CURAÇAO – Het is een campagnetijd en de geruchtenmachine draait op volle toeren. Ex-premier Gerrit Schotte heeft te kampen met hardnekkige geruchten; zo zou hij volgens het Antilliaans Dagblad de demonstranten bij Fòrti betalen en volgens De Telegraaf koopt de ex-premier stemmers om.

Het Antilliaans Dagblad opent vandaag met het bericht dat de MFK-demonstranten die dit weekend Schotte kwamen steunen bij Fòrti, daarvoor betaald werden. Schotte had zich opgesloten in zijn kantoor, nadat zijn kabinet ontslagen was en het interim-kabinet was beëdigd. De ex-premier riep via de ping zijn achterban op om zijn kabinet te komen steunen.

Vergoeding
Maar zijn achterban bleek volgens de krant niet geheel vrijwillig naar het Fort uit te rukken. Voor hun campagnewerkzaamheden zouden de demonstranten een vergoeding krijgen. Dit bevestigt Ramon Yung, lid van het MFK-campagneteam, tegenover de krant. Op het moment van de demonstratie was een delegatie betaalde medewerkers met Schotte op pad en zij hebben volgens Yung uitbetaald gekregen voor hun gewerkte uren. Yung ontkent wel dat de medewerkers werden gestimuleerd om tegen betaling langer te blijven.

Omkoperij
De Telegraaf
gaat nog een stapje verder. Volgens de Nederlandse krant zijn er aanwijzingen dat Schotte via het kopen van stemmen ‘opnieuw een enkeltje premierschap probeert te ritselen’. “De geruchten op het Caribische eiland zijn steeds hardnekkiger dat Schottes partij MFK jonge stemmers geld biedt, BlackBerry’s of zelfs laptops als lokkertje gebruikt. Door een foto te tonen van je ingevulde stemkaart zou 350 gulden zijn te verdienen”, schrijft de krant. Het hoofdstembureau neemt de beschuldigingen serieus, maar staat machteloos. “Er bestaat geen wet die het verbiedt om een foto te maken van je stem in het stemhokje”, zegt plaatsvervangend voorzitter van de Kiesraad, Liza Dindial. Schotte was volgens de krant te druk met campagne voeren voor een reactie.

67 reacties op “Geruchtenmachine focust op Schotte”

 1. @ongerust,

  Ik quote: En doe nou maar niet net alsof de Nederlanders Curacao veroverden toen jouw voorouders hier al waren (behalve als je een Arawak-achtergrond hebt, wat ik betwijfel), want dat is dus grote flauwekul, met je “ons” eiland.

  En ik quote weer: @kausari: ik kan me niet herinneren dat ik jou ooit een YDK heb genoemd, maar ik gebruik dit verschijnsel wel in de discussie, omdat de YDK dit zelf zo graag doen.

  Blijf lekker neo-kolonialistisch kleineren, het past in jouw profiel.

  In andere topic geef je aan dat Indonesie volk is en daarom gekoloniseerd was en het recht heeft om als Indonesie dooor te gaan en hier geef je aan dat de Molukken een volk op zich is…..

  De Catalanen zijn inderdaad een volk, net zoals je heel Curacao in Nederland zal plaatsen. Je zult zien dat de onafhankelijkheidsdrang bij meerderen zal gaan groeien, want hoe je het went of keert ze zijn anders en men zal zich zien als Curacaoenaar.

  Je hebt het overigens dat niemand anders met Curacao wilt samenwerken, wat een bullshit is dat. Tegenwoordig wordt er geld van de EU gebruikt hier op Curacao, samenwerken kan ook in de vorm van subsidies gedaan worden.

  Een vraag aan je, hoe zie jij Curacao? Een onderdeel als Nederland, of als Nederland of zie je het als een eiland Curacao?

 2. Dit lijkt wel zo’n pesrbercht dat stella van Rijn altijd uitstuurde voor haar MFK. Ik dacht dat die tijd over was.

  Als campagnevoerders bij Schotte zeggen dat ze betaald worden en de woordvoeredr van het campagneteam dat toegeeft is het niet een gerucht van het AD, maar is het een vaststaand feit!

  zoals het in dit bericht staat lijkt het net of Schotte het zielige slachtoffer is van redu, in plaats van de werkelijkheid; dat zijn smerige corrupte acties nu 1 voor 1 uitkomen.

 3. @kausari: ik kan me niet herinneren dat ik jou ooit een YDK heb genoemd, maar ik gebruik dit verschijnsel wel in de discussie, omdat de YDK dit zelf zo graag doen.

  Wat Catalonie betreft, je geeft hier een voorbeeld voor MIJN argumentatie en niet dan van jezelf, Catalonie heeft namelijk een eigen oorspronkelijke bevolking, met een eigen taal, cultuur, gewoonten, streven, voetbalclubs (grapje) , streven, economie enz., is dus een “volk” en kan aanspraak maken op zelfsbeschikkingsrecht/onafhankelijkheid, overigens net als de Molukkers in Indonesie, om maar een ander voorbeeld te noemen en de Indianen in Suriname, het was/is tenslotte hun land/gebied. Dat is dus het grote verschil met Curacao! Nederland is ontstaan uit het aaneensmeden van gewesten en die gewesten zijn onder centraal bestuur gesteld, dat was een hele toestand en het heeft honderden jaren geduurd, voordat het in orde was, maar uiteindelijk waren ze wel zo slim om het zo te houden. Soms moet je trots zijn en soms pragmatisch en soms kan beide. Curacao is nog niet zover.

  Wat betreft de andere mogelijkheden buiten NL? Ik weet het niet hoor, maar waar doel je op? Samenwerking met wie? Wie heeft daar belangstelling voor? Curacao kan (nog steeds) als internationale handelspost fungeren, maar in politiek opzich wil echt geen enkel land of orgaan, buiten NL, haar handen branden aan Curacao. Curacao hoort nou eenmaal bij NL en nergens anders. NL bemoeit zich toch ook niet met overzeese gebiedsdelen van Frankrijk of Engeland! Wie maakte zich druk om de Falklands, toen Engeland (tot twee keer toe) daar militairen heen stuurde om de Argentijnen te laten zien “wie de baas was”? Of toen de Amerikanen zogenaamd Grenada gingen bevrijden? De VN? Nee hoor, heb niet de illusie dat welk land of orgaan dan ook zich met Curacao gaat bemoeien, we moeten het echt van NL hebben en dat zal voorlopig ook zo blijven.

