CURAÇAO – Curaçao was deze week gastland voor ongeveer duizend gedelegeerden uit het Caribisch gebied en Noord-Amerika tijdens de negentiende conferentie van de Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA). Vertegenwoordigers van tientallen cruiselijnen kwamen bijeen.

Ministers en CEO’s gingen met elkaar om de tafel om te praten over de cruise-industrie. De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling, José Jardim, discussieerde namens Curaçao mee. Hij sprak onder andere over de mogelijkheid om meer cruiseschepen naar Curaçao en de omliggende eilanden te laten komen.

‘Curaçao heeft geschitterd’
Gisteravond werd de conferentie afgesloten met een sociaal evenement. Vandaag krijgen de deelnemers een rondleiding door het gebied van Banda Bou, om zo een beter beeld te krijgen van alles wat Curaçao te bieden heeft. Curaçao is een potentiële markt voor alle eilanden in de omgeving en had daarom veel belang bij deze conferentie. “Wij zijn erg tevreden met de resultaten van de conferentie. Curaçao heeft geschitterd en laten zien dat het de capaciteit heeft om evenementen van deze omvang te organiseren”, zegt Zeno Cirkens, de voorzitter van de lokale commissie van de FCCA.

2 reacties op “Conferentie FCCA op Curaçao”

  1. Als Crimicao opstaphaven wordt het cruiseschip wel goed bewaken aan de kade anders wat dat ook nog gestolen met de hoge oud ijzer prijs van tegenwoordig 😉

  2. Hoop niet dat de leden zijn overvallen, onderweg, wat zo maar zou kunnen. Gemiddeld twee keer per dag een gewelddadige overval!! Tja, zo jaag je de toeristen wel weg. . .