• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SehosCURAÇAO – Het Sehos kampt sinds een aantal maanden met een toename van patiënten die besmet zijn met een ziekenhuisbacterie. In 2010 werd voor het eerst de Carbapenase producerende Enterobactriceae aangetoond bij vier patiënten en in 2012 blijken de besmettingen te zijn opgelopen.

Het Sehos gaat nu maatregelen nemen om verspreiding in het ziekenhuis te voorkomen. Intussen heeft er een grondige reiniging plaatsgevonden van de afdelingen waar de bacterie is geconstateerd en worden patiënten die positief zijn gescreend geïsoleerd verpleegd.

Slechte staat ziekenhuis
Overdracht van de bacterie vindt plaats via contacten met handen en materialen en daarom is het volgens medisch directeur van het ziekenhuis Cai Winkel van het grootste belang dat bezoekers zich houden aan de hygiëne en infectiepreventie voorschriften. Volgens winkel heeft de bacterie niets te maken met de slechte staat van het ziekenhuis.

Maatregelen
Handen moeten bij het betreden en verlaten van het ziekenhuis gereinigd worden en bij een patiënt mogen niet meer dan twee bezoekers per keer aan het bed zijn. Jonge kinderen worden niet toegelaten als bezoeker.

Cai Winkel in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

6 reacties op “Toename patiënten met ziekenhuisbacterie in Sehos”

 1. Mijn tante laag ook in het ziekenhuis en heeft naar het schijnt de bacterie ook opgelopen. Mijjn tante is naar huis gestuurd om verder te gaan op en afbouwen . Inmiddels is mijn tante overleden.Wie kunnen wij verantwoordelijk stellen hiervoor. Moet ons ziekenhuis de Sehos ook niet onder toezicht worden gesteld, net als die andere ziekenhuizen hier in Nederland reeds is gebeurd. Dit is bezig ernstige vormen aan te nemen. Familie van mensen die in het zieken Sehos hebben gelegen voelen zich machteloos. Vooral die van Patienten die het hebben opgelopen en naar huis worden gestuurd om uit te zieken of afbouwen. De stiuatie is enstig er moet snel worden ingegrepen. Laat dhr.Bodok maar hulp van buiten oproepen om de situatie aan te pakken.

 2. Mijn familie en ik zijn al zo vaak in dit ziekenhuis geweest, hou maar op, 19e eeuwse toestanden –> lagen stof overal, kakkerlakken in je bed (tja, alles in open, wat wil je . . .), oude roestige troep, instrumentarium uit het jaar nul. . . Gelukkig is er dankzij onze geachte maffia-regering geen geld meer voor een echt ziekenhuis, voorlopig!

 3. Het ziekenhuis kampt al MAANDEN met deze bacterie. Waarom komt dit dan nu pas naar buiten? Waarom zijn er dan niet eerder maatregelen genomen? Niet de slechte staat van het ziekenhuis?? Ga eens kijken op de 3e klas en inspecteer daar eens de toiletten, douches, etc.etc! Kijk eens naar de plafonds, de afbladderende verf, de spreekkamers uit de jaren 5o van de vorige eeuw
  Er wordt gesproken over het Sehos te verbouwen!!! Waar wil men b.v. met het vrijkomende stof naar toe?
  Er moet heel snel een nieuw ziekenhuis komen voor dat er onnodige doden vallen!

 4. Van het grootste belang is, dat het PERSONEEL (!) zich zeer serieus aan ALLE hygiënevoorschriften houdt, dat staat helemaal voorop! En er volop onverwachte controle hierop is.

 5. Wat een mazzel dat de gouverneur niet naar het sehos is gebracht. . . Misschien is er nog een plekje voor die andere bacterieen; kerriet skot, idi amin en el hakaida, voelen ze zich tenminste thuis. . .

 6. @ Volgens winkel heeft de bacterie niets te maken met de slechte staat van het ziekenhuis.

  Het is toch goed om dat nog eens te bevestigen.