• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies maakt zich zorgen over de personeelsproblematiek bij het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). Dit blijkt uit de derde en vierde rapportage van de voortgangscommissie van ex-minister Elmer Wilsoe inzake het Korps en SDKK.

Spies heeft 20 september uitgebreid met Wilsoe gesproken, zo schrijft ze in de aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer. Na te hebben stilgestaan bij de huidige politieke situatie op Curaçao, kwam de uitvoering van de plannen van aanpak aan de orde.

Vacatures
“Ik heb mijn zorgen uitgesproken over het grote aantal vacatures binnen het (midden) management”, zegt Spies. Wilsoe is naar eigen zeggen bezig met de werving van een team van mensen, maar Spies heeft hem toch ondersteuning bij het wervingsproces aangeboden. Het effectief inzetten van het personeel in de gevangenis is sinds het afgelopen jaar een cruciaal punt.

Vakbonden
Een ander groot probleem bij het Korps Politie is het feit dat er nog steeds geen overeenstemming is met de vakbonden. “Dit conflict duurt te lang. Ik heb er bij de minister op aangedrongen snel tot besluitvorming te komen. Hij gaf aan dat dit punt op korte termijn moet zijn opgelost”, geeft Spies aan. De vakbonden zijn van mening dat de minister van Jusitie de vakbonden en het Korps passeert als het gaat om het beleid. Daarom is het convenant met de vakbonden over de plaatsing van de ambtenaren in de nieuwe organisatie ook nog niet afgesloten.

Aanwijzing
Onderwerp van gesprek was onder andere de gevolgen van de aanwijzing op grond van de Rijkswet financieel toezicht voor de uitvoering van de plannen van aanpak in Curaçao. “Ik heb benadrukt dat Curaçao bij het opstellen van de begroting rekening zal moeten houden met de beleid prioriteiten, waaronder de plannen van aanpak voor de politie en de gevangenis”, aldus Spies.

Uitvoering
“De aanwijzing leidt op dit moment tot een streng financieel beleid in Curaçao, maar dat neemt niet weg dat de uitvoering van de plannen van aanpak ook ten tijde van de aanwijzing kan doorlopen”, vindt de minister. Dat geldt volgens Spies voor niet-financiële acties zoals het komen tot een convenant met de politievakbonden, maar ook voor de uitvoering van projecten die gefinancierd worden met middelen uit Nederland die nog beschikbaar zijn.

Lees hier derde en vierde rapportage van de voortgangscommissie:

[scribd id=109104962 key=key-ttvb9oando7d2bpa7bc mode=scroll]

4 reacties op “‘Zorgen over personeelsproblematiek bij SDKK’”

  1. Even een tip voor het werven: hoeveel langdurig werkloze Curacaoenaren wonen er ook alweer in de Bijlmermeer en Rotterdam Zuid???

  2. Tja, voorkomen is nog altijd beter dan opsluiten. . . behalve natuurlijk voor die mafkezen van MFK, MAN en PS, die mogen een paar jaar op water en brood.

  3. Wij maken ons allemaal zorgen minister.

  4. Ik maak me ook wel zorgen. Binnenkort zullen er heel wat MAN, MFK en PS mensen in Bon Futuro zitten. Moet wel plek voor zijn!