 4. Beetje eenzijdig geleuter beside the point. Schotte doet wat hij wil en kranten doen daar verslag van. Maar ook Wiels is een kampioen verhalenverteller. Hij blijft maar zeuren over olie en gas, wat niet bestaat, alleen maar om Nederland overal de schuld van te geven.
  Wel heeft hij een Nederlands paspoort en dat levert hij niet in. Wat voor vingers heeft Nederland nu nog in de Curaçaose pap? Alleen financieel toezicht en justitieel toezicht. Beiden blijken na twee jaar meer dan dringende noodzaak. Afspraak is : als het vijf jaar goed gaat met de begroting en met justitie, dat dit toezicht verdwijnt. Kan Wiels mij uitleggen waarom Curacao dan niet onafhankelijk is. Als het volk duidelijk maakt via een referendum in meerderheid het Koninkrijk te willen verlaten, dan gebeurt dat gewoon. Het volk, niet Wiels dus en dat kan hij niet hebben. De scheldende en beledigende lafaard.

 5. @Ongerust,

  Waarom denk jij trouwens dat ik een YDK ben? Denk jij dat alleen een YDK kan praten over onafhankelijkheid.

  En de Friezen en haar geschiedenis, heel goed van je. Maar het doet niks toe aan deze discussie. Waar het om ging is een eventuele onafhankelijkheid. Het verschil met de Friezen en laten we zeggen een PS… de Friezen hebben blijkbaar in het verleden gekozen om bij Nederland te blijven tot op de dag van vandaag. Maar hoe zal jij reageren als ineens de Friezen hun onafhankelijkheid opeisen? Of misschien wat actueels, wat denk je van de Catalanen in het huidige Spanje? Volgens mij ben jij zo bevooroordeeld dat elk volk wat haar recht op zelfbeschikking opeist een dom volk is in jouw wereldje. Puur omdat jij niet verder kan kijken dan je neus lang is.

  En de EU… jeehhh de grenzen zijn inderdaad verdwenen… pfffff
  Europese Unie samenwerkingsverband van een aantal Europese landen (vandale.nl) Als er geen grenzen meer zijn, waarom staat het woord landen nog in de defenitie?

 6. @Ongerust,

  Als je appels met peren vergelijkt, moet je inderdaad appels met peren blijven vergelijken…. Maw wat een topvoorbeeld om klein Curacao erbij te halen. Wat een niveau… En je zult zien dat jouw mening meer van invloed is bij die “domme” volgers dan jij denkt. Wederom iets neo kolonialistisch.. namelijk het ligt altijd aan de onderdaan, toch?

  Ik ben het met je eens dat men geen slachtofferrol moet aannemen en het is wel heel erg overdreven door de te zeggen “liever dood van de honger, dan onder het juk van de Nederlanders”. Dat heb ik overigens nog nergens gehoord, maar goed net zoals je Rosaria eens hebt horen zeggen over onafhankelijkheid, ga ik er vanuit dat je dit ook wel eens gehoord hebt. Dat zeggende, dat wilt niet zeggen dat men het verleden moet vergeten. Maar jouw neo kolonialistische gedachtengoed zit zo diep, dat zal ik er nooit uit kunnen krijgen. Wie ben jij om te zeggen dat een ieder blij moet zijn dat zij hier zitten en niet in Afrika? Wie zegt dat Afrika er zoals nu had uitgezien als er geen enkele kolonisator voet aan wal had gezet en/ of de slavenhandelaren? Maar inderdaad nu men hier zit, kan men in vergelijking met bepaalde delen in Afrika zich beter scholen. Dat is een kans wat de Curacaoenaar duidelijk gemaakt moet worden, maar met jouw woorden en instelling zal dat nooit lukken. En alsof iedereen ineens zo blij moet zijn voor alle mensenrechtenschendingen toen der tijd alsjeblieft zeg…

  Je blijft me verbazen en zoals eerder aangegeven jouw gedachten zit net zo vast als huidige MFK’er. Er is namelijk maar een oplossing en dat is die van de overwinnaar (vaak kolonisator). Jij refereert naar de geschiedenis en jij komt met een mooi voorbeeld aan bevolkingsgroepen/ nationaliteiten. Maar er is een verschil in overwinnaar/ overheerser en de zogenaamde onderdanen (slaven). Wist jij dat de overwinnaar nagenoeg altijd de geschiedenis schrijft (ja waarheid is hard inderdaad)? Als dat jou niet aan het denken zet… dan ben ik op dit moment mijn tijd aan het verdoen, maar met plezier 😉 En ook in dit geval ben jij dus weer appels met peren aan het vergelijken. Als dat jou een beter gevoel geeft tja..

  Voor wat betreft jouw opmerking over het volk Curacao dat niet bestaat…. Gezien de wereld van vandaag niet hetzelfde is als eeuwen geleden, wat is in jouw wereldje dan een echte Chinees, een echte Nederlander, een echte Duitser, een echte Belg, een echte Jood, een echte Libanees etc etc.. En als er geen Curacaosche volk bestaat, wat is het volgens jou dan wel? Ik zou dan zeggen nazaten van de kolonisator… dus tja als dat het geval is… als dat volk (dus onbekend volk in jouw optiek) dus een kolonisator heeft gehad… wat is men dan ooit geweest als volk? Gekoloniseerd of noem je het iets anders? Dus los gezien van wat een kolonie betekent, zoals in mijn eerdere reactie, kan je nog steeds best wel zeggen dat er sprake is van een volk wat gekoloniseerd was. Alleen in jouw wereldje is dat dus niet het Curacaosche volk, maar een mengelmoes 😉

  Ik vind het wederom belachelijk hoe jij praat over deze Afro-Curacaoenaars. Ook jij praat deze groep een minderwaardigheidscomplex aan. Juist die minderwaardigheidcomplex wordt gebruikt door Schotte en co, en zoals eerder aangegeven jij helpt mee met die campagne. Blijf deze mensen in een hokje plaatsen en zij zullen nog geloven dat zij niks anders kunnen dan in dat hokje blijven. Schotte en Wiels laten deze mensen nu zien dat zij eindelijk iets kunnen betekenen (op een verkeerde manier) en het gaat helaas nu zover dat er geweld aan te pas komt. Dat er mensen zich bedreigd voelen kan ik me heel goed voorstellen, maar ik weet niet of ik dat erger moet vinden dan het minderwaardigheidcomplex wat men in grote getale heeft en is opgelegd. Ik denk eerlijk gezegd het laatste, omdat het een oorzaak gevolg is van de Nederlandse overheersing in het verleden. Maar ook door personen zoals jij, Zorro, Ferd Jansen etc.. die met minderwaardige opmerkingen deze mensen nog steeds die stempel geven. Dus zeg maar Neo-kolonialistisch gedrag. Alleen zijn jullie zo slim en omdat jullie zo slim zijn is dat onzin wat ik zeg, want zij zijn slechts dom toch? Het bedreigd voelen kan snel verdwijnen, dat minderwaardigheidscomplex zal nog generaties duren voordat het weggaat.. Vooral als er mensen zoals jij niks in een breder context kunnen plaatsen. Je had overigens het word onderdrukt ook gebruikt, ik denk niet dat daar sprake van is. Schotte en Wiels gebruiken dat word graag om hun daden te rechtvaardigen… En dat Schotte en Wiels in die positie zitten kan je veel partijen kwalijk nemen, waaronder PAR. Want zij hebben de afgelopen 16 jaren niks aan goede educatie gedaan..

