• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM gaat een partnerschap aan met Air Berlin en de Arabische maatschappij Etihad Airways. KLM kampt al een tijd met hoge arbeidskosten waardoor zij moeite hebben in Europa te concurreren met prijsvechters als Air Berlin.

De drie maatschappijen hebben een  zogenoemde codeshare-overeenkomst gesloten waardoor zij klanten meer bestemmingen kunnen aanbieden. De overeenkomst werd vandaag gesloten, de samenwerking gaat op 28 oktober in.

Dagelijks
KLM-passagiers kunnen nu elke dag reizen tussen Parijs Charles de Gaulle en Abu Dhabi in vliegtuigen van Etihad. Klanten van Etihad kunnen binnenkort dagelijks tussen Amsterdam en Abu Dhabi vliegen met vliegtuigen van KLM. Het was al bekend dat Air France-KLM en Etihad spraken over een samenwerking.

Schulden
Etihad en Air Berlin hebben al een tijd een nauwe relatie. Etihad schoot de verlieslijdende maatschappij, die gebukt gaat onder een hoge schuldenlast, te hulp met leningen. Ook is de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi grootaandeelhouder van Air Berlin.

7 reacties op “KLM, Air Berlin en Etihad Airways slaan handen ineen”

 1. Prijsafspraken, nog nooit van gehoord ……………

 2. Ja , zo gaat dat met de KLM. In het verleden kwam de TAP maar werd weggeconcureerd, dochter Martin Air mocht geen trans atlantische vluchten meer uitvoeren op Curacao, Sobel Air ging failliet en wat rest is Arke Fly. Straks ook Air Berlin foetsie want die zit de KLM in de weg met rendabele vluchten. Verdeel en heers is de slogan.
  Kunnen de prijzen hoog blijven voor een retourtje Europa.

 3. De KLM gaat de prijzen verhogen en gaat de vluchten van Air Berlin uitvoeren.
  Binnenkort verdwijnt namelijk de stoelgarantie die sjeik HAKIM uit de belastingpot betaald heeft en ziet Air Berlin af van het uitvoeren van vluchten op Curaçao. Zeker nu ook in Duitsland bekend geworden is wat voor een criminele en politieke bende het op Korsou is waarbij men niet schuwt om elkaars eigendommen te vernielen, mensen dood te schieten, enz. enz.
  Een 2e Haiti.

 4. @qisgoodforyou, zoals alles bij regering schotte. het volk zal meer gaan betalen

 5. Hm, wel heeeeel erg toevallig inderdaad. Die Arabische partij was al aandeelhouder van Air Berlin en El Hakim De Graaier heeft die deal met Air Berlin geregeld, nu precies een jaar geleden, tja, wat is toeval, he? El Hakim sloot die deal tussen september en november 2011 en in december 2011 kondigde Etihad aan dat het de grootste aandeelhouder van Air Berlin werd. Tjonge, wat een toeval allemaal. Etihad is trouwens een UAE staatsbedrijf. El Graaier was uiteraard in april dit jaar te vinden op de Aerospace Summit in dezelfde UAE, Ben benieuwd wat deze deal El Graaier heeft opgeleverd, want het heeft Curacao alleen maar geld gekost, tot nu toe, met iets van 15.000 Duitse toeristen, woeptiedoe. Er vliegen trouwens ook veel Nederlanders met Air Berlin, dus dat is een sigaar uit eigen zak, want die kwamen toch al.

  Los daarvan goede zaak, als we meer airlift krijgen en meer toeristen. Hoop alleen dat die toeristen niet al te vaak naar het internationale nieuws kijken en luisteren. . .

 6. Dus straks zien wij Air Berlin niet meer op curacao vliegen dit word alleen klm,maaaaaar El Hakim heeft toch zijn zaken gevuld dat is een ding wat zeker is,deze contracten die moeten eens onder zocht worden.Trouwens alle contacten die Hakim heeft gehad in het buitenland moeten onderzocht worden wij als volk willen weten waar ons geld aan is besteed Naf 350.000,00 daar is het daggeld nog niet eens bij inbegrepen en dat is ook gouw een 120.000,00

 7. wat betekent dat voor de reizen en prijzen ams – cur ?