestuurder van Sint Maarten, is gisteren door de rechtbank op het Antilliaanse eiland veroordeeld tot achttien maanden cel wegens zijn rol in de fraudezaak rondom de uitbreiding van het vliegveld op Sint Maarten …

 2. @ waarheid. @ Zorro

  Jouw ignorantie is verbijsterend

  Kabinet-Pourier(PAR) – 1994-1998
  Kabinet-Pourier(PAR) – 1999-2002
  Kabinet-Ys(PAR) – 2002-2006
  Kabinet-De Jong Elhage(PAR) – 2006-2010

  Is het zo moeilijk om bij de les te blijven i.p.v. neer te kwakken wat ik nooit ontkend heb. Reageer gewoon inhoudelijk op mijn reactie: Waarheid. Je hebt een hele bijzondere MFK/PS/MAN-kijk op de waarheid. Fact checking is niet je sterkste kant. Een voorbeeld: die 1,7 miljard is het beroemde verraad uit de geschiedenis van Cooper en die is niet van de PAR voor zover ik weet. Ik wacht.

 3. weinig zin op op waarheid in te gaan, kent alleen zijn eigen waarheid, en passant schemaatje PAR, kijk dit nog even na in de boeken, staat een foutje in, noteer meteen na correctie met welke partijen ze deze regeringen vormde!

 4. dat gerrit, Amerigo, nacer, george en jacintha niet meer door een screening komen is een gelopen zaak, een voldongen feit, maar ben zeer benieuwd met welke nitwits ze nu op de proppen gaan komen

  dat worden van die trekpopjes van dit 5-talletje vrees ik

 5. 10-10-2012 TELEGRAAF voor pagina:

  ‘SCHOTTE ONTMASKERD ALS MAFFIAVRIEND’

  Foto’s, brieven, documenten, etc.

  Net sluit zich rond ex-premier Curacao.

  Wie nu noch Schotte sympathisant is heeft zelf belangen en is een crimineel of heeeeel dom.

 6. @waarheid waarom ben je bezig een corrupte en facistische partijen te beschermen. krijg je hier ook voor betaald?

 7. @Waarheid, zie duidelijk dat je een bezeten leerling bent van leerling tovenaar wiels, alias Lambiek.

  Ga gewoon zo door!

  Un pueblo ignorante ta un instremento siégo pa su propio destrukshon

 8. @ Zorro

  Jouw ignorantie is verbijsterend

  Kabinet-Pourier(PAR) – 1994-1998
  Kabinet-Pourier(PAR) – 1999-2002
  Kabinet-Ys(PAR) – 2002-2006
  Kabinet-De Jong Elhage(PAR) – 2006-2010

 9. Mocht de regering Schotte weer aan de macht komen dan lijkt het mij duidelijk hoe dit eiland er voor staat. Er wordt gekozen voor intimidatie, leugens en dictatuur. Weldenkende mensen die de kans hebben: wegwezen en de volgelingen van Schotte / PS gewoon de gevolgen laten inzien van hun eigen keuze. Het zal niet veel goeds beloven, maar gezien de indoctrinatie tot nu toe zal het toch allemaal de schuld van Nederland zijn. Er wordt vergeten dat de Nederlanders die op Curaçao wonen een bijdrage leveren aan de economie en werkgelegenheid. Bovendien zullen andere middenstanders zoals de Cihnezen met hun onmisbare toko’s, de Hindoestanen die over het hele eiland hun zaken doen eieren voor hun geld kiezen en ergens anders zaken gaan doen. Welgestelde mensen geven geld uit in restaurants, winkels / supermarkten, hebben eigen bedrijven die werkgelegenheid bieden aan eenieder, ongeacht welke nationaliteit, er wordt geïnvesteerd in een multiculturele samenleving. Helaas worden deze mensen alleen maar gezien als profiteurs, die financieel hun gerief willen halen op Curaçao. Kortzichtig en jammer, De werkgelegenheid wordt op Curaçao alleen maar slechter en dat betekent niks goeds voor de mensen die welwillend zijn en graag een inkomen willen verdienen. Waar Curaçao nu op afstevent is voor niemand goed: niet voor de middenstand, niet voor de arbeiders en niet voor de economie. Denk toch eens iets verder dan in je eigen achtertuin!