  Je laatste alinea is wederom erg neo-kolonialistisch. Wederom denk je dat alleen Nederland de oplossing kan zijn voor Curacao. Nederland is de wereld niet, dus naast Nederland zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Maar ik ben het wel met je eens dat Curacao en haar bevolking gebruik kan maken van de huidige staatsvorm. Er zijn genoeg kansen, maar dan praat ik meer over educatie. Gezien de verschillen in cultuur, wil ik niet zeggen dat je van Nederland kan leren vwb bestuurlijke ervaring. Maar het is niet verkeerd om ervaring op te doen en daar een eigen draai aan te geven. Overigens vind ik ook niet dat een Curacao moet profiteren van de Nederlandse welvaart (zodra ze uit de crisis zijn), want dan stelt een Curacao zich te afhankelijk op. Curacao moet hoe dan ook altijd haar eigen weg bewandelen, maar zij moeten wel alle banden goed onderhouden. Ook het volk heeft voor de huidige staatsvorm gekozen, dus de manier waarop Schotte en Wiels haar onafhankelijkheid willen realiseren is dmv verkrachting van de democratie. En daar ben ik volledig op tegen….

  En voor jou stop met de gedachten dat Curacao er bij voorbaat slechter vanaf zal zijn als Nederland verdwenen is. Op dit moment deel ik die mening, maar in de toekomst is alles mogelijk.

 7. @Henkie,

  Je hoeft niet zo dramatisch te doen, als Nederland je vandaag de dag onderdrukt, dan is jouw reactie gepast. Dat is niet aan de orde, dus neem geen slachtoffer rol aan bij volkeren die echt onder druk worden en daar waar geen vrijheid van meningsuiting heerst..

 8. En doe nou maar niet net alsof de Nederlanders Curacao veroverden toen jouw voorouders hier al waren (behalve als je een Arawak-achtergrond hebt, wat ik betwijfel), want dat is dus grote flauwekul, met je “ons” eiland. Dit eiland was al lang Nederlands toen jouw voorouders hier arriveerden, dus wie is nou “ons” en wat is nou “ons eiland”, nee kasuari, terug naar de geschiedenisles. En wat de Friezen betreft, beetje domme reactie om te stellen dat zijn niet “anders” genoeg zijn dan de andere Nederlanders, omdat ze niet zwart zijn en omdat het in NL geen 30 graden is, duhh. Het deel van Nederland dat nu Friesland is, is lange tijd door de beruchte Noormannen binnengevallen en bezet gehouden. De vrouwen werden veelvuldig verkracht en er bleven ook Noormannen hangen, waardoor gemengde relaties ontstonden. Hetzelfde verschijnsel speelde zich af tijdens de Spaanse bezetting, in de Amsterdamse Jordaan, ook daar is een soort eigen etnische groep uit ontstaan.

  Anyway, waar het om gaat is, dat de vergelijking met de Friezen dus zo gek nog niet is, maar wellicht ga je dat nooit snappen. . De Friezen kennen trouwens een lange traditie van bewustzijn van hun “anders” zijn, zonder veel gezeur over onafhankelijkheid. Tja, als je dan denkt dat je alleen maar naar onafhankelijkheid mag streven als je zwart bent en uit een warm land komt. . . en ik was blij dat wij er niet tussen stonden!

 9. Nog even wat de grenzen rond NL en binnen Europa betreft, die zijn er ook inderdaad niet meer, duhhh, daar weten ze wel wat slim samenwerken is, duhhh, wel eens van de Europese Unie gehoord. . .

 10. Toch blijft ie doorgaan.
  Ook al zou hij ondanks alle toestanden de meeste stemmen krijgen.
  Moet ik nog gescreend worden, dan komt de aap uit de mouw, bijv. contacten met Robbie, etc. etc.

 11. @Kasuari; pas dan maar op dat Curacao niet beschuldigd gaat worden van het koloniseren van Klein Curacao, als Curacao ooit zelfstandig wordt, wordt dat zou precies in jouw definitie vallen. . . Anyway, nogmaals, het zijn allemaal emoties en Idi Amin en zijn, inderdaad zeer domme, volgers, hebben mij echt niet nodig voor hun macamba-haat en anti-NL gezeur!

  Waarom durft niemand het beestje bij de naam te noemen? Ik heb slechts aangegeven, dat Curacao formeel niet gekoloniseerd is, maar ‘ingelijfd’, maar ook los van de definities, het gaat mij erom dat we pragmatisch met de situatie om moeten gaan en niet vanuit de emotie van het slaven-verleden en dan dat gezeur over “liever dood van de honger, dan onder het juk van de Nederlanders”, daar word ik echt niet goed van. Kijk wat er in Afrika gebeurt! Niet alleen allemaal dood van de honger, ook nog eens slavernij, kindsoldaatjes, massa-verkrachtingen, de ene bloederige oorlog na de andere, kom op zeg, de Afro-Curacaoenaren mogen blij zijn dat ze hier zitten!

  Want laten we eerlijk zijn, dat hele kolonie-gezeur zit niet bij de Chinezen, de Libanezen, de Joodse gemeenschap, de (Euro-)Nederlanders, de Portugezen of bij welke anders groep dan ook, we hebben het hier over het Afrikaanse deel van de bevolking, die voelen zich gekoloniseerd, omdat haar voorouders hier naar toe zijn gehaald, vaak met een hoop hulp van hun mede-Afrikanen, overigens, daar hoor je nooit iemand over en die zich dus als volk daardoor onderdrukt voelen. Maar ja, in die tijd was dat nou eenmaal niet ongebruikelijk en dit soort ellende is ook niet voorbehouden aan Afrikanen. Kijk naar wat er de afgelopen 300 jaar allemaal in Europa is gebeurd!! Kijk naar wat er nu nog steeds in Afrika gebeurt!! Slavernij was in die tijd zo normaal, dat er hier op Curacao zelfs door slaven in slaven werd gehandeld! Tja, de waarheid is hard, maar het is wel de waarheid. “Google” daar maar eens naar.

