• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bergen afval tekenen het strand van Caracasbaai terwijl de vuilnisbakken al dagen uitpuilen van het afval. De bakken zijn al een tijd niet geleegd. Is deze zooi te wijten aan de overheid of moeten wij als volk zelf zorgen voor een schoon strand? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Ik doe mijn best om afval weg te gooien”, vertelt de 20-jarige Sherwin. “Maar meestal is de prullenbak vol of moet je het echt erin proppen. Dat vind ik vies dus dat doe ik niet. Ik ga ook niet de hele dag met vuilnis over straat lopen dus dan gooi ik het op straat. Ik weet dat het niet hoort, maar ik heb mijn best gedaan. De overheid moet zorgen dat iemand de bakken leegt.”

Eigen troep opruimen
De 54-jarige Wilfred vindt dat het schoonhouden van het eiland onze eigen verantwoordelijkheid is. “Je kunt altijd een vinger wijzen naar iemand anders, maar daar schiet niemand iets mee op. Ruim je eigen troep op en gooi het desnoods thuis in de kliko. Fluitje van een cent.” De 49-jarige Anne deelt de mening van Wilfred. “De overheid heeft genoeg te doen: belangrijkere dingen dan onze troep opruimen.”

Vies
“Het is schandalig dat zoiets simpels als kliko’s legen, zo een probleem is”, reageert de 28-jarige Gwendell. “Overal staan advertenties over een schoon eiland, maar een bak legen kan niet. De overheid en wij moeten zorgen voor een goed eiland. Maar als de overheid het laat afweten, wordt het letterlijk een zooi hier. Behalve een zooi, is het verschrikkelijk vies. Alles gaat rotten en stinken. Dit hoort thuis op een vuilnisbelt, niet op een strand.”

Vol of leeg
De 33-jarige Claudine spreekt schande van afval op straat. “Ik zie zo vaak mensen afval op straat smijten en men kijkt niet eens of er een prullenbak staat. Het maakt eigenlijk niet eens uit of die dingen vol of leeg zijn. Mensen op Curaçao gebruiken ze toch niet.”

15 reacties op “‘Overheid en volk moeten Curaçao samen schoonhouden’”

 1. Tja toeristen vinden curacao een mooi eiland maar allemaal zeggen ze ook dat het vies is met rotzooi overal.. maarja dat is niet belangrijk voor de YDK

 2. Het is zo makkelijk om de rotzooi (etensdoosjes flesjes) uit je auto te gooien.
  Doe dit dus niet en gooi dit weg als je gaat tanken.
  Laat dan ook gelijk selikor als ze de kliko’s komen legen de rommel opruimen als er wat naast de vuilniswagen valt.
  Een schoon eiland begint bij jezelf.

 3. Als ik mij goed herinner zijn er in het verleden (2010of2011) door de overheid contracten afgesloten met enkele lokale bedrijven die de stranden schoon zouden houden en het vuil af zouden voeren. (en wel naar Malpais) Zijn die contracten inmiddels verlopen of wordt er betaald zonder dat deze werkzaamheden uitgevoerd worden?
  De opmerking van de 20 jarige Sherwin typeert de houding van een groot deel van onze bevolking. Ik vraag me alleen af als de vuilnisbak thuis vol is gooi je dan de rest van het vuil op je eigen vloer of erf.
  September was de “schoonmaakmaand” Heeft weer niet veel geholpen wel? Het is toch schandalig dat mensen van buiten komen helpen om de rotzooi op te ruimen? Mooie reklame voor Curaçao. Men zal het nimmer leren.!!!!!

 4. Overheid en bevolking moeten Curacao samen schoonhouden. Prima, maar dat geldt niet alleen voor de rommel op straat maar ook voor de rommel op de radio, waar Wiels onzin staat te verkopen over aardgas en olie en Nederland de schuld geeft van alles. En wat dacht u van de rommel die Schotte verkoopt op zijn persconferenties met gefakete sabotagepogingen, dooie honden en microfoontjes. Opruimen die handel.

 5. En Schotte wil alle stranden gratis toegankelijk maken. Maak je borst maar nat met het toerisme. Er wonen zoveel vieze lakse mensen op deze klip dat je ze beter kan laten betalen zodat we in ieder geval de boel schoon kunnen laten houden. Voordat niemand meer op ons dushi sushi Korsou wil komen.