 10. @Rop

  Peggy natuurlijk, alleen kan zij zelf niet lezen.

 11. @ Waarheid. Je hebt een hele bijzondere MFK/PS/MAN-kijk op de waarheid. Fact checking is niet je sterkste kant. Een voorbeeld: die 1,7 miljard is het beroemde verraad uit de geschiedenis van Cooper en die is niet van de PAR voor zover ik weet..

 12. @Ongerust

  Eindelijk is het volk wakker geworden en onze partij in Willemstad was uitgeschakeld.
  En nu zal Nederland van alles en nog wat doen om PAR weer aan de macht te helpen.
  Met welk doel? De tijd zal leren hoe het precies in elkaar zit.

  Een ding weet ik zeker, jouw goddeloze en dodelijke partij PAR zal dit land nooit meer regeren.
  De onafhankelijkheid van Curacao is een “conditio sine qua non”. Nog heel even!!

 13. @Ongerust
  Eindelijk is het volk wakker geworden en onze partij in Willemstad was uitgeschakeld.
  En nu zal Nederland van alles en nog wat doen om PAR weer aan de macht te helpen.
  Met welk doel? Tja, de tijd zal leren hoe het precies in elkaar zit.

 14. @ Ongerust

  Ik zal je even uit je onwetendheid helpen.
  De 1.5 miljard was voor de schuldsanering en niet voor de lopende lasten van Curacao.
  Schuld dat jouw partij PAR gecreeerd heeft met hun wanbeleid van de laatste 16 jaar.
  Dat geld ging voor pensioenfondsen en de banken die jarenlang Antilliaanse staatsobligaties kochten tegen 9, 10 en 11%. Wat deed Nederland? Niks. Waarom? Want onze partij in Willemstad (lees: PAR) was aan de macht.

 15. @ Basora

  Daar heb je gelijk in.
  Proficiat met je gezond verstand.

  De onafhankelijkheid van Curacao is een “conditio sine qua non”.

 16. @Basora @Peggy

  Wat jammer nu toch jullie reacties. Getuigt van bijzonder weinig zo niet slecht inzicht in de ontstane problematiek. Onvoorstelbaar dat mensen met een betonnen plaat voor hun hoofd lopen.
  Ik zou zeggen: paspoort inleveren, donderdag bij de Kranshi. Maar dat doen noch de lafbekken binnen en bij de PS noch MFK bij monde van Thode niet en zijn kliek.
  Jullie zijn zo ongelooflijk dom dat het eigenlijk te treurig voor woorden is.

  en @Henky
  Ach..

 17. @peggy: wie heeft dan die brief naar Italie gestuurd????????

 18. @Nardy

  Zoals gewoonlijk, pabien.

 19. Let maar op straks zit Schotte ook achter de moord op John F Kennedy en Olaf Palme.

  en hij heeft die breivik in noorwegen gesteund en schottte werkt voor de taliban.

  en hij is de oorzaak van de financiele problemen in de wereld.

 20. @ Ongerust

  Sindsdien zijn er geen nieuwe schulden opgebouwd.
  Er was geen gezeur van de Cft over het aangaan van nieuwe schulden.

 21. Einde Commentaar kort maar krachtig

 22. (SP ) kamerlid Ronald van de Raak moet maar zijn holte dichtnaaien. Want hij zit voor de SP in de tweede kamer en niet hier in de staten van Curaçao. Volgens mij heeft hij een trauma met de Vroeger Antilliaanse eilanden. Curaçao is jammerlijk een autonome land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent hij moet niet bemoeien met ons land en politiek, dat zijn interne zaken van het Land Curaçao. Hij moet zich gaan bemoeien met de Nederlandse Politiek daar ben je voor gekozen, niet voor de staten van Curaçao. Hij moet gaan werken en zorgen dat Nederland uit de crisis raakt en niet sinterklaas gaan spelen alsof hij de Curaçaoënaars een cadeautje geeft met zijn domme uitlatingen. In Nederland zijn er weinig mensen die weten zelf waar curaçao ligt, velen hebben zelf nooit Amsterdam met ogen gezien. Het zijn kortzichtige mensen die blijven in hun eigen stad. Hun denken dat Nederland de beste plek ter wereld is. Deze meneer moet stoppen met schreeuwen in de woestijn en zich met de heer Schotte bemoeien niemand, heeft je voor raad gevraagd. Trouwens het ligt niet aan jouw of mevrouw spies om te bepalen als de heer Schotte Minister wordt of niet. Sowieso win je ook geen zetels voor je socialistisch armoedige partij die niet eens een zetel winst wist te behalen bij de laatste tweede Kamerverkiezing. De bewoners van Curaçao zijn slim genoeg om zelf te beslissen op wie ze gaan stemmen, jouw persoonlijke zienswijze en voorkeur houdt het maar voor je zelf. Meneer Raak je bent gewoon een kolonisator en je probeert de verstand van de bewoners van Curaçao te manipuleren en te koloniseren. Welke verborgen agenda heb je ? Voor wie verzorgt je deze dienst? Handen af van Curaçao. Beter een zelfstandige Curaçao dan een bedelende Curaçao.