  Niet meer zeuren dus over slavernij-verleden en niet meer zeuren over het koloniseren van het “Curacaose volk”, want dat volk bestaat helemaal niet. Op Curacao hebben zich de afgelopen paar honderd jaar zo’n 40 etnische groepen gevestigd, waarvan het Afrikaanse deel nou eenmaal het hardst gegroeid is en nu de meerderheid vormt. Van enige cohesie is verder op Curacao geen sprake en dat hoeft ook niet. Iedere groep zoekt het vooral bij leden van de eigen groep en daar is niets op tegen, want ik geloof helemaal niet in gedwongen assimilatie, zoals dat in Nederland wordt geprobeerd. \

  Ik heb meerdere mensen uit verschillende groepen gesproken die zich erg bedreigd voelen door het Afrikaanse deel van de bevolking en het gevoel hebben dat zij het erg zwaar gaan krijgen, als Nederland zich terug zou trekken. Over kolonisatie gesproken! Nou is het niet mijn bedoeling om groepen tegen elkaar op te zetten, dat laat ik aan Idi Amin over en aan z’n vriendje Schotte, zelf met drie verschillende achtergronden, by the way. Curacao is een bundeling van groepen met een eigen achtergrond, die het samen over het algemeen redelijk met elkaar kunnen vinden, maar het “land” wordt nou eenmaal wel gedomineerd door 80% Afro-Curacaoenaars, waarvan de helft niet zo veel heeft met andere groepen en al zeker niet met blanke Nederlanders, macamba-pretu’s en Chinezen, dat bewijzen de uitspraken van Idi Amin en zijn volgers wel. Als er dus al mensen zijn die zich “bedreigd” en “onderdukt” moeten voelen, dan zijn het zeker niet de Afro-Curacaoenaars.

  Als “juillie” vinden dat het beter is om van ellende om te komen, dan pragmatisch om te gaan met wat Nederland en de EU te bieden hebben, dan moet je dat zeker doen. Nederland heb je er niet mee, zal ze een worst zijn, scheelt ze een hoop geld en ellende! Doe alsjeblieft niet net alsof Nederland er ook maar iets aan heeft om hier de scepter te zwaaien. Het omgekeerde is wel waar, Curacao kan erg profiteren van Nederlands welvaart, bestuurlijke ervaring, wat mij betreft mag je het “inlossen van erfschuld noemen”, who care, maar laat Curacao vooral haar voordeel ermee doen en niet als een opstandige tiener voortdurend roepen dat ze niets en niemand nodig heeft. Als dat zo zou zijn, dan had Curacao er nu heeeeel anders voorgestaan!

 12. liever arm en onafhankelijk, dan giften krijgen van een onderdrukker.

  wat hebben we aan gezondheidszorg als we geen eigen opgeleide dokters hebben.
  liever eigen eten , dan afhankelijk zijn van NGO die onze kinderen eten geven voordat ze naar school gaan en dat we daar dankbaar voor moeten zijn.
  Beter geen school dan scholen waar de rol van anderen worden verheerlijkt( geloof, nederlanders etc)
  of liever gezegd we moeten leren lopen en dat gebeurt met vallen en opstaan.
  10-10-10 is ons opgedrongen en mislukt. de volgende regering krijgt de kans om het beter te doen en anders komt er vanzelf wel een revolutie met een sterke man die het dan mag proberen.

 13. @ongerust,

  Vwb kolonie of niet… Een kolonie is een vestiging van een bevolking Buiten het eigenlijke territorium van dat volk…

  En bij mijn laatste aardrijkskunde les zat Nederland, inclusief de Friezen en de bewoners van de wadden eilanden, nog steeds aan de noordzee…..

  Maakt het Nederland nou wel of geen kolonisator? En aangezien de meeste Curacaoenaars geen familie in Friesland (dus blond en blauwe ogen) heeft wonen, denk ik dat je best kan zeggen dat zij gekoloniseerd zijn, ondanks je minderwaardige opmerking over de inheemse indianen….

 14. @ongerust,

  Vwb jouw opmerking over rijkste land van de wereld bla bla bla…. Vanuatu wordt gezien als het gelukkigste eiland… Check even op welke plaats zij staan in die lijsten van je…

  Er kunnen wel diverse calculatie methodes zijn, maar uiteindelijk gaat het erom hoe rijk jij jezelf vindt. En vertrouw me, gevangen voelen in een ” vrij land” gaat hoe dan ook ten koste van je rijkdom….

 15. @ongerust,

  Waar zal ik beginnen? Ten eerste je praat als een neo-kolonisator en mensen zoals jij worden gebruikt in de campagne van de PS. Door de emoties die er inderdaad bij komen kijken is het een kat in het bakkie voor de PS.

  Wat maakt volgens jou een een grensgebied? Je deelt de mening van die voorzitter neemik aan, maar er worden appels met peren vergeleken. Een fries is vaak blond en heeft blauwe ogen en houdt van kou, een Curacaoenaar is een mengelmoes van allerlei kleuren en kou is niet echt meer voor hen weggelegd. Daar heb je al een cruciaal punt wat doet blijken dat Curacao anders is dan Nederland, Friesland, Texel of welke gemeente in Nederland dan ook. Alleen al door dat kan je niet zeggen dat het onzin is om naar onafhankelijkheid te streven. Je zegt dat het in Bonaire goed gaat met kimderziektes…. Nah op Curacao heerst er nu een grote ziekte, maar ook dat kan opgelost worden. Ik kots echt van de opmerking en ondertoon dat de Curacaoenaar te dom is om op eigen benen te staan. Wie geeft jou het recht om zo te praten over een eiland wat los van de geweldadige geschiedenis eigenlijk niks met Nederland te maken heeft? Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet in het verleden hangen en juist door de huidige situatie zijn er kansen op Curacao.

  Wat jij eigenlijk nog meer zegt is dat eigenlijk de hele wereld zich bij Nederland moet gaan aansluiten, want Nederland is zo goed. Haal de grenzen bij de aanliggende landen maar weg, want die staan er maar voor jan l*l als ik je zo begrijp…. belgie en luxemburg zijn eigenlijk ook te klein en hebben daardoor geen bestaansrecht, ze hebben geen olie, geen toerisme en zijn misschien ook nog dom, dus tja ik begrijp ook niet waarom ze ooit een land hebben kunnen vormen.

  Zelfs Juliana heeft gezegd dat elk volk recht op onafhankelijkheid heeft. En weet je ook al gaat Curacao naar de klote of elk ander volk wat onafhankelijkheid wilt…. Wat vind jij fijner? Eten wanneer jij trek hebt, of dat je elke keer op commando moet gaan eten? Mensen zijn op de wereld bereid om honger te lijden om er vanuit te gaan om bij onafhankelijkheid zelf etenstijd te bepalen. Mocht dat niet tot je doordringen, dan heb jij nooit een drang naar onafhankelijkheid gehad. Is niet erg, maar ga men niet met neo kolonialistische gedachtengoed verzieken. De uncle Tom n#gers is kolonialistisch erfgoed, die geloven je praatjes door dezelfde tactiek wat Wiels aan het doen is met de tegenovergestelde doelgroep.

