CURAÇAO – Interim-premier Stanley Betrian heeft gisteren tijdens een nationale toespraak de gemeenschap opgeroepen tot rust. Betrian sprak niet alleen als premier maar ook als minister van justitie het volk toe en is niet te spreken over de wijze waarop men met elkaar omgaat op ons eiland.

“Curaçao kent turbulente politieke tijden en dit brengt spanning met zich mee, het mag echter niet zo zijn dat wij elkaar verbaal of fysiek aanvallen alleen maar omdat wij een andere politieke mening of visie hebben”, zei Betrian. “Nooit eerder is Curaçao deze extreme kant op gegaan en wij moeten ervoor zorgen dat wij die kant ook niet op gaan.”

Bestraffen
Volgens de premier en minister van Justitie moeten vredelievende manifestaties, met respect en tolerantie voor anderen altijd toegestaan zijn. “Het moet duidelijk zijn dat wij daden van vandalisme, geweld en agressie niet tolereren.” Betrian vindt dat agressie en onverdraagzaamheid niet in onze rechtsstaat passen en benadrukte dat de autoriteiten elke zaak grondig onderzoeken. “Degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan deze verwerpelijke daden zullen worden vervolgd en bestraft zoals dit hoort in een rechtsstaat.”

Oproep
Betrian deed dan ook een dringende oproep aan alle leiders om hun volgelingen te leiden om te handelen op een correcte en verantwoordelijke wijze. “Ik reken op de medewerking van een ieder”, aldus Betrian.

9 reacties op “Betrian wil rust laten wederkeren”

 1. @aiaiaaai,

  die buurt ken ik wel, kan je beter mijden.
  criminele stemmen altijd op criminelen, dat is mij duidelijk, toch??

 2. Ongelooflijk dat sommige hier Schotte nog steunen? Zelfs officiele brieven aan de Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken waarbij Schotte vraagt om info over maffia baas Corallo omdat hij hem een functie wilde geven bij de Centrale Bank.
  Corallo is al jarenlang verdacht en onderzoeken in Italie lopen ook al een tiental jaren. YDK wil zeker niet zo leven als in Haiti?

 3. Kennen we op een Curacao een nieuwe komiek? Beste mr.Betrian, gelooft u zelf wat u zegt? Mijn indruk is dat uw missie gefaald heeft. Ondanks mijn tranende lodderoog constateer ik, sinds u op wel heel speciale wijze de macht naar u en uw medemachtwillers trok, op straat en in mijn buurt juist veel meer ontevredenheid en onrust onder het volk.
  Ik vrees dat op 19 oktober tweederde van het kiezersvolk u dat zeer duidelijk zal laten merken.

 4. @ waarheid.

  nog niet door dat de benoeming van het interim kabinet ons eiland al dan niet tijdelijk gered heeft van een afgrond?

 5. @ Waarheid,

  Niet de benoeming van Betrian, maar de weigering van Schotte c.s. de democratie te accepteren is de oorzaak van de ellende.
  Er is geen politieke crisis………er is alleen onwil van Schotte.
  Wel correct duiden dus.

 6. Nou leg ook uit hoe het dan komt dat wiels en schotte en zijn rovers nog steeds niet in bon futuro zitten.

 7. Wow wat een verschil met de voorgaande Minister President. Eindelijk weer klasse in de regering. Geen beschuldigingen niks gewoon een oproep tot rust. Klasse!

 8. Meneer Betrian, uw beediging tot minister heeft de politieke situatie op Curacao verergerd. En nou spoort u iedereen aan om kalm te blijven? Wat is een blamage dit allemaal!!!

 9. Hm, ben benieuwd in hoeverre dat “straffen” ook echt gaat gebeuren.