 6. de overheid moet gewoon op tyd de klikko s legen,anders moeten ze maar grotere containers plaatsen,,en als politie ziet dat iemand afval dumpt,moeten ze hier maar boetes voor uitschryven..zo simpel is dat ,niet meer dan normaal,om je eigen troep op te ruimen,waar het hoort…anders is het dadelijk weer klagen over ongedierte

 7. Gezellig voor de toeristen zo tussen het afval en het daarbij horende ongedierte.
  Bah wat een smerig gedoe!

 8. De bewoners zijn zelf heel erg slordig geworden. Ik ken gewone curacaoenaars, heel vroeg in de ochtend opstonden en voordat zij naar hun werk gingen, buiten veegden, planten nat maken, en nog op tijd bij hun werk kwamen. Het is makkelijk de overheid
  die het vooral op dit stadium in een zeer kwaad daglicht zijn, de schuld geven van alles en nog wat. Je moet zelf naar je zelf kijken. YDK, gaat tegenwoordig met mooie kleren
  aan uit, maar hun huis is tegenwoordig slordig als de pest. Het uiterlijk is tegenwoordig
  belangerijker, voor die domme dames en heren ook hoor.

 9. Het is toch wel zo simpel. Een ieder neemt zijn eigen afval weer mee terug naar huis.
  GA je gezellig een dag naar het strand, neem dan mee harde plastic bekers i.p.v. weggooi plastic. Hetzelfde voor harde plastic borden. Een aanschaf en je hebt er nog jaren plezier van. Geen POP of Fria flessen, maar een grote jug met daarin vruchtesap. De rest van je afval neem je gewoon mee naar huis. Op straat iets weggooien. Not done. Gebrek aan opvoeding. Doe je thuis in de woonkamer van je moeder toch niet. Alles op de grond gooien. Zij komt je afval toch voor jou opruimen. Curacao is een verlengde van ons huis.

 10. IK hou mijn mening bij Caracasbaai.
  Iedereen neemt zijn eten en ander spul mee om een ervoor te zorgen dat het hun aanniets ontbreekt op het strand. Wanneer iedereen een of meerdere vuilniszakken meeneemt en daarin het afval doet en deze weer mee naar huis terug neemt dan hebben we het probleem niet. We nemen geen plastic bekertjes mee en ook geen limonade in flessen. We nemen hard plastic bekers en borden mee die we thuis weer afwassen. In een grote jerrycan met tuitje doen we het drinken. Heerlijke vruchtensappen. met veel ijs. De rest van het afval gaat gelet in vuilniszakken die weer mee naar huis terug nemen. Viola. Ik heb zelf never nooit wat op straat gegooid. In de auto altijd een vuilniszakje en anders vasthouden totdat ik een vuilnisbak heb gevonden. Dit heeft allemaal met opvoeden te maken.

 11. whahaha claudine denk na !! hoe anders komt ie kontainer vol dan ??

 12. Zelden zulks een stelletje vies peuken mee gemaakt als hier op deze klip, men gooit alles en dan ook alles wat niet meer als bruikbaar wordt gezien op straat of in de berm of in de mondi, het maakt allemaal niets uit, en schijnbaar wordt het als de normaalste zaak van de wereld gezien, want als je er iets van zegt of je ruimt hun troep op, krijg je een grote muil of je wordt voor vies aangekeken, er zijn zeker een aantal mensen die het niet doen maar de grootste groep vindt het schijnbaar de gewoonste zaak van de wereld om je troep om je heen te gooien,

  het viel me laatst op stond ergens te wachten, en toen ik om me heen stond te kijken verbaasde ik me er over dat je gewoon overal om je heen vuil ziet liggen van flesjes en cups tot auto wraken aan toen, overal en dan ook overal zie je vuil liggen hier op deze klip

  maar een woord voor viespeuken, verteld tevens veel over de mensen hier………….

 13. het is niet stoer om afval in de bakken te doen.
  een echte macho goot het lekker gewoon waar hij het kwijt wil.
  dat zlefde doen die schattige lange nagels dametjes ook.
  geen enkel verstand en opvoeding gehad.
  begin op de scholen met dat besef te kweken.
  Nos mes por…. nou nog lang niet.

 14. Hoe trots kunnen wij Nederlanders zijn op onze bedrijven in de wereld.

  Kijkt U eens op uitzending gemist van vandaag vrijdag 5 okt.

  Periode
  1.057
  vr 5 okt 2012, 21:15
  Drie Nederlanders reizen met Menno Bentveld naar Nigeria om met zelf te zien wat de gevolgen zijn van de grootste vergeten olieramp ter wereld. Daar is een gebied ter grootte van Nederland vervuild.

 15. Heel eenvoudig, als je je afval niet weg kan gooien om wat voor reden dan ook, dan doe je dat gewoon even thuis. (Burger)fatsoen heet dat. Dat leer je normaal al als kleuter ……….