  Dus een streven naar onafhankelijkheid is een goed recht voor elk individu, maar er is geeneen individu die de onafhankelijkheid kan opleggen of een onafhankelijkheid strijd met neo kolonialistisch gedachtengoed tegen te houden. Zoals vaker aangegeven, een Curacao is nog lang niet klaar om volledige onafhankelijkheid te zijn. Het beleid kan daar wel op aangepast worden om op die manier te werken naar onafhankelijkheid, als de meerderheid zich heeft uitgesproken voor een onafhankelijkheid.

  Vwb de uitspraak waar jij naar refereert, wanneer had dhr Rosaria die uitspraak gedaan?

 16. Geruchtenmachine. Dus liever negeren. Liza Dindial van de kiesraad heeft echter ongelijk. Het maken van een foto in het stemhokje verhoudt zich slecht met het bij de wet vastgelegde stemgeheim. Niet alleen kunnen op basis van zo’n foto presentjes worden uitgereikt, het zou ook kunnen leiden tot intimidatie. De voorzitters van stembureaus gaan over de orde in het stemlokaal en een verbod op het nemen van foto’s van het ingevulde stembiljet past daarbij uitstekend. Ik zou het echter niet onder de aandacht brengen. Mocht het op de dag van stemming veel voorkomen, dan kan de voorzitter mensen er ter plekke op wijzen dat het niet mag en bovendien een vermoeden van een strafbaar feit oplevert (zie Karel Frieling).

 17. @ Sander. hoe is het mogelijk dat deze man nog steeds niet gearresteerd is.

  Dat heeft Godett destijds 2 extra zetels opgeleverd en dat moet je niet willen. Gewoon wachten tot na de verkiezingen. 20 Oktober zou een mooie dag zijn en hopelijk hebben ze op al je vragen een antwoord, als ze met alle onderzoeken klaar zijn.

 18. Met betrekking tot “het 8e (relatief) rijkste land ter wereld”, dat is een beetje afhankelijk van de criteria die je aanlegt en over welke periode je rekent. Er zijn ook rekensystemen waarbij NL op de 15e plaats komt en zelfs wegzakt naar onder de 50e plaats, maar waar het natuurlijk om gaat, is dat de NL-se economie zeer sterk is, altijd een positieve handelsbalans vertoont, een onderwijsniveau op top 5 niveau, een zeer hoog welvaartsniveau, een prima gezondheidszorg en een zeer hoge politieke en bestuurlijke stabiliteit. Ik zou zeggen: Curacao, doe er je voordeel mee!

 19. Nee Sander, dit krijg je als alles en iedereen maar landje mag spelen en het moederland niet wil of kan ingrijpen. . .

 20. Nog maar weer even ter aanvulling: er bestaan veel misverstanden over het begrip kolonie en het begrip zelfbeschikkingsrecht. Een volk kan alleen maar gekoloniseerd worden als het al een gemeenschap vormt, op het moment dat de kolonisator zijn gezicht laat zien. Op Curacao was dat een handjevol indianen en ook die indinanen kwamen uit Venezuela, kortom Curacao had en heeft zeker nu geen oorspronkelijke bevolking. NL heeft destijds een nagenoeg onbewoond eiland ingelijfd. Omdat Curacao nou eenmaal ver weg lag en er toch een aantal indianen woonden, noemen we Curacao voor het gemak ‘kolonie’, maar beter is de term ‘overzees gebiedsdeel’. Curacao is grondwettelijk nog steeds een ‘overzees gebiedsdeel’, alleen door dat mistige statuut snapt niemand meer wat ie daar van moet denken. Behalve als het helemaal misgaat en NL bestuurlijk of zelfs militair moet ingrijpen begrijpt iedereen weer dat Curacao gewoon een overzees gebiedsdeel is en geen autonome staat, het is een schijn-autonomie, nogmaals, vergelijkbaar met de macht die een gemeenteraad en haar wethouders in NL hebben en hier kunnen we een mooie vergelijking maken met Bonaire. Bonaire wordt nu weer gewoon direct bestuurd door NL en dat gaat (bestuurlijk) prima, even los van wat kinderziektes.

  Anyway, we dwalen af. Curacoa is dus grondwettelijk gewoon Nederlands grondgebied en vormt een zogenoemde bestuurlijke eenheid met NL. Daarom mag Curacao ook geen eigen leger hebben en geen eigen buitenlandse betrekkingen, op het hoogste niveau!

  Je zou het kunnen vergelijken met Amerikaanse gebieden als Hawaii en Puerto Rico, de Frans-Caribische eilanden en de Engels-Caribische eilanden, met dat verschil, dat Curacao veel meer bestuurlijke vrijheid heeft, die het helaas niet aankan en die het zich ook niet kan veroorloven. Die Fransen in Saint Martin lachen zich dood om dat gedoe van “land” Sint Maarten. . .

  Waarom dan die hang naar zelfstandigheid? Allemaal emotie! Wat kan het je schelen, laat NL lekker de hete kastanjes voor je uit het vuur halen, laat NL je lekker helpen met je eiland opbouwen. NL kan het zich veroorloven, NL heeft de bestuurlijke ervaring, NL heeft fantastische buitenlandse betrekkingen, waarom daar geen gebruik van maken, waarom daar niet lekker op meeliften? Vanwege die emotie? Omdat we zo “anders” zijn? Vergeet niet dat NL en de Nederlanders al gewoon een paar honderd jaar lang deel uitmaken van dat “anders”, sterker nog, ze hebben dat “anders” zijn hier uiteindelijk zelf min of meer uitgevonden en laten ontstaan. Die Nederlanders die waren hier namelijk al, toen dat “anders” zijn begon te ontstaan!

 21. Ikke: de hit van de week hahahahahaha. En toch echt op het notisia gezien hoe meneer Gerrit uitdeelt voordat hij de mensen een hand geeft. Wel valt me op sinds twee dagen dat het volk, alle rangen en maten een beetje moe worden van us gerritje en onze nationale roeptoeter, ga zo door

 22. is hij onschendbaar of zo???
  net zo iets als de paus…
  of is het angst die er heerst?
  waar is men dan bang voor??

 23. Asl hij zoveel mensen heeft werken voor zijn MFK.
  komen de vragen bij opdagen:
  betaalt hij hier belasting en premies over.
  betaalt hij dit zelf of komen de betalingen van het land.
  het zelfde geld voor de recalame spotjes…

  kan iemand mij antwoorden:
  hoe is het mogelijk dat deze man nog steeds niet gearresteerd is.
  er is een waslijst aan feiten van criminele daden..
  als wie dan ook hetzlefde had gedaan, zat die in de gevangenis.
  waarom hij niet?????????

