• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Milieu- en recycling bedrijf Green Force trekt aan de bel. Het bedrijf maakt zich ernstige zorgen om de berg afval die zich heeft opgehoopt op het strand van Caracasbaai. “We constateren dat het afval bij Caracasbaai niet op tijd of helemaal niet wordt opgehaald”, aldus Green Force.

Green Force vraagt zich af waarom het afval niet wordt opgehaald. “Het is het ministerie van Gezondheid en milieu dat deze taak zou moeten uitbesteden”, stelt het bedrijf. “Het afval is in staat van ontbinding en veel onderdelen vliegen nu het water in, omdat het afval ligt opgestapeld naast de containers.” Green Force roept iedereen op voorlopig hun afval mee te nemen naar huis en het daar weg te gooien.

12 reacties op “‘Situatie afval bij Caracasbaai alarmerend’”

 1. @ Greenforce. Een zeer fout advies voor een organisatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. “Green Force roept iedereen op voorlopig hun afval mee te nemen naar huis en het daar weg te gooien.” .
  Gemiste kans om mensen te wijzen op eigen verantwoordelijkheid en een Green Lyfestyle bij te brengen. Erg jammer.

 2. Bah wat een smerig eiland. Ik zou zeggen begin bij de kinderen op scholen op te voeden. Een bepaald slag ouders op Curacao doet dit niet omdat ze zelf varkens zijn.

 3. @trabou, begrijp nou eens dat het de schuld is van de mensen die zeggen ‘het is de schuld van ……’.

  Oftewel, ben je deel van de oplossing of ben je deel van het probleem. Als buitenstaander, ja nederlander, noem me gerust Makamba, lijkt me dit de kern van het probleem op Curacao, het continu maar de schuld bij de ander neerleggen.
  Wat doe jij?

  Verbeter Curacao, begin bij jezelf.

 4. de mensen die dat doen, zijn gewoon dom en zonder enig besef van wat goed of fout is.
  helaas is die groep hiet op curacao erg groot.
  begin bij de kinderen op de scholen….
  want van die domme macho mannetjes en de domme lange nagels vrouwtjes kan je geen benul verwachten.

 5. Grote knip idem dito;(

 6. Ik begrijp dit niet. Vorige week bij de baai @ Tugboat zat de groene container daar ook overvol en lag het vuil opgestapeld ernaast. Toch was dit later opgehaald.
  Ik heb deze situatie van de foto gezien. Waarom heeft Selikor dit niet meegenomen dan? Ze moeten er langsgereden zijn?! En als de truck vol is, dan geven ze zoiets door en sturen een ander, zou je toch denken.

 7. Afval in de vuilnisbakken dat kennen ze niet,afval gooi je gewoon op je erf,op het erf bij een ander,op straat of dump hele zakken ergens in de bush bush

 8. Niet alleen bij Caracasbaai. Bij Kleine Knip onlangs dezelfde situatie. Door stank en insecten die het aantrekt wordt een verder prachtige baai zeer onaangenaam om te verblijven.
  Wie is daar verantwoordelijk voor, LVV, Selikor?
  Dan liever een baai waar een paar gulden betaald moet worden maar dan met goede, schone faciliteiten.

 9. Wanneer gaan jullie beseffen dat dit niet kan.Zo wordt het niks met jullie toerisme.,realiseer dat eens.

 10. Dushi hende

 11. schuld van de PAR

 12. Shushi Korsow!