• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stijgende criminaliteit op het eiland is al een tijd een veelbesproken probleem. Partido PAIS heeft haar ideeën om dit aan te pakken en wil zich, behalve op georganiseerde misdaad, meer gaan richten op bestrijding van overvallen, inbraken en huiselijk geweld.

 
“Er moeten maatregelen worden genomen om het gevoel van onzekerheid en onveiligheid van de burger het hoofd te bieden”, stelt de partij in een persbericht. “Eén van de prioriteiten voor PAIS is de bestrijding van overvallen.” De partij wil dit doel bereiken door te investeren in middelen voor het politiekorps om de overvallers sneller in de kraag te vatten. Ook willen ze het terugvallen van veroordeelden in hun oude gedrag aanpakken door bijvoorbeeld invoering van minimumstraffen voor deze groep.

Inbraken en huiselijk geweld
De aanpak van inbraken op het eiland moeten volgens PAIS ook prioriteit krijgen. “Er moet worden gezocht naar nieuwe (technische) middelen om risicoplekken te beschermen. Denk hierbij aan eventueel het inzetten van camera observatie systemen.” Op het gebied van huiselijk geweld wil de partij een nieuwe wet laten gelden waardoor het mogelijk wordt in te grijpen bij (echt)paren die samenwonen. “Om de rust te kunnen bewaren en ook ter bescherming van eventuele kinderen moet de (hulp) officier de mogelijkheid hebben om een tijdelijk huisverbod op te leggen.”

19 reacties op “PAIS richt pijlen op criminaliteit”

 1. Het tweede teleurstellende verhaal op VP van PAIS. Ik had beter verwacht, maar het blijft oude wijn zoals ik eigenlijk al voorspelde. Niets nieuws onder de Curacaose verkiezingszon.

 2. Als pais gaat regeren raad ik ze aan om met de gemeente Amsterdam contact te nemen om te leren hoe jje die cathegorie criminelen moet aan pakken.Hier worden ze vanaf hun jeugd alle potentiele criminelen in kaart gebracht en die worden gedwongen om hulp te accepteren deze jeugdigen moeten jaren dag en nacht in de gaten gehouden worden en de methodiek van Scherpenheuvel moet dit jaar nog terug komen op het eiland een vakinternaat ook met mogelijkheden met ambulante mogelijkheden.

 3. als je de peilen richt op criminaliteit, richt dan je peilen op Schotte.

  sorry hoor, dat ik steeds zeur over deze persoon, maar ik kan niet begrijpen hoe het mogelijk is dat er mensen met zo een giga strafblad steeds de dans kunnen ontspringen.
  de feiten zijn er, waarom loopt hij nog vrij rond????
  is hij onschendbaar, net als de koningin??
  wat maakt hem zo bijzonder dat hij niet gearresteerd wordt….

 4. Je bent niet wat je zegt, maar wat je doet! Maar geef PAIS een kans, ja toch?
  Deze criminalteit heeft trouwens helemaal niets (!) te maken met armoede / opleiding maar met respectloze hufterigheid, egoistische hebberigheid en drugsgebruik.

 5. Goed punt! Veel te veel alleenstaande moeders, veel te veel kinderen per ouder/gezin, veel te veel tiener-moeders en veel te veel incest en inteelt en dan juiste bij de mensen zonder geld, zonder werk, zonder mogelijkheden. . .

 6. Zolang onze cultuur inhoudt dat zowel de vrouwen als de mannen er maar op los fornicaten en er meer vaderloze en/of moederloze (ja die ama’s vangen het wel op) kinderen rondlopen en dit een groeiende groep is zal het met de kriminaliteit alleen maar bergafwaarts gaan. Tenslotte willen al die jongens en meisjes ook een blackberry en gouden kettingen en /of whatever in de mode is en van werken wordt je moe toch !

 7. Is gewoon een stunt voor stemmen…de politie blijft gewoon zn werk doen….heb vandaag voor me een auto zien stilzetten net als in de film. 10man eruit met bivak mutsen en grote wapens van de politie….paarr slechte weer van de weg af..geweldig. Iis dus geen partij voor nodig..de gene die aan de kop zit moeten de korps ondersteunen…

 8. Fase twee in het “ontwikkelingsmodel” is dan natuurlijk een gezonde economie (niet die vieze raffinaderij, maar schone groeimarkten aanboren!!), waardoor die kinderen na hun school en studie ook aan de slag kunnen.