 24. Was vergeten te melden dat ook al zou je de stemhokken aanpassen, zonder gordijn etc etc, zal er toch heel snel een wetje gemaakt moeten worden, waarbij in staat dat het wettelijk verboden is om een foto of iets dergelijks te maken van je stemkeuze. Anders heb je van die schaamteloze mensen die zeggen dat je niks kunt maken als ze toch een fotootje maken. Wat betreftdie stemhokjes, je kunt ze ook zo maken dat aan de voorkant van de stemtafels een recht opstaand schermpje staat. Zo hou je een scheiding tussen de stemmer en de controleur. De controleur staat recht voor de stemgerechtigde en dus niet achter zijn rug. De controleur kan zo nog steeds niet zien wat er gekozen wordt, maar kan zo heel makkelijk zien dat er geen foto wordt gemaakt.

 25. @kasuari: ik ga af op uitspraken die politici doen, in het openbaar. Logisch dat PAIS dat nu niet wil of niet hardop wil zeggen. Ik heb in een ander artikel (over de reactie van de voorzitter van OCaN, over de situatie hier) het volgende gezegd over onafhankelijkheid:

  “Die hele autonomie is een grote vergissing. We maken toch ook Texel of Friesland niet autonoom! Friesland is trouwens een goed voorbeeld: ze hebben een eigen cultuur, een eigen erkende taal, een andere afkomst dan de meeste andere Nederlanders, net als Curacao dus, maar niemand die het in zijn hersens haalt om Friesland autonoom te maken. Niks geen onderdrukking, het staat iedere Curacaoenaar vrij om weg te gaan, als hij het elders leuker vindt.

  Nederland had kunnen kiezen voor het “BES-model”, voordat ze dat achterlijk statuut tekende, dat alleen maar ellende heeft gebracht. Er waren destijds veel veranderingen nodig, sociaal en maatschappelijk en economisch en iedereen wist van tevoren, dat Curacao dat zelf niet kon verwezenlijken. Nederland had ook kunnen kiezen voor een federaal systeem, zoals de VS. Nu is het een halfslachtige net-niet onafhankelijkheid, waar uiteindelijk niemand iets mee opschiet.”

  Kijk, ik begrijp die behoefte wel aan onafhankelijkheid of autonomie, maar laten we nou toch realistisch blijven. Curacao is zo groot als een kleine Nederlandse gemeente en in een land als de VS zou zo’n gebiedje misschien niet eens op de kaart worden genoemd. Dat gebiedje moet dan een eigen parlement, een eigen regering, een eigen “namaak-grondwet”, een eigen volledig ambtenaren-apparaat krijgen, allemaal om 150.000 mensen te besturen? Get real! In Nederland wordt zo’n gebied bestuurd door een handjevol wethouders en een parttime burgemeester. Wat Curacao wil is “landje spelen” en ik begrijp best dat dat heel leuk is, maar het is nou eenmaal onbetaalbaar, nog even los van het feit, dat het ook politiek en maatschappelijk veel te vroeg zou zijn.

  En ik blijf erbij, dan kunnen we net zo goed alle Nederlandse gemeenten, met meer dan 100.000 inwoners autonoom maken, waarom Curacao wel en zijn niet? Omdat het zo lekker ver weg ligt? Omdat het zo’n andere cultuur heeft? Bullshit, elk dorp in NL heeft een eigen cultuur, een eigen taaltje, eigen gewoonten, daar staat NL om bekend, maar wel gewoon lekker centraal blijven regeren, want daarom zijn al die gemeenten samen nu het 8e (relatief) rijkste land ter wereld en Curacao straatarm.

 26. @ongerust,

  Waarom vraag je PAIS zelf niet wat hun status op dit moment is omtrent die onafhankelijkheid? Dit is duidelijk een geval van iets opgevangen hebben in de wandelgangen, maar niet de mogelijkheid hebben om het te vertalen naar iets zinvols.

  Los gezien van dat… ik denk dat onafhankelijkheid geen slecht streven is. Maar je moet het pas doen op het moment dat je zeker weet dat je volwassen genoeg bent als land zijnde. Daar voldoet Curacao nog lang niet aan….
  Ook als je dat wilt nastreven (niet zoals Wiels), dan leer je tenminste op eigen benen te staan… nu wordt Curacao nog elke keer verweten dat zij elke keer het handje ophouden… daar moeten we gewoon vanaf.
  Daarnaast was er nog niet heel lang geleden een referendum… PAIS heeft ook in haar programma staan dat dergelijke beslissingen genomen dienen te worden naar aanleiding van een referendum. Dus het volk heeft het laatste woord…

  Anyway neem voor de zekerheid even contact met ze op, zodat ook jij geen spijt gaat krijgen op wie je gaat stemmen.

 27. @Karel Frielink

  Dank Karel Frielink.

  @Nardy

  Dank weer voor al je stukken, en moeite dit te delen met ons.

 28. Dos Santos en Van Djis betalen duidelijk het beste. Ik wacht nog even op de bieding van de PAIS of de PAR, maar ik denk dat ze er niet overheen gaan.

 29. @Hans:
  Goed zeg. Dat filmpje.. Ben geen SP fan maar hij heeft een goed verhaal staan houden daar.
  En het kwam helaas nog uit ook..

  Laten we massaal foto’s van onze stembiljetten fotoshoppen en zo het budget van MFK leegtrekken.

 30. Mensen die zich laten omkopen zijn dom. Mensen die op Schotte en Wiels stemmen ook. Dat kan toch geen toeval zijn ?

 31. Een andere mogelijke oplossing wat veel eenvoudiger en effectiever is tegen stemfraude. Ongeveer hetzelfde principe als je bij een pinautomaat staat en andere mensen je ruimte moeten geven als je pint. Allen hier moet er controle op zijn. Haal de privacygordijnen voor het stemhokje weg, zorg met een een lijn of koord achter de stemhokjes dat er geen andere mensen dicht in de buurt komen bij degene die aan het stemmen is. Zet iets verderop achter dat koord of lijn controleurs die erop toezien dat niemand in de buurt komt en dat degene die aan het stemmen is niet een foto maakt van het stembiljet met een fototoestel of telefoon. De controleurs staan op een afstandje en kunnen niet zien wat er op het biljet ingevuld wordt maar kunnen wel makkelijk zien als er toch iemand een foto probeert te maken. Voordat men gaat stemmen moet men eerst nog de telefoon of fototoestel inleveren.
  Lijkt me heel simpel uit te voeren. In Amerika gaat dat ook zo in sommige staten.

 32. Wat we ons ook wel weer moeten realiseren, dat is dat die schlemiel, die met z’n mond vol tanden, in de Tweede Kamer, bij Van Raak tot vijf keer toe bazelt “gheef mij die pappier, wheetje”, PAR corivee Sulvaran was (zie YouTube filmpje van Hans). Tja, dat worden moeilijke verkiezingen:

  – PNP loopt met de bijbel in de hand (geen scheiding kerk en staat, dus). Oeps, dit was vloeken in een heilig Curacaos huisje ;-).
  – Meneer Rosaria van PAIS is voor onafhankelijkheid, maar durft dat in z’n programma niet te zeggen (eh, doodeng, dus, moet er niet aan denken).
  – PAR heeft bepaald geen ‘schoon blazoen’ en heult voordurend met die veroordeelde crimineel van FOL.