 23. BRIEF?? welke brief?

 24. Er zal nog heel veel vuiligheid van de afglopen 2 jaar regering naar boven komen.
  alle partijen hebben giga bedragen gestolen en dat kan niet verborgen blijven.
  al die reisjes waren voor eigen zakelijk belang, maar niet voor het land.
  niet een minister was te vertrouwen.
  nou oké dan; Koeiman (mischien??)

  ze moeten in hun broek sch..ten van angst, want niemand met witte boorden wil graag naar de gevangenis.

  als je een handtekening zet; kan dit ook een diefstal zijn…..
  je hoeft voor diefstal niet altijd snachts de deur uit.
  gewoon overdag, in je kantoor een handtekening zetten.
  kan goed zijn, maar kan ook diefstal zijn.

  ik krijg een beetje vertrouwen in de toekomst van het land Curacao.
  maar de dieven moeten zitten….allemaal…..

 25. @versgeperst gaarne mijn vorige reactie vervangen door:

  @virago 535: iedereen is met Schotte bezig. Niet alleen NL, maar vooral ook Curacao: iedereen hier is bezorgd dat zo’n man ons eiland nog verder weet uit te hollen. Kijk eens hierna:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  
2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC Memo inzake de screeningsbevindingen, MOT meldingen, een in scene gezette inbraak, diefstal van een auto, en diverse rechterlijke vonnissen inzake diverse verduisteringen, fraudes & oplichtingen)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (de zorgwekkend slechte financiële situatie bij de 3 belangrijkste overheids-nv, sinds na 10-10-10)
  4) https://www.curaleaks.org/files/2005_01_04-GS_CarAccident/GS_CarAccident.pdf (de 68-jarige Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding door Gerrit Schotte. Schotte reed zonder rijbewijs en verzekering met ca 116 km/pu hoek Minervastraat/Van Engelenweg. Rossi verleed ter plekke, Schotte was gewond. Voordat de politie kwam gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen, getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de politie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs omdat het politierapport was ‘verdwenen’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum destijds ook een rapport opmaken…)
  5) Yet to come…..

  Blijf ik speciaal herhalen totdat IEDEREEN deze FEITEN heeft gelezen. Hard nodig blijkt ook, zeker voor mensen als jij. Opdat mensen zoals jij verder kijken dan blinde loyaliteit en pasteichi’s. Zodat mensen zoals jij bewust wordt (en blijft) wat voor soort man je in bescherming neemt. En waar je eiland mee wil opzadelen… Dus alsjeblieft 🙂

 26. Schrijf er een boek over!!!!!! de royalties die dit op kunnen brengen kunnen regelrecht de Antilliaanse schatkist in!!!

 27. ronald zijn postvakje IN zit vol met geheime stukken uit Curacao

  Ik zou graag een sneak preview van zijn postvakje willen zien of hopelijk snel in de kranten, doserend de komende 10 dagen in de curacaose pers brengen

  http://www.youtube.com/watch?v=l-sJfOm9P0k

 28. @ Waarheid; Jij hebt de laatste 23 maanden niet echt opgelet is het wel? Als je de zich “regering” noemende club en Scotte in het bijzonder ook maar een beetje hebt gevolgd dan weet je dat dit al lang speelde, je hebt dus nog nooit iets gehoord over de maffia contacten van deze regering, ook niets over gelezen?

