• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak heeft in een verklaring benadrukt dat hij René Rosalia bedoelde toen hij sprak over ministers die niet door de screening op Curaçao zouden komen. “Er is een misverstand dat ik gesproken zou hebben over Alex Rosaria van PAIS. Dat is zeker niet het geval”, aldus Van Raak.

De Nederlandse politicus heeft tijdens de uitzending van Pauw en Witteman op 1 oktober namen genoemd van personen die naar zijn overtuiging niet door de screening voor het ministerschap op Curaçao zouden komen. “Daarbij heb ik ook de naam genoemd van René Rosalia, niet de naam van Alex Rosaria”, zegt Van Raak.

28 reacties op “Van Raak zet opmerking screening recht”

 1. sorry mijn reactie was gericht aan: @ aiaiaaaai

 2. @rudy

  PAR heeft ons helemaal niet in die beschamende situatie gebracht. Wie ging uiteindelijk alle documenten tekenen?? Wie heeft Nederland uiteindelijk een vinger in de pap laten steken?

  Zijn het niet degenen die nu zelf tegen Nederland zijn degenen die alle rijkswetten(vinger in de pap) hebben getekend?

  Typisch geval van wijzen naar anderen met je vinger terwijl er drie naar jezelf wijst.

 3. @rudy, ik zal letterlijk citeren wat Brinkman bij aankomst in Curacao in 2008 verklaarde.(toen PARvoorzitter Pedro Atacho hem de deur wees, toen stapte de hele NLse delegatie op van de Staten wees.)
  Verklaring Hero Brinkman op Curacao 2008; “‘Ik heb gehoord dat Curacaouenaars zo trots zijn op hun eiland. Ik dacht dat een trots volk onafhankelijk zou willen zijn en niet afhankelijk van een ander land. Waar blijft jullie trots dan? Als wij Nederland die schuld wat door jullie regering is veroorzaakt betalen,cq saneren, betekent dat kortweg wij Nederland een grote vinger in de pap zullen krijgen in jullie belangrijkste instituties, n.l. Financien en Justitie O.M.! Als jullie dat willen moeten jullie zelf weten, maar waar blijft jullie trots? Ik ben ook niet van plan om zomaar 2.2miljard , door onz Nederlandse volk opgehoest, zomaar in een bodemloze put te gooien. Jullie mogen Curacao hebben hoor, even goede vrienden. Jullie zetten een ambassade in Den Haag en we blijven gezellig met elkaar om gaan. Maar dan geen geld meer van Nederland”

  Natuurlijk had Brinkman gelijk. Maar vatten die PARkukels het wel? Ta den un berguensa mayor berguongsosso e hendenan di PAR a hinka nos tur. Wil je dat youtube clipje zien? ga naar youtube en typ: YEGADA BRINKMAN (met hoofdletters)

 4. @ rudy. Geef me 1 goede reden waarom we dat zouden onthouden of weer oprakelen. Mijn harde schijf heeft genoeg te verwerken en moet selecteren.

 5. Rosaria van PAIS heeft wel degelijk 2 kinderen die hij niet erkent en ook niet verzorgt. Huh/ maakt een Nederlandse kamerlid uit een Maoïstische partij uit wie op Curacao minister mag worden of niet? Merkwaardig.

 6. juliie vergeten allemaal, dat IN DE 2e KAMER , dhr van RAAK, de toen zittende regering van
  mevr.ELHAGE-DEJONG, ook door . van RAAK werd uitgeroepen als CORRUPT, en niet
  alleen van Raak, maar ook bijna de hele PVV partij. Dat was echt shande , De Par regering deed alsof het niets is, of het kon hun niets schelen.Wat toen telde was het tekenen of het binnenhalen van de
  mijlpaal van 10-10-10-? Wij schaamden ons toen hier in nederland . En dan komt BRINKMAN
  naar CURACAO, en deed het WEER, HALLO HALLO?

 7. De Nederlandse diplomaat Daan Everts zal tijdens de Amerikaanse verkiezingen aan het hoofd staan van een waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Dat meldt de organisatie op haar website.

