• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bijna 19 miljoen Venezolanen kunnen vandaag hun stem uitbrengen in de spannendste presidentsverkiezingen sinds tijden. De onder armen populaire president Hugo Chávez verwacht weer te worden herkozen. Hij zal dan aan het einde van zijn volgende ambtstermijn in 2019 20 jaar lang geregeerd hebben.

Maar zijn tijd lijkt voorbij. Het land verkeert ondanks de olieprijzen in een diepe crisis en de 58-jarige Chávez heeft net een worsteling van een jaar met kanker achter de rug

Autoritaire bewind
Zijn tegenstander, de 40-jarige Henrique Capriles, bezweert dat Chávez’ autoritaire bewind nu meer dan genoeg is geweest. Er heerst ook onder de armen groeiende verbijstering over het falen van de economie, het gebrek aan rechtshandhaving, de aftakeling van de infrastructuur en het geregeld uitvallen van de stroomvoorziening.

Campagne
De campagne was niet eerlijk omdat Chávez het hele staatsapparaat en media tot zijn beschikking heeft. Maar de goed georganiseerde verkiezingen zelf zijn volgens waarnemers relatief eerlijk, zij het dat het voor veel ambtenaren geen geheime stemming wordt en hun werkgever straks weet op wie ze stemden. Chávez leidt in peilingen, maar zijn centrumrechtse uitdager Capriles maakt kans te winnen.

Grenzen
Venezuela heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen van vandaag de grenzen gesloten voor personen en voertuigen. Dat maakte de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken, Tareck El Aissami, via Twitter bekend. Het is een van de vele veiligheidsmaatregelen rond de stembusgang in het Zuid-Amerikaanse land.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Chávez verzwakt in verkiezingen Venezuela”

 1. je kan op en neer springen en niet mee eens zijn met deze resultaat maar Chavez is en blijf de baas.

  langleve deze man , en jij bent zeker tegen deze man, maar ja hij is de winnaar.
  hoerrrrrrraaaaaaaaaa CHAVEZ

 2. chavez zijn familie leeft al tientallen jaren in weelde. eveneens op plekken in de samenleving geplant waar de macht van deze familie kon worden geconsolideerd. op Curaçao is precies hetzelfde aan de gang en de oerdomme Curaçaoënaar uit de volkswijken, maar ook daarbuiten, blijft maar geloven in de hemel, hen aangeboden door schotte, wiels en cooper. het duurt nog vele jaren en meerdere generaties voordat men hier ook door heeft dat men wordt belazerd. het is een simpel gegeven dat zij die geloven in deze gangsters, gewoon diep door het stof moeten alvorens de ogen openen. daarom is mijn motto “jullie hebben het verdient. ta basta ku e plaka di Hulanda. para riba bo pia i stop di jora”.

 3. Als hij word herkozen is het land verloren,dit kan ook hier op Curacao gebeuren met Schotte,allen die heeft het nadeel dat nooit meer door een screening komt,maar dan ze hij wel een zetbaasje die hij inde hand heeft aan de macht zodat hij toch nog door kan om zich te verijken en strak naar het buitenland kan vlugten met miljoenen,dat is zijn doel en niet Curacao gezond maken daar heeft hij namelijk geen kaas van gegeten.