 29. @Abraham Mossel, tuurlijk wist Schotte dat, maar het ging om de vervolg vraag: hoe kon voorkomen worden dat hij ermee verder ging. Denk dat het op deze manier effectief is voorkomen..

 30. @virago 535: iedereen in met Schotte bezig. Iedereen is bezorgt dat zo’n man ons eiland nog verder weet uit te hollen. Kijk eens hierna:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  
2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC Memo inzake de screeningsbevindingen, MOT meldingen, een in scene gezette inbraak, diefstal van een auto, en diverse rechterlijke vonnissen inzake diverse verduisteringen, fraudes & oplichtingen)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (de zorgwekkend slechte financiële situatie bij de 3 belangrijkste overheids-nv, sinds na 10-10-10)
  4) https://www.curaleaks.org/files/2005_01_04-GS_CarAccident/GS_CarAccident.pdf (de 68-jarige Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding door Gerrit Schotte. Schotte reed zonder rijbewijs en verzekering met ca 116 km/pu hoek Minervastraat/Van Engelenweg. Rossi verleed ter plekke, Schotte was gewond. Voordat de politie kwam gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen, getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de politie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs omdat het politierapport was ‘verdwenen’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum destijds ook een rapport opmaken…)
  5) Yet to come…..

  Blijf ik speciaal herhalen totdat iedereen eze FEITEN heeft gelezen. Hard nodig blijkt ook, zeker voor mensen als jij, zodat je je bewust bent (en blijft) wat voor soort man je in bescherming neemt… alsjeblieft 🙂

 31. @Kasuari – https://www.curaleaks.org/files/2005_01_04-GS_CarAccident/GS_CarAccident.pdf

 32. Met “er doorheen gejaagd” bedoel ik dan natuurlijk het aflossen van de schulden (daar heb je maar een dag voor nodig) en het opbouwen van de nieuwe schulden.

 33. @Druktank,

  Overigens niet door de overheid – lees belastingbetaler – betaald. Wel door Fundashon Bon Intenshon, tevens de sporsor van de Cur. Soccer Academy.
  www.curacaosocceracademy.com

 34. @Waarheid, ik weet niet onder welke steen jij woont maar dit is al bekend. maar ga jij maar goed nadenken over de MAN, PS en MFK voordat je gaat stemmen!

 35. @Waarheid,

  Als je de kranten vanaf 2011 een beetje had gevolgd dan had je het allemaal kunnen lezen.
  Ben je nou zo stom of doe je maar alsof.
  De correspondentie van loser Schotte en de Italiaanse overheid spreken voor zich.
  Maar ik weet het “begrijpend lezen” is niet voor iedereen weggelegd.

 36. @waarheid: ik denk dat je NL met onafhankelijkheid een veel groter plezier zou doen dan de meeste mensen op Curacao, haha, 1.5 miljard Euro in twee jaar er doorheen gejaagd, daar doet een gemeente in NL, met dezelfde kosten en omvang 10 jaar mee. Dacht je nou heus dat NL niks anders aan haar hoofd heeft, dan het “vervelendste kind in de klas” dat Curacao is, voortdurend in de gaten te moeten houden? NL walgt zo langzamerhand van Curacao en de meeste mensen op Curacao walgen van jouw soort “politiek”.

 37. Het verbaasd mijn niet wat ik hoorde van die maffe ketel.
  Deze bende moet na de verkiezingen voor de rechtbank ter rechter.
  Ze komen niet meer terug het is afgelopen.

 38. @Waarheid: Je moet je eigen mening vormen en helaas nemen de feiten toe! De officiele brieven naar Italie zijn nu pas bekend geworden, dat komt natuurlijk omdat Schotte het geheim heeft gehouden. Misschien moet je eens vragen aan je vriend Schotte waarom hij geen openheid geeft? Heb je al zonnepanelen van Schotte gekregen? heeft hij ook een aandeel in en hierdoor is de invoerrechten op 0% gezet.

  Dit verhaal is natuurlijk allang bekend, Corallo was kandidataat voor de Centrale Bank en onder druk van St. Maarten en de media heeft Corallo zichzelf teruggetrokken. Schotte heeft daarna zijn mond gehouden en geen nieuwe kandidaat meer naar voren geschoven en het OM heeft de 7e kandidaat aangewezen omdat St. Maarten en Curacao het niet eens konden worden.