  Allemaal geen rocket-science jongens, de wereld bestaat al een tijdje en we hebben voorbeelden zat van wat wel en niet werkt en waarom. Gewoon onderzoeken en doen, dus!

 9. Precies, niet iedere scholier die geen 10 voor z’n Papiaments haalt naar het afvoerputje van het Curacaoase onderwijs, de VSBO sturen, waar ze voor galg en rad hun schooltijd uitzitten, maar een echt onderwijssysteem ontwikkelen, dat is waar alles begint!

 10. Eén van de prioriteiten voor PAIS is de bestrijding van overvallen.” De partij wil dit doel bereiken door te investeren in middelen voor het politiekorps om de overvallers sneller in de kraag te vatten. Één van de prioriteiten zal moeten zijn de opleiding van de politie en hen leren omgaan met de gewone burger want velen zijn zelf onopgevoede kwallen.
  Preventie is beter dan bestrijding, hiertoe behoord scholing en perspectief.
  Ook willen ze het terugvallen van veroordeelden in hun oude gedrag aanpakken door bijvoorbeeld invoering van minimumstraffen voor deze groep. Geef deze groep in de gevangenis scholing style Scherpenheuvel van vroeger zodat wanneer ze uit de gevangnis komen ze een vak kennen en perspectief op een toekomst hebben en laat ze niet zomaar los.
  De aanpak van inbraken op het eiland moeten volgens PAIS ook prioriteit krijgen. “Er moet worden gezocht naar nieuwe (technische) middelen om risicoplekken te beschermen. Denk hierbij aan eventueel het inzetten van camera observatie systemen.” Ook hier geld dat wat je geleerd hebt draag je uit, dus geef de jeugd goed en gedegen onderwijs, heropvoeden van ouders en hulp in de opvoeding zal kunnen bijdragen dat men leerd dat men af moet blijven van andermans spullen. Men zou ook beter op elkaars kinderen moeten letten, vroeger vertelde de buurvrouw mijn moeder als ik wat had uitgehaald of ze gaf mij op mijn donder en vertelde mijn moeder later wat ik had uitgehaald waarna ik weer op mijn donder kreeg. Ook moet er een mogelijkheid komen om eerder op te treden bij ouders die hun kroost niet aan kan en of verwaarlozen. Investeer heel veel in de jeugd want die is onze toekomst. Prioriteit nr 1= ARMOEDE bestrijding. Als er arbeids plaatsen zijn stuur de mensen die onderstand komen ophalen en die kunnen werken naar de betreffende vacature (werk begeleiding) en bij het niet komen opdagen of niet accepteren van de baan dan geen onderstand. Geen excuus.

 11. @patrick, ik denk niet dat de oplossing ligt in het helpen van criminele vriendjes, de hele wereld rondreizen voor prive doeleinden first class met prive fotograaf en elke dag met een andere vrouw in bed te duiken.

 12. Misschien ook eens na gaan denken hoe je een en ander kan voorkomen?!

 13. he ,he eindelijk iemand die wakker wordt,en onkruid gaat bestryden

 14. Eerst even de leden leren parkeren, scheelt een hoop ergernis en geweld.

 15. Zou tijd worden aangezien dit geen prioriteit had bij de MFK, PS en MAN maarja volgens mij zitten ook veel van hun stemmers in dit ‘vak’.

 16. @ De partij wil dit doel bereiken door te investeren in middelen voor het politiekorps om de overvallers sneller in de kraag te vatten.

  200 James Bond Fords, 200 wapens en 100 camera’s?

 17. Klinkt goed allemaal!!

 18. Mop van de dag…

  Kopieer dit artikel… ipv van PAIS zet daar MFK/PS neer…. pak een zakdoek en begin met lezen.. 🙂

 19. allemaal goed, maar:

  de oorzaak is de grote armoede……….
  dus de problemen moeten bij de basis worden aangepakt.

  Investeren in de jeugd, scheelt straks heel veel kosten in gevangenissen en juristen en politiewerk.
  Plus dat deze dan werken aan een beter Curacao.
  Op zo een klein eiland moet er meer individueel gekeken worden naar de armoede.
  niet met arrogantie maar met de bedoeling hulp te verlenen.