• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pressiegroep Frente Sivil doet geen aangifte van vernieling. Dit meldt Radio Hoyer 2. Een aanhanger van Frente Sivil heeft afgelopen weekend twee mannen betrapt die bezig waren met het vernielen van spandoeken van de pressiegroep. Volgens de mannen werden ze ervoor betaald.

Ondanks bewijsmateriaal in handen te hebben, zegt Ruben Suriel van Frente Sivil geen aangifte te gaan doen. Frente Sivil is volgens hem druk genoeg met andere zaken. Ook is Suriel bang dat mensen denken dat de actie in scene is gezet. Ook de man die de vernielzuchtigen betrapte, heeft de politie niet gebeld.

Rick Hart in gesprek met Ruben Suriel:

18 reacties op “Frente Sivil doet geen aangifte van vernieling”

 1. @Sander,

  Als je er bij was, dus alles zonder tussenkomst van media bent te weten gekomen. Dan geloof ik je op je woord…

  Op dit moment heeft men gewoon kleur bekend en een voorkeur over de soorten berichten wat men wilt lezen en geloven, van beide kanten. Dat er dingen gesloopt zijn wil ik best geloven, dit lijkt me allemaal heel toevallig… zoals Ongerust ook gemeld heeft kan blijkbaar een telefoon tegenwoordig ook heel goed zoomen, heeft een sterke flash om zulke foto’s te maken. Tja alles is mogelijk…

  Besef wel dat de media (versgeperst) heeft gequote… de pers was er niet bij dat deze gasten gezegd hadden dat zij betaald werden.

  @Ongerust…

  Schotte-tuig hhmmm ze waren gewoon aan het werk als zij ervoor betaald kregen 😉 het is ook nooit goed he.. ?

 2. @kasuari,

  oke als jij wilt dat het met een camera was, mag dat..
  maar als je weet dat er geregeld spullen van je vernield wordt, dan ga je toch posten en dan neem je een camera mee (misschien ook een knuppel),
  die camera is dan voor bewijslast en de knuppel ter verdediging.
  dat lijkt me ook een logische verklaring.
  geen gel.l, het waren gewoon jongetjes die omgekocht waren door de MFK.
  als je denkt dat het anders zat, dan moet je dat lekker voor jezelf weten.

 3. Niet dat ik die foto gemaakt heb, trouwens, anders zaten die snuiters nu wel in de politiecel!

 4. @kasuari: wat zou je zeggen van mijn Nokia N8, met Xenon flits en 12MP en dan ook nog 400 naf goedkoper dan de gemiddelde BB waarmee dat Schotte-tuig rondloopt. Betere camera kwaliteit dan sommige foto/video toestellen, zou ik zeggen, dus zo onwaarschijnlijk is dat niet!

  Blijkbaar is men of laf of bang voor represailles. Verbaast me niets.

 5. @Doe ff normaal swa & Sander,

  Doordat jullie zo’n oordeel hebben over MFK kan een Frente Sivil daar (als zij willen) gebruik van maken. Want inderdaad MFK heeft alle schijn tegen… Zoals de inbraak en de “high tech” afluister apparatuur…

  en Sander ff nuanceren,….
  Met jouw opmerking ben jij niet minder dom dan de gemiddelde MFK’er…. En voor een mobieltje was het op zich wel een hele goede kwaliteit, in de avond met flash an vanaf een afstand… welke telefoon denk jij dat het kan?

