• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 162 kilo aan cocaïne werd eind juni door de kustwacht gevonden in drie jetski’s. De 23, 30 en negentienjarige bestuurders werden aangehouden en vandaag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 47 maanden, vier jaar en vijf jaar.

De bemanning van de Super-RHIB, een eenheid van de Kustwacht tussen Fuikbaai en het Spaanse Water, kreeg 23 juni drie jetski’in het vizier waarvan de bestuurders zich vreemd gedroegen bij het zien van de Kustwacht. Tijdens een controle merkte het personeel van de Kustwacht dat in een compartiment van de jetski pakketjes verstopt zaten. Op het moment dat de pakketjes werden ontdekt, gaf één van de bestuurders gas en probeerde te vluchten door met hoge snelheid richting Caracasbaai te varen.

Achtervolging
De kustwacht stelde een achtervolging in waarbij waarschuwingsschoten werden gelost om de verdachte te stoppen en aan te houden. Het lukte de verdachte echter met de jetski het strand op te varen en hij trachtte hierna ter vluchten. Een opsporingsambtenaar die op het strand was, heeft vervolgens de Kustwacht geassisteerd en de 23-jarige verdachte aangehouden.

Cocaïne
In de jetski werd een groot aantal pakketjes cocaïne aangetroffen. De bestuurders van de twee andere jetski, de 30-jarige en negentienjarige verdachte werden eveneens aangehouden. Ook in deze twee jetski werd een groot aantal pakketjes cocaïne aangetroffen. Bij nader onderzoek op de drie jetski’s werden in totaal 145 pakketten aangetroffen met een gezamenlijk gewicht van 162 kilo cocaïne. De verdachten werden veroordeeld en de jetski’s zijn hen afgenomen.

2 reacties op “Gevangenisstraf voor transport cocaïne”

 1. Waarschijnlijk zijn deze lieden terug te vinden op de kieslijst van de MFK bij de verkiezingen van 2016.

 2. Heel goed, drie moloten minder die iedereen zullen lastigvallen tijdens Fuikdag.

  Dit is yu di korsow waar we trots op mogen zijn. Volgens hun moeder zijn het zekker schatjes?.

  Is er al onderzoek gedaan naar de afkomst van de jet skies?, durf te wedden dat er meer mensen achter zitten. Een jochie van 19 kan niet voor een jet ski betalen.

  Heel goed van de kustwacht. Daarom hebben we Nederland ook nodig, om het tuig hier op te ruimen tussen ons die onze bevolking verzieken met hun gif.
  YWN