  Everts is afgelopen week begonnen met zijn werkzaamheden in Washington, vanuit waar hij de leiding geeft aan zo’n 60 internationale waarnemers. Zij moeten onderzoeken of de presidentsverkiezingen wel democratisch en eerlijk verlopen. ‘De grote vraag is: voldoet Amerika aan de standaarden die ze eisen van anderen?’, aldus Everts zaterdag tegen het ANP.

  Everts heeft al meer missies geleid, onder meer in Oekraïne. Tussen 2006 en 2008 was hij de hoogste civiele gezant van de NAVO in Afghanistan.

  Dit hebben wij nodig International waarnemers.

 8. @ Marie Montreux. Op Curacao zijn voor Statenleden slechts enkele bijzondere beperkingen toelaatbaar en bij wet vastgesteld zoals leeftijd, vrijheidsstraf, onder curatelestelling, landlopers en dergelijke gevallen. In Nederland moeten kamerleden ook openheid van zaken geven over hun handel en wandel ook in het verleden. Dat is niet bij wet vastgelegd, maar het werkt heel goed in een goed geleide democratie. Er is dus wel degelijk een verschil tussen Curacao en Nederland.

 9. Nederland screent wel ministers !!!
  Zelfs ook kamerleden (vergelijkbaar met de Statenleden hier) worden gescreend.

 10. Nou, het gebeurt niet vaak, maar hier heb ik toch echt niets aan toe te voegen, haha.

 11. Het is echtwaar dat Rosalia, twee van zjn rasechte kinderen niet onderhoud. Hij kan geen
  enkele voorbeeld zijn voor de losbandige mannen op curacao die overal kinderen
  MAken EN DAARNA NIETS MEER VOOR EN MET HUN KINDEREN TE MAKEN
  WILLEN HEBBEN. Triest hoor.

 12. In Nederland heeft men het fatsoen om zelf af te treden mocht iets niet in orde zijn.
  En er is degelijk een screening, laten we elkaar niet voor de gek houden.

  Op Curacao? Lopen schreeuwen dat je maar gelijk hebt, terwijl je heel goed weet dat het niet door de beugel kan. En in de tussen tijd maar lekker blijven zitten op je stoel.

  Dat is het verschil, hoe pijn het ook doet 🙂

 13. Chavez heeft weer gewonnen. Curacao bereid je voor op de come back van Schotte en Wiels.
  Democratie is dodelijk in handen van ongeschoolden. Succes!

 14. Triviant:

  Welke huidige ad interim minister heeft een nog lopende zaak voor verduistering en valsheid in geschriften.

  Hij gaat nu mede een wet voorstellen om medelandgenoten strenger te screenen.
  Geen wonder als je zelf verdachte bent en je bent nu minister dan weet je dat er iets nu klopt.

 15. OEPS.

  Kennelijk mag iedereen zelf bepalen of ze “hende drechi” zijn of niet.

  Elsevier: zaterdag 19 mei 2007
  VVD-leider Mark Rutte vindt het onterecht dat de rechter hem schuldig acht aan het aanzetten tot discriminatie.

 16. @Jelle,
  Het is ingelicht en niet ingeligt. Kom niet met het smoesje verkeerde toets

 17. @ sidney. dat is raar wat hun zeg over screening op curacao.maar hier in nederland bestaat geen screening.als wij gaat praten over screening in nederland dat denk ik 40% gaat deruit
  zo simpel is dat.als wij gaat over mark rutter of brinkman.er is nog meer.hier in nederland regel is regel en wet is wet.maar kom goed het wereld blijf gewoon draai………….

  Zelfs in Z-Afrika zouden ze zich schamen voor jouw Zuidafrikaans.

 18. In Nederland wordt je niet alleen gescreend. Er volgt ook een gesprek over zijn of haar financiële en zakelijke belangen, en over functies, nevenfuncties en andere nevenactiviteiten.