 39. Van Raak zit vrijwel altijd raak met Curacao!

  Ronald praat met Curacao-enaars , is uitstekend ingelezen en heeft het goed met Curacao voor. Begin 2011 noemde hij Schotte al een ‘maffiamaatje’ vanwege de banden met Corallo.

  Natuurlijk zijn er altijd mensen die er moeite mee hebben als Van Raak man & paard noemt, maar dit Kamerlid weet mi heel goed waar hij over praat.

 40. iedereen met een MFK vlaggetje op de auto, is naar mijn weten zelf ook een crinimneel.
  of een wannabee maffia figuurtje….
  zielig….

 41. Door de “ambities” en LEUGENS van de MFK kunnen we nu wel een dikke rode streep zetten !!!
  1) geen partijprogramma (stuurloos crimineel clubje)
  2) banden met MAFFIA nu zwart op wit bewezen
  3) anarchie / branden & intimidaties door BETAALDE MFK”aanhang”
  4) laat BIENTU nu ook maar opstarten met openen BEERPUT
  5) historie Schotte (fraudes / doodrijden Anna Rossi in doofpot etc.)

  MFK/Schotte zit in houdgreep – nog 30 seconden en dan IPPON = GAME OVER !!!
  Gerritje kan zijn bedje gaan opzoeken in Bon Futuro !!!!

 42. @ Maaskant, echter wel DAARVOOR.Het was in St Maarten en in heel de antillen, in de jaren 1975 al bekent dat de fam Corallo zich bij de grote maffia bendes in Italië cq St Maarten op hun naam konden bij schrijven,en jij denkt onze MP loosser van het ergste soort dat niet wist, laat mij niet lachen man.

 43. op de wikipedia page van Schotte lijkt hij wel een brave schooljongen..

  @Gman, nee niet hijzelf want dat kon niet maar hij wilde wel een marrionet Baetsen op die plek zetten.

 44. En daar gaan we weer.
  Bizar dat we nu pas op de hoogte gesteld worden van dit gedoe.
  Met welk doel? Waarom nu pas in de verkiezingscampange?
  Is dit allemaal waar? Of zijn ze geruchten in de wandelgangen?
  Of achterbakse geruchten om de stemmers te beinvloeden?

  Dit is wederom nederlandse inmenging!!!
  Alleen onafhankelijkheid zal ons bevrijden van kolonialisten zoals Ronald Van Raak!!!

 45. Het is een heel goed zaak dat de pers deze zaak heeft uitgezocht. Compliment daarvoor aan het Antilliaans Dagblad (en aan Versgeperst voor de verspreiding).

  Daarom verbaast het mij dat het dodelijk auto-ongeluk dat Schotte veroorzaakt heeft (onverzekerd, met 2 maal de toegestane snelheid en naar verluid na veel alcoholgebruik) nooit door de pers is uitgezocht. Schotte is hier nooit voor veroordeeld, en wel in de tijd dat zijn louche schoonvader Salas minister van verkeer was. Duidelijk dat dit zaakje stinkt, maar de pers heeft deze zaak altijd genegeerd.

  In ieder geval bouwt Schotte zelf een dossier op van honderden pagina’s waarvan de eerste 5 pagina’s al voldoende zijn om niet door de screening te komen. Bedankt daarvoor Gerrit, jouw screening wordt makkelijkste van allemaal. Als je uberhaupt nog stemmen haalt de 19e.

 46. Nog even een PS:

  “Hij zou ook worden gezocht door Interpol, wegens ‘georganiseerde misdaad/grensoverschrijdende misdaad en fraude’. De plannen van Schotte met de man in kwestie stammen echter wel van DAARVOOR.”

  Kijk dat is nu wat ik bedoel met achtergrond processen…
  Om te voorkomen dat Schotte met rare lui in zee gaat, [zijn plan was dus net iets te vroeg bekend..] wordt er even vanuit Nederland met Italie en Interpol een internationaal een-tweetje geregeld, vandaar dat snel DAARNA de zaak bij Interpol belandt.