  Juist ja, de zoon van Papa Godett, die met gratis rum in ’69 Otrobanda in de fik heeft laten steken, zogenaamd politieke motieven, terwijl die hele opstand eigenlijk een ordinair loonconflict was, bij de raffinaderij. Is deze crimineel nu geen vice-voorzitter van de Staten? Komt deze FOL crimineel, die zijn zus, met twee jaar MAVO en een secretaresse-opleiding, tot premier bombardeerde, omdat ie de gevangenis in moest, nu ineens wel door de “screening”. Zijn we inmiddels vergeten, dat deze man de Wiels van destijds was? De man die heeft aangegeven, dat hij zo veranderd is? Kom nou, PAR, bedenk goed met wie je wilt meelopen, stemmen haalt dit heerschap al jaren niet meer, dus ik zou zeggen lozen die handel, hij is geen haar beter dan Schotte en zijn zooitje, als puntje bij paaltje komt.
  – MFK, PS, MAN –> hoeven we ‘t verder niet over te hebben.

  Tja, dit worden moeilijke verkeizingen. Het wordt weer echt strategisch stemmen op de minst slechte, in plaats van “eerlijk” stemmen op de beste.

 33. in onze bario krijg je 450.

 34. pfffff, die video van Ronald van Raak hakt erin, als je die nu 2,5 jaar later terugkijkt. Een aardig spiegel. http://www.youtube.com/watch?v=1yXPXSZ7-dw

 35. las het op facebook…gewoon een foto maken van een leeg biljet, andere stem dan MFK invullen, inleveren en thuis je foto editten met rood rondje bij Schotte… kassa en vote them out!

 36. laat het lied over schotte op alle radiostation uitzenden,

 37. He Gerrit, ik wil wel een nieuwe I-phone. Doe er ook nog een laptop bij. Euh…..en nog een stukje grond, ongeveer 1 hectare en ook nog een nieuw autootje. Dacht aan een Porsche Cayenne of een Audi Q7. Nou dat was het denk ik wel. En uiteraard een pasje voor 5 jaar lang gratis tanken bij Vandis. Die auto’s zuipen nog al. Nou dat was mijn verlanglijstje in ruil voor een stem op jou persoonlijk.

 38. En al die arme mensen begrijpen niet dat ze die 350 gulden in de komende jaren keihard driedubbel terug gaan betalen aan deze boevenbende…

 39. Als ik op Hato ben moet ik ook mijn telefoon in een bakje leggen toch. lijkt me dus niet zo moeilijk. mensne id egaan stemmen leggen hun telefoon in een bakje. zitten genoeg mensen daar om te controleren.

 40. En waar denken we dat het geld vandaan komt voor deze omkooppraktijken…???? Juist ja !!

 41. @Sander, natuurlijk zijn die geruchten waar, Die hebben jij en je maatjes hier maandenlang uit jullie dikke duim zitten zuigen. Zodanig dat jullie er zelf in begonnen te geloven. Maar vergeet het nooit, ‘wie een kuil graaft voor een ander dondert er meestal zelf in’. Ik vermoed dat velen hier in die kuil gaan donderen die jullie gegraven hebben voor Schotte &Co. Schotte is nu al de grote winnaar.

 42. @ Cur Eye
  Ik dacht ook aan om detectie-poortjes neer te zetten zoals op het vliegveld (en nu ook de gevangenis). Kun je behalve dat je niet doorkomt met je telefoontje ook geen mes meenemen of iets dergelijks. Maar ja niet betaalbaar om zo n ding voor elke stemlokaal neer te zetten. Of anders moeten er minder stemlokalen komen en bv een heel weekend de mogelijkheid geven om te stemmen. Zo kun je mischien kosten sparen en drukte verspreiden. Zal waarschijnlijk nooit van komen.

 43. je kan wel verbieden om geen mobiele telefoons mee te nemen het stemhokje in!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 44. Naast dat,

  Als wij er voor zorgen dat we 1 iemand opofferen om op MFK te stemmen, stuur vervolgens die foto naar iedereen met een smartphone.. en laten we dan met zn allen ons geld innen 🙂

  Mocht een van de spelregels zijn dat er een ID bij moet, dan moeten we een klein beetje photoshoppen, wat tegenwoordig ook geen probleem is…

  of:

  ID inleveren, want die moet geshowed worden en dan pas teruggeven nadat men zijn/ haar stem heeft gegeven.. 🙂

  Wie is er handig met een website? Zet even snel een website op en hoe meer mensen zich aanmelden (x350) dan weet Schotte dat hij hard aan de slag moet 🙂

 45. @Cur_Eye,

  Ik ben het wel met je eens hoor… de 2e Kasuari probeert uit te lokken 🙂

  Laat hem lekker zijn gang gaan…

  🙂

 46. @Sander,
  Jij zou ANG 300 aannemen om te stemmen op degene die je dat geld geeft?
  Ik zou stemmen op degene die het land verder vooruit helpt. Op langer termijn heb je daar meer aan dan eenmalig die ANG 300.
  Ik begrijp dat geld belangrijk voor je is, maar als je stemt op een partij dat het land vooruit helpt, zal jij ook gaan profiteren van de welvaart. JIJ zal dan ELKE maand ANG 300 meer hebben om te besteden! Klinkt dat niet beter dan 1 x ANG 300?

 47. Een dringend verzoek aan de regering Betrian dit weekende nog een wet in elkaar spijkeren dat er een totaal geen mobieltje in het stem lokaal naar binnen mag worden genomen op straffe dat je stem ongeldig word verklaard.PS net zo als in de bank stikkers op hangen maar dan met de tekts mobiele telefoon in stemlokaal verboden,dit moet toch niet zo moelijk zijn tijd genoeg,of laten wij ons voor de tweede keer in de luren leggen door deze door de maffia gesteunde figuur

 48. @Zorro, dank voor je vertrouwen 🙂

  In ieder geval zijn dit alvast een aantal FEITEN:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  
2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC Memo, MOT meldingen en diverse rechterlijke vonnissen Schotte inzake diverse fraudes & oplichtingen)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (de zorgwekkend slechte financiële situatie bij de 3 belangrijkste overheids-nv, sinds na 10-10-10)
  4) https://www.versgeperst.com/nieuws/165974/akshon-sivil-klopt-aan-bij-ombudsman.html (zie bijlage, va pagina 12 Anna Rossi overleed op 5 januari 2005 na een aanrijding met ene Gerrit Schotte, die zonder rijbewijs en onverzekerd met ca 116 km/pu door een woonwijk reed. Er gebeuren direct daarna dingen die het daglicht niet konden verdragen en de getuigen werden evenwel niet gehoord. De zaak werd door de poliitie (met zegt op last van schoonvader Minister van Vervoer Richard Salas) gesloten wegens gebrek aan bewijs omdat het politierapport was “verdwenen’…’. Gelukkig -naar nu blijkt uit de bijlage- liet Fatum destijds ook een rapport opmaken…)
  5) Yet to come…..