 6. Geen aangifte doen, zeg mij genoeg. Het is net als Dean Rozier die aangifte wou gaan doen tegen de 3 parlamentaires van MFK, maar die later door de groep van 12 is geadviseerd om dat niet te gaan doen. Het spreekt voor zich mensen. Het eerste geval is gewoon in scene gezet, en de tweede, ik weet niet wat ik ervan moet denken. Volgens Dean is het niet waar, maar toch doet hij geen aangifte om zijn naam te zuiveren. Ra Ra Ra Een ding weet ik, dat na 19 oktober veel mensen in de gevangenis zullen belanden, mits de O.M zijn werk goed gaat doen. Maar ja, laten we hopen dat het zover komt. Niet vergeten 3 Statenleden tegen 1 Statenlid, En niet vergeten een van de 3 is een rechercheur, die onder ede alles wil vertellen. Ik zou zeggen O.M beter kan het niet, laat ook Dean Rozier onder ede zijn verklaring afleggen. En dan weten we gelijk hoe het allemaal in elkaar zit. Gerechtigheid zal altijd zegevieren, alles zal boven water komen. Wordt het een onderzoek, of toch niet. Het heeft wel te maken met het vertrouwen in rechtsgang. Dit moet onderzocht worden, anders begrijpt men niet hoe het allemaal aan toe gaat.

 7. geen àangifte doen. de om heeft nog niets gedaan met al die andere aangiftes die ovrr veel ergere zaken zijn. je wordt er moe van om aangifte te gaan doen en er komt er toch niets uit. ga maar foor met al de reclames op tv en in de krant geweldig zijn die.

 8. Niet iedereen kan zich een vogelverschrikker permiteren
  Met bewijs in je hand en tog geen aangifte doen
  Hoe kan ik op19 october a.s op jouw partij mijn stem uitbrengen wanneer jij zelf
  geen ruggegraat heeft???

 9. @kasuari,

  even nuanceren
  mfk t-shirts: het zijn niet de slimste kinderen die dit doen.
  fotograaf: iedereen heeft een mobieltje met foto toestel.
  ze moeten natuurlijk wel aangifte doen en laten uitzoeken wie hier achter zit.

 10. ik had ook liever ezien dat er aangifte gedaan was.
  dan was het duidelijker dat er echt door MFK was vernielt.
  nu ga ik ook twijfelen of dit niet een opzetje was.
  maar er zijn eerder spullen vernield van F.S., dus ga er wel vanuit dat er echt verniled is en dat moet de p[artij MFK of PS zijn.
  en deze zijn echt wel bereid te betalen om kinderen te ronselen voor dit soort zaken.
  die kinderen zouden na een aangifte toch de naam kunnen noemen van de persoon die geld heeft geboden.
  dat is strafbaar…..kinderen aanzetten tot vernielen…….

 11. @kasuari
  Ooooh, je bedoeld zoals bij de inbraak bij MFK.
  Oh, ok duidelijk.

 12. We lijken weliswaar van Willempie af te zijn, maar zijn alias blijft ronddwalen.

 13. @ ai no, wat is volgens jouw OM belangrijker dan de toekomst van Curaçao, ONZE toekomst ?

 14. ja zelf in scene gezet anders ga je wel naar de politie

 15. Juist door geen aangifte te doen ga ik me afvragen of de actie in scene is gezet….

  Dat men het doet kan, maar dan ook nog met een MFK T-shirt aan en “toevallig” een fotograaf in de buurt?

 16. En dat terwijl Akshon Sivil toch zo’n beetje in het leven is geroepen om wantoestanden bij het OM te deponeren! Worden we soms bedreigd, jongens??

 17. God wat typisch Curacao weer. Volgens mij komen er bij het OM alleen nog maar aangiften van politici onderling, wat een slappe was! Iedereen is hier bang voor zijn hachje, wat een lafbekken. Hou dan je smoel als je niet durft door te pakken (of huur ook een bodyguard in)! Het eiland staat bijna letterlijk weer in de fik, er worden mensen bedreigd en lastig gevallen, er worden vernielingen aangericht, maar niemand doet aangifte. . . pffff soms vraag ik me af wat ik hier in godsnaam nog doe. . .

 18. keur de vernielingen enorm af maar op zich kan het ook geen kwaad dat het OM de focus op belangrijker zaken kan richten…