  Daarna verder.. Natuurlijk een interne zaak van Curacao 🙂
  Kortom, er wordt voor ons gezorgd, maar we zien niet alles..(In Spies we trust)

 47. Er is lange tijd onenigheid geweest tussen de regering van Curacao (lees: Schotte) en St. Maarten over het aanstellen van de 7de lid voor de RvC van de centrale bank.
  Als ik dit bericht lees, komt een vraag in me op. Was het de bedoeling dat deze Corallo de zevende lid zou worden?

 48. Het antwoord van Spies is voorstelbaar: Zaak van Curacao zelf. Wat er op de achtergrond gebeurt, daar spreken we niet over.. Hooguit dat in NL de commissie voor de Veiligheidsdiensten (in de wandeling Commissie Stiekum) er vertrouwelijk wat van te horen krijgt.

  Eigenlijk ging Schotte al voor joker door rechtstreeks aan Italie [buiten de VDC om] referenties aan Italiaanse regering te vragen en daarna [netjes volgens diplomatieke regels] via de NL ambassade en Buitenlandse Zaken het antwoord te krijgen.

  Daarmee was hem de mogelijkheid ontnomen dat hij later kon zeggen: “Ik heb het gecheckt en met wat ik uit Italie hoorde vond ik het ok.”. Tenslotte, als.je met Schotte’s strafblad minister president kan worden, dan kan zo’n Italiaans crimineeltje toch wel de voorzitter worden van de RvC van de Centrale Bank? Die logica van Schotte is duidelijk..

  We gaan zijn streken wel herkennen.

 49. Ik ben heel triest om mensen te zien die met MFK vlaggen aan hun auto rond rijden
  Er moet meer informatie de lucht in over MFk en soberano

 50. Virago. : als Nederland niet op Curaco let, dan ontspoort het eiland helemaal! Blijkt nu wel weer. Als Nederland hier niets aan doet, zit de kans er in, dat Schotte overal mee wegkomt. Wil jij dat dan? Praat toch niet zo dom!

 51. @virago,

  het houd pas op als hij zijn straf heeft uitgezeten in bon futuro.

 52. Als er nog onnozele lieden waren met een beetje geloof in de eerlijke bedoelingen van Schotte dan moeten die nu toch ook wel ervan overtuigd zijn dat Schotte een doorgewinterde crimineel is.

  Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat iemand met een greintje fatsoen in zijn lijf nog met een MFK vlaggetje durft rond te rijden, laat staan op deze charlatan en clown te stemmen.

 53. Het is te hopen dat de bevolking van Curacao haar les hieruit heeft geleerd en deze mensen afstraft op 19 Oktober as voor hun bedrog aan het Curacaose volk.

  Aan de andere kant moet Nederland haar verantwoordelijkheiddragen om de interim regering van Curacao bij te staan in het opzetten van een adequate screening process zodat nooit meer dit soort figuren in Forti mogen komen.

 54. Als we nu dan toch eindelijk Kerriet Skot oppakken, kunnen ze in NL dan meteen die laffe hond Donner oppakken? Als die sukkel op tijd aan de bel had getrokken was het wellicht nooit zover gekomen! Eigenlijk is die Donner dus medeverantwoordelijk, ben benieuwd wat er op zijn bankrekening is verschenen. Of misschien hoopte hij, diep in zijn hart, dat Curacao “over the edge” zou vallen, zo van opgeruimd staat netjes. . .

 55. nederland is weer bezig met Schotte.
  het houdt nooit op!

 56. Te triest voor woorden eigenlijk, dat steeds meer van dit soort “ongezonde” zaken boven komt.
  Arm Curacao met dit soort leiders die ons aan buitenlanders “verkopen” voor het eigen gewin.

 57. Trek die beerput maar helemaal open…het kan mij niet genoeg stinken!

 58. Foei Gerrit ga je eigen schamen, mag ook in hotel mira shelu.

 59. Nooit meer minister KAN worden ????

  Hij had nooit minister MOGEN worden !!!

 60. Hoe ging dat verhaal met die decompressie ook alweer? Was die niet via De Stefano geleverd? Van origine Italiaans… En welk feestje had de MFK vrijdag? De opening van het strand voor WTC weggegeven door Cooper en Schotte.. Nu is alles nog openbaar maar straks… Als de strandtent open is???

 61. Crimicao anno 2012: never a dull moment …………