 19. @ sidney

  Ik denk dat je eerst onderzoek moet doen voordat je wat gaat roepen. In nederland wordt degelijk wel gescreend door drie verschillende instanties.

  een justitieel antecedentenonderzoek in het justitieel documentatieregister, een onderzoek door de belastingdienst in het fiscale dossier van betrokkene en het onderzoek door de AIVD.

 20. @sidney: eerst feiten checken, dan roepen. Screening ben je inmiddels over ingeligt maar vertel bijvoorbeeld eens waarom Rutte niet door de screening zou komen?

  Voor in inwoner van Nederland is jouw Nederlands overigens echt bedroevend.

 21. Er is iets weggevallen:
  Rutte is door die rechter terechtgewezen (niet veroordeeld) omdat het discriminerend zou zijn, dus niet vergelijkbaar met die uitspraak van Wiels waarin hij dreigt de makambas in bodybags terug te sturen, dat duidt volgens
  mij op moord !

 22. @ sydney, als parasietje (karpatje) van Nederland had je, buiten iedere maand je bijstand bij de socialedienst op te halen, je toch wel enigszins op de hoogte moeten stellen van hoe er in Nederland met criminele politici zou worden omgesprongen. Heb jij in Nederland wel eens gehoord van ministers die honderd duizenden euros belastingschuld hebben en/of stortingen op hun rekening hebben gekregen van niet identificeerbare gevers of liegen over/in hun CV ? Als dat zo is laat het ons weten en kom niet aan met die kinderachtige/stupide aantijgingen tegen Mark Rutte, die ooit eens door de rechter betreffende een uitspraak, waar het grootste deel van de Nederlandse bevolking achterstond en nog steeds staat. Het ging namelijk over frauderende asielzoekers, weet je wel vergelijkbaar met hier frauderende rijksgenoten. Voel je je soms aangesproken ?

 23. PS Sidney de afgslopen 2jaar zijn er een aantal PVV’s opgestapt uit de Nederlandse politiek, mr Leerdam enz vanwege niet de juiste info te hebben gegeven op niet toelaatbare uitspraken te hebben gedaan. even googlen onderzoeken en dan pas commentaar geven

 24. @sidney: Je bent niet goed op de hoogte hoe de screening in NL verloopt,daar woord je door je eigen partij gescreend,mocht je wat verbergen wat tegen je benoeming kan zijn en dat komt later boven water ” en dat is meestal het geval 99% ” dan zit je binnen nog geen uur meer op je post zie PVV bestuurders.Hier blijven de oplichters gewoon zitten en schreeuwen iedereen uit voor rotte vis en dan hou ik het nog netjes wandt wat Wiels uit bruld wil ik eigenlijk nog niet eens op papier zetten,laat staan in de mond nemen.Ik zou zeggen zeg je uitkering op en kom naar Curacao, dan ga je van 1250,00 Euro, ruim Naf 2700,00 naar 870,00 Nafjes,losser die je er bent.

 25. Sidney in Nederland wordt ook gescreend en in Nederland als je gelogen, veroordeeld ben en/of iets doet dat jou werk als parlementslid in gevaar komt treed je af of wordt je gedwongen aftetreden en dan is jou politieke loopbaan voorbij.

 26. Hij heeft een aantal berichten ontvangen en waarschijnlijk ook aangesproken door zijn collega’s dat hij het zeker moest doen. De volgende zal ook een flinke wind van voren krijgen.

 27. dat is raar wat hun zeg over screening op curacao.maar hier in nederland bestaat geen screening.als wij gaat praten over screening in nederland dat denk ik 40% gaat deruit
  zo simpel is dat.als wij gaat over mark rutter of brinkman.er is nog meer.hier in nederland regel is regel en wet is wet.maar kom goed het wereld blijf gewoon draai………….

 28. Hij zegt wel degelijk ‘rosaria’. Kijk maar in de 43 minuut van die uitzending.. Het zal wel ‘slip of the tongue’ geweest zijn, maar hij zegt het wel degelijk..