 49. dit is gewoon allemaal waar en zijn geen geruchten.
  als ik in een Bario woon en krijg 300 NAF voor mijn stem.
  dan doe ik dat ook want ik leef in slechte omstandigeheden en denk dan niets te verliezen te hebben.
  Dus Betrian zorg dat er in ieder geval geen foto”s gemaakt kunnen worden in de stemhokjes.
  lijkt me niet echt moeilijk….
  gewoon mensen aanstellen die dat contoleren…

 50. In aanvulling op mijn eerdere methode stel ik voor dat de naam van degene die al het moois had beloofd wordt omsingeld. Schijf erbij wat je ontvangt.

 51. CurEye: ‘Heel makkelijk, cameras, telefoon inleveren bij het controle panel..’

  Denk even na voor je wat schrijft. Of was je van plan alle stemmers te fouilleren of door een bodyscan te halen?

  Ik voel meer voor het openen van een loket met geestelijke hulp voor MFK stemmers bij de stembureaus.

 52. Deze geruchten zijn zo onwaarschijnlijk, dat ik het alleen kan geloven als Nardy zegt, dat het waar is.

 53. Waarom heb ik nog geen aanbieding van Schotte gekregen? voor 350,- ga ik wel op je stemmen! Hopelijk dat ik hem snel tegenkom.

  Weekend Forti lijkt me ook gezellig maar dan wel 200% opslag!

 54. refr.:
  Ik ben Gerrit en ik steel als de raven
  ‘k Ben een boef in de ogen der braven
  Maar wat moet je nou als je niks hebt
  In deze wereld waar je steeds wordt genept

  Bij ons thuis was vroeger geen brood op de plank
  Moeder kon dat niet betalen
  Ik liep door de straten te dwalen
  De bakker die keek niet, ik pikte een brood
  En heb dat mijn moeder gegeven
  Het was wel gestolen maar ‘t smaakte ons goed
  Zo zijn we in leven gebleven

  Ik ben Gerrit en ik steel als de raven
  ‘k Ben een boef in de ogen der braven
  Maar wat moet je nou als je niks hebt
  In deze wereld waar je steeds wordt genept

  Zo groeide ik op, ja voor galg en voor rad
  Het stelen dat kon ik niet laten
  Ik heb in mijn leven al heel wat gejat
  En ik zit nooit zonder dukaten
  Ik ‘k ben nu beroemd en berucht in ‘t land
  Een brandkast die kan je me geven
  ‘t Begon met een broodje, nu zit ik geramd
  En zo blijft ‘t de rest van mijn leven

  Ik ben Gerrit en ik steel als de raven
  ‘k Ben een boef in de ogen der braven
  Maar wat moet je nou als je niks hebt
  In deze wereld waar je steeds wordt genept

 55. Redactie, zorg dat deze werkwijze breed verspreid wordt! Deel het met andere media, plaats advertenties in de kranten! Jullie kunnen zorgen dat deze methode uitgeband wordt!

 56. Ik heb de oplossing zodat je toch je geld, BlackBerry of laptop krijgt en niet op MFK stemt.
  In je stemhokje vul je Schotte in, maakt een foto en vult je nog een naam in. Je staan JSF ongeldig, maar je hebt je foto!

 57. Nederlander,zolang er armoede bestaat zullen er mensen zijn die hier intrappen,niet zo
  verbazingwekkend toch?

 58. http://www.youtube.com/watch?v=1yXPXSZ7-dw

 59. Maak aub de betalingen openbaar die Schotte heeft gedaan (lees: de belastingebetaler) aan zijn advocaten en adviseurs. MAAK DIE BETALINGEN OPENBAAR!!!

 60. Artikel 2:44 Wetboek van Strafrecht Curacao:
  1. Hij die bij gelegenheid van een krachtens wettelijk voorschrift uitgeschreven verkiezing door gift of belofte iemand omkoopt om zijn of eens anders kiesrecht hetzij niet, hetzij op bepaalde wijze uit te oefenen, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.
  2. Met ten hoogste dezelfde straf wordt gestraft de kiezer of de gemachtigde van een kiezer die zich door gift of belofte tot een of ander laat omkopen.

 61. Die wet is er wel: “Vrije, geheime verkiezingen gebaseerd op algemeen kiesrecht” (Als ik het goed herinner uit maatschappijleer)..

  Op het moment dat er bewijs kan worden “gemaakt” wat iemand gestemd heeft, komen het “vrije” en “geheime” gedeelte van deze wet in het geding.

  – Vrije, omdat niet kan uitgesloten worden dat iemand onder dwang een stem uitbrengt.
  – Geheime, omdat dit onomstotelijk bewijst wat je gestemd hebt.

  Heel makkelijk, cameras, telefoon inleveren bij het controle panel..

 62. dit zijn geen geruchten maar waarheden

 63. Kerriet Skot heeft een nieuw campagne-lied, waarin hij uitleg geeft over zijn beleid:

  http://www.youtube.com/watch?v=vu5qM0eFn58

 64. Dat Schotte door en door corrupt is, hoewel vader Hendrik tegen beter weten in ons probeert te doen geloven dat hij de nieuwe messias op de wereld heeft gezet, weten we allemaal. Ik al ruim 10 jaar, de meesten pas na 2 rampzalige jaren rariteietnkabinet Schotte.

  Het wordt tijd om middels de stembus hard af te rekenen met deze randfiguur. Je maakt jezelf toch volledig belachelijk door hem of zijn partij te steunen?

  I

 65. Niks nieuws, tijdens de vorige verkiezingen liepen Kerriet Skot en Idi Amin ook briefjes van 100 uit te delen op Banda ‘bou, daar ben ik zelf getuige van geweest! Toen is daar ook niet tegen opgetreden, omdat het niet strafbaar is om mensen geld te geven (ook niet onder valse voorwendselen). Blijkbaar kunnen ze niet op een andere manier aan hun stemmen komen.

 66. Ben benieuwd, hoeveel mensen hier nog intrappen! Wat een eng mannetje is het toch, bah!

 67. Laat de Interimregering gelijk een Landsverordering Openbaarmaking Giften aan Politieke Partijen opstellen zou ik zeggen, en by the way ook een Landsverordening Uitzending Politieke Partijen, zodat voorkomen wordt dat MFK en consorten hele avonden Telecuracao opkopen